Author Topic: Относно вярата и делата във връзка с Митарствата  (Read 2516 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikola1234

  • Новодошъл
  • *
  • Posts: 15
Re: Относно вярата и делата
« Reply #15 on: December 19, 2021, 18:16:26 PM »
Ето пак поредното невежество, което блика от теб. Да сравняваш православието, което е Христово учение с протестантството и католицизма е меко казано невежество, което ти за съжаление имаш в изобилие. :)

Нека те светна, като за последно, всъщност, какво значи православие и кой е Бог, някой, който Ти не познаваш и никога не си познавал лично. :)

http://pravoslavieto.com/2/intro/steps.htm#duh_zhivot

Първата църква, която Бог основа бе православната. :)

Св. ап. Иаков е първия патриарх на Ерусалимската православна църква. :)

Няма такова понятие, като "спасение извън църквата", подобна демонична лъжа е измислена от сектите, чиято основна цел е унищожението на християнството. :)

Извън кораба на св. православна църква не съществува спасение. Подобно на Ной и неговия ковчег, който не е част от Църквата, той е против Христос. :)

На мен ми е много гнусно да водя разговор с враговете на моя Бог Иисус Христос. Дано Бог ми прости, че съм се регистрирал и участвал в това меко казано гнусно сборище на еретици. Боже, прости ми!

Сбогом!

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3788
Re: Относно вярата и делата
« Reply #16 on: December 19, 2021, 19:03:08 PM »
Ние от самото начало ти казахме, че това не е православен форум и ние не изповядваме православието, което за нас е точно толкова (дори много по-голяма) ерес, отколкото за православните е всичко различно от православието.

Но вместо това ти избра да лицемерничиш и да се пробваш да използваш "протестантски" език, като изписваше Исус, с едно "и", а не както православните го пишат с две и както ти чак накрая почна да го изписваш. Освен това пак лицемерно нарече "гнусния протестант, еретик" - "брате" - нещо, което никой от нас не се е подлъгал да направи спрямо теб. Нито някой наистина православен би направил спрямо "иноверци".

По този начин ти сам потвърди моята теза, че религията произвежда лицемерие, защото ти бидейки религиозен човек и защитавайки религията прояви явно пред всички своето лицемерие. Но беше хванат в крачка и надлежно изобличен, за да се изпълни написаното:

Пр. 5:22  Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, И с въжетата на своя грях ще бъде държан.

И още:

Пс. 59:12  Поради греха на устата си, поради думите на устните си, Нека бъдат уловени в гордостта си,

За твое сведение първата църква е Христовата църква/общност и тя до ден днешен е гонена и се събира по домовете, а не по лъскавите и позлатени "храмове" струващи милиони и милиарди грешни пари, които могат да съществуват само чрез политическо обвързване с власт-имащите.

Така наречената "православна църква" се появява при император Константин (който православните считат за светец, нищо че е запазил сума ти езически практики). Именно Константин създава политическото християнство, за политически и имперски цели. Това политическо християнство се разцепва първо на католическо и православно, и после на протестантско. И трите деноминации са част от същата Вавилонска блудница, опита с кръвта на светии, за която говори Откровението. Защото православните са избили повече хора и от католиците. Обаче доста по-умело са си замели историческите следи. Именно поради вашето "православие" 1100 години българския народ е под проклятие, и ние тъкмо се отървем от едно робство, падаме в друго. И ако не знаеш какво се е случило преди 1100 години ще ти напомня - насилственото покръстване на българите и избиването и прогонването на стотици хиляди истински християни.

Да, това не е свързано с настоящата тема, но понеже реши да си публикуваш рекламата на твоята религия, аз ти връщам жеста.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.