Author Topic: Свободна енергия  (Read 12623 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Свободна енергия
« Reply #30 on: December 05, 2017, 05:22:51 AM »
Quote from: Watchman
акумулаторните и фотоволтаичните системи не са несистемно решение, по-скоро е решение, което дава временна автомонност от системата и не решава проблемите генерално.
Quote from: Watchman
Желанието ми е поне осветлението да ми бъде напълно автономно, и евентуално да мога да включа и хладилник, като моя е само 80-100W.

  Ето едно евтино решение за временна автономност на осветлението. Купуваш  инвертор (преобразувател) от 12V DC на 220V AC. Струва 30-40 лева и се включва към гнездото за запалка на автомобила. При отпадане на електрозахранването, превключваш осветлението към инвертора. Тук е тънкият момент. Захранване или само от мрежата, или само от инвертора, но в никакъв случай и от двете заедно. Така решаваш проблема със осветлението (20-25W), лаптопа(30-35W) и винтоверта (?W ).

  С хладилника е по-сложно. С неговите 80-100W спокойно може 2-3ч. да изкара с енергия от акумулатора, но проблема е големият пусков ток на компресора. Трябва опитно да се види, дали инвертора може да се справи, и някой ден може да си направя този труд.  Този проблем отсъства при безкомпресорните хладилници. В караваните слагат такива. Могат да работят на ток и на газ-пропан бутан. Малки са, но и консумацията им на газ е малка. С една бутилка има да караш….

  Аз лично смятам, че  в момента не съществува дългосрочно и извънсистемно решение за електропроизводство, което би било работоспособно при един продължителен технологичен срив.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Свободна енергия
« Reply #31 on: December 05, 2017, 11:52:19 AM »
Е то ако ще ползвам захванване от колата, сиреч ще хабя бензин, то по-добре е да си включа бензиновия генератор.

Quote
  Аз лично смятам, че  в момента не съществува дългосрочно и извънсистемно решение за електропроизводство, което би било работоспособно при един продължителен технологичен срив.

Решение има, просто тия неща се преследват и подтискат, защото ако се разпространят ще гътнат системата. Имаше една християнска общност в Швейцария, които бяха направили едно устройство с което цялата общност 15 години си беше на собствен ток черпещ от статичното електричество. Но инфилтрираха общността и им унищожиха устройството, че дори успяха да им подменят и вярата. В момента тази общност не може да се каже че е християнска, а на сайта им вместо християнско символ верую имат някакви нюейджърски неща. Тяхната грешка беше, че направиха факта, че имат такова устройство известен.

Аз вярвам, че Бог отново ще даде мъдрост на християните да създадат такива устройства, но трябва да се отхвърли изкушението да се правят пари или известност чрез него. Просто то трябва да остане инкогнито само в рамките на общността. И евентуално технологията да се споделя само с други (добре проверени) християнски общности.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Свободна енергия
« Reply #32 on: December 05, 2017, 13:46:01 PM »


