Author Topic: Милениумът  (Read 42867 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #15 on: November 03, 2007, 23:15:16 PM »
Значи може да ни се струва невъзможно, но по-важно е не какво ни се струва, а какво казва Писанието. Все пак ако това са хора предвидени преди вечни времена да бъдат записани имената им в книгата на Живота, значи Бог има начин да ги подготви и укрепи да не приемат белега на звяра.

Стиха който цитираш от Откр. 14:12 е верен, нужно е търпението на светиите, понеже както се казва в Откр. 22:16 цялото откровение е написано за свитетелство към църквите, към светиите. Самия пасаж обаче не дава основание да се мисли, че в този момент освен светиите няма други хора, които не приемат белега на звяра.

Не трябва да пропускаме ролята на съвесъта. Християните много говорят за вяра и никак за съвест. Съвестта има основополагаща роля в разбиране на Божието творение и взаимоотношенията на Бог с човеците.

Има много пасажи за съвестта, например:

Римл. 2:14  (понеже, когато езичниците, които нямат закон, по природа вършат това, което се изисква от закона, то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си,
Римл.  2:15  по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават),
Римл.  2:16  в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела на човеците според моето благовестие.


Деня за който говори Павел е най-вероятно деня на съда пред големия бял Престол. Съвестта не е за подценяване, мнозна за умирали заради вярата си. Но аз мисля, че съществува дори по-голям брой хора които са умрели заради това, че са отказали да напраят компромис със съвестта си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Милениумът
« Reply #16 on: November 04, 2007, 11:24:56 AM »
Значи мислих върху последния ти пост и това наистина може да е едно правилно тълкувание, макар и твърдението че е възможно да има хора които не са приели белега на звяра въпреки че не са светии но поради съвеста си не са го приели е само догатка. За мен е догатка която не виждам да е ясно посочена. Не казвам погрешна догатка но си остава такава въз основа на нея не бих могъл да си изградя мнение.
Аз не съм адвентист и причините за това са в Божието слово, но те казават едно нещо върху което не съм мислил - че тези които воюват накрая срещу стана на светиите са именно онези мъртви които оживяват накрая на 1000 та години, интересно е че и сатана е отвързан накрая на 1000 та години да мами нациите чието число е като морския пясък .
Аз забелязвам едно нещо, че тези които не се покланят на звяра и не приемат белега оживяват и царуват 1000 г това е първото възкресение, за мъртвите накрая също се казва че оживяват, кое пречи на сатана да ги измами и поведе в битка против Бога и светиите? Откр. 20 гл  21 стих говори за мъртвите големи и малки стоящи пред престола/къде е този престол, и те живи ли са или са мъртви/?
Просто се мъча да си изясня някой неща, не казвам че това е истината за да не се подвежда някой който чете, това са различни становища и нека Бог ни покаже истината, а лъжата да отхвърлим!
поздрав!

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Милениумът
« Reply #17 on: November 04, 2007, 12:18:23 PM »
Аз не съм адвентист и причините за това са в Божието слово , но те казават едно нещо върху което не съм мислил - че тези които воюват накрая срещу стана на светиите са именно онези мъртви които оживяват накрая на 1000 та години , интересно е че и сатана е отвързан накрая на 1000 та години да мами нациите чието число е като морския пясък.

Адвентните доктрини стъпват изцяло върху научната фантастика на лъжепророчицата Елена Уайт, без да се съобразяват със словотото и тотално потъпквайки го. Просто тяхното разбиране за 1000 годишното царство и събитията преди и след него са меко казано абсурдни. Според тях по време на царството Исус и светиите царуват някъде си в небето незнаийно къде а на земята всичко живо е избито. Сатана е оставен сам на земята да обикаля и да гледа разрухата която е причинил. Ако някой ми намери и един стих в библията който дори само да загатва подобен развой на събитията ще съм много изненадан и съблазнен понеже това противоречи на много от обещанията на Бог към Израел и влиза в остър конфлик със стиховете които съм изложил в по-горните мои постове.

Да видим все пак каква е хронологията в откровението по въпроса:

Rev 20:7  И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,
Rev 20:8  и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.
Rev 20:9  И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.
Rev 20:10  И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.


Много ясно се разбира че сатана ще мами народите които НАСЕЛЯВАТ земята а не някакви полу изгнили зомбета според разбирането на адвентистите. Просто през 1000 годишното царство ще има народи които ще служат на Господ само от страх към него, но без да го желаят и почитат, според както е писано и тук:

Psa 2:1  Защо се разоряват народите, И племената намислюват суета?
Psa 2:2  Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия помазаник, като казват:
Psa 2:3  Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им.


