Author Topic: От демоничен към органичен път на развитие  (Read 4187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
През изминалите десетилетия на така наречените "промени" следващи пропадането на социалистическия строй, се случиха много събития които тласнаха България в определена посока. Определени сили заеха позиция и започнаха да развиват своето пъклено дело, плетейки примка около врата на нашия народ.

През това време ние се занимавахме с тичане след поредното християнско нововъведение от Америка, тичахме да правим конференции, евангелизации, да строим църковни сгради, да се пробваме на мисионерското поприще и въобще бяхме като едни развързани деца, които без водач и без яснота какво се случва тичат накъдето им видят очите.

През това време тъмни сили, бавно, подмолно, методично и с демонично усърдие започнаха да плетат своите мрежи, да утвърждават своята власт, да разпространяват своите отрови и да работят неуморно за нашето унищожение. България беше буквално блъсната и натирена по пътя на демоничното "развитие". Разрухата, която виждаме сега - обезлюдяването на селата, стопяването на населението, развращаването и оглупяването на децата, икономическото и политическото изнасилване на народа, ограбването на националните ни ресурси и вкарването ни в заробващи съюзи и алинаси - това не се случи за един ден. Това е следствие от усърдна, неуморна и планирана работа на нашите врагове.

Но враговете не биха имали такъв успех, ако присъстваше възпиращия фактор на молитвата на праведните. Исус нарече своите ученици "солта на земята". Солта не позволява развитието на патогенни организми, съпротивлява се на процесите на гниене и развала, има консервиращ и стабилизиращ ефект, като същевременно позволява действието на благотворните микроорганизми да подобрят и облагородят средата.

Но през изминалите 27 години в България сол нямаше, защото солта беше обезсоляла и изгубила своите скъпоценни функции. Затова нашия народ пое по пътя на гниенето и развалата, по пътя на демоничното и деструктивното, по пътя на изчезването в небитието.

Но днес е нов ден, днес е ден в който солта да върне своята соленост, ден в който малкия остатък от верни светии да започне да соли и да противостои на тъмнината.

Днес е деня в който да извикаме към Бога да обърне курса на малка България от демоничното към органичното, към пътя на нормално, естествено развитие при което според Писаното на народите е заложено да търсят Бога, за да могат да го намерят и напипат.

Деян. 17:26  и направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;
Деян. 17:27  за да търсят Бога, та дано биха го поне напипали и намерили, ако и да той не е далеч от всеки един от нас;


Този процес на търсене и напипване на Бога от народите дефинира техния органичен път на развитие. Точно този процес е отговорен за всички добри традиционни неща, които народите имат. Хубавите народни носии, изразяващи благоприличие и добри нрави. Истинската естествена храна, с уникалните за всеки народ ястия. Добрата народна мъдрост изразяваща истини близки до библейските, големите многодетни семейства и патриархалния ред в обществото. Точно както един органично отгледан зеленчук съдържа всички прекрасни съставки, които Бог е заложил да се проявят в него, така един народ, който се развива по органичен начин се изпълва с добри неща, които е намерил и напипал от Бога.

Нищо от това, което виждаме, че се случва с България през последните 27 години не е органично. На нас ни беше натрапен демоничен модел на саморазруха. Като ракови клетки в плътта на народа се впиха всякакви сатанински тайни общества, подпомагани от мутри и политици предатели, и като че това беше малко, че започнаха да ни инжектират и с всякакви явни НПО бацили, които под претекста за борбата за "човешки права" усилиха дозите отрова, която наливат във вените на народа.

А ние спяхме, спяхме и сънувахме сънища породени от всякакви лъжеучения, ереси и заблуди, които под всякакви лъжливи претексти от рода на "последно време е няма как иначе, трябва да стават все по-зле нещата." ни казваха как демоничното развитие на нещата е напълно нормално, библейско и другояче не може.

Но аз чета в моята Библия, че Христос се яви, да съсипе делата на дявола/1Йоан 3:8/. И чета че ако солта обезсолее (т.е спре да възпира развитието на злото), то тя "вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората"/Мат 5:13/.

Не е ли това причината за жалкото състояние на днешното християнство? Не приличат ли черковните посетители на едни парцали, които се събират два пъти седмично и си говорят едно, а после излизат и живеят досущ като света, контролирани и завличани от неговата система и вървеж?

Ние сме забравили силата на молитвата.

Йоан 15:7  Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде.

Наистина ли пребъдваме в Христовото намерение за нашия народ? Пребъдваме ли в това, което Той иска за този народ, или пребъдваме в човешките си страхове и съмнения? Не желае ли Той делата на дявола в този народ да бъдат разрушени? Не са ли делата на дявола, които гледаме през последните 27 години, които ни доведоха до това жалко състояние като народ?

И сега ако пребъдваме в Неговото намерение, ако искаме няма ли да получим? ИСКАЙТЕ КАКВОТО И ДА ЖЕЛАЕТЕ И ЩЕ ВИ БЪДЕ!