Решение има, просто тия неща се преследват и подтискат, защото ако се разпространят ще гътнат системата. Имаше една християнска общност в Швейцария, които бяха направили едно устройство с което цялата общност 15 години си беше на собствен ток черпещ от статичното електричество.
Това устройство се казва 'тестатика'. Давало е до 40kWa. Имало е и други по-малки. Най-голямата грешка на тези 'християни' е че са крили тестатиката и не са дали схемата и материалите. Тая грешка се е правила от хиляди изобретатели. Открили са нещо. От алчност и егоизъм, мислейки за голямото забогатяване са крили всичко. После идват едни хора и отнасят всичко след като изобретателя вече го няма. Ако бяха разпространили откритието широко щяха да оцелеят.
Като открих тая тема нямах предвид толкова обновляемата енергия, а т.нар. безгоривни генератори, даващи енергия без да горят въглеводороди. Тези генератори са доста евтини, но много трудни за построяване.Не че са сложни, но материалите и схемите са тайна. Съществуват и стари технологии които също работят.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Свободна енергия
« Reply #33 on: December 05, 2017, 14:04:39 PM »
Тестатика работи на принципи, които не се преподават в училищата, защото ще направи хората независими. Също в училищата се учат погрешни принципи за електричество, за мангити, за това, че не можело да има устройство, което да работи само, докато се износят или счупят частите му. Цялата работа с "електроните" е фалшива. За тези, които не знаят, никой никога не е видял електрон. Теорията за електричеството (която е просто теория) не е това, което е истинското нещо, защото има не един и два примера, в които тя не сработва. Същото е както теорията за глобуса: ако вземеш само няколко изолирани случая, може да й повярваш, обаче когато започнат да се проявяват случаи, когато виждаш, че това не е възможно при глобус (дори ако не вземем предвид факта, че в Библията е описана структурата на земята), тогава започваш да разбираш, че тази теория куца. Така е с много други теории, които се учат по училищата: те казват на децата, че няма нищо извън дадено знание. Има "космос", има "празнота", има "вакуум". Единствените възможни начини да се направи нещо са 1), 2) или 3). Нищо повече. Ето защо и мнозина не успяват да достигнат до истинските неща, които Бог е направил, защото се ограничават само до 1, 2 и 3.

Самите Метернита никога не са криели толкова самото устройство, нито са искали да печелят от него, нито са били "алчни", както ти казваш. Алчността е била присъща на много други откриватели, които са искали да патентоват, да забогатеят (като Хенри Морей, Стивън Марк, Eдвин Грей и т.н.). Специално Метернита не са искали нито да забогатяват, нито да разпространяват това, но са направили грешка да пуснат хора при тях. Един от тях е бил българин, който е бил от БАН, който също е видял тайната на Тестатика, направил е малък модел, и след това бива убит от службите.

Същата грешка прави Езекия като като идват при него пратеници на Вавилон и той им показва всичко не скрива от тях нищо от това, което има или което е постигнал:
  3. Тогава дойде пророк Исаия при цар Езекия та му рече: Какво казаха тия човеци? и от где дойдоха при тебе? И Езекия рече: От далечна земя идат при мене от Вавилон.
  4. Тогава каза: Що видяха в къщата ти? И Езекия отговори: Видяха всичко що има в къщата ми; няма нищо между съкровищата ми, което не им показах.


Когато някой иска да забогатее от подобни устройства, става заплаха за конкретни индустрии и това би сринало системата и затова го елиминират. Ако човек не иска да забогатее, тогава любопитството на хората става голямо, започват да прииждат "на панаир" телевизии, камери, журналисти и така започват притесненията на определени индустрии, че това ще изтече като информация и хората ще почнат да си го правят сами и ще ги гътнат.

Също така е писано, че истинската мъдрост Бог я оставя за определени хора, а не за всички. Тъй като тези неща крият много опасности за това да попаднат в нечестиви ръце, затова и Бог скрива много неща, а и хора, които работят или имат такива, не ги оповестяват. Причината е, че нечестивият ще опита да сложи всякакъв вид измерващо устройство, за да подтисне тази свобода. Например в момента имате измерване на това колко дърва ползвате за печките си (които сте на дърва). Това е ресурс, който ако се използва естествено, няма да свърши, но ще си го ползваме за печки и това ти е безплана енергия. Обаче са сложили "устройство", което да те ограничава да не събираш дърва, защото не били твои, като ги купуваш да казваш кога ги купуваш, къде ще ги носиш, колко километра ще изминеш, с какво превозно средство ще ги носиш. После ще говорят за "квоти въздух" и други такива глупости.

Затова, който си мисли, че ако има устройство, което всеки може да си го прави, както си пали дървата и се грее с тях и си готви, и това няма да може да се ограничи, жестоко се лъже, защото ограничаването не е просто с измервателен уред, а се твори зло чрез закон.