Вярвам че тук се говори именно за народите през 1000 годишното царство които сатана ще успее да подмами на бунт срещу Бог. Ако забелязваме има връзки най-вероятно изплетени от страх които ги държат да служат на Господ и неговият помазаник и които връзки ще бъдат разкъсани чрез измамата на сатана когато бъде пуснат да мами народите за тяхна погибел. Това върши перфектна работа на Бог понеже по този начин той ще изпита и пресее всички живи които населяват земята.

И вече чак след тези събития идва ред на големият бял престол и второто възкресение в което ще вземат участие всички мъртви.

Rev 20:7  И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,
Rev 20:8  и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.
Rev 20:9  И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде
.
Rev 20:10  И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.
Rev 20:11  След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях.
Rev 20:12  Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

Rev 20:13  И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.
Rev 20:14  И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт.
Rev 20:15  И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.Е питам аз как е възможно армията която тръгва на бой срещу Бог да е съставена от хората пред големият бял престол при условие че той все още не се е появил и ще дойде едва след като бунтът бъде потушен и сатана окончателно бива победен и хвърлен там където му е мястото а именно в огненото езеро. Пък и Бог не казва че ще изпитва хората пред големият бял престол а че ще ги съди въз основа на делата през живота им, при тях вече няма какво да се изпитва че сатана да ги повежда на бунт. Бог вече няма какво да пресевя при тях всички изпити които са имали са били докато са били живи на земята и от тях ще зависи вечната им участ.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #18 on: November 04, 2007, 13:05:35 PM »
Относно събитията непосредствено преди пришествието усещам, че има нещо, което ми се губи. И мисля че отговора е в по-добро познаване на думите на пророците. И се надявам Бог да ми даде благодат и възможност да се впусна в по-сериозно изследване на пророците в най-скоро време.

Иначе това за съвестта не е повече догатка отколкото е догатка, че само светиите няма да приемат белега на звяра, понеже никъде не е записано изрично това нещо, или поне аз не съм забелязал подобно нещо.

Относно учението на адвентистите Girard добре е написал. Хората които не познават историята на Елън Уайт може и да я вземат на сериозно. Но това е била една психически и емоционално нестабилна жена и плагиатка, която все се случва да види видение за нещо, което го е прочела в някоя книжка или брошурка преди няколко вечери. Характерно за ученията и са наивните твърдения, едно от които е че мамените народи щели да бъдат възкръсналите.

Първо на първо, какво е народ? Народ е етническа група от хора, на която е поверена от Бога определена териотрия, и които имат своята инфраструктура, правителство (царе и управници), свой език и ред. Хората които възкръснат ще са една объркана и изумена тълпа от хора а не народи. Помислете си как тъкмо са били на мъки в хадеса, и изведнъж изкачат от там и се озовават в телата си. Какво съзнание ще имат тия хора? Това не са народи. Те нямат царе, нямат инфраструктура, нямат работа, нямат оръжия, нямат организация, нямат дори какво да ядат.

Ако им се даде шанс да действат първото нещо, което ще направят е да налетят върху останалите народи на земята да грабят храна и вода за пиене. В момента само имаме 6.6 милиарда живи. През историята ан човечеството за 6 000 години не знам колко народ е имало, но предполагам, че числото на възкръсналите неправедни ще бъде над 100 милиарда, а може и да бъде няколко трилиона. При това тия хора без никаква яснота какво се случва, спомена на мъките още в главите им и питам аз кога ще се отганизират няколко трилиона души от всички епохи на земята? При това всички говорещи различни езици. Защото да речем на територията ан българия с умрелите от преди 100-120 години може и да се разберем, ама с онези от преди това почва да става сложно. Гърците дори няма да могат да се разберат с предците си защото старогръцкия и новогръцкия имат съвсем различни произношения.

