Author Topic: Женското облекло и поведение  (Read 1750 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Liya

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 65
Женското облекло и поведение
« on: February 13, 2019, 20:04:06 PM »
Редакция Watchman: Отделих разклонението от темата в собствена тема.

Наистина ли жените християнки не бива да носят панталони изобщо? Не говоря за впити панталони, а за панталони. Знам стиха, в който се казва, че е мерзост жена да носи мъжки дрехи. В този смисъл панталонът изцяло мъжка дреха ли е в очите на Бог?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Женското облекло
« Reply #1 on: February 13, 2019, 23:19:42 PM »
Панталона впит или не описва доста подробно задните части, което само по себе си вече е повод за съблазън. Затова всички народи, които са достигнали поне до минимална мъдрост са въвели женски дрехи при които никоя от частите на женското тяло не само не се вижда, но и не се очертава, а остава напълно скрита.

Всяко общество което е надраснало примитивизма и първобитността знае, че чистите отношения между мъжете и жените са фундаментални за оцеляването и развитието на един народ. Затова те са развили обичаи и начин на обличане, които напълно изключват и елиминират всякаква форма на съблазън.

Врага много добре знае този фундаментален принцип, затова първата му стъпка към съсипването на един народ е неговото развращаване. Днешните жените не разбират женското естество. Те не разбират че тяхното тяло е създадено да излъчва много мощна енергия, която е предназначена за мъжа в семейните отношения. Ако една жена напълно съхранява тази енергия 100% за мъжа си това прави мъжа пълноценен в способността му да твори и създава. Тогава тази енергия се връща обратно към жената в благосъстоянието, което мъжа създава за семейството. Когато обаче жените разкриват части от своето тяло, било дори само като силует, те непрестанно облъчват с тази енергия останалите мъже. Това води до опиянение на мъжете от различни жени и води до развращаване на мъжа (дори и само на умствено и емоционално ниво), а от там това води до загуба на потенциала на мъжа да работи успешно и да създава не само задоволена, но  и безопасна среда за семейството, рода и нацията. T.e жените със своето поведение разрушават семействата и народа си. Не случайно Писанието казва:

Пр. 14:1  Всяка мъдра жена съгражда дома си, А безумната го събаря със собствените си ръце.

Разрушителната сила на жената е огромна (както и съзидателната) и врага много добре знае това, затова от самото начало той насочи своите атаки към жената, а не към мъжа. И чрез жената сатана впримчи мъжа и цялото човечество.

Всички сериозни древни цивилизации са ги разбирали тези неща. Забележете народите, които са най-изостанали и неразвити - това са племената, които до ден днешен ходят голи. Те живеят на най-примитивното ниво на човешкото развитие.

Когато жената започне да освобождава своята женска енергия във всички посоки, това действа като все едно някой да застане на площада с автомат Калашников и да започне да стреля на посоки. С тази разлика че на днешните площади има не една жена, а стотици, които се разхождат по този начин. Това буквално съсипва мъжете.

Когато живеех в града аз постоянно имах атаки от сексуални мисли в главата си, ако и да бях вече женен. В града човек е бомбандиран непрестанно от тази неприкрита женственост, която буквално трови ума и сърцето на мъжа от една страна, и предизвиква завист и надпревара между жените от друга. Това е абсолютно разрушително за всички. В момента в който се преместих на живея на село проблема със сексуалните мисли се намали поне с 90%. Т.е  право пропорционално с намаленото количество на облъчване от безумно женско поведение.

Християнките днес с пълна сила поддържат това безумство, които подобно на Ева в пълна слепота за последствията следват внушенията на лукавия относно това в какво трябва да вярват и как трябва да живеят.

