Author Topic: Антисемитизма - мит и реалности  (Read 23801 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #75 on: August 27, 2017, 07:28:48 AM »
Имам въпрос-ако е нямало Холокост, от какво са били спасени българските евреи?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #76 on: August 27, 2017, 13:55:27 PM »
Аз още в началото на темата изясних какво означава "холокост". Това е дума, която я има в Библията и означава - "всеизгаряне". Ето защо тази дума е избрана с цел да обозначи масовото избиване на евреите в газови камери и последващото им изгаряне в крематориумите.

Но тъй като фактите показват, че не е имало нито избиване в газови камери, нито изгаряне на милиони човешки тела в крематориумите - най-малкото поради факта, че такова нещо е физически и технически невъзможно, то не може да се говори за никакъв "холокост" - сиреч "всеизгаряне".

От друга страна никой не отрича факта, че Хитлер е бил във война с евреите. Това обаче е война, която те обявяват на него, а не той на тях. Причината е че така наречения "еврейски елит" контролира финансите на западните държави (вече не само на тях), а Хитлер дава много опасен пример на останалите народи, а именно държавата да печата своите пари и така сама да съживи икономиката си. Така за много кратко време от банкрутирала държава Германия се превръща в първа икономика в Европа и най-голямата военна сила в света. Подобно престъпление и токсичен пример за интернационалния финансов капитал е недопустимо и затова Хитлер трябва да бъде унищожен и заедно с него токсичния пример на независимите от международно банкерство икономики и печатане на пари. Това е истинската причина за войната и Хитлер знае, че евреи (или поне такива които се наричат евреи) стоят зад войната срещу него.

Също така Хитлер е знаел как се използват парите на международния финансов капитал. За финансиране на медии, културни събития, писане на книги, правене на филми и въобще всичко, което може да влияе и формира обществото. И това е използвано за сеене на разврат, унищожаване на традиционните ценности и въобще привеждане на населението до животинско ниво на съществувание. Всички сме свидетели, как това нещо продължава и днес с по-голяма сила от всякога. По времето преди Хитлер да вземе власт в Германия - цялата държава е в разруха, не само икономическа, но и морална. Берлин по онова време е бил европейския Содом и Гомор в който е можело срещу пари да получиш невъобразими за нашите умове в развратно отношение неща. И цялото това нещо е било с подкрепата и активното участие на еврейските медии и еврейските тайни общества. Евреите в Германия са заемали доминиращ процент във всяка сфера на обществено влияние - писатели, журналисти, бизнесмени. Същото нещо се вижда 1:1 днес в Съединените Щати, които по настоящем са най-големия световен злодей, причинители на войни, конфликти, сеещи смърт и разврат по целия свят, произвеждат и разпространяват наркотици по целия свят, изтезават незаконно хора в тайни затвори, правя преврати и свалят правителства, които са загрижени за добруването на народите си - въобще списъка със злини е неописуемо голям.

Никоя държава, която желае независимост и благоденствие на народа си не може да го постигне това ако не елиминира 5-тата колона в своето общество. Тази 5-а колона е винаги ръководена от евреи в която и да е държава. В пост социалистическите страни 80% от олигарсите заграбили държавните ресурси са евреи. Това са факти, които всеки може да провери, защото тия хора не крият че са евреи, освен в някои случаи (например като Порошенко - Валцман). В Украйна например - кой взе властта след военния преврат на Майдана? Яценюк - евреин, Порошенко - евреин, Коломойски - евреин, финансиращ фашистки батальони като Азов.

Точно срещу това е искал да се бори Хитлер. Грешката, която е направил е че е поставил всички евреи под общ знаменател. Предполагам, че не е било лесно да се разделят тези, които са въвлечени в зли дейности срещу народите в които живеят и тези, които просто са искали да живеят нормално без да вършат зло на другите. Това е и причината поради, която в притчата за доброто и лошо семе Исус казва - хората да не се опитват да отделят чадата на лукавия от чадата на царството, преди жътвата, когато ангели, а не хора ще отделят житото от плявата.

Същото изкушение, което е било върху Хитлер ще дойде и върху целия свят - дали ще се поставят всички евреи под общ знаменател? Предстои събуждане по целия свят за злото, което еврейската върхушка систематично извършва спрямо всички народи и света ще бъде разярен и ожесточен срещу всички евреи. Това ще е изпитанието, което ще дойде да изпита цялата земя. Християните, които дръзнат да защитят обикновените евреи в тези времена ще бъдат обвинени в предателство и съдействие на злодеите, които развратиха света и го потопиха в кръв. И всичко това ще се прави под знамето на възстановяване на християнските ценности. Точно така е било и по времето на Хитлер.