Да не забравяме, че Бог осуети намеренията на народите именно като има разбърка езиците, а тука ще имаме възкръснали всякакви човеци от всякакви епохи, от всякакви народи реално на една и съща територия обитавана от много народи, всякакви езици и наречия. Помислете и за всички турци, и руснаци и кръстоносци и тракийци и славяни, и ромеи и гърци умрели във войните на територията само на малка България. Някои са смъртни врагове. Представете си бойно поле и изведнъж всички умрели на него възкръсват един до друг както са им паднали труповете и заровени. Мюсюлмани, християни, езичници. Огромна какафония от хора. Кой от къде е? Никой нама да разпознае земята си или територията си, всичко ще е изменено и преобразено през 1000-та години. Никой няма да се чувства у дома си... Пълно объркване ще владее, камо ли да се съюзят да воюват. Та те ще се избият един друг за храна! Нещо повече Уайт казва, че през тия 1000 години няма да има никой на земята и земята ще е напълно пуста. Сиреч няма да има никакви посеви, никаква произведена храна, земята ще се е напълнила с диви зверове и животни. Хищните и силните зверове ще преобладават и ще са в изобилно количество и ще са много силни, обземайки всяка територия (вижте Изх. 23:29). Тия хора ще трябва първо да се справят с тях, което ще е много трудно бидейки гладни, ошашавени и без всякакви оръжия и технологии на разположение... Просто помислете абсурда за който говори тази жена и ще разберете повече за духовното и психическото й здраве и за смислеността на идеите и. И никак не е смислено, някой да се връзва на подобни учения. Елементарния здрав разум не би позволил.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Милениумът
« Reply #19 on: November 04, 2007, 15:27:14 PM »
Съгласен сяб с вас! Аз не се връзвам на Уайт защото тя наистина никакъв пророк не е, пророк на който думите не се сбъднат изцяло не е никакъв пророк, просто представям още една гледна точка, защото и на мен ми се губят разни неща за накрая и искам да си ги изясня и ми е интересно какво казвате, нали това е целта на проучването на словото да се стигне до библейската истина и човек да стъпи здраво на нея.
Основното което ме кара да се чудя е това откъде идват тези народи в милениума, дали са такива които не са приели белега въпреки че не са светии, или светии които са преживяли скръбтта. Защото все още ми е трудно да проумея че е възможно хорабез Божия Дух в себе си да устоят на тоталната измама на антихр. и в крайна сметка да влязат в милениума, за момента съм на мнение че това е невъзможно.
Благодаря ви отговорите!!! Ако нещо друго разберете от словото, споделете.
Радвайте се в Господа!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Милениумът
« Reply #20 on: November 04, 2007, 18:26:07 PM »
В Словото не виждам да са избити тези, които са приели белега на звяра, но пише, че им се е появила люта рана.

Не е записано ясно, че са избити всички жители на земята и не е записано, че през хилядата години ще има САМО светии.

Някой беше цитирал от Захария за народите, които възлизали против Ерусалим точно преди Господ да слезе върху Елеонския хълм:

[16] И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

Мисля, че така картинката се изяснява още повече.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Милениумът
« Reply #21 on: November 04, 2007, 19:06:52 PM »
В Словото не виждам да са избити тези, които са приели белега на звяра, но пише, че им се е появила люта рана.

Rev 14:11  И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и на образа му, не ще имат отдих ни денем, ни нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.

Има момент тука които ни се губи и някак си не можем да навържем това което пише в стария завет с това от новия. За момента съм най-склонен да вярвам на това което Watchman казва че съвестта ще възпре дадени хора от това да получат белега на звяра, защото както четем в откровение всеки който го получи не ще има отдих ни денем ни нощем.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Милениумът
« Reply #22 on: November 04, 2007, 20:50:57 PM »
Аз мисля, че напомнянето на Тихомир е много добро, че никъде не се казва че тези които носят белега на звяра са избити от Бога. Ако някой намери стих да каже.

Стиха който цитира Girard е същия който ме обърка и мене. Аз мислех, че той казва, че тези хора ще бъдат мъчени вовеки веков. Обаче внимателно вглеждане в текста не казва това.

Ето цялото нещо в контекст:

Rev 14:6  И видях друг ангел че летеше посред небето, който имаше вечно благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде.
Rev 14:7  И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.
Rev 14:8  И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване.
Rev 14:9  И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
Rev 14:10  той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
Rev 14:11  И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и на образа му, не ще имат отдих ни денем, ни нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.


Начина по който е казан стих 11 звучи все едно става въпрос за вечното мъчение. Обаче погледнато в  контекста тук се говори не за вечния съд, а за Божия съд на земята, както се казва и в стих. 7. А ето какво казва в следващатат 15-а глава:

Rev 15:1  И видях на небето друго знамение голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гняв.

