Author Topic: Red Baron  (Read 7913 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Red Baron
« on: December 04, 2017, 13:07:14 PM »
Здравейте!Бог да благослови призваните, осветени в Бога Отца и запазени от Иисуса Христа!Милост вам, мир и любов да изобилва в този форум!
Казвам се Сергей, живея в София и съм православен християнин, което не ми пречи да общувам с всички, които изповядват Господа Иисус Христос, дошъл в плът, възкръснал в третия ден за опрощаване на нашите грехове, Който пак ще дойде да съди живи и мъртви и тези, които любят братята и сестрите си и принасят плод!Въпреки, че съм израстнал в семейство(Царство им Небесно), в което не се е говорело за Бог от около 5 годишна възраст започнах да усещам, че има сила свише!Повярвах на 22 години и се кръстих година по късно.Сега съм на 48 години, женен с едно дете, като цялото ми семейство следва Благият Бог, на Който е кръстен народът ни - блъгари, бльгари!Интересувам се от история и ранното християнство по нашите земи!
Във форума ме привлече осъзнатата позиция на членовете към живота извън системата, като личното ми усещане за подобна крачка в живота ми е от около 7 години, като от към 5 години търся съмишленици, с които да споделя подобна промяна в живота ми!
Благодаря за приема!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #1 on: December 04, 2017, 13:14:49 PM »
Здравей и добре дошъл във форума.

Искрено се надявам участниците във форума да могат да проявят необходимата зрялост и да не започнат да се препъват във факта на това, че ти се самоопределяш като православен християнин.

Ние макар да не се самоопределяме като такива трябва да осъзнаем, че ние живеем сред този народ и трябва да намерим градивен подход към това да работим заедно за обща полза, без да се препъваме в различнията си и без да има нужда да правим компромиси с убежденията си.

Затова се надявам да можем да намерим общ език по темите от общ интерес.

Ще се радвам също да разкажеш как ти виждаш живота извън системата, как достигна до тези убеждения и какви са практическите стъпки които предприемаш в тази посока.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #2 on: December 04, 2017, 14:06:53 PM »
Здравей, брат!
Още през 1995 г. усетих, че нещо не е наред в градът и предприех стъпки да се изнеса в покрайнините, като за целта обиколих всички квартали след околовръстното и усетих мир в Горна баня.Финансови възможности нямахме, но Бог в рамките на 1 година свърши чудото и се запознах с една жена, която беше вярваща(Царство и Небесно) и тя ми предостави вилата си в Горна баня за обитание и подръжка, като там изпитвахме мир и спокойствие до към 2002-3 година.Сега вече живея в собствен дом, благодарение на Бог, като усещането в него все още е, че все едно не е сред други домове, за което благодаря на Господ.Преди няколко години си обясних всичко с вибрациите на Шуман, а 2-3 години преди това, започнах да имам усещането, че трябва да търся място извън градът, но още не бе осъзнато!Сега вече е ясно и работим група, която има и опит в това отношение, като се стремим да изградим правилно видение, та с Божията помощ да се превърне в светлина, която свети в мрака!Стъпките, които предприемаме към момента е издирване на съответното място, където да започнем градежа на нашата обител, като имаме пример от монаси, които следват Христовият път, както е описан в Новият завет - кръщават, женят, освещават без да искат пари, обработват земя и по този начин строят единственият нов манастир в България и са пример за безкористност, ако ви интересува дали има истински монаси, то в ютуб има какво да се види относно Копиловският манастир и монасите там!
Относно това, че се самоопределям, като православен, това не значи, че не приемам други християни или съм склонен да съдя, а и разчитам на същото от останалите!Чета с удоволствие мненията ви и намирам голяма част за подобносъщни на моите!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #3 on: December 04, 2017, 14:38:35 PM »
Преди години когато осъзнах необходимостта от изграждане на християнска общност аз закупих земя точно в Горна Баня. Тогава още нямах задълбочено разбиране за живот извън системата и исках да е нещо хем извън града, хем в покрайнините. Ударихме на камък обаче, защото два месеца след като закупих земята - държавата едностранно й промени статута и аз нямаше какво да направя. Така поне осъзнах че това явно не е правилното място за нас и след време като се възстанових финансово от този удар взех имот на друго място. Така в един момент се оказахме далеч не само от градовете, но и от София.

