Author Topic: Държавата с претенции към децата  (Read 22069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #90 on: September 23, 2017, 19:31:22 PM »
Участието ни в НАТО и ЕС ни прави съучастници в злото като народ.
Бог избави Ной и Лот, точно заради това се задържа все още наказанието на нечестивите, понеже Бог прави този паралел в словото Си.
 Бог заради молитвите на един човек може да избави цяла нация, имаме примери от словото. Ако това е волята Му. Не мисля, че не сме постили и не сме се молили достатъчно за нацията си и затова положението е такова.
Обаче аз смятам, че времето вече е изтекло и скоро ще се стовари Божият съд, по всичко се вижда. Последните две-три седмици изобилват с бедствия и това е само началото. На много християни това не им харесва, хванали са се здраво за този свят и се молят срещу волята на Бог, бедствията да не идват. Но няма да стане, Бог е силен да изпълни волята Си и никой не може да осуети Божиите намерения чрез плътските си молитви.
Това, че на повечето християни им се живее в този свят си е техен проблем.
Бог идва за хора, които предпочитат като Павел, да бъдат с Него.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #91 on: September 23, 2017, 19:40:53 PM »
Ето малко информация как възникват детските градини и какво е положението в някои страни:
 "Обучението на много малки деца в огромни безлични групи започва преди около 200 години в Германия и Англия. Групите се организират от фабрикантите край производствените цехове уж от загриженост за младите майки - да не се безпокоели за децата си, докато фабриката им изсмуква жизнените сили :) . Съветската система през 2017 г. ще навърши 100 години, така че очевидно разпространението е от западна поксока. Самата дума "детска градина" има немски произход, дори първите немски възпитателки ги наричат "градинарки" - Gaertnerinen . В България е въведена от Никола Живков през 1892, първата градинка в Свищов носи името "Детинска мъдрост". Всеки да си го тълкува...С две думи - идва от индустриалния Запад. ТА - тоталитаризмът и меракът на властта да промива мозъци няма партия, няма цвят."

"ДАНИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Конституцията на Дания дава право на родителите да учат децата си вкъщи, ако се покрива минимален стандарт на образование. В Дания родителите имат право да избират между държавни, общински, частни или домашни училища. НОРВЕГИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Според закона за образованието в Норвегия децата могат да получат своето образование в държавни училища или по друг начин, т.е. в частни училища или вкъщи. Семействата, решили да предприемат тази крачка са длъжни да уведомят властите за това свое решение. Властите от своя страна осъществяват наблюдение два пъти в годината над учебния процес след предварителна уговорка с родителите за дата и час. Не се полагат изпити. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Децата започват задължително образованието си на 5 години. Според закона за образованието от 1996 г. родителите са длъжни да осигурят образование на децата си чрез посещение на държавно училище или по друг начин, като последното дава право на родителите да осигуряват образование на децата си у дома. Семействата, решили да предприемат тази крачка, не са длъжни да уведомят властите за това свое решение. ИРЛАНДИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Ирландската конституция признава, че основното и естествено лице, което образова детето, е семейството и гарантира, че ще се уважава неотменимото право и задължение на родителите да осигуряват, според своите средства, морално и религиозно, интелектуално, физическо и социално образование на децата си. Родителите са свободни да осигуряват това образование в домовете си, в частни училища или в училищата, признати или установени от Държавата. Държавата като защитник на всеобщото добро изисква, в съображение с действителните обстоятелства, в които се намира детето, определен минимум за морално, интелектуално и социално образование. УКРАЙНА Децата започват задължително образованието си на 6 години. В членове 59 и 60 от закона за образованието в Украйна се разрешава домашното образование. УНГАРИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Законите в Унгария позволяват на родителите да обучават децата си като частни ученици, като съществува изпит два пъти в годината. ШВЕЙЦАРИЯ Децата започват задължително образованието си на 7 години. Родителите имат правото да образоват децата си у дома, като разпоредбите в отделните кантони са различни. ФИНЛАНДИЯ Децата започват задължително образованието си на 7 години. Родителите са отговорни детето да получи задължително образование, като имат същата свобода да съставят своята учебна програма, както и общините. ИСПАНИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Домашното образование е законно само в Каталония от 2009 г.