В цитираното от 14-а глава се съдържа "експлоатираната" на адвентистите "тройна ангелска вест". Това е послание от 3 ангела, които предупреждават живеещите на земята, за идващия гняв, който ще се стовари върху тези които приемат белега на звяра. В 15-а глава се вижда, че този идващ гняв са 7-те последни язви, с които Божия гляв ще се изчерпи. Ако прочетем следващите глави в какво се състоят язвите ще видим, че с тези язви се избиват около 2/3 от живеещите на земята които носят белега. Живи хора обаче остават.  Ето защо въпросния стих 11 от гл.14 казва, че тези хора, които носят белега ще бъдат мъчени, но не и избити до крак.

Също така, се казва, че дима от тяхното мъчение, а не самото мъчение ще бъде до вечни векове. Това може да се разбира, че мъчението им ще напомня цяла вечност за Божия съд върху тези които се кланят на други богове и отхвърлят Неговата Правда и Истина.

Те ще бъдат мъчени денем и нощем, но не вечно, а само докато траят язвите. Това ще бъде едно напомняне за и едно предвкусване на вечния гняв, но няма да е вечно, според както се казва в гл.15:1, че гнева ще се изчерпи след тия язви, т.е не е вечен гняв, а ограничен временен по сила и време.

Поне това е което аз разбирам от този текст.

Тук се сетих да вметна още нещо. Има още една заблуда, която се приема по инерция и тя е че ВСИЧКИ които не си слагат белега на звяра ще бъдат избити от звяра. Дали това е така?

Знаем, че Пришествието е след язвите, гнева и скръбта. А ето какво казва апостол Павел:

1Th 4:15  Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
1Th 4:16  Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на арахангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще въскръснат по-напред;
1Th 4:17  после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
1Th 4:18  И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.


Тука много ясно казва, че ще има живи светии при Пришествието. Поздрав!

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Милениумът
« Reply #23 on: November 04, 2007, 21:45:23 PM »
По повод питането на small axe за вечността и хората след милениума.

Откровение 21:23. И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.
  24. И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.
  25. Портите му не ще се затварят денем, (а {Гръцки: Защото}*нощ не ще има там);
  26. па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща.
  27. И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето.


Откровение 22:1. След това, ангелът ми показа река с вода на живот, бистра като кристал, която извираше от престола на Бога и на Агнето и течеше {Или: Която беше.}† всред улицата му.
  2. И от двете страни на реката имаше дърво на живот, което раждаше плод дванадесет пъти, като даваше плод всеки месец; и листата на дърветата бяха за изцеление на народите.
  3. Нищо проклето не ще има вече; и престолът на Бога и на Агнето ще бъде в него, и Неговите слуги ще Му служат.
  4. Те ще гледат лицето Му; и Неговото име ще бъде на челата им.
  5. Нощ не ще има вече; и не ще имат нужда от светене на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветява. И те ще царуват до вечни векове.Нетленните тела нямат нужда от изцеление.

Откровение 21:5. И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.

Вечността ще бъде подновяване на Божия план от Битие. С тази разлика, че светиите ще бъдат слуги на Бог и ще царуват за вечни векове над земята и всичко по нея.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Милениумът
« Reply #24 on: November 04, 2007, 22:02:46 PM »
Това, което цитира johnny_fx не се отнася до Милениума, но за периода след присъдите и по-точно за новото небе и новата земя.

Писано е, че
И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни |неща|.

"В него", т.е. в новия Ерусалим.

И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето.

Ясно е, че няма да са нечестиви "земните царе" и "народите". Но интересно е определението за "новия Ерусалим" и това, че ние сме "невяста Христова". Тук не мога да се изкажа относно приликата.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Милениумът
« Reply #25 on: November 04, 2007, 22:10:41 PM »
johnny_fx  съгласен съм с теб.

Относнотова което  Watchman написа:
Всеки който не е записан в книгата на закланото агне  ще приеме белега на звяра , тоест тези които не го приемат са светии , те ще оживеят и ще царуват с Исус 1000 години.Наречени са блажени и над тях втората смърт не ще има власт.Това знаем всички от Словото.Какво ще търсят в милениалното царство тези които носят белега на звяра , за тях се казва че не ще имат отдих ни денем ни нощем?Може ли да се изличи този белег?Мисля че те са изгубени и свързвам откр. 14:11 вечното наказание на нечестивите.
Иначе излиза че те са приели белега , тоест са избрали сатана наместо Исус , и на някой се позволява да влязат в милениума докато другите са обречени?Защото какво мислиш ще се случи с тия които са умряли с белега на звяра , те са свършени.
Какво ще представлява белегът е друг въпрос , но в същността си той ще бъде едно съзнателно избиране на сатана , едно посвещение на него което ще е свързано със свободната воля на човека , затова и светиите ще могат да се откажат от белега , защото никой не може да отнеме свободната им воля.Но тези които го приемат няма да имат шанс , иначе какво ще правят в милениума и по какъв критерии ще някой ще имат втори шанс а други не?

