Author Topic: Представяне: Веселин  (Read 2159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Veselin

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 4
Представяне: Веселин
« on: September 03, 2018, 21:19:48 PM »
Здравейте,преди да започна каквото и да е, искам да отдам слава на Господаря Исус Христос.(Римляни 11:36)
Казвам се Веселин,родом от Пловдив и живеещ там засега...неженен на 38г.
Предтавянето ми е свързано и с призив, който ще обясня за което се и извинявам за малко по-дългия пост.
От известно време намерих форума, но реших първо да изпитам какъв е (1 Солунци 5:21) понеже има много,за това и не се регистрирах веднага,а почетох малко.
Което ми бе и достатъчно за да разбера, че има истински християни извън всякаква деноминация и човешка заблуда.
Към които е и призивът ми,понеже днес преди няколко часа, ми се съобщи новината че най-добрият ми приятел с който сме израснали заедно,на който свидетелствах и единствен чу за нашия Господар Исус и повярва, че е на легло отслабнал до неузнаваемост от коварния(злокачествен) рак и на морфин поради болките.
Не бях го виждал горе долу година(а и все още не съм,описанието му е от друг познат) понеже живее в Англия( в момента е в България),но слава на Бога повярва при многократните ни разговори в началото за формата на земята и от там понеже е каталист за заблудата в която живеем(че е кълбо в несъществуващия космос,а и не само това) и истината може да е само една(Йоан 14:6) го насочих към Него, чрез вечното му слово Библията.
Което за мен единствения авторитет и откровение на Бога към човека,далеч от всякаква религия и деноминация, останал сам във вярата, поради причината че словото му е истинно и вечно, ме опази от всякакви религиозни(човешки) събрания и заблуди.
Та останал без приятели (семейството ми също не вярва), но не и без надежда, единствено болният ми приятел даде Господ като лъч светлина във вярата.
И поради невъзможността да се събираме и основно поради големите изпитания които имаше той(болеста му за която не знаех) и не искайки да се натрапвам ,го оставих на Божията милост да го води и понеже нашия Бог е верен му се разкри.
Та призивът ми е за молитва от всички християни,за укрепяне на вярата му(понеже сега в това му състояние е ясно на какво изпитание е подложена) и за изцеление съвършенно от тази коварна болест.А защо отправям призив към вас е ясно, понеже Бог е там където са събрани двама или трима в негово име(Матей 18:20),а нямам други с еднаква вяра знам че тук има макар и малко но истински вярващи, които Бог ще чуе(Йоан 9:31).
И каквото и да стане аз знам че ще бъде Божията воля, защото нея сме тук да извършим,понеже неговото царство наближи и рано или късно всички ще застанем пред Праведния наш съдия(Марк 1:15) и неговото царство ще пребъде и всичко е за негова слава.
Благодат и мир от Бог Отец и Господ Исус Христос,на всички благодаря предварително.


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Представяне: Веселин
« Reply #1 on: September 04, 2018, 22:06:01 PM »
Здравей и добре дошъл във форума.

Ще се молим за твоя приятел, но ти като негов близък човек трябва да си изясниш пред Бога причината за неговата болест и дали трябва да се покае от определени грехове, които може да стоят зад появата на тази болест. Ето защо ти си човека, който най-вече трябва да воюваш за него и да намериш Божия отговор за тази ситуация.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Veselin

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 4
Re: Представяне: Веселин
« Reply #2 on: September 05, 2018, 13:05:43 PM »
Здравей,аз знам кой грях е причината за тази болест,а убеден съм и той.
Long story short.
Преди около година,се видяхме и видях съжалението и разкаянието му относно тази мерзост.Той молеше за помощ и търсеше Господ,като повтаряше "много съм грешен имам да изкупвам и да търпя"(тогава ми се оплака че много го болеше гърбът).Казах му  че жертвата за греховете ни вече  е извършена,да се покае пред Бога , да му се довери напълно като се предаде на него и да чете словото му.Той каза че го е направил ,но ми казваше моли се за мен,което и направих.След като се прибра в Англия му писах няколко пъти и на последните 2 съобщения не ми отговори.Не исках да се натрапвам и си помислих че все едно му набутвам вярата и му писах да се обади или пише той.До този понеделник,когато разбрах всъщност какво се е случвало в тялото му и как е губил сила и тегло.Вчера го видях....
Въпреки всичко, видях в очите му надежда и вяра,макар да имаше сила едвам да говори каза вярвам.
Благодаря ти,че се отзоваваш на призива ми и вярвам че ще бъде волята Божия.


byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 230
Re: Представяне: Веселин
« Reply #3 on: September 07, 2018, 01:57:54 AM »
Здравей, и добре дошъл във форума.

Относно разболяването до смърт, аз се сещам за един случай в писанията, когато Бог прави така, че смъртта да подмине болния, но не и без участието на самия болен. Ето го пасажа в 4 Царе 20:

2Ki 20:1  В това врема Езекия се разболя до смърт; и пророк Исаия, Амосовият син, дойде при него та му рече: Така казва Господ, нареди за дома си, понеже ще умреш и няма да живееш.
2Ki 20:2  Тогава царят обърна лицето си към стената та се помоли Господу, казвайки:
2Ki 20:3  Моля Ти се, Господи, спомни си сега как ходих пред Тебе с вярност и с цяло сърце, и върших това, което е угодно пред Тебе. И Езекия плака горко.

2Ki 20:4  А преди да беше излязъл Исаия до средната част на града, Господното слово дойде към него и рече:
2Ki 20:5  Върни се та кажи на вожда на Моите люде, Езекия, така казва Господ, Бог на баща ти Давида: Чух молитвата ти, видях сълзите ти; ето Аз ще те изцеля; след три дена ще възлезеш в Господния дом.
2Ki 20:6  Ще приложа на живота ти петнадесет години; и ще избавя тебе и тоя град от ръката на асирийския цар; и ще защитя тоя град заради Себе Си и заради слугата Ми Давида.
2Ki 20:7  Тогава Исаия каза: Вземете низаница смокини. И взеха та я туриха на цирея; и циреят оздравя.
2Ki 20:8  А Езекия беше казал на Исаия: Какво ще бъде знамението, че Господ ще ме изцели, и че след три дена ще отида в Господния дом?
2Ki 20:9  И Исаия беше рекъл: Ето какво ще ти бъде знамението от Господа, че Господ ще извърши това, което каза: избери - да напредне ли сянката десет стъпала, или да се върне надире десет стъпала?
2Ki 20:10  И Езекия отговори: Лесно нещо е да слезе сянката десет стъпала; не, но нека се върне сянката десет стъпала надире.
2Ki 20:11  И пророк Исаия извика към Господа; и Той върна сянката десет стъпала надире, по които беше слязла в слънчевия часовник на Ахаза.

Покаянието е първо, ако наистина има грях, заради който е тая болест. А вече дали Господ ще покаже милост, не мога да кажа. И дали когато човек се изправи очи в очи със смъртта - дали той е намразил греха, довел го до това състояние, и дали ако Бог покаже милост, човекът би се върнал обратно в него?
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)