Та на въпроса, от какво са били спасени българските евреи? Отговора е - от депортация. Ако е била станала тази депортация, евреите са щели да попаднат в концентрационните лагери, където голяма част са можели да загинат от болести, а после и от глад. Това е щяло да бъде несправедлив процес именно поради неразделянето на житото от плявата. И България е направила добре, като не е участвала в него.

Сляпото отричане на зловредното влияние на еврейската върхушка върху всички народи - няма да доведе до спасение на обикновените евреи, напротив ще доведе то тяхното изтребване. Защото идва време, когато всички тези неща които сега наричат "конспирация" ще бъдат доказани явно и недвусмислено с факти, с документи и с недвусмислени доказателства. Но това ще послужи за изкушение да се сложат всички под общ знаменател и да се извършат големи злини и несправедливости.

Ако някой е чел внимателно в Писанието е описано не веднъж, как Бог изпраща някой народ да накаже евреите в Израел за техните грехове и отстъпление то Бога. Но след това Бог се съди с този народ, защото след като Бог е предал евреите в ръцете им за да бъдат наказани, те отиват отвъд това, което Бог е възнамерил като наказание и извършват много по-големи злини върху евреите. Точно това се е случило и с Германия. Няма нещо, което да е  ново под слънцето. Но каквото е било пак ще бъде, и каквото се е случило с хитлеристка Германия и евреите, ще се случи по целия свят. Но ако човек не познава историята и следва исторически митове и пропаганда няма да разпознае когато същите неща дойдат върху него самия и ще се поддаде на същите изкушения. Или както казва вярната поговорка: "Историята учи, че хората не се учат от историята."
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #77 on: August 29, 2017, 03:58:26 AM »

Quote from: Nikolay
Ако е имало такива масови изгаряния на живи хора както твърдят - самите воиници са щели да се отвратят и е щяло да има масови дезертьорства - все пак са хора. Малцина са ония които могат и се забавляват от зверства и изтезания. Това е напълно достатъчно за да опровергае изгарянето на няколко милиона живи хора на едно място. Както и Watchman казва в различни теми - нещата опират до съвест.
(говоря по принцип)

  Николай, както Watchman  писа, хората не са изгаряни живи. А и мръсната работа по умъртвяването и последващо изгаряне на труповете не се е вършела от войници, а от така наречените зондеркоманди (Sonderkommando-специален отряд) съставени от  концлагеристи-евреи. Те са посрещали влаковете и са насочвали определените за избиване към камерите, като пътьом са ги успокоявали, че това са бани и т.н. След това са извличали труповете от камерата и са ги претърсвали за някоя ценност-например златни зъбни коронки. Те са обслужвали и крематориумите.Тези евреи от зондеркомандите не са имали избор дали да я работят тази работа, нито са могли да дезертират.


Quote from: Watchman
От друга страна никой не отрича факта, че Хитлер е бил във война с евреите. Това обаче е война, която те обявяват на него, а не той на тях.

  Watchman, не ми е ясно за каква война на евреите срещу Хитлер става дума?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1002
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #78 on: August 29, 2017, 11:45:25 AM »
Струва ми се Ото, че надценяваш човешката психика. А и дори да се предположи, че не са имали избор и не са можели да дезертират - са имали оръжие с което могат да се самоубият.

В крайна сметка основното е това което уточнихме вече, в последните дни ще има гонения на евреи и църквата ще трябва да е подготвена да помага, спаси и отвори очите им за Месията който чакат. Това не е никак лесна задача, даже бих предложи да се направи тема свързана с това където да се обсъдят тия неща малко по-подробно защото незнанието ще бъде най-големия ни враг в тези дни. А ако на някой Бог е благоволил да разкрие нещо, е добре това знание да стигне и до другите от тялото Христово.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #79 on: August 29, 2017, 14:30:24 PM »
Quote from: Nikolay
Струва ми се Ото, че надценяваш човешката психика. А и дори да се предположи, че не са имали избор и не са можели да дезертират - са имали оръжие с което могат да се самоубият.

