Author Topic: Здравейте  (Read 7489 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Здравейте
« Reply #15 on: January 26, 2017, 14:46:01 PM »
Основният проблем с писането ти е, че си твърде самоуверен, че разбираш нещата, а дори не знаеш какво точно пише в текста. Ние тук се стараем да говорим само това, което пише, а не това, което си мислим, че пише или това, което казват хората. Ако има грешки в това, което говорим и някой види, изобличава чрез това, което пише в Библията.

В темата за девствеността ти говориш, че има статистики, според които това и онова било вярно. Аз ти дадох пример за друга статистика, която ти подмина (ако ще говорим за стастистики и ще им вярваме безусловно). Причината е, че там те удря в място, което е всичко, на което си стъпил и ако кажеш, че е вярно, ще се срине всичко и трябва да започнеш да градиш от нула. А повярвай ми, няма как да стигнеш далеч, ако не започнеш от здрава основа. Не говоря за продължаване на здрава основа, а за започване на здрава основа. Основата изисква всичко над нея да е изчистено, за да се строи директно на нея.

Говориш за 144 000 човека от Откровение, но не разсъждаваш, че това са само евреи и то истински евреи, а истинските евреи са много (ама наистина много) малък процент от днешните. И базирано на този малък процент това не е малък брой хора. Бог, обаче, никога не се е впечатлявал от бройката, защото по времето на Ной имаше вероятно милиони по лицето на земята, а се спасиха само 8 човека.

Ако толкова си се притеснил за баннатите хора и си решил да ставаш защитник, избери си един, отиди, прочети внимателно (много внимателно) това, което е писал или писала. Прочети неговите/нейните аргументи, прочети и после аргументите на останалите, които пишат. Виж внимателно представянето им. Чак след това пиши и кажи аргументирано (подчетавам, "аргументирано"): "Ето тук сте се отнесли несправедливо, защото...." и си излагаш аргументите. Така се води дискусия, а не с общи генерализирани обвинения.

Ако те притеснява нещо от аргументите ни, намери контра аргументи, защото "не съм съгласен", "не ми харесва", "не го чувствам така", не означава нищо.

В Словото виждаме не малко случаи, където бяха отлъчвани хора точно заради различно мнение. Дори това е заповед, но нека ти кажа, че има и ред в тези неща и първо това е да се изслушва човека. Казва му се на човека. Ако не се поправи, пак му се казва. Ако пак не се поправя системно, тогава се отлъчва. Под поправление нямам предвид "съгласява безусловно", защото ако не може да даде здрави аргументи, означава, че се противи на истината. Възможно е да бъркаме в разни неща, но то затова е форум — да се дискутират работите. Повечето пъти човеци са били изключвани от форума, защото предпочитат да лансират учения на човеци, отколкото да се съгласят с текста на Писанието. В почти всички случаи е очевидно това нещо. Тук не е форум за толерантност. В правилата за участието на форума сме писали, че тук дискутираме на база на Библията. Това някой да тръгне да си лансира ученията или някакви съмнителни учения на място, където сме приели основата да е писаното в Библията е същото, като да отидеш в български традиционен ресторант и да почнеш да вдигаш скандали защо нямат паниран откопод в менюто.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Здравейте
« Reply #16 on: January 26, 2017, 22:44:23 PM »
 essop, като гледам колко си прибързан и припрян, а още своеволен, аз не виждам защо трябва да си похабявам времето търся комуникация с тебе, когато ти си толкова високо в своите си очи, че не си способен да разъждаваш и да приемаш поправление.

Писанието казва,

Екл. 4:13  По-добър е беден и мъдър младеж, Отколкото стар и безумен цар, Който не знае вече да приема съвет;

Ти явно си много богат и духовен в собствените си очи. Ако някога смириш себе си и станеш беден духом, тогава можеш да дойдеш във форума и да намериш общение с хора, които тогава ще видиш с други очи.

