Author Topic: Преди да е твърде късно...  (Read 20814 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #106 on: August 27, 2018, 10:40:56 AM »
Единственото смислено нещо в това видео е че печата се рекламира от името на Бога. Такова нещо обаче за да е възможно трябва първо "християните" да победят либералите и сатанистите във властта и да вземат самите те властта. Тогава именно същите православни ще започнат да натискат за белега на звяра и ще настояват за него в името на Бога. А лъжепророка ще им помага със знамения и чудеса.

Огромно количество имащи се за християни ще се заблудят, мислейки че Бог им е дал победата над мерзостния либерален световен ред. Тази технология вече се изпробва с такива като Доналд Тръмп, когото повечето християни в Америка считат едва ли не за Божий помазаник. И едно от първите неща които Тръмп прави е да премахне бариерите пред сливането на религията с властта. Така нареченото разделение на църква и държава. Тръмп вече подписа указ за премахването на пречките пред сливане на църква и държава. И на всички онези, които пускат разни видеа с разни чипове, лазерно гравирани белези и прочие им текат лигите за подобно развитие на нещата. Всички те дълбоко в себе си копнеят за политическата власт от която сега се оплакват. И когато им бъде дадена ще настъпят най-мрачните времена за истинските християни. Това също вече сме го видяли в историята с Константин, който е предтеча на Антихриста.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Emma

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 98
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #107 on: August 29, 2018, 14:33:00 PM »

Джаред Кушнер – кой е новият сив кардинал на Америка?http://www.razkritia.com/499716/%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B5%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

Свързват го и с Данаил 11:21 (Верен)
" И вместо него ще се издигне един презрян, на когото няма да се даде царско достойнство; но той ще дойде във време на спокойствие и ще завладее царството чрез ласкателство."

https://www.youtube.com/watch?v=rMWov-dmoS0
..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #108 on: August 29, 2018, 20:58:38 PM »
Американците се вземат твърде на сериозно, мислейки си че света се върти около тях, а те са само една от колониите на Британската империя и британското кралско семейство е много по-реалистичен кандидат да излъчи Антихриста.

Не е тайна, че британската корона се счита за наследник на престола на цар Давид, всеки монарх се коронова върху специален престол под който е положен така наречения "камък на съдбата" за който се счита че е камъка на който е спал Яков, когато сънувал стълбата към Небесата. Също така Уинзорите се обрязват и се считат за истински израилтяни.

Т.е немско-британския род на Сакс-Гобург-Готите, известен понастоящем като Уинзор имат директни месиански претенции към Давидовия престол. А само Антихриста може да има такива претенции, освен самия Христос.

Не знам родословието на рода Кушнер, но в Библията Куш е син на проклетия от Ной негов внук Хам, който пък става баща на първия прототип на Антихриста - цар Нимрод.

При всички случаи сив кардинал зад гърба на президент на колония без реална власт не може да се очаква да е кой знае каква значима фигура в събитията на последните времена. Между другото известен факт е че почти всички американски президенти имат кръвна връзка с британската корона. Включително Обама и Тръмп.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #109 on: August 31, 2018, 20:28:21 PM »
Числото 666 върху дрехите на католически свещеник:

https://www.youtube.com/watch?v=ao3qq4V7_X8

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #111 on: December 08, 2018, 00:54:47 AM »
Няма ли да престанеш с тези православни глупости? Как може да сте толкова повърхностни и да нямате никаква дълбочина в Бога? Айде православните ги разбирам, те нямат Духа и се водят като деца от повърхностни глупости, но ти нали се имаш за християнка, имаща Духа?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #112 on: December 08, 2018, 19:21:34 PM »
То и ти се имаш, ама важното е дали Бог те има за такъв :)
Защо според теб това са глупости, хора, приели биометричен паспорт и маркирани, получават рани и вече не са живи. Хм, странна ми е твоята християнска реакция...
Хора, работещи в паспортния отдел признават, че ги обучават да маркират челата на хората. Не виждам това какви глупости са, но всеки си знае за себе си, ще отговаряме лично. Всеки да си изпитва нещата.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #113 on: December 08, 2018, 22:21:03 PM »
"Господ ни е дал при Кръщението свето име, а крадецът и разбойникът /световното правителство/ ни дава цифрови, чужди, имена. Светото Писание казва, че овцете не познават чуждия глас и бягат от него. Така, и ние трябва да бягаме от чуждото цифрового име, натрапвано на всеки човек, като ЕГН, застрахователен или данъчен номер, а и електронните карти, които съдържат в чипа си ЕГН (и дяволското цифрово име 666, и мого други, недостъпни за нас, дяволски символи и знаци. Г.С.).
И на мен се е случвало да ми казват: какво значение има, как ме наричат там, с какво име или номер, – за мене това няма никакво значение, и това не може да влияе на духовния ми живот. Но говорещите така, просто не са се занимавали с този въпрос. Защото, ако се обърнем към Светото Писание, с което трябва да сверяваме всичките си мнения, ще видим, чеоще в древността, Бог е казал на Аврам, че вече ще се нарича Авраам. Т. е. само една добавена буква, вече свидетелства, че човекът променя начина си на живот и отношението си към Бога. Затова, с приемането на нови цифрови имена, и факта за приемането им, свидетелстват готовност за служене на друг, нов господар, княза на този свят, на когото служат сега масоните, изграждащи т.н. Нов световен ред. Така че приемането на електронна лична карта е свидетелство, че човек не изпълнява заповедите от Евангелието, отстъпва от тях и влиза в новата антиевангелска, антихристиянска система, която оглавяват враговете на Кръста Христов, и наши врагове, служителите на сатаната, искащи гибелта на човешките души.
– Защо сега в Русия се въвеждат електронни карт?
– Главната причина е страшната злоба и ненавист на враговете на Църквата и Православната вяра, към човека. Защото всичко върви натам, хората да изгубят човешкото в себе си. Както е казвал преп. Нил Мироточиви, «хората ще станат по-зли от бесове, и това ще е най-голямата радост за антихриста».
– Какво ще посъветвате православните христяни в тази ситуация, с въвеждането на универсалните електронни карти?
– Нищо ново, а само това, което четем в Евангелието. Първат евангелская заповед е - покайте се и вярвайте в Евангелието (Мк. 1, 15). Ето с тази заповед трябва да започваме: да се каем, да се поправяме, да се молим и да изпълняваме заповедите Божии, т. е. първо е покаянието, а после: блажени нищите духом, блажени плачещите и т.н.  Да се каем, да плачем за греховете си, и тогава ще постигнем смирение и благодатта на Светия Дух, която ще ни преобрази, и ние ще придобиваме нови свойства, с чиято  помощ,  и на първо място, с помощта на благодатта на Светия Дух, ние ще можем да се противопоставим на света  и на всичките му съблазни, ще стоим мъжествено в борбата против своята плът, против света и дявола. Ето това са трите наши врагове, които воюват против нашето спасение. Но трябва да помним, че всеки случай от живота ни се дава, за да отхвърлим волята на падналото, грехолюбиво наше естество и да изпълним волята Божия, т. е. да постъпим по заповедите: на просещия – дай; от взелия твоето, не си го искай назад; искащия да се съди с тебе, и да ти вземе горната дреха, дай му и ризата си, и т.н., за да живеем по съвест. Тогава, като видим греховността си и немощите си, ще се каем и ще се молим по-искрено.
И когато, по тоя начин узнаем греховността си, не трябва да се плашим, да се отчайваме и да мислим, че няма да се спасим, поради многото грехове, злоба, ненавист и други страсти... Именно като осъзнаем своето бедственое състояние, трябва по-здраво да се хванем за Христа, т. е. да търсим Господа.  Затова, каквито и грехове и страсти да открием в себе си, не трябва да се отчайваме, но по-силно да се стремим към Христа, нашия Спасител, и тогава ще има, и молитва, и покаяние, и смирение, и изправление, и неосъждане на ближните. И ако всеки от нас започне така да се занимава със себе си, тогава ще започнем да се изправяме и да привличаме към себе си благодатта на Светия Дух, която и е Вечнният Живот, още тук, на земята, а още повече Там, във Вечността, където ще преминем след смъртта... Помогни ни, Господи, да постигаме благодатта на Светия Дух!