  Николай, не подценявай желанието за живот. А зондеркомандата не е била въоръжена. Някои от тях  се самоубивали, като се затичвали към оградата, която е била под високо напрежение, но повечето са умрели в газовите камери. Ето малко информация: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D1%8F_%D0%9E%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BC

Quote from: Nikolay
В крайна сметка основното е това което уточнихме вече, в последните дни ще има гонения на евреи и църквата ще трябва да е подготвена да помага, спаси и отвори очите им за Месията който чакат.

  Точно така е, и църквата докато очаква тези дни, може да се подготвя,  като помага, спасява и отваря очите за Месията  и на други недолюбвани групи, например   бежанците от Близкия изток, Афганистан, Ирак, Северна Африка.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #80 on: August 29, 2017, 15:39:35 PM »
Ото повтаря заучената пропаганда като радиоточка. Били убити в "газовите камери" които до ден днешен никой не може да открие къде са. Дори трезво мислещите евреи не вярват на тези митове.

Quote
  Watchman, не ми е ясно за каква война на евреите срещу Хитлер става дума?

Как ще ти е ясно като всичко, което знаеш е да сричаш заучената пропаганда на победителите във ВСВ.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #81 on: August 29, 2017, 19:40:09 PM »
Quote from: Ото
Watchman, не ми е ясно за каква война на евреите срещу Хитлер става дума?
Quote from: Watchman
Как ще ти е ясно като всичко, което знаеш е да сричаш заучената пропаганда на победителите във ВСВ.

  Ех..., не  ми помагаш :) :) :)


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #82 on: August 29, 2017, 19:57:11 PM »
Да, спомних си притчата за бисерите и...
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #83 on: August 30, 2017, 07:56:43 AM »
Quote from: Ото
Watchman, не ми е ясно за каква война на евреите срещу Хитлер става дума?
Quote from: Watchman
Как ще ти е ясно като всичко, което знаеш е да сричаш заучената пропаганда на победителите във ВСВ.
Quote from: Ото
Ех..., не  ми помагаш :) :) :)
Quote from: Watchman
Да, спомних си притчата за бисерите и...

  Watchman, неуместно си я спомняш.
В тази притча се говори за бисери, а не за „бисери” като 50÷60000-те хиляди на Дейвид Ървинг. Малко съжалявам, че тръгнах да му анализирам цифричките. Неприятно  е, когато една дискусия се изроди в лични квалификации.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #84 on: August 30, 2017, 09:58:45 AM »
Oto,

Вземи потърси сам този път. Не е трудно. Има и снимков материал с лозунги от това време.

Ти много двойнствен стандарт имаш. Хем ние сме били заблудените, че четем за неща в интернет (което е все едно да отидеш в библиотеката, ако нямаш интернет, и да потърсиш вестници, списания и книги от и за онова време, в които също можеш да откриеш верни и неверни неща). Ти самият, обаче, се позоваваш на Wikipedia, което е медия, която се пише от всеки. Аз мога да отида там и да направя страница как Oto е станал плоскоземец. Та е също толкова "достоверно", колкото и да отидеш в библиотеката.

Затова пише да се изпитват нещата. Ти обаче нищо не изпитваш. Ти отхвърляш това, което не е официалната информация (без да изпитваш и да провериш дори), а официалната информация я приемаш като чиста монета.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1002
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #85 on: August 30, 2017, 14:48:21 PM »
  Николай, не подценявай желанието за живот.
_________
  Точно така е, и църквата докато очаква тези дни, може да се подготвя,  като помага, спасява и отваря очите за Месията  и на други недолюбвани групи, например   бежанците от Близкия изток, Афганистан, Ирак, Северна Африка.

Желанието за живот може да бъде изместено от желанието за смърт когато човек е под стрес.
_________

Недолюбваните групи има защо да са недолюбвани, някой от тях без абсолютно никакво съжаление ще ти резне гърлото само защото си християнин, т.е. преди да си се опитал да проповядваш на някой от домът му Христос.
А тая пропаганда с бежанците някак си никак не ми харесва да я чета тук.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #86 on: August 30, 2017, 20:12:57 PM »
Quote
Watchman, неуместно си я спомняш.
В тази притча се говори за бисери, а не за „бисери” като 50÷60000-те хиляди на Дейвид Ървинг. Малко съжалявам, че тръгнах да му анализирам цифричките. Неприятно  е, когато една дискусия се изроди в лични квалификации.

