Author Topic: Християнското семейство  (Read 3011 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Християнското семейство
« on: December 12, 2017, 10:20:02 AM »
Бих желал да поговорим за християнското семейство и по точно да получа помощ за формиране на библейско мнение по въпросът!
Ако вече има такава тема, моля да ме насочите и да закриете темата!Търсих, но не открих, такава тема!
БлагоДаря!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Християнското семейство
« Reply #1 on: December 12, 2017, 10:31:19 AM »
На първо място, мъжът е господарят в едно семейство. Ако има равенство или женско надмощие, е безсмислено да се гради на такава основа по-нататък.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Християнското семейство
« Reply #2 on: December 12, 2017, 11:24:22 AM »
Аз не се сещам да сме отваряли специфична тема за християнското семейство, писали сме неща, който пряко или коствено касаят този въпрос, но не директно и конкретно.

Ето тук ще изредя някои от темите, които са свързани със семейството:

Бракът : http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,497

Книга за влюбването и брак според съвършената Божия воля: http://www.fellowshipbg.org/PerfectWillMarriage.pdf

Сношението в семейството: http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,851

Многоженството в Библията: http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,861

Брак без подпис: http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,831

Феминизъм: http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,36

Възпитание и отглеждане на деца в християнско семейство: http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,403

Ролята на семейството е абсолютно фундаментална в живота на цялото човечество, във формирането на народите, обществата и самата Христова църква.  Ето защо в тази тема този въпрос може да бъде развит по конкретно и задълбочено.

Поради фундаменталната си роля за Божието царство семейството е непрестанно под атаките на врага, защото разруши ли се семейството се разрушава тъкънта на обществото, разрушава се и приемствеността между поколенията.

А силата на един народ на първо място зависи от правилните отношения между половете, между мъжете и жените. Ето защо ако един народ няма съзнание и разбиране за същността на тези отношения, той е обречен да бъде робски народ, за който няма никакво бъдеще.

Поради тази причина в старите поколения народите, дори езическите са имали много стриктни правила и традиции касаещи отношенията между мъжете и жените, защото тия хора макар и езичници са имали достатъчно мъдрост за да разбират фундаменталната роля на тези отношения за тяхното собствено оцеляване като народ.

Разрухата на тези отношения започва през така нареченото "средновековие" заедно с издигането на "романтиката над прагматиката и принципността" в отношенията между мъже и жени. Това е първия удар над семейството, което зло семе в днешно време е преминало през всякакви метаморфози и са добавени още по-смъртоносни добавки като феминизъм, еманципация, сексуална революция, гласуване на жените, ходенето на жените на работа извън дома и преследване на кариера за да стигнем до най-новите гнусоти - възвеличаване на педерастията, джендерните технологии за изкривяване на съзнанието и половата идентичност и правенето на открити опити за узаконяване на инцеста, педофилията и зоофилията.

С други думи от векове се води целенасочена и пълномащабна война, не просто срещу християнското семейство, но срещу семейството като крайъгълен камък на Божията власт на земята.

Поради тази причина тема като тази е крайно належаща да се разгледа в дълбочина и напълно подробно.Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Християнското семейство
« Reply #3 on: December 12, 2017, 12:04:26 PM »
БлагоДаря ти, Watchman!
Наистина мисля, че след като се изкаже всеки, то може да се сглоби пост, който да се постави най отпред и да е, като обобщаващ, защото семейството е градивният елемент и е много важно правилното разумяване на тайнството брак!

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Християнското семейство
« Reply #4 on: December 12, 2017, 12:13:13 PM »
Още една тема където сме разисквали подобни въпроси:

Кой за кого бе създаден? - http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,369.msg4154.html#msg4154
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Християнското семейство
« Reply #5 on: December 12, 2017, 12:39:21 PM »
На първо място е от особено важно значение да се разбере, че идеята за равенство в каквото и да е отношение е 100% сатанинска.

Такова нещо като равенство в Божието Царство и замисъл за Творението не съществува. Бог е демонстрирал по удивителен начин като е направил дори снежинките, които падат на земята в неизброимо множество - напълно различни една от друга. Няма еднакви, няма равни.

Ето защо идеята за равенство се е използвала като разрушително оръжие от самото начало на въвеждането й.

Френската революция, която е едно от най-сатанинските събития в човешката история е основана на лозунга liberte egalite fraternite (свобода, равенство, братство). Като тук се визира не свобода от човешко подтисничество, защото революционерите донасят тотален терор и подтискане на хората. Свободата за която те говорят е свобода от Божията правда, от Божиите изисквания към хората.