Ето защо в момента има сиромаси, които си събират дърва нелегално, докато "легално" се изсичат и изнасят на безценица нашите гори. Кой е виновният? Сиромасите, разбира се. Ако утре сиромахът си направи устройство за генериране на ток, ще дойдат и ще му кажат, че това е нелегално устройство, не е сертифицирано и куп глупости. Ще кажете: ми той ще го пази в тайна, как ще му забранят? Ами именно, че тук в тази тема се намеква всичко това да се оповести, независимо от нечестивите времена, в които живеем.

Както може да се пази в тайна това, че комшията-сиромах си събира дърва от близката гора, за да не умре от студ, така да се пази в тайна и подобно устройство.

Не е от алчност, нито от това, че някой не искал да каже тайните, а от предпазливост.

Примерно, забелязали ли сте как са правени старите черкви и защо нямат комин? Защо е имало 2 световни войни, които са съсипали доста знание и исторически места, които биха дали светлина по този въпрос? Има такива неща, които съвсем до скоро са били нормални, но прекъснати по много жесток начин. А и електричеството, което виждате сега, е много много неефективно използвано (нарочно) и за мен това да се ходи в посока да се прави електричество, е бита карта. Ако се инвестира в тази посока, по-скоро да е като допълнение, но не и към основна зависимост. Това, което ще остане до края е механичната работа и огъня.

Принципите, които имаме в механичния свят са същите, които имаме в невидимия, т.е. в частност електричеството. Ако някой иска да се преориентира или да разбере малко повече за принципите а невидимия свят на електричеството, трябва да намери аналозите на електрическите компоненти (като включвам и полупроводници) в механиката. Но в училище и в книжките не учат така. Там ви говорят за едни паралелни светове, едни измислени несъществуващи частици и т.н...
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Свободна енергия
« Reply #34 on: December 05, 2017, 15:17:45 PM »
Quote
Най-голямата грешка на тези 'християни' е че са крили тестатиката и не са дали схемата и материалите. Тая грешка се е правила от хиляди изобретатели. Открили са нещо. От алчност и егоизъм, мислейки за голямото забогатяване са крили всичко. После идват едни хора и отнасят всичко след като изобретателя вече го няма. Ако бяха разпространили откритието широко щяха да оцелеят.

Така е, повечето от тия изобретения са били унищожени поради алчността на изобретателя. Но конкретно Швейцарците не са имали такъв мотив, защото те не са се опитвали да продават изобретението. Техния мотив да не го предложат на света беше, че света не е готов за такава технология, защото тя може да се използва и за много зло. И това е напълно вярно.

Ако се замислим масовото навлизане на такива устройства в бита, при сегашния световен ред ще означава пълен колапс на системата и световна война в която ще загинат не милиони, а милиарди. В едни идеални условия такива устройства биха превърнали земята в рай, но греховния човек снабден с неограничена и безплатна енергия ще използва това само за да увеличи своите грехове и безумия. Затова мисля, че основната сила, която блокира масовото разпространение на такива устройства не е световното задкулисие, ако и то да е много мотивирано да прави именно това, но основата блокираща сила е на самия Бог. Няма как грешния и обезумял човек да бъде снабден с такъв неизчерпаем и безплатен източник на енергия. Това би довело до лавинообразно увеличаване на беззаконието.

Така, че смятам, че хората изобретили Тестатика са постъпили напълно отговорно със своето изобретение, само не е трябвало да допуснат да попаднат в полезрението на врага. Лично на мен ми е жал повече за загубата на християнската идентичност на тази общност, а не толкова за загубата на устройството.

Ето защо аз мисля, че Бог би поверил такава технология само на праведни хора и то зрели такива, които с голяма отговорност ще се отнесат към технологията и ще служат с нея само на светиите намиращи се в много затруднени ситуации. На този етап от развитието на човечеството - тази технология крие в себе си повече потенциално зло, отколкото добро.