Трябва да се спасяваме с усърдна, покайна и смирена молитва, и да участваме в църковните Таинства, особено в Таинствата Изповеди и Причастие, и да ипълняваме заповедите евангелских. Когато ви приведат в синагогите, при началствата и властите, не се грижете, какво ще говорите или как ще отговаряте, защото Светият Дух ще ви научи в същия час, какво да говорите (Лк. 12, 11–12)...
Трябва да имаме решимост  да претърпим всякакви скърби, заради чистотата на християнската ни съвест, заради Бога и Неговите свети заповеди, и тогава ще получим утешението на Светия Дух...
– Какво да правят семейните хора, пенсионерите и всички, които се решат на изповеднически подвиг, - ако се откажат от електронните карти и другите ел.документи, но се плашат, дали ще устоят, поради душевните си страсти и неочистените си сърца?
– Господ е казал: Ако някой иска да върви след Мене, нека се откаже от себе си, да вземе кръста си и да Ме следва. Защото, който иска да спаси душата си, ще я погуби; а който погуби душата си заради Мене, той ще я спаси (Лук. 9, 23–24). Така че, всички трябва да се стараят да изпълняват тази заповед, независимо от социалното положение, пенсионер ли си или семеен, или игумен на манастир, или епископ. Заповедта е дадена за всички. Да си спомним и други заповеди: Не се съобразявайте с този век, но се преобразявайте с обновлени на ума си, за да познаете, каква блага, угодна и съвършенна е волята Божия, (Рим. 12, 2). И така ще узнаем волята Божия, в частност, за електронните карти, и трябва да я изпълнявме, въпреки всичко.
Да, семейните хора имат деца и се плашат за тях. Но нали, не случайно в Църквата, на всяка служба Великата ектения завършва с думите: «Пресвятую, Пречистую, Преблагословенную, Славную Владичицу нашу Богородицу и Приснодеву Марию, со всеми святыми помянувше, сами себе и друг друга, и вес живот наш Христу Богу предадим».
Ако светските хора се оправдават: «Ние имаме деца», така и игуменът на манастир може да каже: «А аз имам братя монаси», а свещеникът може да каже: «Аз имам енориаши»; епископът: «Аз отговарям за цялата епархия, и ако не изпълнявам нарежданията на властите, може да ме сменят». И всеки може да намери някакъв предлог, но не това е пътят Христов. Христос е сказал: Вземи кръстаси и Ме следвай. Но ако, да кажем, игуменът не изпълнява заповедите и прави компромиси, тогава и той самият ще поеме по широкия път към погибел, и своите духовни чада, ще поведе там. Ако епископ не изпълнява заповедите, на него ще подражават и свещениците, и миряните, и той самият ще тръгне по просторния път към погибелта, и цялото си паство ще поведе там. Ако родителите не започнат да изпълняват заповедите, уж от любов към децата, и правят разни отстъпки на този век, също няма само те да погинат, но и децата си ще отклонят от спасителния път, и после вечно ще се мъчат и ще плачат.
По този повод, старецът Паисий Светогорец привежда разказ за епископа Паисии Кесарийски: «…На мен ми направи голямо впечатление разказът на един епископа о Патриаршията. Аз им казах в началото: „Какво се върши сега? От една страна се надига екуменизмът, от друга – ционизмът и сатанизмът. Скоро вместо двуглавия орел ще въздигаме за почест двурогия дявол!"  А той ми отговори: „Днес не е лесно да се намери такъв епиекоп, какъвто е бил Паисий II, епископ Кесарийски". Когато отивал с молби към султана, той се препасвал с въженце, т.е. предварително се подготвял, че турците може да го обесят. Така, той все едно казвал на султана: „Не търси въже и не губи време. Ако искаш да ме обесиш, въженцето е тука". Него го пращали при султана по опасни въпроси, и често в трудни ситуации той спасявал Патриаршията.  Видждате ли? Успявал, понеже предварително бил решен, да иде на смърт. А ни си ли решен на смърт, нищо няма да постигнеш».
Така и всеки християнин трябва да се реши да изпълнява заповедите, даже и до смърт. А останалото зависи от Происъла Божий. Ние не призиваваме, необмислено да се иде на безсмислени страдания или смърт, но призоваваме, да се изпълняяат заповедите и да се живее по Евангелието. А главното е, човек да се реши да пази съвестта си чиста и да е готов да умре за всяка заповед Христова, както ни учат Светите Отци. А Господ със Своя премъдър Промисъл, ще дава на такъв човек всичко, което му е нужно за неговото спасение...
..............
И еще едно изречение от Паисий Светогорец: «Настъпват тежки времена, нас ни чакат големи изпитания. Християните ще понесат голямо гонение. Но е очевидно, че хората и не разбират, че ние вече преживяваме знаменията на последните времена, и че печатът на антихриста става реалност. Но все едно нищо не се случва. Затова Светото Писание казва, че ще се прелъстят (ще се излъжат) даже и избраните. Полека-лека, след въвеждането на електронните лични и други, карти и удостоверения, т.е. след създаването на лично досие, властите по лукав начин ще пристъпят към поставянето на печата. Зад „съвършената система с кредитните карти и зад „компютърната безопасност" се крое световна диктатура, крие се игото на антихриста. Затова,  да прогоним от себе си стремежите, за по-добро устройване! Но каквото и да се случва, трябва да се молим, да мислим и да действаме. Най-добре е винаги да се стараем,  в трудни ситуации да противостоим духовно... Страхът Божий прави юнак, даже и от най-големия страхливец»."