САЩ Децата започват задължително образованието си на 5, 6 или 7 години – във всеки щат е различно – в повечето случаи започват на 6 години. Домашното образование е законно във всички щати, като в повечето не е нужно да се уведомяват властите. Над 2 милиона деца учат вкъщи. АВСТРАЛИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. В шестте щата на Австралия има различни политики за домашното образование. В Австрия има и две територии – те също самостоятелно определят условията за провеждането на домашното образование. НОВА ЗЕЛАНДИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Родителите имат право да подадат заявление в министерството, след което получават сертификат, с който са освободени да извършват образованието на своите деца. По официални данни от 2007 г. в страната има 3349 семейства с 6473 домашно образовани деца. КАНАДА Децата започват задължително образованието си на 6 години. Домашното образование е признато във всички провинции и територии, но е различно във всяка от тях. ЯПОНИЯ Децата започват задължително образованието си на 7 години. В закона няма точна формулировка за или против домашното образование, но бизнес общността го подкрепя, затова родителите, извършващи домашно образование са необезпокоявани. Семействата, осъществяващи домашно образование са между 600 и 800. ЧИЛИ Децата започват задължително образованието си на 6 години. В Конституцията на Чили се дава право и на домашно образование. То е позволено, въпреки че липсва уреждането му в закона за образованието. РУСИЯ Децата започват задължително образованието си на 6 години. Родителите имат право да извършват домашно образование, като броят на децата, учещи вкъщи, се е утроил след 1994 г. и в момента около 1 милион деца учат у дома. Уточнение: данните са до 2011 г. Изготвил: Юлия Матеева

ФРАНЦИЯ

Децата започват задължително образованието си на 6 години. Домашното образование е законно. В страната има 30000 домашни ученици към кореспондентски акредитирани частни и държавни училища.

РУМЪНИЯ

Децата започват задължително образованието си на 6 години. Домашното образование е признато, ако учениците са записани в CLASS – акредитирано кореспондентско училище в САЩ."

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #92 on: September 23, 2017, 19:50:03 PM »
Quote
Тези управляващи от кой народ излизат?

Зависи какво наричаш "управлявщи" - марионетките за Западния колониализъм, които са параван на истинската власт, или истинските управляващи, които наистина вземат управленски решения?

Ако са първите, то те са от този народ, но всеки народ си има предатели. Ако са вторите, то определено те не са от нашия народ, защото ние нямаме наше собствено управление.

Quote
Но аз визирах не само решения на национално ниво, които е ясно, че силите са глобални и те дърпат конците, но също визирах, че народа непрестанно мърмори, а и сме свидители за управляващи на локално ниво които са корумпирани. Започвайки от митничари, полицаи, локални шефчета, кметове итн взимайки решения които не зависят от никакви глобални сили.

Не е вярно да се каже, че локалната корупция не е зависима от глобални сили, защото именно тези глобални сили посяха, поливат и наторяват тази корупция. Разбира се и без да има такива покваряващи глобални сили корупция пак ще има поради греховното човешко естество, но нивата на корупция и нейния разрушителен ефект върху обществото щяха да бъдат в пъти по-малки.

Quote
Ако казваме, че Британската Империя на чело с Америка, са насилника на деня, то не е ли именно техните управляващи, да не би можем да кажем това за целия народ? Факт е, както каза, че между тези народи е имало и има праведни хора.

Аз всъщност не казах, че Британската Империя има на чело Америка, а казах че Америка е машата на Британската империя, чрез която тя извършва своите насилия по света. Челото си остава в Лондон, само че една особена част наречена The City of London„ която не трябва да се бърка със самия град Лондон.

Quote
Както тука обвиняваме предателите в името на управляващите, същото може да се каже и за тях. Както тука има праведни между народа, така има и между тях, даже сигурно много много повече. Както тука народа е застранил, така и там.