А до тогава можеш да четеш колкото искаш и да си фантазираш каквото искаш. Ние нямаме време за такива неща.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Здравейте
« Reply #17 on: January 26, 2017, 22:50:40 PM »
Оо моля ти се. Страничен наблюдател ще забележи кой е самоуверен от пръв поглед. Аз пък да тръгна с часове да ровичкам чужди постове, за да чепкам- няма да стане.
  Казах ви- за мен Библията не е математика, колкото и математика да има вътре. Писанките ми са за хора осъзнаващи нещата с добре подредени приоритети. Дори разликата между стар и нов завет се базира именно на факта, че апостолите не са следвали сляпо като вас закона и пророците, а са ги разбрали. Фарисеите са следвали сляпо закона и са изобличени. Вие изследвате сляпо писанията и се придържате достатъчно строго към тях, за да не видите и чуете нищо друго.
  В разговора си с Никодим къде Исус каза "Писано е"? А какво се случи с Петър след като видя плащаницата с животните? Ако вие бяхте като апостолите, щеше да е ясно от думите ви- казах ви- всичките ви писанки са добре обосновани карамболи, но със сбъркани приоритети за основа. Моята основа няма какво да я коментирате. Аз се кланям на личност, която ми прави съвестта чувствителна. Вие се кланяте на Бог, който не му пука за другите. Библейска основа не означава фанатизъм.
  Как ще обясните разликите между 4 те евангелия ако всяка дума е вярна?
  Когато Исус казва "Писано е" мислите ли че има в предвид написаното тук на Земята? Аз не бих казал! Сатана се побеждава със записаното на небето!!! А записаното на небето не се е разкривало през хилядолетията само на шепа евреи, а на всеки човек, който търси!
  Що се отнася до хората преди потопа- като население са били долу- горе колкото Содом и Гомор. Едва ли са имали и милион. А тези теории, че тогава са имали високи технологии, определено излизат тотално извън любимите ви писания. Медицината я няма в писанията. Е кво, тя е от сатана, така ли? Дай да си счупя крак и да не ходя на ортопед и да не ми го гипсират. Дай да хвана апандисит и да падна на колене и да умра в молитва за изцерение, така ли- мен и космите на главата ми са преброени, нали така! Или да хвана диабет и да пукна щото съм вярващ! Къде сте прочели думата "Инсулин" в Библията?
  Събудете се, момчета, имате толкова много и уникални знания, че бихте обърнали света с надолу с главата, а си пилеете времето и енергията да замеряте другите със стихове. Не променяйте основата си- променете подхода към хората! Той е важния. Небето не осъжда тези, които вие осъждате, а онези, които носят лукавщина в сърцето си!
  Втрещен съм от извода ви за химената при жените и въобще не ме занимавайте със статистики! Може да не съм лекар, но съм малко или много медицинско лице! Не можеш да твърдиш, че преди 4 000 години понеже хората били по- здрави, са били анатомично различни и всички девствени жени, без изключение кървяли при дефлорация!!!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Здравейте
« Reply #18 on: January 26, 2017, 23:05:45 PM »
Писанието изрично казва:

Римл. 3:4  Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив, според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш"

Ако Бог е казал, че това е начина да се проверява девствеността значи аз Го признавам за верен и истинен, а всякакви хора като тебе които оспорват това за лъжливи, както и всякакви измислени стъкмистики за лъжливи или неприложими за Библейския народ на Израел. Принципа е пределно ясен и очевиден.

Това, че някой е получил бан от форума не означава че е осъден, означава само че е отстранен за да не губи времето на хората от форума. Виждам, че и ти си загрижен за нашето време, покажи тази загриженост на дело не само на думи.

