Author Topic: Християните и яденето на кръв  (Read 1875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3414
Християните и яденето на кръв
« on: December 02, 2017, 13:46:27 PM »
Дадох си сметка, че е необходимо да стартирам тази тема, като гледам колко много християни не са в състояние да разбират ясни неща от Писанието, и въобще от това, което им се казва в процеса на някаква дискусия, което говори за сериозно помрачение на ума и сърцето.

Това помрачение разбира се може да се дължи на множество причини, а не само на една но със сигурност има нещо, което съществено допринася за него и то е презирането на Господната заповед да не се яде месо с кръв.

Аз самия дълги години съм бил в такова невежество, и ако и да не съм ядял кървавица и други подобни неща, за които се знае че са правени с кръвта в тях, пак съм бил "блажено" невеж относно какво представлява месото продавано в магазините.

На първо място искам да обърна внимание на това, колко сериозна е Господната заповед относно яденето на кръв:

Деян. 21:25  А колкото за повярвалите езичници, ние писахме решението си да се вардят от ядене идоложертвено, кръв, удавено, тоже и от блудство.

Деян. 15:20  но да им пишем да се въздържат от оскверненията чрез идоли, чрез блудство, и чрез яденето удавено и кръв.


Тук виждаме че забраната за ядене на кръв е сложена на равно с такива грехове като оскверняването чрез идоли и блудството. И въпреки това християните гледат съвсем лекомислено на тази работа.

Аз самия осъзнах какво представлява месото продавано в магазините когато гледах един документален филм за месната индустрия. Ето това е филма:

https://www.youtube.com/watch?v=JxvYxOwn6Hs

В него ще забележите няколко неща. Първо често животните биват убивани с ток, това е равносилно на удавянето, защото имаме смърт без проливане на кръв. Второ ще забележите, че прасетата биват потапяне в гореща вода за падане на четината още докато са живи. Това си е буквално удавяне.

Тогава аз за първи път осъзнах, че месото, което се продава в магазините е напълно негодно за консумация от християни. Същото важи и за ресторантите, закусвалните и въобще всякакво закупуване на храна с месо с чийто процес на добиване не сме запознати. Тогава спрях да ям купешко месо и мога да кажа, че веднага след това и ума и сърцето ми започнаха да функционират много по ясно и пълноценно и преживях множество генерални промени в живота си.

Към информацията на този филм трябва да добавим още някои неща свързани с кръвта. Едно от тях е че кръвта от кланниците в днешно време не се оставя за попие в земята, както казва Писанието, но тя се събира и се използва обратно в хранителната индустрия. Една от нещата за които се ползва е че от нея се прави лепило за месо. Лепило за месо ще рече, че се взима дребното месо, което по принцип се продава по-евтино слепва се с лепило правено от кръв и така се правят големи парчета, които се продават по-скъпо като паржоли и прочие.

Ето какво представлява този процес:

https://www.youtube.com/watch?v=hXXrB3rz-xU

Отделно с тази кръв се хранят телетата от които се отнема млякото за да може да се продава. Възможно е и в млякото да се добавя кръв за да се увеличи обема му. Също така кръвта се суши, продава се като вид протеин и може да се добавя в колбаси, салами и прочие.

С други думи би трябвало да осъзнаем, че днешната хранителна индустрия е изцяло демонизирана и негодна за ползване от християните. Поне в 80-90% от случаите. А нещата отиват в такава посока, че скоро това ще станат 100% от случаите.

Ето защо с тази тема искам да предупредя християните, които продължават да са в "блажено" или по-точно казано греховно невежество относно месото и кръвта, с които навличаме грехове и проклятия върху главата си и помрачение на ума и сърцето си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Християните и яденето на кръв
« Reply #1 on: December 02, 2017, 14:35:50 PM »
С други думи се вижда, че всичко това се прави поради 2 основни причини: сребролюбие, и разболяване на населението.

Сребролюбието е очевидно: да се използва всичко на максимум и да не се изхвърля, но да се продава като "храна" и то ако може да е храна, която е по-скъпа, като "тежи повече" (с добавени вода и химии), "изглежда като истинска" (с оцветители, стабилизатори и т.н.), "мирише добре" (с добавени овкусители и т.н.), "изглежда като голямо парче месо" (с използването на сухата кръв за лепило).
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Християните и яденето на кръв
« Reply #2 on: December 02, 2017, 14:44:26 PM »
В млякото освен кръв, която влиза при доенето, (може и тор, аз съм виждал лично), влиза и определено количество гной по стандарт от болните животни. От други животински продукти се прави желатин, използван включително в бонбони и шоколад. Клиповете са на Youtube.