Author Topic: 21.12.2012  (Read 17039 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 157
Re: 21.12.2012
« Reply #15 on: January 28, 2011, 17:02:22 PM »
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5414
Ето интересен линк по въпроса за първия и втория райх. В уикипедия също има подробен материал.Доколкото знам "райх"означава кралство,царство.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: 21.12.2012
« Reply #16 on: January 29, 2011, 14:37:14 PM »
...
- скелетите на динозаври, доказват че е имало такива.
- динозаврите НЕ СА спасени в Ноевия ковчег.
- Бог заповядва Ной да вкара в ковчега от ВСЕКИ ВИД твар.

Извода от това нещо е че динозаврите не са били счетени за Божии твари и не са били спасени. Ако не са Божии твари, тогава какви са?

....

  Искам да обърна внимане на това изказване. Така излиза, че падналият херувим,известен като "сатана" (противник-ът), "дявола" (клеветника), "обвинителят", "лъжец и баща на лъжата", "убиец", както и други, старовременната змия, има способността да твори създания?
  Аз отдавна имах такива съмнения. "Тиранозавър" - името идва от коренът "тиран- тиранин" - някой, който упражнява насилие, който насилва и подтиска. Тиранозавър Рекс - "цар на тираните". Повечето от динозаврите имат ДЕМОНИЧНА ВИЗИЯ - нещо, което може всеки сам да провери. Някои от тях, от образите на тези динозаври се използват от съвременните метъл състави в техните прототипни образи на "лични чудовища" (вж.напр. Iron Maden, Eddy). В Битие пише (преди времето за потопа), че "земята се изпълни с насилие". Можем само да предполагаме какво е станали от това, което Бог създаде като красиво и мирно : кръв, насилие, викове, жертви,... Тези древни същества са наистина демонски- една колкото и повърхностна да е, справка из интера може да ви покаже за какво иде реч.
 И така, да се върно малко в основното : УЖАСНА  Е ПОСЛЕДИЦАТА ОТ ТОВА, КОЕТО ИЗБРАХА ПЪРВИТЕ ЧОВЕЦИ. Но, слава на Бога, Той Беше промислил изход и решение.


  Също така, искам да обърна внимание на тези, които още нямат отговор за извънземните и техните тела, съхранявани от НАСА и някои руски лабратории : това са демонски творения, това са творения на падналият херувим, сам сатана.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Zvezdichko

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: 21.12.2012
« Reply #17 on: August 25, 2011, 11:04:57 AM »
Написаното в тази статия е доста повърхностно. Автора също прави твърдения без никаква обосновка. Просто казва нещо ей така и го приема за факт, без никакво доказателство.

Българските християни от сектантски тип- петдесетници, харизматици и други фундаменталисти се оказаха най-големия враг на науката.

Когато създадох този сайт КОСМОС БГ го направих с благородна цел - да образовам хората.

Ама фундаменталистите не искат да се образоват.

Докато някои ломотят по форуми и се чудят как да съсипят труда ми, за който съм полагал усилия, аз популяризирам науката в България...

Докато вие търсите да воювате с образованието и грамотността...

Язък, че ченгетата в началото на 90-те години не си свършиха достатъчно работата, за да изкоренят сектичките, които идват от САЩ.

Защото само Светото Православие може да даде картина за това какво е пълното богословие.... А западното богословие - т.е. католическо и протестантско е сектантско
 

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: 21.12.2012
« Reply #18 on: August 25, 2011, 13:33:21 PM »
@Zvezdichko, сега пък православен ли стана? Ти си класически случай на човек отвратен от "християнските" харизматично/протестантски отклонения и забил се в православието. От трън, та на глог, както се казва.

Това че интернет е пълен с щуротии за всеки е видно. Но това, че нАуката /принципно/, която защитаваш и популяризираш е пълна с презумпции и откровени глупости, май не го виждаш.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: 21.12.2012
« Reply #19 on: August 25, 2011, 17:18:25 PM »
...Да не говорим, че в този форум не сме се събрали "петдесятни" или "харизматици", но младежът нещо иска да рекламира сайта си по-скоро.

Quote from: Zvezdichko
Ама фундаменталистите не искат да се образоват.

Докато някои ломотят по форуми и се чудят как да съсипят труда ми, за който съм полагал усилия, аз популяризирам науката в България...

Докато вие търсите да воювате с образованието и грамотността...

Началото на образованието (не говоря за държавното, а за ОБРАЗованието) е основаване върху дадени принципи. Обикновено тези принципи се обясняват чрез думи. Думата "фундамент" означава "основа". Та "фундаменталист" означава човек, който е основан на дадено нещо. Вече каква е основата е друг въпрос. С това искам да кажа, че "фундаменталист" не е лоша дума, както медиите са втълпили на хората.