Като бих дал следния пример - кои са най-развратените и предадени на зло нации? Това са най-богатите нации. Защото ако човек със зло, непокаяно сърце се обогати и придобие повече мощ и възможности, това само увеличава злото.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Свободна енергия
« Reply #35 on: December 05, 2017, 22:50:22 PM »
Quote from: Watchman
Е то ако ще ползвам захванване от колата, сиреч ще хабя бензин, то по-добре е да си включа бензиновия генератор.

  Ако ще палиш колата  за да зареждаш акумулатора, и я оставиш да работи на място, наистина по-добре палЍ бензиновия генератор.  Но при положение, че така и така акумулатора си стои под капака зареден, и може да захрани  20÷30W  осветление за 5÷8 часа и след това без проблем да завърти стартера и да си ползваш колата по обичайния начин, комбинацията автомобил+инвертор е значително по-икономична. А с 3(три) последователно свързани автомобилни акумулатора може да се заварява и на места, където няма и помен от ел. мрежа. Това е технология, която лично съм проверил.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Свободна енергия
« Reply #36 on: December 05, 2017, 23:05:21 PM »
Quote
Например в момента имате измерване на това колко дърва ползвате за печките си (които сте на дърва). Това е ресурс, който ако се използва естествено, няма да свърши, но ще си го ползваме за печки и това ти е безплана енергия. Обаче са сложили "устройство", което да те ограничава да не събираш дърва, защото не били твои, като ги купуваш да казваш кога ги купуваш, къде ще ги носиш, колко километра ще изминеш, с какво превозно средство ще ги носиш.

Не съществува такова "устройство" което да те ограничава колко дърва гориш или колко да събираш. Ако имаше такова то трябваше да е инсталирано и при мене и при тебе. Това което въведоха беше чипове които се поставят върху трупите дървесина, които се извозват от горите. На гатера обаче при разбичване тия чипове се унищожават. Няма никакви други устройства и в момента хората горят колкото си искат дърва.

Проблема е че под претекста за замърсяване на въздуха от печките искат да ограничат и в последствие да забранят горенето на дърва въобще. Но като се има предвид колко хора са зависими от това отопление в момента им е невъзможно да реализират тези цели, защото народа ще се вдигне на бунт.

Quote
при положение, че така и така акумулатора си стои под капака зареден, и може да захрани  20÷30W  осветление за 5÷8 часа и след това без проблем да завърти стартера и да си ползваш колата по обичайния начин, комбинацията автомобил+инвертор е значително по-икономична.

Сега видях как изглеждат тия инвертори, ако съдя по това как изглеждат аз би трябвало да имам такъв, само трябва да го открия и да видя до колко вата може да захранва. Иначе това не е лоша идея за някакво закърпване на положението в лоша зима.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Re: Свободна енергия
« Reply #37 on: December 05, 2017, 23:33:29 PM »
Това което прочетох за тестатиката, има едно нещо което вероятно бъркат. Най-вероятно е на принципа на статичното електричество, което се влияе най-вече от влажността на въздуха.

Отоплението на твърдо гориво в България и изобщо в бедните държави ще им е трудно да го забранят, но не невъзможно. Лошото е, че почнаха да работят в тази посока :(
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Свободна енергия
« Reply #38 on: December 05, 2017, 23:46:21 PM »
Това което прочетох за тестатиката, има едно нещо което вероятно бъркат. Най-вероятно е на принципа на статичното електричество, което се влияе най-вече от влажността на въздуха.
Не разбирам какво искаш да кажеш под "бъркат", защото нито ти, нито някой от пишещите е напълно наясно с всичко по машината. Може би нещо друго имаш предвид.