Ти си на съвсем друг дух и живееш в някакъв свой измислен свят. Такива има милиони и няма оправия с тях. Ние нямаме време за такива неща. Този форум е за Христови ученици, които желаят заедно да работят за Божието царство. Нашата основа са Писанията. Ако ти не вярваш в тях или пък вярваш само избирателно, как да намерим общ език? Невъзможно е.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Здравейте
« Reply #19 on: January 27, 2017, 10:23:20 AM »
Ми ок, аз нямам ядове с това да изляза лъжлив, нито имам ядове с това аз да съм в измисления свят, а вие да сте верните и здраво стъпилите на земята. В съдния ден ще стане ясно. За сега ще е ясно само на тези дето влизат тук и ни четат.
  Като се зачетох в началото в сайта ви си казах "ООооо тук има повече от Соломон" и щях да си остана на това дередже, но за съжаление продължих да чета и после взех и да коментирам и картината се разкри! Аз живея в измисления свят! Аз, не вие! Добре че бяхте вие, та ми отворихте очите! Матрицата поне не претендира, че е нещо повече от филм, а вие сте се вкарали толко яко в тоя филм, че накрая ще го и отнесете яко! До сега не съм вярвал, че при толкова много еродирани и дълбоки знания човек може да влезе толкова яко в матрица от която явно няма излизане!
  Но това е потвърждение на всичко казано в Библията за мъдростта- мога да напиша тук много цитати, но за вас не е трудно да си ги намерите. Хванете коя да е библейска търсачка и напише думата "мъдрост". Ще ви излязат всичките спасителни за вас пасажи и ще видите как Сатана е паднал от небето.
  Позачетох се и в онази тема с идеята за рая и ада- как и двете са под Земята и виждам как мъдростта ви идва от Земята. Това е послание с шифър- ако търсачката вече ви е показала всички пасажи с думата "мъдрост" ще видите вид мъдрост, който идва от земята- прочетете си го, той е вашия вид и тази тема го показва, тъй като Исус Христос е горе на небето в рая със светийте си, тъй като след смъртта си първо е слязъл, а после е възлязъл, след което е възкръснал и се е възнесъл, та сега е там и дава мъдрост на който поиска. Другите, които умират вървят по неговия път, но без да минават през сърцето на Земята- За това от сърцето на Земята идва мъдрост, за която Соломон е знаел и описал в Еклесиаст, но със сигурност не е успял да даде точната дефиниция, тъй като на апостолите се дава повече от на Соломон! Вие, от друга страна, черпите само от тази земната, защото вашия рай е под Земята- там, от където Исус го е преместил чрез слово, или проповед, както се казва еди къде си!Така по същия начин чрез проповядване ние преминаваме от смърт към живот!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Здравейте
« Reply #20 on: January 27, 2017, 10:50:24 AM »
Сега разбирам защо ти липсват много от разбиранията за текстовете, а именно, защото ползваш търсачка. А търсачката няма да ти помогне в много случаи, защото са използвани синонимни думи, а не точно това, което търсиш. Търсачката ще ти помогне ако дадеш всички възможни синонимни думи, но това е твърде трудоемко. Това да намираш оттук-оттам пасажи без да знаеш котекста е сигурен източник на заблуди. Малко като вица, където някой търсил насърчителни текстчета на произволен принцип и в първия си опит "късметът" му попаднал на "Юда отиде и се обеси", а втория опит бил "Иди и ти прави така". Та, "кълването" тук и там без да се познава контекста, няма да те доведе до никъде.

В моя случай, аз си я чета от началото до края и после отново и отново. Търсачката ми помага само да се сетя за точен цитат на нещо, което си спомням и мога да преразкажа, но ако искам да го напиша по-точно, я ползвам.

А това, че ти твърдиш, че Христос бил "горе в рая със светиите си", показва, че знанията са ти от филмите и телевизията, а не от текста на Библията. Ти сам затвърждаваш, че искаш да е така. Човек, който не признава Библията като съдържание, не е добре дошъл в този форум.

Това, че ни обвиняваш в разни неща, нас не ни притеснява, защото всеки разумен човек ще отиде и ще провери това, което казваш и ще проумее кое е вярно и кое не.

Не виждам какво можем да си кажем повече в този форум и ти предлагам да не губиш нито нашето време (за което си загрижен), нито на четящите.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Здравейте
« Reply #21 on: January 27, 2017, 12:34:09 PM »
essop, вече стана напълно ясно че си езотерик-гностик, и именно затова се впечатляваш от "Матрицата", която е правена от масони-езотерици. Именно поради същата причина всичко за тебе са някакви "духовни" неща, които са обект на произволно тълкувание и "одухотворяване".

Точно за езотерици като тебе Писанието казва:

Кол. 2:18  Никой да ви не отнема наградата с измама, чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение, като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския си ум,

