Author Topic: Значението на физическото потомство в Библията  (Read 11696 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Бележка Watchman: Разклонението от оригиналната тема за Антисемитизма, го отделям в собствена тема.

Че Ционизмът е злодейски Антихристки култ говоря от години..
Че не всеки юдеин е ционист също от години. Че много юдеи- неционисти бяха пожертвани във това тн. всеизгаряне, холкост от ционистите също..

 Прочетете пак онази тема дето бе заключена- Израел е Църквата и Църквата - Израел. Някои неща още не сте ги разбрали (според мен). Още делите Църквата от Израел, а всъщност Божият Израел е Църквата с глава Месията.. Невястата, жената на Агнето е именно новият град Ерусалим, както е описано в Откровение..А Царските свещеници са именно християните, независимо от генът им..
 Още плътските генетични неща по линия на Авраам са ви най- важни. А Павел в Римляни говори, че духовното родство с Авраам, поради обрязване на сърцето е което има значение за Бога и то не касае ген и етнос, а се разпростира над всеки човек, който повярва в Месията (преди 2то пришествие)
Тези неща ви убягват все още, според мен.. Истината е, че ако някой, който и да е той, не остане в неверие, ще се присади към Христос. Това важи и за юдеите, разбира се, за тях трябва дори да е най- лесно. Защото Тората свидетелства за Исус, и Християнството не е нищо друго но всъщност ИСТИНСКИЯТ, Правилният Юдеизъм.. 
[/u]Който не повярва в Месията и не обреже сърцето си, такъв няма да е в Христовото тяло, независимо дали е ортодоксален юдеин, ционист едомец, или езичник ..

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #1 on: December 20, 2016, 02:02:20 AM »
Quote
Още плътските генетични неща по линия на Авраам са ви най- важни. А Павел в Римляни говори, че духовното родство с Авраам, поради обрязване на сърцето е което има значение за Бога и то не касае ген и етнос, а се разпростира над всеки човек, който повярва в Месията

По темата за рода и значението на генетичното наследство има какво да се каже, но този въпрос заслужава своя отделна тема. Никъде никой от нас не е писал, че физическата линия ни била най-важното нещо. За нас е важна истината и ако тя включва определена роля и значимост на рода, то ние нямаме намерение да го презираме това. Без това да означава, че ще го правим или сме го направили "най-важното" нещо.

Като се отвори отделна тема, тогава бих писал повече по въпроса.  А на теб ще ти дам един въпрос за домашно - "Може ли амаличанин да се покае и да повярва в Христос и да приеме Божия Дух?"

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #2 on: December 20, 2016, 02:02:56 AM »
small axe,

Говорим точно за юдеите по плътската линия на Авраам, които според пророчествата ще бъдат гонени от всички народи по земята. Важно е да се обърне внимание на това нещо и сега не е мястото да намесваш нещата, за които толкова скачаш всеки път като намериш възможност да пишеш.

Тук говорим точно за плътската линия. Не говорим за деление между "църква и Израел". Говорим за плътската линия на юдеите и смесването им с едомците на ниво "етикет" или "гражданство". Гонението ще е най-вече срещу тези плътски юдеи, от които остатъкът ще поревнуват за Бога, виждайки езичници, които са истински Божии ученици. Разделението е факт и тук говорим точно за него. Ако нямаше това разделение по кръвна линия, нямаше да се говори за ревност на база на факта, че езичници, които не са от кръвната линия на Авраам, служат на Авраамовия Бог.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #3 on: December 20, 2016, 10:43:50 AM »
Тишо, аз не скачам все за това, а го нaмесвам това, защото то е част от цялата картина. Всичко е свързано. Без едното другото не се разбира в пълнота..

Затова когато се говори за едната страна на нещата трябва да се спомене всичко. Няма да се спаси остатъкът, а ще се спаси - Остатък, и то има условие за това- "Ако не остане в неверие"
Сам Павел беше от този остатък, защото казава-"И днес, в настоящото време, тоест тогава-  има остатък избран по благодат, защото и сам той посочва, че е от Вениамин. Тоест Павел визира себе си като част от този остатък избран по благодат.

 Затова и пиша, че в последните дни, ако някой, който и да е не остане в неверие относно Исус, ще се присади и то къде? В тялото на Месията Исус, което е именно църквата Христова. Църквата на този Месия. Затова намесвам това.

