Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 124650 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #840 on: August 06, 2019, 08:44:44 AM »
Например имаме на изток от река Йордан и на запад от нея. На изток от реката е Иран, на запад е морето. Не виждам някакъв проблем. На юг е Саудитска арабия днес. Писанието казва, че оттатък Йордан е изток, не север.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #841 on: August 06, 2019, 10:30:16 AM »
Quote
@Watchman не разбирам защо смесваш в едно лъжата ползваща научните открития за да подмами хората че няма Бог и теорията за плоската земя ?

Аз и преди те попитах, но не отговаряш - КОЙ ТИ КАЗА, че въобще може да има такова нещо като сферична земя? Не е ли това сатанинско свещенство? Ако четеше САМО ПИСАНИЯТА какъв щеше да е шанса дори за 1 секунда да ти мине през ума че може да има сферична земя висяща в безбрежния космос? Абсолютно нулев шанс. Но сатанинския заговор е да измами хората относно същността на Творението за да отдалечи хората от Бога. Фактите сочат че десетки хиляди хора се завръщат към вярата в Бога и Библията след като отхвърлят сферата и приемат истината за плоската земя. Обратно милиони хора стават атеисти поради светската представа за сферична планета и космос. Това отваря вратата, за теории като Големия Взрив и съответно до идеята, че няма Бог, няма Творец, всичко само си е станало така. Само сляп човек няма да види връзката между сферичната земя и епидемията от атеизъм по земята.

Quote
Науката е знанието придобито чрез опит и/или отцеляло през вековете.
В днешно време това знание се изважда от лоното в което е било за да помага на хората и се слага на пиедестал за да бъде авторитет.

Науката е религията на дървото за познаване на дърво и зло. Ако си мислиш, че в днешно време нещо се вадело и слагало, много се заблуждаваш. Още Ева постави на пиедестал знанието и го издигна над Божието Слово и с това започна цялото грехопадение.

Двете дървета в Едем представяха двата пътя - пътя на науката, който води до гордост и смърт, и пътя на вярата, който води в живот. А когато някой иска да СМЕСВА някой от двете дървета - това се нарича ВАВИЛОН. А на нас ни е заповядано да излезем от Вавилон (защото очевидно Божиите хора са се напълнили със всякакви смесици от Божието и дяволското.

Quote
За основите на земята, смятам така, понеже земята, както и луната е окачена на нищо, както и пише буквално. Та земята, като пространствен обект не може хем да е окачена и да виси, хем да е подпряна, стъпала на основи. Но сушата може, тя вече може да е на основи положена.

Тук стъпваш на няколко презумпции, които водят до директни заблуждения. Първата е че естеството на Земята и това на луната (в това число слънцето и звездите) е еднакво. Това е все едно да приема че осветителните тела в дома ми са от същото естество като къщата. Това са напълно различни по естество и функции обекти.

Относно окачането на нищо:

Йов 26:7  Простира севера върху празния простор; Окача земята на нищо. 

Някой да ми отговори на въпроса, когато нещо е поставено на основи, то окачено ли е на нещо? Т.е то виси ли? Всяко нещо, което ИМА ОСНОВИ не виси, и не е окачено на нещо, защото няма нужда да бъде окачено.

Твоята къща окачена ли е на нещо? Това означава ли че броди в космоса?

Не само че Писанието казва, че земята е поставена на основи, но също така, че тези основи за върху стълбове:

Пс. 75:3  Ако и да се разтопи земята с всичките й жители, Аз закрепявам стълбовете й.

И тъй като луната я виждаме че виси във въздуха, ще можеш ли да ми покажеш къде са й стълбовете, щом искаш да сравняваш луната със земята? Никъде не се казва слънцето, луната или звездите да са поставени върху основи и да са подпрени със стълбове. Но това се казва съвсем ясно за земята. Следователно ние нямаме право да правим изводи, че те са от едно и също естество. Земята НЕ Е ПЛАНЕТА. Планета в Писанията означава скитаща звезда.

Quote
Относно посоките, Изток си е изток, ясно е къде е изток. Изток е там откъдето слънцето изгрява. Виждаш откъде изгрява и там е изток. Съответно запад е където залязва. В писанията е достатъчно ясно.
Ето Псалм 113:
-От изток на слънцето до запада му Да се хвали името Господне.

Сега, ако някой днес смята, че изток е всъщност север, то това не ми е понятно. Слънцето пак ще си изгрее от изток, даже и да го смята някой за север.