Zvezdichko, ако имаш проблем с форумите, които ти съсипват труда - отиди и си защитавай труда там и там рекламирай дейността си. Тук не е мястото да се говори за твоя труд, а за Божието Слово.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

PetkoPetkov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 25
Re: 21.12.2012
« Reply #20 on: July 04, 2018, 01:07:11 AM »
Когато мисля, за твари, за гиганти, за влечугоподобни и за насилие, някак си всичко се събира в една единствена дума ДИНОЗАВРИ. Човек може да си представи що за насилие са предизвиквали великани като тях. Нещо повече, Бог дава ясна и недвусмислена заповед на Ной:

Бит. 6:19  И от всичко, от всякакъв вид твар, която живее, да вкараш в ковчега по две от всеки вид, за да опазиш живота им със себе си; мъжко и женско да бъдат.

Ной е трябвало да спаси ВСЕКИ ВИД Божие творение в ковчега. Динозаврите НЕ СА включени в ковчега и за мен това означава само едно нещо - те НЕ СА БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ, а най-вероятно са следствие на амалгама между влечугоподобни паднали същества и човешките дъщери.

Разбира се динозаврите не са единствените нефилими и гиганти, защото не всички паднали "Божии синове" са влечугоподобни, като Сатана. Някои са човеко подобни и затова е имало и човеци гиганти, някои е възможно да са подобни на животни и птици. Да не забравяме, че херувимите имат 4 лица и само едно е лице на човек. Другите 3 са лице на теле, лъв и орел. Според мен така наречените "митични същества" като циклопи, горгони, минотаври, тролове, русалки, дракони, грифони и кентаври - не са просто така плод на нечия фантазия, а са митологизирани спомени за подобни същества, които са били следствие от амалгамията между "Божии синове" и човешки дъщери, както и вероятно на генетични експерименти. Цялата тази паплач Бог е измел от земята чрез потопа, като запазва САМО онова, което е Негово оригинално творение.

(следва продължение)

Преди време имах съмнения дали динозаврите са съществували. Гледах видео в което репортер беше в фабрика в която работят хора занимаващи се с изобразително и приложно изкуство като скулптори и други, които изработват скелети и вкаменелости на динозаври и биват излагани из музеите по света и представяни за истински разбира се. (https://www.youtube.com/watch?v=Dphf_T_fGgw)

Преди дни гледах друго видео относно съмненията за това дали са съществували динозаври което вече затвърди мнението ми че няма начин това да е било така. В клипа се съпоставиха две животни, слона и бронтозавъра като се знае че и двата вида се хранят само с растителност.
Макар автора на клипа да преовеличаваше с някои от цифрите, когато проверих какви са реалните стойности се оказа че тезата му е вярна.
(https://www.youtube.com/watch?v=Z8Hbxexn7Qc)

Слоновете тежат между 2.5 - 7 тона.
Те прекарват между 12 - 18 часа за денонощие в хранене.

Бронтозаврите тежат между 15 - 17 тона.

По груби сметки слон който тежи 7 тона се храни по около 18 часа за денонощие за да поддържа теглото си.
Понеже брантозавъра тежи 15 тона трябва да се храни по около 36 часа в денонощие без да спира.
Матей 5:37 Но говорът ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3611
Re: 21.12.2012
« Reply #21 on: July 04, 2018, 09:45:02 AM »
Quote
Слоновете тежат между 2.5 - 7 тона.
Те прекарват между 12 - 18 часа за денонощие в хранене.

Бронтозаврите тежат между 15 - 17 тона.

По груби сметки слон който тежи 7 тона се храни по около 18 часа за денонощие за да поддържа теглото си.
Понеже брантозавъра тежи 15 тона трябва да се храни по около 36 часа в денонощие без да спира.

Тревопасните животни по принцип ако имат непрестанен достъп на храна ще ядат нон стоп. Дори кокошките прекарват 85% от будното си време в ядене. Това не означава, че колко време някой яде трябва да има връзка с това колко тежи, защото има значение какви количества даденото животно е способно да поглъща за определено време, а не само това колко време отделя за ядене.

В книгата на Йов 40-а глава се говори за животно (веемота) чиято опашка е голяма като кедър. Един кедър е висок 40-50 метра. Животно с такава опашка трябва да е огромно. За него също е  написано, че се е хранило с трева.

Що се отнася до това, че в така наречените "музеи" с кости на динозаври, костите са фалшиви, това е разбираемо, защото нещо истинско дори да са намерили то няма да съвпада с официалната "наука", затова тези неща се крият, а се лансират фалшиви артефакти. Особено заинтересувани са да скрият древните цивилизации, генетичните експерименти и всички мерзости които са правили преди и са свършили с катастрофален провал, за да продължат да поддържат лъжливото си внушение, че в момента човечеството е в зенита на развитието си и че това е единствения възможен и правилен път. От вярата на хората в тази лъжа зависи успеха на целите които са си поставили, затова се прави всичко възможно тя да се поддържа и всички истински артефакти се крият или унищожават.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

PetkoPetkov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 25
Re: 21.12.2012
« Reply #22 on: July 04, 2018, 17:55:38 PM »
Тревопасните животни по принцип ако имат непрестанен достъп на храна ще ядат нон стоп. Дори кокошките прекарват 85% от будното си време в ядене. Това не означава, че колко време някой яде трябва да има връзка с това колко тежи, защото има значение какви количества даденото животно е способно да поглъща за определено време, а не само това колко време отделя за ядене.