Ти например в моите съждения в предното ми съобщение, нещо невярно виждаш ли? Там аз говоря именно за това което е и целта и на тази тема.

Мен МНОГОКРАТНО са ме обвинявали именно в антисемитизъм, което винаги ме е разсмивало, защото ми е било пределно ясно, че тези дето ме обвиняват в това, не само не разбират какво твърдят, ами и не са наясно ,че те са обвити именно от тези ционистки манипулации и си мислят че служат на Бога, а всъщност служат на врага с тези обвинения. Антисемитизмът като идея е именно това де и Учман посочва, една целенасочена манипулация да насажда чувство на измислена вина чрез измислени термини, нямащи нищо общо с писанията..
А както посочих, Христовото учение е именно истинският ортодоксален юдеизъм, с изпълнените образи и сенки на старозаветните наредби, които в Месията намират вече своето реално значение и изпълнение.

В този ред на мисли казвам, че и Авраам, и Давид и всички вярващи юдеи ( които вярват на Моисей, защото той писа и целеше именно издигане на Христос) преди пришествието на Месията са част от Него, и съответно от Неговото тяло, където сме и ние, вярващите от езичниците. Ето как всичко е свързано прекрасно.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #4 on: December 20, 2016, 10:56:06 AM »
Сега, като написах горното, видях , че Уочман ме e  питал : " "Може ли амаличанин да се покае и да повярва в Христос и да приеме Божия Дух?"


Единственото което мога да кажа е, че за Бога няма нищо невъзможно да стори. Така не е невъзможно, Той да обреже чрез вяра и сърцето на амаличанин..Аз (мисля че) разбирам каква ти е идеята, но не смятам нещата за черно бели, а и да не забравяме, че Бог присажда. Не смятам, че някой поради гена си, е един вид неспособен да повярва в Месията и да се спаси душата му.. Плътското родство не е най- същественото, защото и едомците по плът бяха чада Авраамови, но е важно линията на обещанието, а тя тръгна от вярата на Авраам и Сара в Бога, когато бе заченат Исаак. И така тези които упражняват вяра, са именно потомци на Авраам по линия на Исаак. Това е Божия милост, да направи чада Авраамови (по линията на обещанието), тези дето упражнят вяра. Така и ние езичниците можем да сме там, така и някой амаличанин може да е, АКО повярва истински..

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #5 on: December 20, 2016, 11:27:43 AM »
и освен горните две съобщения, и аз да те питам нещо, че системата не ми дава да редактирам след опр. време:

Та, след като Павел е от Вениамин и казва, че сам е от този остатък избран по благодат тогава. И е повярвал в Месията. Та всички ли които са по генетичната линия на Исаак повярваха или не всички?
Мой отговор: Разбира се, че не всички. Повярвалите са по духовна линия, поради вяра, те вече са всички! И това е то (Целият Израил, всички повярвали)..Та ако някой от плътските потомци на Авраам повярва и той, то и той е Авраамово чадо, наследник по обещание , именно по тази духовна линия на вярата, не генетична и плътска..Ако бе генетична, плътска, то тогава ВСЕКИ който по плът е по линия на Исаак щеше да приеме Месията, но мнозина умряха в неверие, ако и да не бяха едомци..

Твоят отговор?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #6 on: December 20, 2016, 12:28:41 PM »
small axe,

Tвоето намесване в темата (не че не трябва да се намесваш, но посоката, в която дърпаш) прилича на следното: Някой пише за готвенето на телешко и спецификата в приготвянето му като подготвяне на месото, подправки, загряване на огнището или печката, време за изпичане, температура и т.н. Ти се включваш в темата и говориш за това как кравите трябва да се хранят с хубава храна, да не им се дават ГМО продукти, хормони и т.н. Защо го казваш? Защото било свързано.