Не си личи да си прочел какво казва Писанието в пасажите, които цитирахме по-горе. Ето дори Николай намери пасажи в които се казва, че слънцето изгрява от север. Ти обаче пак твърдиш че изгрявало от изток? Иран (Персия) на изток ли е от Ирак (Вавилон) както показват нашите карти или е на север както казва Писанието?

Стиха който си намерил от Пс. 113 е интересен, но по друга причина. В него обаче никъде не се казва, че слънцето изгрява от изток. Това е Цариградския превод и в него се използват стари форми на думите, които обаче означават нещо съвсем друго:

Пс. 113:3  От изгряването на слънцето до захождането му Името Господно е за хваление. 

Това е което казва осъвременения превод. Същото се потвърждава от всички английски преводи, които успях да погледна. Не се говори нито за изток, нито за запад. А за изгрев и залез.

Обаче Цариградския превод ни разкрива нещо интересно и аз за първи път се замислих за значението на тези думи. Нека да видим какво всъщност казва Цариградския текст.

От ИСТОКЪ на слънцето до ЗАПАДЪТ му

Тук думата истокЪ , в смисъл, че думата е членувана, което говори за източника на слънцето, с други думи изгрева. И втората дума не е запад, а запAдът, сиреч западането на слънцето т.е залеза.

Psa 113:3  From the rising of the sun unto the going down of the same the LORD'S name is to be praised. 
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #842 on: August 06, 2019, 16:17:35 PM »
Окачена на нищо означава че не стои подпряна на стълбове. Сега за сушата може да се визират основите на континентите стотици метри нагоре от дъното се издигат , това логически разбирам аз. Иначе ако считаш че всичко трябва да има основи, то на луната къде са и основите? Това е реален пример над нас, луната виси и няма основи. Да, земята не е луната, ясно е, но давам пример с нея, понеже я виждам реално как е окачена и тя на нищо.

За посоките мога да кажа, че няма как от север да изгрява слънцето. Как така твърдо го решихте, не знам. От север било изгрявало слънцето и толкоз.
Ами ето с река Йордан примера, има отсам и оттатък Йордан. Често съм го срещал. Оттатък Йордан се казва, че е изток, отсам е запад. После и самите племена на Израел как са разположени, помня Асир беше на север, и там си е именно север. Не виждам какво е чудно това. Ето даже Елеонският хълм е на изток от града и това е безспорно.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 985
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #843 on: August 06, 2019, 16:42:59 PM »
Не се ли казва, че Адам и Ева ядоха от дървото за познаване на доброто и злото ? Придобиха "знание" за да различават добро от зло, ама знанието си го имаха, защото Бог го беше заложил вече в тях. Или ти се подвеждаш по думата wise което значи интелигентност т.е. способност на даден съзнателен индивид да прави изводи (умозаключения) върху дадена информация.

Ако твърдиш, че дървото е дало знание на Адам и Ева, то те трябва да са били глупави преди това. Ама текста казва друго, даде им различен тип мислене (интелигентност казва текста) с което да обработват информацията която вече имаха.

Та пак ще кажа, искаш да отхвърлиш знанието и това не е правилно, защото Адам беше създаден с много знание в него което ние сме наследили.

Quote
Йов 26:7  Простира севера върху празния простор; Окача земята на нищо.

Някой да ми отговори на въпроса, когато нещо е поставено на основи, то окачено ли е на нещо? Т.е то виси ли? Всяко нещо, което ИМА ОСНОВИ не виси, и не е окачено на нещо, защото няма нужда да бъде окачено.

Това са много точни думи, само изводите са неправилни.
Всяко нещо което има основи не ВИСИ, ама текста казва буквално, че земята е виси (като бесилка) окачена на нищо т.е. буквално седи във въздуха. И всичките ти теории за основи вкопани незнайно как и къде, с размери в безкрайната бездънна бездна дето няма край стават на пух и прах.

Quote
На сферата кажи къде са й колоните/стълбовете? И да напомня че Бог създаде земята и земята си я имаше ПРЕДИ да има суша. Т.е в началото си е било само вода. Всичко това трябва да е положено на някакви основи. На сушата при сферична земя - къде са й колоните?

Ако земята виси в нищото и е кръгла, то основите положени в центъра на земята подпират горните пластове, просто всичко си пасва без проблем.