Има разлика между народ, който е колонизиран и една шепа предатели продали душата си на дявола мачкат народа в името на интереса на колонизаторите и народ, който обслужва и излъчва кадри на колониалните сили. Във втория случай въвлечените хора са стотици хиляди повече от първия и самия народ играе много по-голяма роля в реалните действия на вършене на зло. Там има достатъчно много хора, които знаят че нещата с които се занимават грабят, унищожават и мачкат останалите народи. Т.е имаме много повече хора активно предали се да вършат зло на другите. Какво правят тия стотици хиляди американски войници на чужда земя? Някой насила ли ги е закарал там? Хиляди хора работят в тайните им затвори, където изтезават хора. А агентите им пръснати по целия свят за неизброимо множество. А какво да кажем за частните армии, които участват в убийства и кръвопролития по целия свят? Те също наброяват стотици хиляди.

Това не са хора от елита, това са обикновени хора от народа, които участват в това зло.

А геноцида над индианците кой го извърши? Да не би елита? Между 70 и 110 милиона избити индианци само в Северна Америка. А геноцида в Индия или Африка? Това са народи с МНОГО КЪРВАВА СЛЕДА в историята. Ние нямаме такава кръв по ръцете си. И ще дойде време когато тази разлика ще си проличи и ще се отрази на съдбата и на едните и на другите.

Quote
И ако Господ направи нещо в един народ, няма ли да е заради това че ще се смили над праведните и ще чуе молитвите им, а не заради това колко добър е народа?

Бог ще въздаде на всички според делата им и никой няма да се спаси чрез добрите си дела, но онези, които са пролели много кръв ще пожънат онова, което са посяли.

Точно тук има нещо, което страшно много се губи на съвременните християни. И това е че рода има значение за съдбата. Има родови благословения има  родови проклятия. И точно родовото наследство е предопределящо за поведението на народите. Затова един ден Бог ще съди не просто индивиди, а цели народи и ще раздели народите на овце и кози. Това е ясно записано в Писанието, но в същото време това е концепция, която напълно липсва от съзнанието и мирогледа на евангелистките християни.

Що се отнася до САЩ специално, то те не са народ в библейския смисъл на тази дума, защото библейската дума за "народ" е "етнос" - сиреч народ това е етническа група, докато американците са сбирщина от всички народи, вавилонска бъркотия. И може би точно поради тази причина те са толкова удобен инструмент за врага, да извършва своите цели чрез тях. Бог има призвание, цели и благодат за всеки народ (етнос), но за вавилонска скупщина от народи не се казва да има някакви цели и призвания. Ето защо подобна скупщина е чисто сатанинско формирование, което подобно на корпорациите е създадено да бъде инструмент на сатанински духове. Именно поради тази причина виждаме съвсем реалния план народите да бъдат залети и претопени чрез имигрантска вълна, за да се превърнат от библейска форма на народ (етнос) в поредната вавилонска сбирщина.

По интересното тука е, че именно праведните в Америка със своето невежество и фалшива идентичност с американския "народ" продължават да поддържат този Франкенщайн и да гарантират продължаването на статуквото и насилието произлизащо от него спрямо останалите народи.

Ето защо моето разбиране е че праведните американци трябва да напуснат това място и всеки да се върне сред своя оригинален народ от който е произлязъл (там почти всички си знаят от какво потекло са, ако и да са в Америка от много поколения), за да работят за Божиите цели всеки на своя си народ (етнос). И да оставят този вавилонски проект да се се срине сам под тежестта на собствените си грехове и многото си кръвопролития.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #93 on: September 23, 2017, 21:06:11 PM »
Quote
Обаче аз смятам, че времето вече е изтекло и скоро ще се стовари Божият съд, по всичко се вижда. Последните две-три седмици изобилват с бедствия и това е само началото. На много християни това не им харесва, хванали са се здраво за този свят и се молят срещу волята на Бог, бедствията да не идват. Но няма да стане, Бог е силен да изпълни волята Си и никой не може да осуети Божиите намерения чрез плътските си молитви.

Всички искаме да видим съд върху нечестивите, особено тези във високите места, но Писанието казва, че съда започва от Божието домочадие.

1Пет. 4:17  Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие?

Затова преди да желае съд за другите човек трябва първо да се запита дали той самия е готов да мине през съд, и дали знае от опит какво означава един християнин да мине през Божия съд?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #94 on: September 23, 2017, 22:23:52 PM »
Зависи какво наричаш "управлявщи" - марионетките за Западния колониализъм, които са параван на истинската власт, или истинските управляващи, които наистина вземат управленски решения?