Тук в темата говорим за специфично нещо: плътската линия на евреите и как има такива, които се представят за плътски евреи, но не са. Тук не говорим общо за лъжебратя сред езичниците. Говорим специфично за тези, към които ще бъде насочено гонението в последните дни. Праведните винаги са били гонени и ще бъдат. Дори в момента биват гонени заради това, че избират да служат на Бога, а не на човешките измислици и демонични учения, но в последните дни ще има едно специфично и брутално гонение на евреите на база плътска принадлежност. Това е темата и за това говорим.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Valipeti

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 343
 • Аз Съм именно това, което ви казах че Съм!
  • Приятели в Христа
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #7 on: December 20, 2016, 13:23:26 PM »
Сега, като написах горното, видях , че Уочман ме e  питал : " "Може ли амаличанин да се покае и да повярва в Христос и да приеме Божия Дух?"


Единственото което мога да кажа е, че за Бога няма нищо невъзможно да стори. Така не е невъзможно, Той да обреже чрез вяра и сърцето на амаличанин..Аз (мисля че) разбирам каква ти е идеята, но не смятам нещата за черно бели, а и да не забравяме, че Бог присажда.

Брадвичке, здравей!

Виждам проблем в това твое изказване. За Бог няма нищо невъзможно - и от камъните може да направи аврамови чада. Нали така? Но само и единствено от Бог ли зависи да обреже на някого сърцето, за да се спаси чрез вяра? Аз чета, че и от човека зависи, не само от Бог. Прословутата свободна воля!
Та на въпроса, дали амаличанин би откликнал на Божият призив за спасение чрез Исус? Ето какво казва Бог на Мойсей:

Помни какво ти направи Амалик по пътя, когато излязохте из Египет,
18 как ти се противи по пътя и поради задните ти човеци, всичките останали надире от слабост, когато ти беше запрял и уморен; и той не се убоя от Бога.
19 Поради това, когато те успокои Господ твоят Бог от всичките неприятели около тебе в земята, която Господ твоят Бог ти дава в наследство да я притежаваш, заличи спомена на Амалика изпод небето; да не забравиш.
Втрз. 25:17-19

Казвайки това, Бог дали не е предузнал, че амаличаните никога няма да пожелаят да станат светии-никой от тях- и ги е предопределил за изличаване под небето?!? Дали не знае Бог, че те винаги ще останат Негови врагове? Ако знае, би ли обрязал сърцето на някои амаличани въпреки волята им, за да станат християни? Няма да направи такова нещо! Затова и завършва изречението накрая с " да не забравиш". Т.е. присъдата на амаличаните е окончателна и не подлежи на обжалване!

Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат!

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #8 on: December 20, 2016, 13:41:22 PM »
Не знаех, че си станал Калвинист, Валипети :). Поне от изказването ти това личи, вероятно си се объркал просто.. Да се обреже сърцето на някой чрез вяра, не става насила, трябва и свободната воля на човека да участва, естествено. Не предполагах, че няма да бъда разбран..

Тишо, свързани са нещата, затова пиша И това. Да виждаш да споря за ционизма, антисемитизма и тн. антихристки измислици? Не, та аз отдавна това говоря, ехеее откога..

Та включването ми е допълващо и балансиращо, защото има нужда.. Също си изясни в какво се вярва въобще днес сред средите дори на ортодоксалните юдеи и те са доста измамени от устната традиция на равините и от вавилонските дрънканици в талмуда, та от тях ще се спасят тези които, Ако не останат в неверието в което са днес.

А дали ще ги гони света поради гена им, не коментирам, разбира се че целта на дявола е да избива и гони и ционизма е именно затова и създаден, да омайва света и лъже, като насочва към измислени омрази.

Но някои от юдеите ще приемат Месията за който Моисей свидетелства и на който и те в момента не вярват, дори четейки Тората..

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #9 on: December 20, 2016, 14:34:11 PM »
Всъщност темата за Амаличаните си е изцяло за темата на библейската значимост на родовете и гена и аз го дадох както написах "за домашен размисъл" а не с цел да се отклонява тази тема. И аз ще пиша повече като се отвори новата тема.

А Валипети не е писал нищо калвинистко, защото според калвинизма всеки човек се ражда предопределен за ада или за рая без значение от делата му, а амаличаните Бог ги осъди на вечна погибел в следствие на делата им, а не просто ей така произволно.

По отношение на това че християнството било истинския юдаизъм, то това е много хвърчащо твърдение. Първо по причина на това, че няма един вид юдаизъм, второ няма един вид християнство и трето в Библията не пише абсолютно нищо нито за юдаизъм, нито за християнство като термини.

