Преди да пишете в този форум > Представяне

Представяне Петьо

(1/3) > >>

Петьо:
Здравейте скъпи братя и сестри и Бог да ви благослови изобилно !
Казвам се Петьо, на 25 години, от София и съм радостен, че мога да бъда част от този форум :). Не съм женен или обвързан, аз съм самостоятелен млад християнин и мечтая един ден да бъда съпруг. Вярвам в Бог от преди да навърша 10 години и винаги съм вярвал, че Бог съществува и че Той ни е създал. До не преди много време бях и живеех в света - прелюбодействах с приятелката си по онова време, случваше се да лъжа и бях гневен и циничен. Никога не съм се напивал, никога не съм взимал дрога или пушил. Не съм от вярващо семейство, по-скоро бях на масовия принцип -" вярващ съм, но по свой си начин, ще бъда в Рая, защото в сравнение с убийците съм добър човек и в днешно време е ОК да прелюбодействам и т.н...тези закони са били за преди, сега сме в модерно време и нещата стоят по друг начин". От около година насам обаче нещата започнаха да се променят след като станах евангелист. Приех Господ за свой Спасител и започнах да ходя с Бог възлюбвайки Го с цялото си сърце. Той започна да премахва всичко, което ми пречише да живея праведен живот и да ме води по пътя на светлината. Слава на Бога станах по-кротък, усмихнат, позитивен, цинизма бе изкоренен от моят речник, всяка капка завист или злоба бе унищожена от Божията сила, получих помощ за самоконтрол и себеубоздание и с усмивка на лицето си пиша, че съм нов човек :). До скоро ходих на църква, но спрях, понеже имах много несъгласия с пастора (както и на теми извън вярата), има и други причини, но не е уместно да ги коментирам тук :).
Надявам се да науча нови и полезни неща от този форум и ако мога също да бъда полезен на хората тук. Бог да бъде с всички вас :)

7ivan:
Здравей,
Бог да ти помогне да растеш в Неговата благодат и да те води само да купуваш Истината, без да я продаваш. Ако я познаеш тя ще те направи мъдър за спасение. :)

Tihomir:
Добре дошъл.

Между другото, ако наричаш информацията, която пише в Библията "въпроси за вярата", то в Библията има следната информация:
- кой е Бог;
- какво е власт;
- справедливо отсъждане и разсъждение;
- каква е йерархията на властта, която Бог е дал;
- какво е грях;
- как е устроена земята и за това, че няма космос;
- информация за устройството на небесата;
- информация за това къде се намира Едем, кои реки извират от областта и т.н.;
- какво да яде човек;
- какво да не яде;
- как да сее и да не сее ГМО;
- информация за различни технологии, като електричество;
- бизнес взаимоотношения - шефове към слуги, слуги към шефове;
- ролите на мъжете и жените в бизнеса;
- управление на собствен бизнес;
- семейни взаимоотношения между съпрузи и по отношение на децата;
- възпитание в семейството;
- взаимоотношения с твоите врагове;
- взаимоотношения с Божиите врагове;
- взаимоотношения с приятели и какво е мнението на Бога за приятели и приятелки от различни полове;
- занаяти;
- как да се прави сапун, хляб и други домакински неща;
- принципи за взаимоотношенията в обществото;
- пророчества за бъдещите дни;

И много други. Ако наречем Библията "книга за вярата", то всичко е написано там. Затова обсъждане на въпроси "извън вярата" е по-скоро обсъждане на въпроси извън съвременните религиозни среди. В Библията има всичко необходимо за живота и благочестието, ако човек е усърден да го намери.

Watchman:
Добре дошъл във форума.

След като си напуснал въпросната църква и пастор, какво мислиш от тук нататък да правиш с живота си?

Петьо:

--- Quote from: Watchman on February 02, 2018, 01:08:00 AM ---Добре дошъл във форума.

След като си напуснал въпросната църква и пастор, какво мислиш от тук нататък да правиш с живота си?

--- End quote ---

Задавайки въпроса си по този начин "какво мислиш от тук нататък да правиш с живота си" от една страна погледнато звучи сякаш живота ми е там и губи част от смисъла си ако вече не съм член. Силно се надявам да не си имал това предвид :).
Живота ми от тук нататък продължава и е по-добре от преди - чета си Библията у дома, слушам хваления и аудио Библия и различни видеа по темата, обръщам и доста внимание на бизнеса си. Възлюбил съм Бог с цялото си сърце, но се занимавам и с други неща. Спортувам редовно, чета доста и се развличам когато има свободно време. Замислял съм се да посетя друга църква и да "пробвам". Много обичам хвалението, да слушам проповеди и да се запознавам с нови хора, особено братя във вярата.
Ако имаш предложения какво да правя от тук напред с живота си или допълнения към по-горе написаното, наистина с радост ще ги прочета :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version