Ако са първите, то те са от този народ, но всеки народ си има предатели. Ако са вторите, то определено те не са от нашия народ, защото ние нямаме наше собствено управление.

Toчно първите имах предвид. Тук е мястото да се дефинира, какво точно е предател.

Предател би трябвало да е човек който съзнателно работи срещу народа си.

Може ли човек, който вярва че върши добро, да се нарича предател?

Ако всички официално управляващи до сега са от първия тип, това не би могло да е устойчиво дълго време, трябва всички до един да са с прегорялва съвест. Да, имало е винаги и ще има и такива, но всички ли са такива?

Много "по-добрия" вариант е когато те вярват на това което правят, че е за доброто на народа. А с тях вярва и народа, иначе ако не вярваше щеше народа се вдигне много бързо, а така всичко си тече. Думата ми е, не може целата вина да отива навън, ако народа и управялващите които са от народа, вярват в нещо, то това нещо ги прави това което са, това е техната същност, това което вярват. Да, те казват, образованието има кусури, искаме промяна, искаме това онова да се реформира, това не работи и не става, но в крайна сметка главния път по който са тръгнали вярват че е добър, а искат само тук таме някакви промени.

Quote
Има разлика между народ, който е колонизиран и една шепа предатели продали душата си на дявола мачкат народа в името на интереса на колонизаторите и народ, който обслужва и излъчва кадри на колониалните сили. Във втория случай въвлечените хора са стотици хиляди повече от първия и самия народ играе много по-голяма роля в реалните действия на вършене на зло. Там има достатъчно много хора, които знаят че нещата с които се занимават грабят, унищожават и мачкат останалите народи. Т.е имаме много повече хора активно предали се да вършат зло на другите.

То Америка e 320 милиона, не знам колко пъти повече народ от България. И трябва нещата да се вземат процентно, а не като абсолютни бройки. Със сигурност и България има войници в НАТО които в момента сеят "мир и демокрация" в други държави.

От това което съм гледал като интервюта на американски служители, и те самите са измамени че вършат добро, а не че вършат активно зло. "Разширяват демокрация и се борят срещу зли диктатори". Сигурно има и такива които със съвест вършат зло. Винаги е имало и пак ще има. А има и такива които са видели злото и са се покаяли.

Да не би всички които работят в американската армия, или в НАСА всички активно вършат зло? Не знам как може да се измери кой активно върши зло, а кой е измамен, а в крайна сметка и този който е измамен, пак ще отговаря за делата си.

Да вземем само пример човек като Д. Уилкерсън по едно време се молиха за американските войници, без да ги укорят за злото, а какво остава за хора които не познават Бога? Но да сме точни, това беше един банер "pray for the troops" аз лично не съм го чувал да се моли или да говори точно за войниците, но много пъти е разобличавал други зли неща които стават в Америка, но за войските в чуждите земи не съм го чувал да говори, нито за нито против.

Quote
А геноцида над индианците кой го извърши? Да не би елита? Между 70 и 110 милиона избити индианци само в Северна Америка. А геноцида в Индия или Африка? Това са народи с МНОГО КЪРВАВА СЛЕДА в историята. Ние нямаме такава кръв по ръцете си. И ще дойде време когато тази разлика ще си проличи и ще се отрази на съдбата и на едните и на другите.

Quote
По интересното тука е, че именно праведните в Америка със своето невежество и фалшива идентичност с американския "народ" продължават да поддържат този Франкенщайн и да гарантират продължаването на статуквото и насилието произлизащо от него спрямо останалите народи.

В Америка също живеят и около половин милион анабаптисти които никога никой не са убивали или са били част от никаква армия или са подържали подобни неща. Заедно с тях сигурно има и много други хора които нямат дял от това нещо.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #95 on: September 23, 2017, 23:41:04 PM »
Quote
Toчно първите имах предвид. Тук е мястото да се дефинира, какво точно е предател.

Предател би трябвало да е човек който съзнателно работи срещу народа си.

Може ли човек, който вярва че върши добро, да се нарича предател?