Самите равини признават че юдаизма е роден във Вавилон и е заменил както те се изразяват "евреизма" - сиреч еврейската вяра както е дадена на Авраам и Моисей.

Обаче с цел да не се разводнява дискусията е редно да се придържаме към конкретната тема. За други теми и въпроси има възможност за отваряне на нови теми.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #10 on: December 20, 2016, 14:47:06 PM »
Добре, нека се чете така- [u]Истинското християнство, проповядвано от апостолите е истинският еврееизъм.. [/u]Дано така е по добре.. Така, или наче, това визирах.

А за другите неща които съм казал, който когато иска, да си разсъждава. Щом не били по темата ок.

То тази тема с измисленият антисемитизъм, отдавна е на дневен ред, добре, че накрая ТУК си я повдигнахте, понеже на други места отдавна вече се дискутира..

Valipeti

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 343
 • Аз Съм именно това, което ви казах че Съм!
  • Приятели в Христа
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #11 on: December 20, 2016, 23:41:26 PM »
Не знаех, че си станал Калвинист, Валипети :). Поне от изказването ти това личи, вероятно си се объркал просто.. Да се обреже сърцето на някой чрез вяра, не става насила, трябва и свободната воля на човека да участва, естествено. Не предполагах, че няма да бъда разбран..

Брадвичке, явно си объркан с доста понятия, затова и не схващаш какво ти се казва, а си повтаряш каквото си си наумил.
Моята позиция в предишния ми постинг е точно обратната на калвинистката, но ти я определяш така. Как да се дискутира и разсъждава при това положение, след като правилното разбиране се оказва, че в твоите размишления е объркано? А ти си настояваш на твоето си и никак не искаш да разсъждаваш над никакви други аргументи, колкото и да ти се доказва, че са факт от Словото. Това поведение показва нещо като избиване на някакъв комплекс. Дано да не е така!   
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат!

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #12 on: December 21, 2016, 00:23:27 AM »
Валипети, за какви комплекси ми говориш :)))

Ти въобще от моите предни три съобщения с какво не си съгласен в тях? Кое е неправилно?

Че някой амаличанин ако повярва в Исус ще се спаси ли? Това ли намери за невярно??
Ама е вярно бе Валипети. Вярно е.. Нали говорим за ген. Нима не смяташ, че амаличаните в древността не са си оставили гените из света и днес някъде някой не им е родственик? Разбира се, че има такива и днес. И ако ти смяташ, че такива хора не могат при никакви обстоятелства да се спасят, ето с това не съм съгласен. Могат. Ако повярват в Исус Христос.
Ако ти казваш- че не е възможно да повярват, то именно това не е вярно..

 Моите разсъждения били объркани?! Ами  показваш как , защо , цитираш какво съм казал , опровергаваш го и така става.. Ти си имаш някакво мнение за амаличаните, ами имай си го, аз си имам моето. Но това какво общо има с ционизма, антисемитизма, и това което пиша за Израел и Църквата, или за Авраам, Давид, или за духовната линия на обещанието чрез вяра, правеща вярващите Авраамови чада. За тези неща да имаш нещо против?

 Я кажи сега ти  разбра ли това което се пише тук за ционизма, измисленият антисемитизъм и тн, защото доколкото помня в онази тема Израел е Църквата, ти ме сочеше като антисемит и незнам си какво беше там.. мразещ евреите и тн. Дано сега си разбрал за какво става дума.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #13 on: December 21, 2016, 08:58:36 AM »
small axe, не знам какво ти е станало напоследък, но преди години беше по-адекватен. Отново се включваш, ни в клин, ни в ръкав и темата замина. Освен да разводняваш теми с безкрайни странични обяснения, май вече не можеш друго да правиш. Или коментирай конкретно по темата, или по-добре не се хаби.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #14 on: December 21, 2016, 11:31:08 AM »
:)) забавно..
Аз пиша точно по темата бре Джони. Обяснявам целите на ционизма и антисемитизма. Да раздели Христовото тяло изкуствено на две, като размие истината за Израел и раздели Църквата на две. Но ти ОЩЕ не можеш да го осъзнаеш това и не само ти де. Измамата наистина е доста сериозна и за жалост вярващоте все още не съзнават колко са омотани в тези измами..Мисли, Джони, мисли по написаното.