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #114 on: December 11, 2018, 15:15:53 PM »
То и ти се имаш, ама важното е дали Бог те има за такъв :)
Защо според теб това са глупости, хора, приели биометричен паспорт и маркирани, получават рани и вече не са живи. Хм, странна ми е твоята християнска реакция...
Хора, работещи в паспортния отдел признават, че ги обучават да маркират челата на хората. Не виждам това какви глупости са, но всеки си знае за себе си, ще отговаряме лично. Всеки да си изпитва нещата.

Ще ти обясня защо. Първо, защото за тия които ги разпространяват тия неща не е никак проблем да се покланят да идоли (икони, кръстове и прочие). Не е никакъв проблем да се кланят на човеци и демони (така наречената "св. Богородица", която не е нищо друго но древната Астарта, Изида, Диана и прочие древни езически богини), но изведнъж са се загрижили за вадене на лични документи.

Второ защото, ако стотици хиляди или дори милиони хора биват маркирани по думите на тези внушения, то защо въпросната снимка "доказателство" за това че такива маркирани хора загивали в рани е на един единствен човек? Не би ли трябвало да има снимки на стотици хора най-малкото? Не трябваше ли до момента целия интернет да е залят със снимки на десетки, стотици, дори милиони гора гинещи от въпросната язва?

Не забелязваш ли, че нещата никак не се стиковат? Не казва ли Писанието да изпитваме всичко, но да държим само доброто? А ти публикуваш неща, които не издържат дори на най-елементарния тест за достоверност.

И защо публикуваш нещата на Григор Симов, който е доказан еврее мразец. Този човек мрази еврейския народ с такава дълбока омраза, че когато превежда текстове в които не пише нищо за евреите, той самия вкарва добавки от себе си изпълнени с омраза към евреите. Ти от такива хора ли се учиш? Техните ли идеи искаш да разпространяваш, които ще доведат до избиване на еврейския народ. Този човек е богомразец и антихрист. Ти от такива хора ли се учиш, с техните зли учения ли искаш да се идентифицираш?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 985
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #115 on: December 18, 2018, 17:29:30 PM »
Какво ще посъветвате православните христяни в тази ситуация, с въвеждането на универсалните електронни карти?
Нищо ново, а само това, което четем в Евангелието. Първат евангелская заповед е - покайте се и вярвайте в Евангелието

Интересен въпрос с нулев отговор ? Това към вярващи или към невярващи е насочено ?

Затова Светото Писание казва, че ще се прелъстят (ще се излъжат) даже и избраните.

Марк 13:20
И ако Господ не съкратеше ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, които Той избра, съкратил е дните.
Марк 13:22
защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните.

Интересно разминаване - случайно ли е ?

Полека-лека, след въвеждането на електронните лични и други, карти и удостоверения, т.е. след създаването на лично досие, властите по лукав начин ще пристъпят към поставянето на печата. Зад „съвършената система с кредитните карти и зад „компютърната безопасност" се крое световна диктатура, крие се игото на антихриста. Затова,  да прогоним от себе си стремежите, за по-добро устройване! Но каквото и да се случва, трябва да се молим, да мислим и да действаме.

И ето тук е интересната част, принципно съм съгласен, че нещата ще минат от там, ама не по тоя начин.
Да нещата се коват и се подготвя игото на антихриста, но то ще е електронно т.е. има да станат още бая неща, автоматизация и компютъризация на колкото е възможно повече отрасли, ще се изкупи земята и ако е възможно, ще се вземе насила от тия които я притежават, т.е. да няма възможност хората да са самостоятелни.
Но като цяло нещата няма да дойдат през държавата, а по-скоро през "бизнеса". Държавата и да се намеси, ще е на по-късен етап. ББД трябва да влезе в сила и да почнат да го ползват.
Плюс още доста неща като събития описани в пророчествата.