Интересното е че точно вчера четох малко от историята на Петър Богдан, който говори именно за Копиловци, което описва като място населено с католици, както и цялата тамошна област като предимно католическа. Споменава също, че имало и православен манастир, но също говори за няколко католически манастира, по-големи от православния.

Може би съм попадал на видеа за този манастир в youtube, като аз винаги симпатизирам когато хората се връщат към обработване на земята и живеене на по-семпъл начин на живот.

В България в момента има няколко групи от хора, които търсят подобно завръщане, формиране на общности и живот основан на завръщане към земята, към Бога и към свобода от системата.

Първата, най-мотивирана и най-успешна за момента група това е групата на последователите на Анастасия, произлизаща от Русия. Това е нещо като неоезическа група, която прави опит за завръщане към ведическата култура и бит от времето когато българите са били силен и задружен народ. Аз не споделям техните възгледи, защото те са езически, но техния бит и бих казал морал се доближават много до това, което характеризира християнската общност. Може би поради тази причина в по-раншните епохи първообразните християни сред българите и руснаците са живели в мир и без враждебност сред тези от ведическата култура.

За мен е интересно да чуя че и сред православните има подобни стремежи и наченки. Все пак този бит и култура са дълбоко вродени в българския ген и е нормално българи от различни вероизповедания да се стремят да се върнат към него, ако и да изхождат от различна вяра и мироглед.

Ние самите се самоопределяме като хора, които се стремят към първообразното християнство и не се самоопределяме като католици, православни, протестанти или евангелисти, които са повече или по-малко имперски религии създадени като обслужващ инструмент на определени империи през историята. Християнството е асистемно от самото си зараждане и винаги нормалните християни са били в антагонизъм със властта. А момента в който някои са се изкушили да се слеят с нея е този в който те губят своята автентична християнска идентичност. От тогава насам по-будните християни винаги са търсили да се възвърнат към тази автентична идентичност.

Ето защо аз мисля, че вашия порив да се отделите от системата и да съградите нещо заедно е точно израз на подобен порив, което аз мога само да приветствам.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #4 on: December 04, 2017, 15:08:31 PM »
Радвам се, че и ти Watchman си усетил Горна баня!Живея на 50 метра от долният извор(чешмите и ги виждам от терасата) и за дълго време мястото, което обитавам носеше мир на семейството ми, а и все още е така, но вече при мен поне е много осъзнато усещането за живот на място, където човек е далеч от безумието на града и вибрациите на Шуман са около нормалните и надолу, защото в градовете вече достигат 25-30 единици, а в големите мегаполиси и до 40!В същото време сред природата все още има места с нива 4-5, което човек усеща, като че денят е по дълъг, а в града се питаш, кога мина седмицата!
Нашата група издирва място, което е изоставено или ново, където не е строено, защото смятаме( и от опит), че мястото не трябва да е обременено от излъчването и енергията на хора, които са богоборци, така ще занесем духовното си излъчване и ще обмолим земята, която вярваме, че Бог ще благослови!Имаме досегашен опит в Кюстендил, около манастира, за който говоря!Отглеждаме див лимец там, както и помагаме на монасите, с каквото можем.
България и по точно българското землище е първата голяма християнска общност в Европа!Името ни идва от траките обърнали се от орфизма към Благият Бог, които за да се отличават от събратята си са започнали да се наричат блъги, бльги(благи)ари(орачи), така постепенно една цяла област(Мизия) е започнала да се нарича Блъгария, както и се е изписвало в старите книги държавата ни - Блъгарско царство.Първите ни епископи са споменати в посланията на Павел - Климент епископ на Сердика в продължение на 20 години, впоследствие втори римски папа от 82 г., Ерм епископ на Филипопол, Ермий епископ на Сирмиум(Панонска България), Амплий епископ на Одесос, Стахий епископ на Бизантион(впоследствие Константинопол), както със сигурност е имало големи християнски общности, на които не са се запазили имената на епископите в Берое, Никопол, Анхиало и други...Тепърва смятам, че на бял свят ще се появят сведения за раното ни християнство преди гърците да сложат ръка върху него и едно от тези възможности е откриването на пълната история на Петър Богдан, който е имал достъп до документите във Ватикана!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #5 on: December 04, 2017, 15:36:21 PM »
Аз не съм чувал за вибрациите на Шуман и като цяло не съм се интересувал от такива неща, които не са основани на Библията.

