• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Християнския ционизъм и духът на Антихриста

Започната от Watchman, Юни 11, 2019, 21:29:55 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Анко

Тъкър Карлсън, който е журналист се оказа човек с много здрав разум за случващите се събития. Много е обширен материала, все още го чета, не се въздържах да копирам малко откъси:

https://glasove.com/na-fokus/takar-karlsan-sasht-i-izrael-tlaskat-sveta-kam-religiozna-voyna-za-yerusalim-al-aksa-sreshtu-tretiya-hram

Има удивително много американски евангелистки водачи, християни ционисти, чиято основна цел е построяването на Третия храм. Защо американски и въобще каквито и да е християни призовават за построяването на храм, чието присъствие е в разрез с Христос? Христос, който казва: "Аз съм храмът. Ако искате да говорите с Бог, говорете чрез Мен." Това е основата на цялата християнска религия. Християнски проповедник да призовава за построяване на Третия храм изглежда малко странно. Сякаш въобще не разбира какво представлява религията му. Трудно е за вярване, че ръкоположени християнски водачи ще се борят за нещо такова, но се оказва, че има много такива. Ето един такъв - пастор Грег Лок.

Пастор Грег Лок: Ивицата Газа, която Израел сега отряза, и с право, трябваше отдавна да го направи... Ако ме смятате за безчувствен, тази църква има шест входа, можете да си тръгнете по всяко време. Отрязаха електричеството, водата, и така трябваше. Чуйте, не защитавам нараняването на невинни хора. Но всеки, който подкрепя тероризма, не е невинен. Разбирате ли? Израел трябва да превърне ивицата Газа в паркинг още идната седмица. Да срине всичко. Трябва да прочистят всичко на Храмовия хълм, да вземат една голяма ракета и да взривят отвратителния Купол на Скалата. Да го махнат от мястото, където седи в момента, за да построим Третия храм и да възвестим идването на Исус!

Тъкър Карлсън: Боже, колко ме е срам като американски християнин да чуя нещо такова. Този клип е отпреди няколко години и го има в интернет, но никой не си прави труда да му обърне внимание. Повечето хора нямат понятие, че се случват тези неща. Тези възгледи са широко застъпени. Изглежда логично да ги има Майк Хъкаби (текущият посланик на САЩ в Израел – бел.прев.), както и други християни ционисти, например Джон Хейги (влиятелен евангелистки пастор и телевизионен проповедник – бел.прев.). Мислите си, че просто харесват Израел. Не.

Животът на духовните лица се движи от религиозните им възгледи. Какви са те? Току-що чухте от пастор Лок. Той е виден християнски ционист, не е някакъв луд единак. Ето го, с развято зад него израелско знаме, как небрежно зове за геноцид. "Взривете Газа, превърнете я в паркинг!" Какво ще стане с двумилионното й население? "То подкрепя терористи!"

Това не е християнство. Представете си Исус да каже: "Избийте всички, те са терористи!" Нещо в Евангелието намеква ли такова нещо за Исус? Не. Дори много ясно говори за противоположните му възгледи. Разбира се. Но последната част, "да построим Третия храм и да възвестим връщането на Исус", влиза в противоречие с основите на християнското богословие. Дори хора, които не са учили в религиозни училища, ще ви кажат: "Моля? Исус казва, че Той е храмът." Това не е християнство, дори не наподобява такова. Очевидно е зло и в някаква степен е движещата сила зад опитите да се построи Третият храм. Юлиан Апостат, последният, който опитва да го направи и който умира в поход срещу Иран, не е юдей, а езичник, също като пастор Лок. Но по някаква причина се опитва да го направи.