Спомням си преди години когато посетих една християнска общност в щатите, където всички жени носиха рокли напълно скриващи формите на тялото им, моите мисли и емоции бяха напълно спокойни и не усещах никаква съблазън и напрежение. В такава среда за мъжа е много лесно да поддържа чистотата на мислите си и да фокусира енергията си в нещата за които го е призовал Бог, а не да се хаби в непрестанни борби с нечисти мисли идващи от непрестанното бомбандиране на съзнанието им от обезумели и безотговорни жени.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Женското облекло
« Reply #2 on: February 15, 2019, 23:55:08 PM »
Ако погледнем света, ще видим, че дори там, светските жени на политици, дипломати спазват протокол на обличане - поли, покриващи коленете, дрехи без деколте, скриващи ръцете им.
Наскоро при посещение във Ватикана си бяха сложили дори покривала, Мелания Тръмп и Десислава Радева.
Впечатляващо! И тъжно за християнките, дори такива жени биха ги осъдили...
Цялата библия говори за святост в облеклото, поведението. В Новия завет Петър и Павел изрично пишат жената не трябва да си плете косите, да носи украшения и скъпи дрехи.
Не можем да твърдим, че сме посланици на Бог, а да се обличаме като света. И мъжете и жените християни трябва да внимават как се обличат, за да представят най-добре своя Господ и да не съблазнят ничия душа.
Всякакви прилепнали дрехи, очертаващи тялото не са подходящи, дънки, дори това загащване при мъжете не е редно, а жените би следвало да се обличат с дълги рокли или поли, без деколтета, с дълги ръкави. Без грим, прически, боядисани коси, бижута.
Ако Бог говори за нас, че сме сол и светлина, то ние и трябва във всичко да сме такива.
За нас е казано също, че сме светии. Всеки да се замисли за себе си може ли да се нарече светия?!...

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Женското облекло и поведение
« Reply #3 on: February 16, 2019, 00:02:52 AM »
Да споменем и че мястото на жената е в дома, не да ходи на работа, да общува по цял ден с чужди мъже, да се покорява на чужди мъже:

Тит 2:4 за да учат младите жени да обичат мъжете си и децата си,    
5 да са разбрани, целомъдри, да работят у домовете си.

Колко християни спазват това?

Emma

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 98
Re: Женското облекло и поведение
« Reply #4 on: February 16, 2019, 12:03:38 PM »
Това добре.

Но, как би било приложимо, ако жената живее в градски условия и трябва да се издържа сама.
Да си плаща наема, ежедневни и ежемесечни консумативи, да се храни, да си купува дрехи...
Ако е сама?
Или има мъж, който е несъстоятелност в момента да изхранва семейството по някаква причина (болест или др.)?
Как точно, да не работи и да си стои в къщи?

Относно облеклото. Не мисля, че една жена, като се поддържа и изглежда спретнато и чисто, трябва непременно да прелъстява и съблазнява.
Поведението и отношението на жената е точно, толкова важно, колкото и външния вид.

..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Женското облекло и поведение
« Reply #5 on: February 16, 2019, 16:54:49 PM »
Quote
Как точно, да не работи и да си стои в къщи?

А защо стоенето в къщи трябва да е свързано с неработене? Не може ли да работи от вкъщи?

В контекста казаното от апостол Павел за жените в Тит 2:4 се има предвид омъжени жени. Неомъжената жена остава под властта на баща си и той определя какво става с нея докато е жив. Жената е създадена да бъде под властта на мъжа, без значение дали е омъжена или неомъжена. Това е за нейна защита, защото според апостол Павел жената много по-лесно се поддава на демонични внушения.

Затова враговете (физически или духовни) винаги се прицелват в жените ако искат да унищожат, един народ, едно общество или едно семейство.

Quote
Относно облеклото. Не мисля, че една жена, като се поддържа и изглежда спретнато и чисто, трябва непременно да прелъстява и съблазнява.
Поведението и отношението на жената е точно, толкова важно, колкото и външния вид.

Тук не говорим за спретнато или чисто. Един бански костюм може да е много спретнат и много чист.

Тук говорим жената да осъзнае своята отговорност за това да не позволява нейната женска сила да облъчва мъжете около нея. Да, това може да се изрази не само в облекло, но и в поведение. Но ако една жена нехае за поведението си, едва ли ще е внимателна и в облеклото си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.