Принципът не е базиран специфично на статично електричество, защото това може да работи и с всякакво високоволтово напрежение, което има малък ток. Тайната е в това как разреждането на искрата от кондензатора се превръща в мощност (ток и напрежение), която е многократно по-висока от входната. Това го прави и един друг човек през 80-те години, но използва акумулатори, като има преобразувател на постоянен ток с високо напрежение и нисък ток, а не генериране на статичен заряд.

Иначе тяхната машина работи по-добре при студено време, защото използва заряд от статично електричество, който при ниска влажност, знаем, е по-силен. Това самият откривател (който е починал вече) го казва. Но при факта, че дори мъничка машинка, която ти е по-малка лаптопа има 300W мощност, не е толкова от значение дали ще е 200W или 300W заради влагата, защото принципът дава възможност на изобилно умножение, което при по-голяма машина е по-малко забележимо.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Re: Свободна енергия
« Reply #39 on: December 06, 2017, 01:49:37 AM »
Четох из разни сайтове за тестатика и там обясняваха точно това, че когато има светкавици бил изразен ефекта по-добре и в затворени пространства не работело добре - та светкавици има точно при бури когато е висока влажността.

Увеличаването може би е на някакъв подобен принцип на този ?
https://www.youtube.com/watch?v=4W2ABWjeTrk
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Свободна енергия
« Reply #40 on: December 06, 2017, 11:55:08 AM »
Чрез дисковете на тестатиката се генерира високо DC напрежение при малък ток. Останалата част от машината преобразува DC в AC с голям ток. Точно тук е трудноста. Елементите и материалите са неизвестни. В нета се виждат няколко репликации, но пак без почти никакви подробности.
Иначе конструкции на генератори на високо DC има много.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Свободна енергия
« Reply #41 on: December 06, 2017, 12:45:59 PM »
Четох из разни сайтове за тестатика и там обясняваха точно това, че когато има светкавици бил изразен ефекта по-добре и в затворени пространства не работело добре - та светкавици има точно при бури когато е висока влажността.

Увеличаването може би е на някакъв подобен принцип на този ?
https://www.youtube.com/watch?v=4W2ABWjeTrk
Както каза 7ivan, увеличаването на напрежението не е нещо скрито. Става и с обикновен високоволтов трансформатор, който преобразува ниско напрежение и висок ток към малък ток и високо напрежение. Аналогията е лостова система, където имаш сила за сметка на разстояние. От една батерийка 1.5V дори могат да се извадят няколко хиляди волта ако щеш. Можеш да ползваш и автомобилна свещ за преобразувател дори. Тя е трансформатор. Работата е, че това, което електротехниците учат е, че трансформаторът винаги трябва да има метална шина, на която е навит или някакво метално ядро, а това не винаги е така. Трансформаторът може да бъде и друг вид, както и 2-те намотки да са свързани последователно и пак да бъде трансформатор, но в учебниците пише, че такива неща не трябва да се правят никога.

Ето защо повечето, които опитват да правят нещо било то с електричество или механика, не успяват, защото се опитват в рамките на това, което са научени. Това да вкараш хората в коловози е голяма измама и е много силна заблуда, защото излизането е много трудно.

Трансформатор може да бъде и нещо, което е направено от няколко вида камък. Не е нужно да е само метал. Но така казват в учебниците.

Това, което използват повечето от тези устройства, които имат искра, днес не се правят, защото смущават полупроводниковите елементи. Не случайно в наши дни повечето хора се опитват да правят неща с полупроводникови елементи, защото отдалечаването от основните материали е цел, за да може все по-малко хора да се занимават "с остарели технологии". Но и с полупроводникови елементи могат да се направят неща, които най-малкото харчат много малко ток.

Но отново, принципите на повечето от тези неща са същите както би било при механична работа, но трябва малко въображение, защото това, което днес ползваме като техника е направено много много неефективно. Много.

За да започне човек да се занимава с такива неща, трябва да мисли много различно и практично. Изисква много наблюдения. Често хора, които нямат образование в тази област успяват повече от други, които имат.

