За Форума > Предложения и оплаквания

Изясняване на привидно противоречие.

(1/5) > >>

Doska:
Прочетох някои теми в форума и ми допаднаха, особенно темата "Живот в общност", но никъде не открих нещо, което да призовава да се създават такива общности, и отстранични източиници разбрах, че вие които говорите тук за това, си живеете, като вълци единаци, и нямате намерение да организирате такива общности.

mak:
Би било по-добре преди да пишете, първо да се Представите в съответния раздел.

Tihomir:
Във форума пишат най-различни хора и не е задължително всички от дадена общност да си правят профил, нито е задължително всички пишещи да са в една махала. Има не малко пишещи хора тук, които никога не са се виждали.

А ти кой си? За какви "източници" говориш?

7ivan:

--- Quote from: Doska on December 15, 2017, 18:46:13 PM ---Прочетох някои теми в форума и ми допаднаха, особенно темата "Живот в общност", но никъде не открих нещо, което да призовава да се създават такива общности, и отстранични източиници разбрах, че вие които говорите тук за това, си живеете, като вълци единаци, и нямате намерение да организирате такива общности.

--- End quote ---

Аз не искам да бъда причислен към вълците и искам като теб да живея в християнска общност. Ако искаш можеш да споделиш твоите виждания в PM.

Watchman:

--- Quote from: Doska on December 15, 2017, 18:46:13 PM ---Прочетох някои теми в форума и ми допаднаха, особенно темата "Живот в общност", но никъде не открих нещо, което да призовава да се създават такива общности, и отстранични източиници разбрах, че вие които говорите тук за това, си живеете, като вълци единаци, и нямате намерение да организирате такива общности.
--- End quote ---

Преди всичко се радвам, че се интересуваш от въпроса за живота в общност. Това е фундаментална тема за християнския живот, която малцина разбират, включително тези, които привидно искат да живеят в общност.

Радвам се също, че си писал в заглавието "привидно противоречие", защото ако познаваше фактите щеше да знаеш, че противоречие всъщност няма.

Не знам какви са тези "странични източници", но те или са зле информирани, или дори злонамерени, защото са ти казали неща, които не отговарят на истината.

Лично аз осъзнах фундаменталната значимост на живота в общност някъде 2003-2004-а година и от тогава целия ми живот е насочен в тази посока, а именно да се съградят такива общности в България. Канили са ме да се присъединя поне в 3-4 общности в чужбина, в някои от които много трудно приемат външни хора, но аз предпочетох да се върна в България и да работя за тия цели тук, вместо да отида някъде на готово.

Аз обаче далеч не подхождам прибързано и повърхностно към този въпрос, както някои биха подходили емоционално, а след това неизбежно ще изпаднат в ситуация в която нито няма да знаят къде се намират, нито с какво се захващат. Ето защо през изминалите години сме работили в посока надолу, отколкото в посока настрани и нагоре. Сиреч фокусирали сме се върху основите, а не върху това да направим нещо набързо основано върху пясък, имащо само вид на нещо благочестиво, което ще рухне при първата по-сериозна буря.

Към това трябва да се добави и особеностите на българския народ, който е инатлив, своеволен, своенравен и всеки тегли чергата към себе си. Затова сме и слаб и беден народ, защото не можем да работим заедно и тази крепост на единачество е много по-силна в България, отколкото сред другите народи. Затова и работата тук е много по-трудна, и изисква изкопаване на много по-здрави основи.

Ако ти се интересуваш от тази работа и в какво тя се състои бихме те запознали с нея, ако разбира се първо се представиш във форума, както е реда.

Също е добре да прочетеш повече какво сме писали по въпроса за общността във форума, преди да твърдиш, че не сме призовавали за създаване на общности, след като едва ли има друг български форум в който да е обърнато повече внимание на този толкова важен въпрос от настоящия.

А относно това какви са нашите намерения и как живеем, това също няма как да го научиш от някакви призрачни "странични източници". Да се води човек от слухове и клюки, както и да говори прибързано - не трябва да е част от пътя на праведния човек.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version