Тези хора са много. Не са само от сферата на теологията, но и на политиката, а това засяга всички ви, независимо дали вярвате в Бог и дали се интересувате от историята на авраамическите религии. Световни лидери го вярват. Вярват го хора, за които не подозирате и за които, ако научите, ще разперите ръце във въздуха и ще кажете: "Всички ли, освен мен, знаят, че се прави опит да се построи Третият храм? Не мога да повярвам, че не са ме включили в разговора." Не, всичко се е случвало пред очите ви. И ако бяхме обръщали внимание, ако в духовно отношение бяхме достатъчно чувствителни, щяхме да го забележим. Разбира се, когато човек расте в материалистична култура, в която вярваме само на нещата, които можем да измерим или да си купим от "Амазон", пропускаме много. Пропуснахме и това.

https://glasove.com/na-fokus/takar-karlsan-sasht-i-izrael-tlaskat-sveta-kam-religiozna-voyna-za-yerusalim-al-aksa-sreshtu-tretiya-hram
----------------------------------------

Nikolay

Така е, искат да направят храма, и всички заблудени ще им помагат. И ако продължават с тези темпове, това може да се окаже съвсем скоро. Все е тая кой стои зад тези неща, най-отгоре знаем кои са, а именно тези които ще ръкоположат Антихрист. А дали ние разпознаваме кой, кой е, няма значение, защото Бог знае.
Аз не се опитвам да определя дали този или онзи е Израел, а гледам дали ще се напаснат достатъчно много от пророчествата които ще определят, че сме в последните дни на този свят.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Анко

Цитат на: Анко - Март 13, 2026, 11:38:27 AMПастор Грег Лок: Ивицата Газа, която Израел сега отряза, и с право, трябваше отдавна да го направи... Ако ме смятате за безчувствен, тази църква има шест входа, можете да си тръгнете по всяко време. Отрязаха електричеството, водата, и така трябваше. Чуйте, не защитавам нараняването на невинни хора. Но всеки, който подкрепя тероризма, не е невинен. Разбирате ли? Израел трябва да превърне ивицата Газа в паркинг още идната седмица. Да срине всичко. Трябва да прочистят всичко на Храмовия хълм, да вземат една голяма ракета и да взривят отвратителния Купол на Скалата. Да го махнат от мястото, където седи в момента, за да построим Третия храм и да възвестим идването на Исус!

Тъкър Карлсън: Боже, колко ме е срам като американски християнин да чуя нещо такова. Този клип е отпреди няколко години и го има в интернет, но никой не си прави труда да му обърне внимание. Повечето хора нямат понятие, че се случват тези неща. Тези възгледи са широко застъпени. Изглежда логично да ги има Майк Хъкаби (текущият посланик на САЩ в Израел – бел.прев.), както и други християни ционисти, например Джон Хейги (влиятелен евангелистки пастор и телевизионен проповедник – бел.прев.). Мислите си, че просто харесват Израел. Не.
Представям си някой, който е част от това събрание.
Примерно от 5 или 10 години. Може там да е повярвал в Бог. Няколко години е отивал и поглъщал гладно от Божието Слово. Вярата му се е укрепявала. Уповаванието му в Бога също. Препоръчвал е това събрание и на други, да дойдат да потърсят Бога, събирайки се в Христовото име.

И изведнъж отрезвяване с едно изречение: Има 6 входа, може да си тръгнете по всяко време, ако не мислите като мен и в съгласие с наложената политическа линия и директива. Която в случая казва къде да има война и едни хора там трябва да умрат.

Деяния 20
29 Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото;
30 и от самите вас ще се издигнат човеци, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след себе си.

Йоан 10
1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.
...
9 Аз съм вратата

Свирепи вълци, идват отдругаде, за такива стадото е плячка, излишен товар и досада, не е призвание и Божие дело. Стадото им е нужно докато легитимира водача. Каквото има за разграбване ще разграби а другите ще изпъди."Какво да се занимавам с вас, щом не мислите като мен? Не ми трябвате. Има 6 входа и съответно изхода."

Слава на Христа, Който е казал:
Йоан 6:37 Който дойде при Мене, никак няма да го изпъдя.