Ако имаш предвид първите, то те не са управляващи. Не нищо не управляват, само следват инструкциите на реално управляващите.

Предател е човек който служи на чужди интереси в ущърб на своя народ, без значение какво точно си мисли. А нещата са толкова ясни, че тия няма как да си правят дори илюзии, че правят нещо "добро".

Quote
Много "по-добрия" вариант е когато те вярват на това което правят, че е за доброто на народа. А с тях вярва и народа, иначе ако не вярваше щеше народа се вдигне много бързо, а така всичко си тече. Думата ми е, не може целата вина да отива навън, ако народа и управялващите които са от народа, вярват в нещо, то това нещо ги прави това което са, това е техната същност, това което вярват. Да, те казват, образованието има кусури, искаме промяна, искаме това онова да се реформира, това не работи и не става, но в крайна сметка главния път по който са тръгнали вярват че е добър, а искат само тук таме някакви промени.

В случая говорим за политиците, не за някои наивни участници в някое финансирано от запад НПО, които може да си мислят, че правят някакво добро. А политиците са наясно какво става и кой им дърпа конците. Знаят в кое посолство ги викат на инструктаж, и в коя държава ги привикват за обучение по омайване на овцете.

А народа е изгубил своя път. Ако вярва в нещо, то това не е неговото нещо, а онова което му се внушава от образователната система и от медиите. Това не означава че народа няма вина, всеки който спи вместо да бди - има вина. И който се поддава на изкушението е виновен, ако и някой друг да го засипва с изкушения.

Quote
То Америка e 320 милиона, не знам колко пъти повече народ от България. И трябва нещата да се вземат процентно, а не като абсолютни бройки. Със сигурност и България има войници в НАТО които в момента сеят "мир и демокрация" в други държави.

Може да има 30-40 човека, които участват в "мисии" на НАТО, но това отново е по принуждение, защото договора с НАТО го изисква. Няма обаче никаква база за сравнение между стотиците хиляди американски частни и държавни войници спрямо нашите няколко дузини.

Quote
Да не би всички които работят в американската армия, или в НАСА всички активно вършат зло? Не знам как може да се измери кой активно върши зло, а кой е измамен, а в крайна сметка и този който е измамен, пак ще отговаря за делата си.

Тези, които работят в "дипломатическите" корпуси знаят какво правят. Те са наясно, че такова нещо като "демокрация" не съществува и че е само параван за колониалните им интереси. И те са ОК с това, защото им се плаща добре и защото интересите са на тяхна страна, без значение кого ощетяват.

Quote
Да вземем само пример човек като Д. Уилкерсън по едно време се молиха за американските войници, без да ги укорят за злото, а какво остава за хора които не познават Бога? Но да сме точни, това беше един банер "pray for the troops" аз лично не съм го чувал да се моли или да говори точно за войниците, но много пъти е разобличавал други зли неща които стават в Америка, но за войските в чуждите земи не съм го чувал да говори, нито за нито против.

Дейвид Уилкерсън не само беше сложил банер за молитва за окупационните им войски. Той правеше специални събития да ги окуражава след завръщането им от кръвожадните им мисии зад граница. Информация за тези събития имаше на сайта му и аз съм я виждал с очите си. Точно за такъв вид невежество сред християните в САЩ говоря, че поддържа статуквото и насилието на империята над останалите.

Quote
В Америка също живеят и около половин милион анабаптисти които никога никой не са убивали или са били част от никаква армия или са подържали подобни неща. Заедно с тях сигурно има и много други хора които нямат дял от това нещо.