Апостолите с които суетно се хвалиш са имали достатъчно проблеми с гностици и езотерици като тебе и са писали достатъчно по въпроса, за да могат Христовите ученици да държат пътя на вярата и да не си губят времето с празнословия.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Здравейте
« Reply #22 on: January 27, 2017, 14:30:43 PM »
Е не знам- с преводите съм невежа. На вас там ви е силата. Нужни са и хора като вас.
За мен нещата са ясни, поне що се отнася до смисъла, така както е даден. До колкото знам преводачите са били праведни хора, но хора. Визирах разликите в 4 те евангелия. Повече от това означава да се повтарям. Ако не можеш да откриеш Бог като се огледаш, няма да го откриеш и в писанията, колкото и точен да ти е превода. За мен Бог не е в буквите и думите. Те са помощници и свидетелство, до толкова до колкото отговарят на вътрешния ти призив с който Той те призовава- иначе библията щеше да бъде написана цялата още на планината Хорив. Дали това е гностизъм и езотеризъм- не знам. За мен не е важно това, а е важен Христовия характер. Не са важни думите, а силата.
 Елементарно психологическо правило е това за "горе" и "долу"- горе се асоциира със слънцето, топлината, живота, рая. Долу се асоциира с огъня, пръстта, тоалетната, ада. За това като обиждаш някой му казваш "гнусен, ДОЛЕН, мръсен...... Или с други думи отгоре идва живота, а отдолу идва смъртта. Библията напълно потвърждава това и в темата ви хората добре са ви го обяснили.
 Ако не вденете от там, сори че ви губя времето! Казах ви- свободни сте да ме баннете. Така или иначе не пиша по темите ви, а тук и вероятно няма и да пропиша повече по тях.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Здравейте
« Reply #23 on: January 27, 2017, 14:55:21 PM »
Въпроса за Рая и местонахождението му си има собствена тема и там се обсъждат въпросите свързани с нея. Там сме дали изобилно доказателства и аргументи за тази позиция. Това, че едемската градина е под земята не означава, че няма Небеса и Трето Небе в което обитава Бог и откъдето ще слезе на земята Новия Ерусалим. Нашата надежда не е да ходим в Рая, а е именно в Небесния Ерусалим, това е града който очакваме, чийто Архитект и строител е Бог.