Бог даде на израилтяните земя, която беше обитавана от много покварени езичници, които вършеха всякакви безобразия, но когато тя се насели с праведни хора, които почитаха живия Бог, тази земя беше наречена "свята земя" и никакво предишно обременяване нямаше сила да окаже влияние върху святостта на земята, когато тя е отделена за Божиите цели и се населява от праведни хора.

За произхода за името на българите има множество версии и честно казано аз за първи път чувам версията, за която ти пишеш. Петър Богдан пише, че произхода идва от река Волга и понеже ние сме били скитски племена населявали земите около волга сме били наречени волгари или болгари, та от там българи. При всички случаи скитския произход на българите има най-голяма историческа тежест и дори онези, които твърдят че българите това са траките, които винаги са били по нашите земи пропускат факта, че траките всъщност са ранно заселени скити по земите на Тракия. Скитите са били изключително широко разпространено племе обземащо територии от централна (и дори западна) Европа та чак до камчатка и отвъд нея до Аляска, Канада и западния бряг на Северна Америка. Изповядвали са ведическа вяра и култура за която ние сега знаем много малко и мисля, че опитите да се правят нейни възстановки са по-скоро жалки и карикатурни.

Християнските историци водени от политически мотиви предпочитат да описват тези племена като диви, необразовани, кръвожадни и вероломни, но няма как да научиш истината за някого от неговите врагове. Например Петър Богдан описва православните българи като слепи, неуки, непознаващи писанията, надути, пияници от които най-големи пияници са свещениците и монасите. Вместо да постят пълноценно въздържали се само от месо по време на пости, а с други храни ядели четири пъти на ден като някакви животни. Ето как католическия историк описва православните българи живели през 17-ти век.