Има 2 основни неща, които съм видял, че пречат на съвременните хора, които опитват да се занимават в тази област:
1) Търсят лесен начин да намерят решението: "някой го е направил", "всичко има в интернет", "да даде схема", "да го поръчаме". Не стават нещата така, както е днешният манталитет;

2) Имам тапия, много знам, учил съм, ще го направя;

И в двата случая работите удрят на камък.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Свободна енергия
« Reply #42 on: December 06, 2017, 13:19:28 PM »
Искам да добавя и още няколко неща в тази насока:

Свободната е енергия е нещо, което трябва да се мисли едва, когато човек знае как да се справя с основните неща: това да си набавя храна, да си отглежда храна, за си готви храна, да си прави топлина, да си топли вода, да открива вода, да копае за вода, или поне да прави опити да върви в тази насока.

Свободната енергия сама по себе си е помощно средство точно както е помощно средство воденичното колело, което се задвижва от свободна енергия. Но това да направиш воденично колело няма да ти помогне да се нахраниш, нито да се стоплиш, защото то е само помощно средство. Трябва да разбереш как се правят мелничните камъни или да намериш човек, който да ти направи или да си вземеш.

Мисленето, че има някой, който ще ти слугува, ще ти достави всичко наблизо, ще ти опъне кабел, ще ти носи интернет, ще ти носи ток, ще ти носи вода, ще ти носи храна, а ти ще си човъркаш полупроводникови елементи, които "ги има навсякъде", "струват стотинки", един ден може да изиграе много лоша шега.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Свободна енергия
« Reply #43 on: December 06, 2017, 15:26:02 PM »
Tihomir така е. Електричеството е едно удобство. То може да се замести в приложенията му за отопление, охлаждане и осветление с други безплатни технологии. Остава само за компа, телефона и нета с един соларен панел да се реши въпроса.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Свободна енергия
« Reply #44 on: December 06, 2017, 16:12:36 PM »
За охлаждане и отопление е добре човек да реши нещата посредством изолация и термомаса. През топлите дни изолацията с естествени материали върши чудеса при охлаждането. При отоплението, естествените материали запазват топлината много добре. Особено ако има акумулиращи елементи (камък, тухла, глина, вата), това ще запази температурата за дълго време и ще изисква малко отопляване.

Примерно когато сте облечени в топли дрехи, не сте херметически затворени в тях, но пак ви е топло. По същия начин една къща не е нужно да е херметически затворена, но е нужно да има топли дрехи. В Писанието се говори за "двойни дрехи", т.е. необходима е дебелина на изолацията, ако и да не е перфектно направена без никакви процепи
Притчи 31:21. Не се бои от снега за дома си; Защото всичките й домашни са облечени с двойни дрехи.

Затова като влезете в пещера или в къща, чийто долен етаж е от камък, и това е в студен ден, дори и да сте близо до входа и е отворено, пак е по-топло.

Осветлението е нещо, което ми се иска да се намери начин да се реализира без използването на свещ, както и крушки. Търсил съм как се прави фосфор, но описаният начин е доста трудоемък. Добре ще е човек да разбира от това как се прави светлина по по-оптимален начин и какъв е ключът към светлината, защото слънцето и луната не са единствените светлинни източници.

Светлината се използва предимно вечер, а е добре човек да се научи да си ляга рано и да използва светлината на деня, за да си върши работата. Светлината е необходима и в места, където е слабо осветено (малки тъмни работилнички например). Затова колкото по-рано става човек, по-добре, както и колкото по-добре си прави помещенията за работа откъм естествена светлина, още по-добре.

Всяко устройство, което се движи и работи на принцип на безплатна енергия, може да служи и за задвижване на електромотор, който на входа си (в този случай ще е изход) ще генерира определено електричество. Това го знаят повечето, които четат и пишат в тази тема. Но е добре да се инвестира в принципи, които не зависят от полупроводникови елементи, които днес ги има, утре ги няма.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?