Няма никаква причина да те банваме. Както казах и преди това е крайна мярка. Предпочитаме добрата воля и разбирателството с хората, ако и да нямаме съгласие с тях по определени теми и въпроси.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Здравейте
« Reply #24 on: January 28, 2017, 16:17:39 PM »
Добре е че няма да ме баннете- вероятно сте се променили спрямо преди. Крайните ви мерки спрямо другите преди мен са станали наистина крайна мярка вече, та намазвам. :)
 Значи има надежда за вас!
 То е все едно да споря с вегетарианци- те са изключително точни и обстоятелствени, също като вас, в опитите си да докажат, че човешкото тяло е направено да яде само растителна храна. Истината е почти такава, но не е точно такава, защото не се гледа от правилната гледна точка, или в случая с вегетарианството от позицията на правилната наука, която е биохимия!
 Аз съм обиколил всички деноминации из градовете и всички са ме зарибявали със солидни аргументации. По тази причина съм се научил да се доверявам на интуицията си. Там където няма съпричастност(или така наречената емпатия) в концепцията на дадена интерпретация, няма и истинност. Пример за това са адвентистите и тяхната вечна събота- да спазваш или да не спазваш този ден не е нито добро нито зло. Това, обаче, нито добро нито зло нещо, се е превърнало за тях в критерий за праведност, от което става ясно колко са праведни.
 Химената при жените е същото при вас.
 Ако с моя библейско християнски морал аз одобря убийство на невинно момиче, защото така било писано, какъв християнин съм аз? Тази безсърдечност от ваша страна ме подразни и още ме дразни. Вие не търсите справедливо обяснение на закона, а държите на "ясно записаното" а то дори не е важно записаното, а свидетелството- тоест важното е преди всичко дали БОГ би я убил в гнева си ако е праведна!
 И в последствие се иска от нас да потърсим свидетелство- акт на убийство на такова непрокървило момиче в Библията. Е, аз не съм я чел цялата, но мисля че няма такъв акт! За това пък се сещам за друг акт- при Соломон отиват две БЛУДНИЦИ, във връзка със спор за едно дете- даже гледах примера някъде тук ако не се лъжа. Тези блудници не са се страхували, че ще ги убият. Защо? Защото законът по него време вече е бил неприложим.
 Гледах едно клипче за скинията. Вътре в ковчега на завета са плочите, на които Бог е изписал закона на Хорив- те са каменни. Извън ковчега стоят писаните на папирус закони изписани от Моисей- едните са на камък, защото са неизменни като самия Бог- другите са на папирус, защото са гъвкави, написани може би върху сърцата ни, които са меки.
 При Соломон мъдростта на мекото сърце възпира хората да спазват строгият Мойсеев закон и жените са спокойни. Дадох пример за двата вида мъдрост, описани в Библията по- напред. Соломон е бил наясно и с двата вида, но е възприемал и мъдростта на лудостта, вероятно защото Исус все още не се е явил, за да ги разграничи. Така гъвкавият подход на Соломон е по- приет от небесата, отколкото строгото и жестоко убийство с камъни, което Моисей записва в папируса, а и това не е единичен случай. Четох някъде в "Съдии" как син на блудница е съдия над Израел.
 И накрая би трябвало при основаването на държавата от Бог, той да постави своите заветни условия на държавниците и после да търси тяхното стриктно изпълнение, но когато Израел губи Божията слава и бива отхвърлен, пророците обясняват защо Бог ги е отхвърлил. Там не се кара подред точка по точка- "Това ви Казах и не изпълнихте, онова ви Казах и не изпълнихте." В пророците виждаме Духът на закона, както го виждаме и в Новия завет и пророците са свидетелството, а не писаното в закона. Така писаното в Библията е по същия начин- не писанието, а Бог е словото- плътта на Божеството е самото слово. Библията е една историческа книга, която се пише на небето, а това, което ние- неговата невяста- до колко сме успели да уловим и да напишем на книга, е друга тема. Бих казал, че е достатъчно, за да ни се прецакат приоритетите и да идолизираме тази книга и тази книга, вместо нагоре да ни дърпа надолу! Поклонението на тази книга се нарича фанатизъм и то не е по- малко опасно от поклонението на фалшив Бог. Примерите са толкова много, че няма смисъл да цитирам, още повече че и вие сте ги виждали и виждате. Библията опитва да опише Божия характер. Ако ние я възприемаме грешно, грешно и познаваме Бога си, а от там и това не е Бог- слово, описан вътре.
 Психологията е науката, която добре описва схемата- висше "Аз"- това е съвестта, морала, съпричастността, емпатията, чувствителността към чуждото страдание- нямаш ли тези неща- не познаваш Бог! "Аз"-ът е съзнанието- частта правеща изборите и балансираща между низшия "Аз" и висшия. Низшия "Аз" е егоизмът, първичните инстинкти, които защитават тялото- инстинктът за самосъхранение, за размножаване и за храна!
 Ако нямаш способността да подтиснеш първичния си "Аз" и да избереш висшия когато трябва- не си никакъв християнин и не познаваш Оня Който, когато трябваше умря за теб!
 И отново ще спомена "Матрицата" и онези три смърти на Нео в края на трите серии.
 Защо смятам, че Бог може и се намира и в други книги и защо смятам, че Бог ни говори по много начини? Защото психиката на всеки човек е така устроена- тоест всеки човек независимо от вярата си има висше "Аз", тоест морал, съвест, съпричастност. Това можем да го видим в цялостното отношение на Бог към езичниците в цялата Библия и защото цялата човешка история е една Библия, която се пише на Небесата- едно свидетелство, което свидетелства за Божия характер.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Здравейте
« Reply #25 on: January 28, 2017, 17:17:54 PM »
essop,

Ти наистина пишеш много наизуст и все неща, които са ти във въображението.

Има много хора, които не са били баннати от форума, защото или са сменили отношението си или са решили да спрат да пишат във форума. Ако ти имаш отношение на човек, който не разбира от дума, ще бъдеш баннат. В момента нямаме причина за това и ако спреш да пишеш наизуст, но разгледаш примерите, във форума, за банване на потребител, ще разбереш, че имаме достатъчно търпение, за да може овекът да изяви сърцето си и да няма място за съмнение за разумните, че този човек не заслужава да пише във форума и да покварява четящите. Тук ти и други сте на гости и е нормално ние като домакини да се грижим за реда тук. Същото е като ти дойде някой на гости и започне да развращава семейството ти, да бъде изгонен. Ти, обаче, хем не искаш да изследваш да видиш тези примери, хем говориш наизуст, че било така и така. Хем ти казваме какво пише, хем не искаш да прочетеш и продължаваш на говориш небивалици.