След това идва идеята за равенство - равенство в чието име избиват стотици хиляди несъгласни с техните идеи. Как тогава убиеца е равен с този когото убива? Очевидно че идеите са равенство не са нищо повече от оправдание за терор, разруха, диктатура и вземане на контрол над живота на хората. Поради тази причина думата "братство" е добавена само за благозвучие и прикриване на зловещите цели криещи се зад подобни идеологии.

Със същите идеи за равенство и братство дойде комунизма, със същата идея разрушиха живота на милиони жени чрез феминизма, чрез същата идея сега въздигат хомосексуализма, със същата сатанинска фраза за равенство сега искат да натрапят душевни заболявания водещи до объркване на половата идентичност до "различен пол" равен с този които Бог е създал недвусмислено и завинаги.

Затова и както Тихомир отбеляза в началото, ако двама души не разбират че мъжа и жената не са "равни" а са различни, с различни функции и призвания замислени от Твореца, то няма как да има никакво християнско семейство, или каквото и да е семейство, което да функционира като такова.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Християнското семейство
« Reply #6 on: December 12, 2017, 13:11:14 PM »
Наскоро чух една интересна бележка, че в библията има директна заповед, 

Мъже, любете жените си,


Но никъде не пише, Жени, любете мъжете си. За жените има друга заповед.

Не е ли това интересно?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Християнското семейство
« Reply #7 on: December 12, 2017, 13:52:38 PM »
Сега ми светна, че всъщност думата ЗаПовЕд всъщност е - заедно повече единни!Всъщност много отдавна Бог ми говори за думите и тяхното значени, и че всяка дума е цяло изречение - например думата предложение(пред ложето сме ние)...
За жените пише да се покоряват на мъжът, който люби жена си, тоест да се покорят, да се включат в любовта!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Християнското семейство
« Reply #8 on: December 12, 2017, 14:30:46 PM »
Значението на думите е много важно, защото в корените на думите се крият духовните реалности. Всяка дума лишена от нейните духовни реалности е "празна" дума, а Христос говори, че човеците ще отговарят за използване на празни думи в съдния ден. Да изпразниш думите от съдържанието им е равносилно на разпространяване на ереси.

Също така трябва да внимаваме какво съдържание влагаме в думите и да имаме добри познания по етимологията им, за да не правим свободни съчинения, както съм виждал че мнозина правят за своя повреда.

В този смисъл не мисля, че думата заповед идва от някакво съкращение на "за повече единство", защото липсват целите корени на думите. Например не може да се каже че "ед" идва от единство, защото корена на тази дума е "един" а не "ед". По същия начин можем да кажем че ед идва от "еда" стара славянска и понастоящем руска дума за "храна". И така че излезе, че заповед означава "за повече храна".

Затова трябва да внимаваме правилно да отделим корените в една дума ако искаме да проследим етимологията й и оригиналното и значение.

В случая "за-повед" повече прилича да е нещо казано за поведението на хората. Т.е заповедта касае нашето поведение, което е очевидно и логично.

А думата поведение  имайки за корен думата "вед" която означава знание следва да означава че поведението произлиза от това, че ние се водим по знанието, което имаме. С други думи заповедта е нещо, което ни дава правилното знание по което да се водим и да определяме нашето поведение.

В този смисъл за да се върнем към темата думата "семейство" е очевидно произхождаща от корена "семе". Т.е една от фундаменталните роли на семейството е да се умножи семето, да се умножи рода, потомството. И липсата на деца в днешните семейства е още един показател за разпада на семейството като създадена от Бога институция и превръщането му в нещо друго, извратено и грешно, защото е изпразнено от оригиналната си цел. Затова и хората се развеждат защото "вече не се обичали", или иначе казано, изчезнала е първоначалната тръпка, романтичното замайване се е разсеяло, и е останала голата реалност на трудностите, недостатъците, егоизма, мързела, които могат да се преодолеят само ако на лице имаме истинска целенасоченост, истинско разбиране на семейство, на основата на които може да съществува истинска любов, която не зависи от емоционалните пориви.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Християнското семейство
« Reply #9 on: December 12, 2017, 14:58:49 PM »
Прав си - сега виждам, че трябва да се гледа, като ЗаПоВед!Грешката е моя!Бих желал също да отворим отделна тема за думите, да издирваме българските думи, които са били подменени с чуждици и т.н.