 Затова историята е пълна с всякакви заблуждения и ние знаем много малко истински неща за нашето минало.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #6 on: December 04, 2017, 16:15:33 PM »
Абсолютно си прав за скитите - скитите(скитниците) са роднини с траките и тъй наречените масагети всъщност е обединение на мизите и гетите - Messagetae, които заедно със сарматите, царските скити и др. се завръщат, като познатите ни хуни!В старите източници се изписва блъгари и Блъгарско царство, което ме кара да мисля, че не Волга(Болга) е първоизточник на името на името ни, но и това е вариант, който се е запазил, като предание при унгарците, които са ни били съседи там!
Вибрациите на Щуман са естествен Божествен закон констатиран от немският учен - мисля, че ще обогатиш знанията си, ако прочетеш за тях, а и ще си обясниш някои процеси, но разбира се това е мое мнение и е субективно!
Прав си за Израил и Обетованата земя, но все пак знаеш, че Бог им заръча да прогонят и избият населяващите ги племена, а и неизпълнението на заръката впоследствие донесе множество невсгоди на Израил...Естествено през погледа на християнството това сега не може да се случи, но е факт, че при липса на критична маса промяна не е възможна или е твърде бавна, за това е и мнението ни, че мястото, което трябва да заселим трябва да е свободно от влияния, тоест изоставено или напълно ново, като лично аз клоня към напълно ново!Спряли сме се в момента, а и ще предприемем обследване на Странджа, така това ще е второ място след Копиловци, където ще предприемем подобни действия, като там ще проверим на практика новите си виждания, тъй като в Копиловци се заселиха приятелите ни в околните села.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #7 on: December 04, 2017, 17:02:57 PM »
А ти как точно виждаш излизането от системата, чийто гръбнак това са парите. Мислили ли сте за алтернативен начин на снабдяване на нуждите без използването на пари или поне значително намаляване на зависимостта от тях?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #8 on: December 04, 2017, 17:18:00 PM »
Watchman парите(мамона) всъщност са най трудната част от излизането...
Мислим по този въпрос, и като начало сме стигнали до извода, че излизането трябва да се случи по пътя на идването, тоест да обърнем процеса, или като първа стъпка да се завърнем към разплащане в ценни метали(злато, сребро), но това не е панацея, а и сме далеч от мисълта, че това е решение...Първо трябва да има МЯРА, която да измерва, кое колко струва, като времето е вариант, но и това не е точен показател, тоест докато няма МЯРА(различна от сегашната), с която да се отмерва, измерва излизането от тази част на матрицата ще е много трудно!Дори бартера пак е зависим от мярка на базата, на която да бъде извършван...За сега се стремим парите да са средство, а не цел в живота ни!Не съм видял дали имате по темата отделна секция все още - твоето мнение, какво е по въпросът?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #9 on: December 04, 2017, 17:56:40 PM »
Не мисля, че имаме специална тема пусната специално за парите.

Аз лично виждам два главни подхода за намаляването на нуждата/зависимостта от пари:

Първия е да се намали максимално необходимостта да купуваме неща и да ползваме неща, които са достъпни само чрез парите. Това е например ток, вода, дрехи. Намаляването на разходите за ток може да стане с по-добре изолирана къща, по-малък размер на къщата, по-икономични крушки и електроуреди. Замяната на електоуредите с по прости методи на постигане на същия резултат. Същото е и с карането на по-икономични коли, търсене на методи за намаляване разхода на гориво. А за храната добър подход е да се научим да ядем по-малко и да постим повече.

Втория подход е да се формира общност, която да снабдява за нуждите едни на други без да се минава през финансовата система.

Най-голямата област на разходи това е храната. Тук можем да започнем да си произвеждаме собствена храна, но това няма как да съумеем да го задоволим напълно без някаква общност в която хората да произвеждат изобилно храна и да обменят помежду си без да използват пари. Бартера ако искаме да бъде универсален е нещо много трудно, за да се постигне универсалност и съизмеримост. Но бартер, които е на базата на индивидуални уговорки е много по-лесно постижим. За мен винаги е голяма радост когато мога да направя нещо на бартер без да минавам през използването на пари. А за да можем да правим бартери е нужно да имаме повече умения и да можем да правим повече неща. Затова една от сферите на развитие е да придобиваме все повече и повече умения да се създаваме различни неща с ръцете си. Така човек ще има повече какво да предложи за бартер от една страна, а от друга страна ще може да си прави повече неща сам и да не зависи от това да трябва да ги купи от някого или да трябва да наеме някого за да му свърши определена работа.