Първо, законът, който Бог даде, беше за евреите в земята, в която им даде. Това, което е вечен закон, то е основата и на Моисевия закон, но конкретните заповеди, които бяха дадени специфично за земята там, като десятъци и други, не могат да се приложат за езичниците, защото те не живеят в тази земя. Това не изключва всичко от закона, защото много от заповедите са добри и практични, както и съдържат 2-та основни принципа: Да нямаш други богове, освен еврейския Бог, както и да обичаш ближния както себе си. Заповедите, които Бог даде за девствеността бяха нещо много практично и начина, по който бяха наказвани виновните беше нещо, заповядано специфично за Израел. Израел можеше да изобличи в грях блудници от други народи, но нямаха право да изискват, нито да налагат, нито да изпълняват наказанието. Принципът си остана същия и критерият за грях си остава за всички, но изпълнението на наказанието беше дадено на евреите по това време. Това не означава, че ако блудницата е езичничка, тя не е блудница. Напротив, точно такава си e.

Пише на едно място, че човек, който говори преди да чуе (в случая, да прочете), навлича на себе си срам и позор. Казваш, че не си чел, обаче си много самоуверен и категоричен, че знаеш какво говориш и не разбираш, че говориш ереси по този начин, както и клеветиш за нещо, което не сме казвали.

Блудниците са били убивани само ако бащата изисква това, защото той има власт над тях, а не обществото. Обществото никога не е посягало на блудниците, освен ако бащата не заповяда. Бащата има власт над дъщеря си, докато не е омъжена тя и докато е жив бащата. Затова измислиците ти, че законът не бил приложим по времето на Соломон си ги запази за себе си, защото се излагаш (и ни губиш времето). Не само се излагаш, но и започваш да говориш откровени глупости, че бил "гъвкав" и други подобни, а в Моисеевия закон е заповядано към евреите, че е проклет онзи, който не изпълнява написаното в закона, както е казано. Никой не си е позволявал подобни своеволия без да бъде наказан от Бога.

Ти си пример как хората не познават Писанията, нито Божията сила и се заблуждават, надувайки се, мислейки че разбират нещо, точно както Watchman по-горе цитира:
Кол. 2:18  Никой да ви не отнема наградата с измама, чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение, като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския си ум,

Христос каза същото:
Матей 22:29. А Исус в отговор им рече: Заблуждавате се, като не знаете писанията нито Божията сила.

Всичката ти теория се разпада по този начин, защото си решил не само да кажеш, че не познаваш Писанията, но и да презираш тези, които ти показват заблудата, както и да се надуваш, че нещо разбираш и биваш уличаван като лъжец.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Здравейте
« Reply #26 on: January 28, 2017, 19:11:26 PM »
Quote
Ако с моя библейско християнски морал аз одобря убийство на невинно момиче, защото така било писано, какъв християнин съм аз? Тази безсърдечност от ваша страна ме подразни и още ме дразни. Вие не търсите справедливо обяснение на закона, а държите на "ясно записаното" а то дори не е важно записаното, а свидетелството- тоест важното е преди всичко дали БОГ би я убил в гнева си ако е праведна!

Първо малко изясняване на терминологията. Тук никой не говори за убийство. Убийството е противозаконно действие. А в случая се говори за смъртно наказание в рамките на закона. Смъртното наказание не е убийство. Това са основни понятия, които човек трябва да разбира.

Второ никой не говори за умъртвяване на невинен човек, още по-малко праведен.

Трето, основната ти грешка е именно това, че слагаш магарето пред каруцата. Ти тръгваш от своя си ум, някакви свои си статистики и предположения и почваш на тяхно основание да съдиш Божиите думи. А правилното разсъждение е точно обратното.

Ако прочетеш самото начало на Библията то започва с думите . "В началото Бог..." Забелязваш ли кой е в началото? Това не си ти, нито твоя "морал", нито твоите статистики, нито твоите претенции, не е нито твоята съвест.

В началото е Бог, и към Него и спрямо Него се подравнява всичко. Той е дефиницията за правда, истина и справедливост, не си ти, твоята съвест или твоя интелект.

Ето това подчертаното ако разбереш, ще си една голяма стъпка по близо до Божието царство. Точно това означава да имаш вяра в Бога, сиреч доверие - доверие, че Той е праведен и истинен, и че всичкото Му Слово е истина.