Вярно е че анабаптистите не са участвали във войните и армията, но повярвай ми има много от тях които поддържат правителството и се идентифицират с американската държава. Аз самия открих това в разговор с някои от тях и бях шокиран от нещата, които видях че държат.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #96 on: September 24, 2017, 12:17:27 PM »
Божият съд си тече от Адам и Ева вече 6000 г., никога не е спирал и поради това мнозина християни са болни, а доста и починали. Говорех за Голямата скръб, впрочем реконструкционистите казват, че такава няма да има, трябвало просто да се молим повече и ще превземем всяка сфера и Исус ще се върне. Ти като гледам нещо си прихванал от тях. Не сме се били молили достатъчно. Да бе, Бог е казал ако се молиш според волята Му, ще получиш.
Имам толкова много отговорени молитви лични, а и всеки истински християнин. А сега видиш ли България е толкова зле, че и света, щото християните не се молят достатъчно. Това е несериозно. Словото го казва, че настават усилни времена. Но както казах, на повечето християни не им се иска да напуснат този свят и отричат до последно това, което се изпълнява пред очите им.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #97 on: September 24, 2017, 13:41:10 PM »
Ученик за пореден път демонстрираш късопаметност, а също незрялост и прибързаност.  Очевидно си човек, който не е преживял Божия съд върху себе си с тежка ръка, затова говориш надуто и приповдигнато.  Пожелал си си съд - ще го получиш - и тогава пак ще говорим, и по съкрушеността на сърцето ти ще позная, че си минал през съд и вече знаеш какво е.

Още по-рано в тази тема беше изяснено на основание на Писанията какво означава да се моли някой за мястото на което живее и за наличните там власти. Но поради късопаметност се налага да го повторя пак:

1Tим. 2:1  И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения на всички човеци,
1Tим. 2:2  за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.
1Ti 2:3  Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител,


Това, че някой се е "молил" не означава, че се е молил според Истината, защото Бог слуша когато някой се моли според истината.

Усилните времена са от времето на апостолите насам. Върви кажи на избитите по арените в Рим християни, че усилните времена сега започвали.

Писанието обаче учи, че е Божията воля християните да имат тих и спокоен живот. Ти дори не разбираш целта на това нещо, ако и горния пасаж да го казва, а именно - да се постигне пълнотата на благочестието в живота.

Преди време попаднах на едно много точно изказване, което звучеше така: "Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство." Точно това е целта на тихия и спокоен живот, който произлиза от свободата, а именно - постигането на съвършенство в благочестието. Но аз се съмнявам, че ти дори разбираш какво означава благочестие и какво се включва в него, нито каква е неговата цел и роля в демонстрацията на Божието Царство на земята. Още по-малко каква е ролята му в събарянето на небесните началства и власти и поставянето им за подножие на Христос. От което поставяне под нозете Му, зависи Второто Пришествие на Христос.

Това няма абсолютно нищо общо с йезуитския реконструкционизъм, който се бори за политическа власт и разчита на механизмите на света, а не на оръжията на правдата.

А на тебе ти е време да препашеш кръста си като мъж и да се приготвиш за съд, защото съд пожела и съд ще получиш.  И когато този съд извърши своето очистващо и съкрушаващо дело в тебе, тогава ще си годен да продължим тази дискусия.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #98 on: September 24, 2017, 16:30:27 PM »
"Пожелал си си съд - ще го получиш - и тогава пак ще говорим, и по съкрушеността на сърцето ти ще позная, че си минал през съд и вече знаеш какво е."
Брей, какъв чародей си, брееееех...
Разрушавам злите ти чародейства в името на Исуса и нека Божият съд бъде над тези, които си го заслужават, Бог е верен!
Ти изобщо не ме познаваш и не знаеш какъв е животът ми и безумието ти да говориш така без да познаваш човека се изявява.
Как само ти текат от устицата проклятията, малеее, късопаметност, незрялост, прибързаност, да, ама не, нооо ще видим в Съдния ден кой кой е.
А ти хубавичко изваждаш от сърцето си съкровищата си, хехехе....
Много се радвам, че ми се потвърждават наблюденията за теб. Симпатяга!
Аз дотук да те обидих с нещо, не съм те квалифицирал с нито една дума, още повече, че се познаваме само онлайн.
Но каквото сееш, драги, това ще си го жънеш.
А относно усилните времена, третият храм е вече на картите на гугъл.
Сбогом от мен, не си струва да се общува с чародеи като теб.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #99 on: September 24, 2017, 18:22:33 PM »
Преди много години, ако трябва да смятам може би преди едно 24 години бях точно като теб. Нахакан, прибързан, пълен с "видения и откровения" и "отговорени молитви".