Като цяло обаче и на мен ми прави впечатление това което отбелязва и Watchman, че нещо много така специфично и целенасочено пишеш което си е притеснително.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #116 on: December 19, 2018, 14:16:17 PM »
Да живее Ким Чен Борисов и батман Пеевски!

Мутрите отдавна са се завърнали, но вече не са с анцузи и бухалки, а облечени в костюми и политическа власт. Вървим стремглаво към авторитарна държава.

Комисията за борба с корупцията ще има право да конфискува имущество на всеки, без да доказва връзка с незаконна дейност. Разбирате ли – дори да имате всички необходими документи и доказателства и съдът ви оправдае, комисията все още може да ви отнеме това, което притежавате, да ви спука от проверки и тормоз, докато не се пречупите или фалирате, или и двете.

Новият 9 ти Септември е тук – отнемат имоти и бизнеси в името на “справедливостта”.

Кой приема тези промени – новите „стари“ политически другари ГЕРБ и ДПС, които сглобяват брутален репресивен апарат, който може да се разправи с всеки неудобен, с всеки, който им се опълчи или потърси справедливост за безобразията им.

Нека допълним, че скоро узакониха и ТАЙНИТЕ арести до 48 часа. Тоест имат право да ви арестуват без да уведомят никой (дори близките ви) до 48 часа, и деца могат – но там срока е 24 часа. Да правилно прочетохте – ТАЙНИ АРЕСТИ!

Върхът на наглостта се допълва и от най-новото предложение пак от ГЕРБ и ДПС – искат да махнат общинските съветници от антикорупционния закон и за тях да отпадне въобще задължението да декларират имущество, несъвместимост и конфликт на интереси. Тоест ГЕРБ, и ДПС правят общинарите недосегаеми за КПКОНПИ. Следващата стъпка е може би да изкарат и депутатите и министрите от обхвата.

Няма вече нужда от мутри с бухалки като едно време. Мутрите отдавна са във властта и могат да ви съсипят използвайки легално държавните механизми за репресия, които те създават.

Весели празници и честита нова 1949 та, упс 2019 та.

Вива Ла Пиовра!

Кирил Симеонов

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #117 on: December 19, 2018, 21:24:24 PM »
Пс. 7:14  Ето, нечестивият е в мъки да роди беззаконие, Зачена нечестие и роди лъжа.
Пс. 7:15  Изкопал е ров и направил го дълбок; Но той сам ще падне в ямата, която направи.
Пс. 7:16  Нечестието му ще се върнe на самата негова глава, И насилието му ще слезе на самото негово теме.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #118 on: December 20, 2018, 03:04:49 AM »
Амин!

Ученик на Исус

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 219
Re: Преди да е твърде късно...
« Reply #119 on: January 18, 2019, 23:29:35 PM »
Нека се молим, отново се развилняха:

"Въвеждане на пълна и изрична забрана за телесно наказание над деца и криминализиране на домашното насилие предвижда проект на Национална стратегия за детето (2019-2030 г.). Тя е публикувана за обществено обсъждане, след което ще бъде разгледана и гласувана от Министерския съвет, съобщва Offnews.bg.

Планираните мерки в 73-страничния документ, изготвен от работна група към Националния съвет за закрила на детето, са обособени в пет области: здраве и здравословен начин на живот; качествено образование за всички деца; семейна среда, алтернативна грижа и стандарт на живот; сигурна среда и достъп до правосъдие; отдих и свободно време/детско всекидневие.

В него е заложено още въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения от медицинско лице за всички деца на възраст 0 – 3 г.

В документа не е посочено точно кога в рамките на периода ще бъде въведен домашният патронаж, но се уточнява, че предстои създаването на пътна карта.

Една от целите е България да постигне средните показатели на ЕС за медицински персонал, достъп до педиатрична грижа, стоматологична грижа, имунизации, болнично лечение и намаляване на детската смъртност. Тя у нас е два пъти по-висока от средната за ЕС.

В стратегията е предвидено разширяване на мрежата от детски кухни в страната и създаване на програми за осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на децата до 3-годишна възраст, които се отглеждат в семейства в неравностойно положение; увеличаване обхвата на деца в предучилищна и училищна подготовка с цел постигане на 33% обхват сред децата до 3 г. и 95% обхват в групата между 4 и 7 г."