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Милениумът
« Reply #26 on: November 04, 2007, 22:21:23 PM »
Но тези които го приемат няма да имат шанс , иначе какво ще правят в милениума и по какъв критерии ще някой ще имат втори шанс а други не?
Не се заяждам и не споря ей така , просто обсъждаме , благодаря ви че отговаряте!

Zec 14:12  И от язвата, С която Господ ще порази всичките народи, Които са воювали против Ерусалим; Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, И езикът им ще тлее в устата им.
Zec 14:13  И в оня ден Между тях ще има голям смут от Господа, Тъй щото ще залавят всеки ръката на ближния си, И неговата ръка ще се подига против ръката на ближния му.
Zec 14:14  Тоже Юда ще воюва в Ерусалим; И богатството на всички околни народи ще се събере, - Злато, сребро и дрехи - в голямо изобилие.
Zec 14:15  И каквато е тая язва, Такава ще бъде и язвата върху коня, мъската, Камилата, осела и всичките животни, Които ще бъдат в ония станове.
Zec 14:16  И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.


Как мислиш, дали народите които са възлезнали на бой против Ерусалим не носят белега на звяра за който четем в откровение? И ако Бог е решил да покаже милост към някой от тях според както е написано, кои сме ние че да му противоречим и да казваме кой заслужава милост и кой не. Ние по-праведни ли сме или знаем повече?
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Милениумът
« Reply #27 on: November 04, 2007, 22:41:27 PM »
Интересно наистина какво означава този стих в захария 14 :16.
Ако приемем наистина че останалите от всички народи които са воювали против ерусалим са хора приели белега и са участвали в ъв войната , това което казваш е така , и тогава никой не би трябвало да се чуди.
Но тук не се твърди че останалите от всички народи са такива които са приели белега , това също не може да се отрече.Тогава въпроса е какви са тези останали от всички народи които са воювали против ерусалим?Приели ли са те белега или не?
И защо мислиш че ангелът предупреждава с такива сериозни думи никой да не приема белега на звяра.Защото това е един окончателен избор.
Мисля че разбирането -че дори и да носиш белега на звяра е възможно да се спасиш е опасно разбиране, и нека сме предпазливи за това.Тогава някой объркан човек би могъл да си каже , ами аз ще си го сложа , пък ако Господ иска ще отцелея и ще вляза в милениума.Това е опасно.
Покажи ми че останалите от народите носят белега.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Милениумът
« Reply #28 on: November 04, 2007, 22:50:28 PM »
То тук не се твърди че останалите от всички народи са такива които са приели белега , това също не може да се отрече.

Ами ако са от тези които не са приели белега защо Бог ги наказва с тази тежка язва от която буквално няма да имат отдих ни денем ни нощем докато не умрат или язвата не спре след известно време по Божията милост. Пък и как е възможно да възлизаш на бой против Ерусалим и Бог и да не носиш белега на звяра просто ми звучи абсурдно.

Zec 14:12 ....Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, И езикът им ще тлее в устата им.

Това си е много сериозно наказание без никаква сигурност че ще оцелееш от него и не мисля че е стимул за когото и да било да рискува с приемането на белега. Да не говорим че вероятноста да останеш изобщо жив до тогава е много малка понеже по-голямата част от човечеството ще бъде избита още от язвите преди армагедон.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Милениумът
« Reply #29 on: November 04, 2007, 23:01:40 PM »
Тогава някой объркан човек би могъл да си каже , ами аз ще си го сложа , пък ако Господ иска ще отцелея и ще вляза в милениума.Това е опасно.

То по-същия начин същия този заблуден човек може да си каже еми аз сега ще си живея моя живот пък ако Господ ще след много години малко преди да умра ще се обърна към него. Напрактика това е възможно, но не би го препоръчал на никого нали? Та може би по-подобен начин стои и въпроса с белега...
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.