Истината винаги е бисер, без значение дали историческа или библейска. На мен ми е трудно да опиша погнусата си от отношението, което виждам в теб, все едно с някой агент на службите за пропаганда си пиша, а не с християнин. А личните квалификации ги започна ти с нещата, които писа за Дейвид Ървинг, който подобно на Капернаум ще те осъди в съдния ден.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ото

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 75
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #87 on: August 31, 2017, 08:04:34 AM »
Quote from: Tihomir
Затова пише да се изпитват нещата. Ти (Ото) обаче нищо не изпитваш. Ти отхвърляш това, което не е официалната информация (без да изпитваш и да провериш дори), а официалната информация я приемаш като чиста монета.

  Тихомир, не само че изпитвам нещата, но и през цялото време точно това ви призовавах да правите. В хода на дискусията, първо се появи твърдението, че „Дрезден е бомбардиран след капитулацията на Германия” и аз ви посъветвах да бъдете бдителни по отношение на автора, както и към сайта(овете) публикували тази безподобно груба лъжа. След това бе твърдението на Дейвид Ървинг „официалната версия за Холокоста е, че на ден са избивани 50÷60 000 евреи” и аз отново ви обърнах внимание, че и това е груба лъжа. Наистина сбърках,  като го квалифицирах като „…драскач И преднамерен заблудител, който не се притеснява да ръси нелепи, лесно оборващи се лъжи”.  Грешката ми е , че вместо „И” трябваше  да е „ИЛИ”, защото ако Д. Ървинг е експерт, то тази лъжа е преднамерена, а ако не е експерт, просто е драскач, пробващ се по темата „има-няма Холокост”.  Третото твърдение бе, че „дори Нетаняху твърди, че Хитлер не е имал никакво намерение да избива евреите, а само да ги разкара от Германия и от контролираните от него територии”, и аз за трети път казах „това е лъжа”, и за трети път се оказах прав. И официалната  но И неофициалната информация ТРЯБВА да се изпитва, но само си задай въпроса -авторите на грубите лъжи за какви ги имат потенциалните си читатели? За хора, които не знаят датата на германската капитулация, или дори не знаят кога е „Ден Победы”? Или за хора, които ще ги домързи да напишат в търсачката „кога е бомбардиран Дрезден”? Или в случая с Ървинг и цифричките му, просто смятат, че поради отвращение към математиката никой няма да му ги провери? А за Нетаняху какво? Разчитат, че никой не знае кой е, какъв е, какво е учил, по какво е–или пък е бил специалист… и не само че не знае, но и няма да си направи труда да научи?
  А това за уикипедията и Ото плоскоземеца ми се струва невъзможно, или пък ако стане ще е доста краткотрайно, но ако успееш да го направиш, гледай текста да е по-майтапчийски. В къщи ще има да се смеем…смеем:) :) :)

Quote from: Nikolay
Недолюбваните групи има защо да са недолюбвани, някой от тях без абсолютно никакво съжаление ще ти резне гърлото само защото си християнин, т.е. преди да си се опитал да проповядваш на някой от домът му Христос.
А тая пропаганда с бежанците някак си никак не ми харесва да я чета тук.

  Николай, по отношение на бежанците казвам каквото мисля. Ти мислиш различно…не е страшно, нормално е. И това е тема, която може да се обсъжда, но точно тук ще е спам, пък е и време работният ден да започне. Господ да благослови трудът на ръцете ни!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #88 on: August 31, 2017, 13:01:27 PM »
Quote
Тихомир, не само че изпитвам нещата, но и през цялото време точно това ви призовавах да правите. В хода на дискусията, първо се появи твърдението, че „Дрезден е бомбардиран след капитулацията на Германия” и аз ви посъветвах да бъдете бдителни по отношение на автора, както и към сайта(овете) публикували тази безподобно груба лъжа.

Първо никой не е казал, че бомбандировките на дрезден са след "официалната" капитулация на Германия, а в състояние на фактическа капитулация. Тук става въпрос, че няма никаква военна причина да се бомбандира мирното население на града, при условие, че де-факто войната е вече спечелена. По същия начин по който и Япония е била във фактическа капитулация преди да се пуснат бомбите в Хирошима и Нагазаки. И двете събития са истински Холокост - жертвоприношение от сатанинския западен елит към техните подземни богове. Същия този сатанински западен елит - Ото защитава и даже ходи да гласува за партиите им.

Quote
След това бе твърдението на Дейвид Ървинг „официалната версия за Холокоста е, че на ден са избивани 50÷60 000 евреи” и аз отново ви обърнах внимание, че и това е груба лъжа. Наистина сбърках,  като го квалифицирах като „…драскач И преднамерен заблудител, който не се притеснява да ръси нелепи, лесно оборващи се лъжи”.  Грешката ми е , че вместо „И” трябваше  да е „ИЛИ”, защото ако Д. Ървинг е експерт, то тази лъжа е преднамерена, а ако не е експерт, просто е драскач, пробващ се по темата „има-няма Холокост”.

