Преди да пишете в този форум > Представяне

Представяне dipidi:

(1/1)

dipidi:
 Здравейте, Семеен съм, на 44г. - мъж на една жена, от която имам три деца.
   Произхождам от вярващ род. Водили са ме от малък на евангелска църква, но не познавах Бог. Това продължаваше с години, и тогава не съм бил никакъв вярващ. Посещавах църквата, защото бяха ме учили, че така трябва. Едва през януари-1988г. предадох себе си на Иисус Христос. И от тогава до сега се стремя да живея  угоден на Него праведен и свят живот - разбира се с Неговата помощ всеки ден.
  Господ Иисус Христос и  Писанията за мен са единственият авторитет и коректив, според които трябва да живея живота си на тази земя.
  Смятам, че най-голямата ми отговорност и служение пред Бог е:
  - да бъда съпругът, който Той иска да бъда за жена си.
  - да възпитавам дацата си в Божия път.
  - да се моля аз и жена ми да сме добър пример за децата си.
  - да се моля Бог да ги пази от заблудите и греха в този свят, и доколкото зависи от мен да ги спра да  грешат.
  - да се моля за децата си, след години да имат здрави вярващи семейства. И да видя от тях внуци, правнуци,  и пра - пра внуци, възпитани в Божия път. И така до Неговото второ идване, животите на бъдещите поколения след мен да са предадени на Иисус, и водени от Него.
  - да имаме Божията любов винаги помежду си.
  Чета Словото Му и се моля всеки ден Той да ме води със Святия си Дух,  да ми помага да Го познавам лично все повече, да ме поправя и  изобличава, защото и аз не съм безгрешен.
  Най-голямото ми желание е,
когато дойде момента да Го срещна, да чуя думите Му: Ела добри и верни слуго! Над малкото си бил верен, над многото ще те поставя. Влез в радостта на Господаря си. 
  Тези думи желая да чуят и всички онези, които се наричат с Неговото име.

Watchman:
Здравей и добре дошъл във форума. Благодаря за изчерпателното представяне.

Наистина грижата за семейството и децата са главна част от нашата служба пред Бога, но за да чуем думите, че сме добри и верни слуги ние също трябва да работим и за изпълнението на Божиите цели и намерения в това поколение, което Той ни е направил да се родим и сред народа в който Той е избрал да се родим. Затова за нас е важно да издирваме и работим за Божиите цели и намерения и общо взето това е смисъла на съществуването на този форум.

Nikolay:
Добре дошъл, дано намериш това което търсиш сред нас.

Относно думите с които завършваш, се сещам да цитирам това:

Лука 14 глава
8 Когато те покани някой на сватба, не сядай на първия стол, да не би да е бил поканен от него по-почетен от тебе, 
9 и дойде този, който е поканил и тебе и него, и ти рече: Отстъпи това място на този човек; и тогава ще почнеш със срам да заемаш последното място. 
10 Но когато те поканят, иди и седни на последното място, и когато дойде този, който те е поканил, да ти рече: Приятелю, мини по-горе. Тогава ще имаш почит пред всички тия, които седят с тебе на трапезата. 

Navigation

[0] Message Index

Go to full version