Тогава имаше един случай, когато имах разговор с един човек, който горе долу беше поне 20 години по-възрастен от мен. И той наблюдавайки в мен, това, което аз сега наблюдавам в теб - ми каза - ще се оправиш, когато изядеш няколко сериозни шамара в живота, който ти предстои.

Аз обаче за разлика от тебе, нито го обявих за чародей, нито прибързах да отговарям, но запазих тия думи в сърцето си подобно на Мария, която пазеше думите на Симеон, че меч ще прониже душата й, така щото ето 24 години по-късно аз помня тия думи като че са били вчера. Нито Мария обяви Симеон за чародей, за дето й предрече, че я очаква страдание.

И ето сега две дузини години по-късно аз вече знам какво този човек имаше предвид, защото вече съм го преживял не веднъж. И вече съм друг човек. Няма го хлапашкото "леле, леле" и "бреееех", на тяхно място има неща, които си тежат на мястото.

Та се надявам един ден да си спомняш за мене по същия начин, по който аз сега си спомням за онзи човек, когото от тогава не съм виждал повече. А ти първо мини през "съдния ден" на земята и после ще ми уговаряш среща за Съдния ден в Небесата. Защото тогава ще искаш да ме видиш за да ми благодариш, както аз бих искал да видя този човек за да му благодаря.

В Писанието, деня на Божия съд (върху народите на земята) често се дефинира, като "Господния Ден". Ти изглеждаш много доволен да говориш за него, като че ли имаш голямо желание той да се случи. Което показва, че не познаваш Писанията и това, което е записано относно това:

Амос 5:18  Горко на ония, които желаят денят Господен! За какво ви е той? Денят Господен е тъмнина, а не виделина.


Най добре иди научи какво означава тази дума: "Милост искам, а не жертва."
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1007
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #100 on: September 25, 2017, 00:31:08 AM »
Повечето неща могат да се представят по-лош и по-хубав начин, истината също, истината може да нарани, може и да излекува и това зависи от думите с които я представяме.
Бог е справедлив, а ние сме призвани да сме като него.

Между другото малко хора знаят думите на Амос 5:18 ...

Ученик, помисли добре върху това което се дискутира преди да се сърдиш.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #101 on: September 26, 2017, 14:05:48 PM »
То не е само Амос 5:18. Дори когато учениците на Исус поискаха да падне огън върху ония, които не приемаха Исус, Той им каза, че не знаят на какъв са дух. Само човек, който е минал през съд знае какво значи съд и сърцето му има съвсем друго отношение към тези неща. А не да потърква ръце в задоволство, че съда щял да падне върху другите, защото си го заслужавали. Всички заслужаваме съд, затова Писанието казва, че съда започва от Божието домочадие.

Ученика се уплаши от думите ми и ги нарече чародейство, без да разбира нито какво е чародейство, нито какво е съда върху Божиите хора. Това е болезнен, да болезнен, но не разрушителен съд, който идва да ни очисти и да ни научи да имаме съкрушено сърце и дух. Това са преживявания в живота на праведния, които са скъпоценни и който човек веднъж преминал през тях не би ги заменил за нищо друго.

А за тези, които не разбират тези неща и се радват на съда е записано:

Пр. 17:5  .. който се радва на бедствия, няма да остане ненаказан.

А сега по темата, ето кой стои зад тези нечестиви действия на държавата:

https://bultimes.com/koj-investira-v-nashite-detsa/
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Държавата с претенции към децата
« Reply #102 on: March 07, 2021, 13:17:01 PM »
Оказва се вече (и това не е изненада),че не просто "държавата" има претенции към децата, но вече на първо място претенциите са от страна на КОРПОРАЦИИТЕ. И както евангелистите обичат да казват: "Бог има план за твоя живот" сега виждаме, че Корпорациите имат план за вашия живот и за живота на вашите деца. Международните "институции", корпорации и изкуствения интелект се позиционират да заменят родителите и вече открито обявяват последните за "пречка" пред "правата" на децата. Като разбира се "международната общност" под "права на децата" визира най-вече "правото" им да бъдат морално и умствено осакатени. Погледнете долното видео, и ако скоро не са ви се изправяли косите от нещо е време да си припомните това преживяване:

https://rumble.com/vedxv1-24165037.html
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.