Напълно възможно е Ървинг да е допуснал грешка на езика, защото според официалната версия в Аушвиц са избивани до 6000 души, всеки ден и това е нещо, което Ървинг няма как да не знае, нито може да си прави илюзия, че би могъл да "излъже". А цифрата 6000 също напълно доказва правотата на основния аргумент на Ървинг, че в Аушвиц няма и никога не е имало такова количество въглища, което да направи такова нещо възможно. Да не говорим че дори да е имало въглища наличните крематориуми нямат такъв капацитет. Затова Ървинг няма никакъв мотив да променя числото от 5000 на 50 000, при условие, че това по никой начин не се отразява на аргумента, който представя.

Като се има предвид огромната цена, която Ървинг е платил и продължава да плаща за убежденията си става пределно ясно, че той не е някой който "се пробва" по някаква си тема, а това е човек, който е вързан от съвестта си да държи тези убеждения, според както се е убедил сам от документите които е изследвал.

Quote
Третото твърдение бе, че „дори Нетаняху твърди, че Хитлер не е имал никакво намерение да избива евреите, а само да ги разкара от Германия и от контролираните от него територии”, и аз за трети път казах „това е лъжа”, и за трети път се оказах прав.

Много интересно как точно "се оказа прав"? Може би точно както се оказа "прав" и в първите два случая - сиреч никак. Написах ти ясно, че това с Нетаняху съм го гледал на видео, и ето го видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=JQ5BFJH7OZ4

Тук Нетаняху ако и да се придържа към митологията на холокоста, защото той е не само неин агент, но и главен бенефициент, де факто си признава, че Хитлер не е имал никакво намерение да избива евреите, което от своя страна говори, че няма нещо в идеологията на Хитлер, което да предполага избиването на "по-нисшите раси" или която и да е друга раса. Хитлер е искал да направи това което повечето народи са правили, когато евреите започнат да вършат зло по земите им - а именно да ги изгони. Разбира се имало е и случаи на народен гняв, който е водил и до избиване на евреи, но това са били местни погроми със смъртни случаи, а не систематичен геноцид.

Вземи прочети Гогол какво пише за делата на евреите в Киевска Русь. Този гняв не е бил безпричинен.

Дори днес се вижда огромен гняв да се натрупва по целия свят против евреите и отново не е без причина. Първата причина са безобразията които вършат в Палестина и втората причина са участието им във международния финансов капитал и огромните злини, които той извършва на всички народи. Т.е не е нужно дори да знаем история за да видим, че този гняв е предизвикан от мерзостите, които евреите вършат сред народите и това се потвърждава от Писанието, което говори че където те ще са изгонени ще вършат гнусоти и мерзости. Но Бог ще държи сметка за това дали този гняв ще доведе до несправедливости, защото Бог никога не е бил против справедлив процес на наказание на провинилите се, но винаги бил против да се осъждат невиннните. Според както е писано:

Пр. 17:15  Който оправдава нечестивия и който осъжда праведния. И двамата са мерзост за Господа.

Не може с оправданието че се осъждат виновните, да се осъждат и невинните под общ знаменател с тях. Това е греха на народите за който Бог ще им изиска сметка.

Quote
  А това за уикипедията и Ото плоскоземеца ми се струва невъзможно, или пък ако стане ще е доста краткотрайно, но ако успееш да го направиш, гледай текста да е по-майтапчийски. В къщи ще има да се смеем…смеем:) :) :)

Разбира се че ще се задържи за кратко, както се задържа за кратко всякаква информация която противоречи на политическите и геостратегически интереси за западния елит и международния капитал. Уикипедията е толкова меродавна по всякакви въпроси касаещи политически, геостратегически, икономически и всякакви други интереси на Запада, колкото вестник Работническо Дело беше меродавен за истинското положение на нещата в България в недалечното минало.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Антисемитизма - мит и реалности
« Reply #89 on: September 13, 2017, 02:20:07 AM »
Ето какво се случва, когато някаква група претендираща да бъде християнска не могат да балансират нещата и обявяват, че евреите били семето на змията, че били най-лошите от всички раси и че Христос не бил юдеин.

До такива абсурдни неща се стига, когато човек не може да пресее и да балансира нещата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.