Точно от тази позиция изхождат нашите разсъждения по темата. Поставяйки Бог на първо място и признавайки Него за праведен и всичко друго за лъжливо (както беше изяснено по-горе).

И когато Бог е на първо място, тогава става ясно, че щом Бог е заповядал това да е метода за проверка на девствеността, то значи Той знае и разбира какво прави. Той е справедлив и няма да допусне неправда. Още Авраам, който беше приятел на Бога, каза думите:

Бит. 18:25  Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведника с нечестивия, така щото праведния да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда?


Авраам знаеше, че Бог няма да убие праведния заедно с нечестивия. Ти очевидно не го знаеш. Щом Бог е заповядал така, значи Бог е преценил много по-добре от всеки друг, че с тази заповед няма да се осъди никой невинен. Защото Неговите съдби са справедливи:

Пс. 19:9  Страхът от Господа е чист, пребъдва до века; Съдбите Господни са истинни и, без изключение, справедливи.

Ако ти имаше този страх от Бога, щеше да знаеш, че Неговите съдби са истинни и БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ справедливи. Според тебе обаче има изключения. Което показва, че нямаш страх от Бога, а поставяш своите си преценки, стъкмистики и други мъдрувания над Божието Слово.

Quote
Аз съм обиколил всички деноминации из градовете и всички са ме зарибявали със солидни аргументации.

Това ми стана пределно ясно, като се видя че си усвоил много черковни лафове като безумния израз "замерване със стихове". Това само човек с религиозно опиянение може да го използва в своя речник.

Quote
Ако с моя библейско християнски морал аз одобря убийство на невинно момиче, защото така било писано, какъв християнин съм аз? Тази безсърдечност от ваша страна ме подразни и още ме дразни. Вие не търсите справедливо обяснение на закона, а държите на "ясно записаното" а то дори не е важно записаното, а свидетелството- тоест важното е преди всичко дали БОГ би я убил в гнева си ако е праведна!

В Писанието има само един единствен случай в който невинно момиче можеше да бъде убито без да е виновно в прелюбодейство, и това беше Мария, майката на Исус. Бог остави ли я да бъде убита? Не, Бог я избави. Няма нищо безсърдечно в това, човек да се доверява на Бога и да не оспорва Неговите присъди и Неговото Слово. Дори да е имало някакви ситуации в които невинно момиче е можело да загине, аз нямам съмнение, че Бог ги е избавил по същия начин по който Бог избави Мария.

Ето затова нашето упование е в Бога, защото нямаме съмнение в Неговата справедливост и доброта. А Йов, дори каза - "ако и да ме убива, аз пак на Него ще уповавам."

Докато не достигнеш до такова разбиране за Бога и доверие в Него, то ще си умуваш, мъдруваш и пилееш живота в празни философии за "висш" аз, "низш" аз и прочие суетни неща.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Здравейте
« Reply #27 on: January 28, 2017, 19:43:50 PM »
Предпочитам да си пилея живота- човек ви потупва по рамото, вие го правите на нищо. Ваша работа. По никакъв начин не ме убеждавате да стана като вас. Сбогом.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Здравейте
« Reply #28 on: January 28, 2017, 19:57:00 PM »
И защо реши, че някой тук иска да ставаш "като нас" или да те убеждава в нещо? Ние защитаваме правдивостта на Божиите съдби и ако ти имаше сърце за Бога щеше да се зарадваш за това нещо.

Ако нямаш сърце за Бога и желаеш да следваш празни философии, дори да те убеди някой в нещо в най-добрия случай ще станеш предател като Юда Искариотски, с каквито е пълно по черквите - хора "убедени" в нещо, но без никакво покаяние и реално доверие в Бога.

Никой Божий човек няма полза от подобни "убеждавания", само врага се ползва от това като вкарва чрез тях чадата си сред вярващите.

Истинската промяна идва отвътре и е Божие, а не човешко дело. Постига се не с умствени убеждения, а е дело на Духа. Всеки човек който търси правдата и истината, Божия Дух ще дойде да му съдейства. Който си търси своето ще привлече всякакви заблудителни духове, които ще го занимават с празни и суетни неща.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Здравейте
« Reply #29 on: January 29, 2017, 00:28:03 AM »
Вие не разбирате- аз опитвам същото. Работата е там, че вие имате проблеми с общуването. В чисто социално- психологически аспект реагирате неадекватно.