Пропускаш че има значение каква е храната която се консумира. Калориите на тревата и растенията са много малки затова им е нужно по-голямо количество храна за да поддържа теглото си, което означава също че много по-дълго време ще му е необходимо за да си набави нужното.

В книгата на Йов 40-а глава се говори за животно (веемота) чиято опашка е голяма като кедър. Един кедър е висок 40-50 метра. Животно с такава опашка трябва да е огромно. За него също е  написано, че се е хранило с трева.

В стиха от книгата на Йов се казва че накланя опашката си като кедър а не че е с размери като на това дърво.

Йов 40:17
Накланя опашката си като кедър, жилите на бедрата му са оплетени здраво.


Пише още...

Йов 40:21
Под сенчести дървета ляга, в скривалището на тръстики и блата.


Разбираме още че тръстиките и блатата са му били скривалище, което означава че веемота не е повече от 5 метра.
Матей 5:37 Но говорът ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

PetkoPetkov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 25
Re: 21.12.2012
« Reply #23 on: July 04, 2018, 21:46:42 PM »
Животното което се вписва най-добре в описанието на веемота (H930 - в единствено число от египетското понятие: воден вол, т.е. хипопотам или Нилски кон: - be-hay-mohth' на еврейски.) от книгата на Йов 40:15-24 е някой от изчезналите видове хипопотами.
Най-близкия пример с който съвпада описанието е "Malagasy hippopotamus" живял преди повече от 1000 години.

Йов 40:15
15 Погледни сега веемота който съм направил заедно с теб. Яде трева като вол.


Хипопотама е растителноядно животно и тревата е основното му меню.

Йов 40:17
17 Накланя опашката си като кедър, жилите на бедрата му са оплетени здраво.


Опашката му е като кедър и ...
(https://pbs.twimg.com/media/DUUSr1QUMAA5cxN.jpg), (https://www.nature.ca/notebooks/english/pyghippo_p0.htm)
има много отличителен начин за маркиране на територията си като изпуска фекали и маха с опашка.
(https://www.youtube.com/watch?v=PSKQ3ZNQ_O8)

Йов 40:18
18 Костите му са като бронзови цеви, ребрата му са като железни лостове


Снимка на скелет от изчезналия вече "Malagasy hippopotamus" изяснява това много точно.(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Malagasy_Hippopotamus.jpg)

Йов 40:22
22 Сенчести дървета със сянката си го покриват, върбите при потока го заобикалят.


Хипопотама прекарва най-голяма част от времето си в водата (приблизително 16 часа) заради което е наречен "речен кон".
(https://youtu.be/uClkg7UHvT8?t=35)

Йов 40:23
23 Ако се разлее река, той не бърза да бяга, не го е грижа, ако и Йордан да се устреми в устата му.


Макар големия му размер и тегло той е идеален плувец при всякакви условия.
(https://www.youtube.com/watch?v=Su7GkqwxG08)

Йов 40:24
24 Може ли някой да го хване, докато гледа, да прободе носа му с примка?


Когато е във водата той винаги гледа и е на щрек но дори на суша едва ли някой би посмял да го приближи защото има една от най-здравите захапки от животинските видове.
(https://youtu.be/uClkg7UHvT8?t=47)
Матей 5:37 Но говорът ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3611
Re: 21.12.2012
« Reply #24 on: July 04, 2018, 21:46:56 PM »
В ония времена всичко е било много по-голямо. Има открити останки на дървета, които са били с размер на ствола от няколко километра. Реалностите само преди няколко хиляди години са били напълно различни от това, което ние познаваме сега.  Затова и тревата спокойно може да е била висока колкото триетажна къща, а тръстиката колкото 16 етажен блок.

За опашката се казва именно, че я клати като кедър, а не като куче или като кон. Сравнението с кедър е именно за да обозначи размерите, а не самото клатене, защото всички животни си клатят опашките.

Левиатана също е морски змей с огромни размери. Само преди 200-300 години е имало хиляди очевидци на такива морски чудовища. После "учените" ги обявяват за мит.

Драконите са реални същества, които са потвърдени от библейските текстове. Поне 16 пасажа в Библията говорят за драконите като за напълно реални живи същества. После пак "учените" обявяват драконите за мит и въвеждат измислицата наречена "динозаври" измествайки съществуването им преди милиони години.

Но реално това е опит да се прикрие съществуването на драконите, които са истинските динозаври.

Хипопотама е много симпатично и благородно животно, но няма нищо общо с библейския веемот. Много по-близко до описанието е така наречения диплодок, който има опашка с размерите на кедрово дърво и е тревопасно животно.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 83
Re: 21.12.2012
« Reply #25 on: July 05, 2018, 15:49:19 PM »
Когато някой има студенокръвен домашен любимец, може от опит да знае режима му на хранене. Без да е видял или проверил, ферментацията в долния гастроинтестинален тракт, би било несериозно да се гради разбиране. За да се избегнат нестабилни познания, е добре да се търси истината и да се взема за сериозно изпитаната.