Ето защо аз искам! Искам да бъда сол, да бъда светлина и да възпра злото, което се е нароило като змии, плъхове и всякаква зловредна твар, която ръфа и изяжда плътта на този народ. Искам този народ да преобърне своя курс, от демоничното към органичното, от разрухата към градежа, от погублението към изпълнението на Божието намерение и цели.

Искам да видя този народ възстановен и използван от Бога за добро. Искам да видя тази малка, но прекрасна земя, която Бог ни е дал да бъде прибежищно място за светии, евреи и нормални хора. Искам да видя Бог прославен, а не опозорен всред земята българска!

Без ако, може би и дано. Искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде!

Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.
Защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори.


И ако за вас това е знаме, под което е достойно да се застане с вашите молитви и вяра, то ще знаете, че няма да сте сами. Време е солта отново да започне да соли и светлината отново да свети, и заедно ще видим великите Божии дела.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

dodai

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Амин напълно съм съгласен нека да съборим ерихонските стени който са издигнали тези демонични сили.

ivaivanova

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Амин! Това жадува духът ми.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1033
Добре казано, но има нещо което не мога да впиша в тая картинка, а именно:

Йоан 21 глава
15 А като позакусиха, Исус казва на Симона Петра: Симоне Ионов, любиш ли Ме повече отколкото Ме любят тия? Казва Му: Да, Господи, Ти знаеш, че Те обичам. Той му казва: Паси агънцата Ми. 
16 Пак му каза втори път: Симоне Ионов, любиш ли Ме? Казва Му: Да, Господи, Ти знаеш, че Те обичам. Той Му казва: Паси овцете Ми. 
17 Казва му трети път: Симоне Ионов, Обичаш ли Ме? Петър се наскърби за гдето трети път му рече: Обичаш ли Ме? и Му рече: Господи, Ти всичко знаеш, Ти знаеш, че Те обичам. Исус му казва: Паси овцете Ми.


Къде са овцете и агънцата които Исус заръча да пасем ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Исус каза тия думи на Петър, дори не го каза на нито един друг от останалите апостоли. Ти защо решаваш, че това се отнася за всички хора?

Ти бидейки баща, твоето семейство са овцете, които трябва да пасеш. Грижи се за тях, паси тях. И ако Бог те призове за нещо повече от това ще го разбереш своевременно. Но ако не, няма нужда да си приписваш функции, които са отделени за онези, които Бог е призовал.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1033
Нека Бог чуе молитвите ни и да сме достойни пред Него за да сме светлина и сол.

___
Овцете и агънцата имат нужда от водач/пастир. Да това не е за всеки. Ние ще сме светлина и сол само тогава когато има пред кого да бъдем.

А Исус каза на само на Петър и това:

Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Другите апостоли нямат дял и в изграждането на църквата ли ? Защото не им го е казал ?

Овцете и агънцата са моите братя и сестри и е добре да имам грижа и към тях. Да ми помага Бог в това, понеже съм човек с мълчаливи устни и трудно говоря.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Като имаш грижа към България, ти се грижиш за всички, които живеят в нея и предстои да живеят в нея. Защото ако позволим врага да унищожи и поквари България, това ще удари най-вече онези, които са слаби във вярата и ще ги ликвидира. Онези, които са силни ще оцелеят някак си, но слабите ще влязат в месомелачката.

Неразделна част от молитвата за България е молитвата и за църквата в България, защото тази битка за да бъде спечелена е нужно да се събудят все повече вярващи и да заемат своето място в тази ходатайствена война. Без събуждане на светиите няма да има победа за България. Така, че нещата са неизбежно свързани.

Quote
Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Другите апостоли нямат дял и в изграждането на църквата ли ? Защото не им го е казал ?

Тук никъде не е написано, че Петър ще изгражда нещо, написано е че Исус ще съгради Своята църква. Ето защо този пасаж няма общо с дискутирания въпрос.

Грижата за овцете е за призовани, обучени, изпитани, одобрени и изпратени от Бога хора. Ако някой своеволно си приписва подобни функции само ще служи за разруха, а не за съграждане.

Но молитвата не е нещо, за което се изисква специално призвание, защото Писанието насърчава всички вярващи да се молят винаги и за всичко. Затова и Исус каза "молете се на Господаря на жетвата да изпрати работници на нивата", не каза втурвайте се всички да ставате работници на нивата.

Ето защо не всеки може да бъде упълномощен от Бога работник, но всеки може да се моли Бог да изпрати такива работници. Днешното християнство именно за това е в това състояние. Защото вместо християните да се молят за изпратени от Бога хора, те се самоизпращат и резултатите са повече от плачевни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 83
По-добре да се молим иначе от нехайство може да пропуснем предназначението си. Поне два примера за момента на упълномощаване с функции:

   •Исая от утробата за служител да върне Якова.
   •Самсон назирей от утробата на майка си.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Ето тук има продължение на тази тема, което показва причните да стигнем до тук и откъде трябва да тръгнем за да се възстанови българския народ към своя автентичен път на развитие:

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,582.msg113392.html#msg113392
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.