С други думи тук говорим за развитие на - общности, земеделие и занаяти. Тия три неща ако се развият пълноценно ще могат да свалят до 80-90% ползването на пари. А при усилни времена ще можем да се откажем от останалите 10% неща които все още купуваме с пари, защото те ще бъдат незначителен процент от нашите нужди и няма да имат решаващо влияние върху живота ни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #10 on: December 04, 2017, 18:34:54 PM »
Ние много сме напреднали в отношение да спрем да финансираме системата!Почти е затворен цикъла със собствено производство(манастира почти всичко, включая и риба + лимеца, който отглеждаме), отделно имаме връзки с наши приятели, които произвеждат млечни продукти и месо, та в магазин много рядко се влиза, като стремежът ни независимо, че сме в града е да не купуваме от магазините, като по този начин стимулираме нашите приятели и ги подпомагаме финансово, а в същото време не финансираме системата!
Поне аз много отдавна следя и постоянно намалявам разхода на ток, но на мястото, което изберем ще бъде на ветрогенератори и фотоволтаици, а водата от резервоари събиращи дъждовната вода и сонда!Една от сериозните ни спънки е намирането на достатъчно голям комасиран парцел, което и ни бави...В Копиловци със земята нещата са вече добре - манастира обработва към 1000 декъра, а преселилите се там наши приятели около 400 декъра, като 130 от тях са вече собственост!Имаме и определени виждания и относно собствеността на земята в бъдещото ново място, като се надяваме то да не е последно, а да поредното!
Радвам се, че попаднах на форума и на вас!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #11 on: December 04, 2017, 19:07:17 PM »
Радвам се да чуя, че има хора в България с такъв напредък в тази посока. Така става когато хората се хванат да работят заедно за определени цели.

Ние също напредваме, но не толкова в земеделието, повече в занаятите. В земеделието сме по-назад, защото няма много хора, които да работят заедно.

На вас остава ли ви лимец за продан? С каква машина махате люспата, понеже знам че иска специализирана за целта машина. Аз исках да купя такава за да си лющя сам лимеца, но ми излязоха непредвидени разходи поради които не успях да закупя такава тази година. Догодина ако ще Бог може да вземем такава.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #12 on: December 04, 2017, 19:42:28 PM »
Да!Пращаме лимец по Еконт, но е по скъп, защото е див(еднозърнест) и добива е много малък!Цената е 5 лв. за килограм.Лющим го в Пловдив, но доколкото знам няма машина за лющене на лимец - тази в Пловдив е самоделка, знаем, че го лющят с машини за лющене на ориз, но те повреждат кълна в семето!Ако си намерил нещо различно ще се радваме да споделиш!
Земеделието иска и хора и техника - особенно, когато е в големи мащаби.Новото място ще е ориентирано към животновъдство, овощарство и винопроизводство(евентуално бира), а зеленчукопроизводството ще е за самозадоволяване само.Ще наблегнем на отглеждането на култури, които са били традиционни и в същото време не изискват много грижи, като рожково дърво(рожково брашно), коноп(конопено семе - супер хранително), амарант, планински лимон и други подобни - още ги обсъждаме!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Red Baron
« Reply #13 on: December 04, 2017, 19:51:12 PM »
Тази година засадихме планински лимон. Дано да се хване и да видим добър плод от него.

Това, което аз исках да взема е една машина от хърватска. Ето тук има линк към сайта им:

http://www.poljoprivredni-strojevi.com.hr/poljoprivredni-strojevi.html

Имат машини с различна производителност.

С конопа няма ли да имате проблеми със закона, защото все още не е дерегулиран. Рожковото дърво не му ли трябват много години? Аз като дете ходех в един парк пълен с рожкови дървета. Замервали сме се със шушулките им и през ум не ни е минавало че могат да се ядат.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Red Baron

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Red Baron
« Reply #14 on: December 04, 2017, 20:11:35 PM »
Благодаря за линка - ще го проверим!
Ще чакам да кажеш отзиви за планинският лимон!
С конопа(Мъжкият - гръсти) няма проблем да го сееш(вади се разрешително), а има проблем с реализацията после, но мислим да е затворен цикъл, тоест за лична консумация - семето е перфектна храна, листната маса на гранули за добитъка, а стеблата за пелети за огрев(4 по голямо съдържание на целулоза от дървесината).Рожковото брашно е перфектно за кексове, бисквити и сладкиши, тъй като е естествено сладко - да ще отнеме време(както и другите дървета), но Рим не се е построил за един ден, така или иначе предвиждаме период на изграждане, в който само част от хората ще са там, а останалите ще ги подпомагат от града!