Ама сложим ли плоска земя, с основи които я подпират, веднага се почва с въпросите, а върху какво са стъпили тия основи за да могат да подпират както трябва, защото ако и те висят във въздуха, дефакто нищо не правят и са по-скоро продължение на земята, пипала някакви си. Защото идеята на стълбовете е да подпират и за да го подпират трябва да са стъпили солидно върху нещо друго. Ама това другото и то трябва да е солидно и да не мърда, защото ако виси и то в нищото пак, нищо не се получава и отиваш в един омагьосан кръг.

В общи линии се опитваш да кажеш, че земята не била кръгла ами някакво корито пълно с вода хвърчащо из нищото, ама имало много здраво дъно и за това не тече, и много добре капсулован покрив за да не се изпарява водата нагоре... Или ако не съм уцелил с описанието - дай по-добро.

Или за по-лесно мога просто да те цитирам:
По отношение на водата, не знам дали си забелязал, че капка вода когато се намира във въздуха заема формата на перфектна сфера.Също и капката когато стои свободно върху повърхност пак се стреми да заеме сферична форма:Това за мен е много сериозен довод, че планетите са сфери. Според Битие преди Бог да създаде континентите е имало само вода по повърхността на земята. Тази вода е била сфера точно както и планетата е сфера и както капката вода естествено заема сферична форма. След това се появяват континентите изсред водата.

Това е и причината водата да не се излива в по-ниските места, както водата в капката не се излива а стои сферично. Поне това на мен ми изглежда напълно разумно и разбираемо.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #844 on: August 06, 2019, 18:24:22 PM »
Quote
Окачена на нищо означава че не стои подпряна на стълбове. Сега за сушата може да се визират основите на континентите стотици метри нагоре от дъното се издигат , това логически разбирам аз. Иначе ако считаш че всичко трябва да има основи, то на луната къде са и основите? Това е реален пример над нас, луната виси и няма основи. Да, земята не е луната, ясно е, но давам пример с нея, понеже я виждам реално как е окачена и тя на нищо.

OK, нека да припомня първо библейския принцип, че всяко нещо ще се потвърди от двама или трима свидетели.

Колко свидетелства имаме в Писанието, че земята има основи, че е подпряна на стълбове? Със сигурност са повече от 2-3, може и поне 10-тина стиха да имаме за това. Не съм си правил усилия да ги преброя, но със сигурност са повече от 2-3.

Колко свидетелства имаме, че земята ВИСИ? НИТО ЕДНО. Пасажа от Йов 26:7 първо не говори за ВИСЕНЕ, а за това че земята не е окачена. Кухненската ви маса в къщи окачена ли е на нещо? Едва ли. А ВИСИ ли? Не разбира се.

За каквото и точно да свидетелства Йов 26:7 това е един единствен стих, който няма потвърждение в никой друг подобен пасаж, който да говори за висене. А единично свидетелство не е меродавно и няма тежест според Писанието.

А свидетелствата за основите и стълбовете на земята са много и рисуват много ясна и недвусмислена картина за това как земята е направена.

Quote
За посоките мога да кажа, че няма как от север да изгрява слънцето. Как така твърдо го решихте, не знам. От север било изгрявало слънцето и толкоз.
Ами ето с река Йордан примера, има отсам и оттатък Йордан. Често съм го срещал. Оттатък Йордан се казва, че е изток, отсам е запад. После и самите племена на Израел как са разположени, помня Асир беше на север, и там си е именно север. Не виждам какво е чудно това. Ето даже Елеонският хълм е на изток от града и това е безспорно.

Досега показахме 3-4 стиха (без да броим тези цитирани от Николай, с тях стават 6 поне) в които се вижда без всякакво съмнение, че съвременната карта е отклонена с 90 градуса от това, което е описано в Библията като посоки. Персия НЕ Е на север от Вавилон гледано днешната карта, а е на изток. А Писанието казва без всякакво съмнение, че е на север. Морето не е на юг на днешната карта, а на запад, но Писанието показва, че именно морето е южната посока спрямо Израел. Тези неща са ясни и недвусмислени и няма съмнение относно тях.

Що се отнася до други пасажи относно посоките спрямо р. Йордан и други подобни те трябва да се проверят един по един и да се види какво точно се говори там. Какви са еврейските думи в текста и прочие, за да се разбере какво точно се има предвид.

Quote
Не се ли казва, че Адам и Ева ядоха от дървото за познаване на доброто и злото ? Придобиха "знание" за да различават добро от зло, ама знанието си го имаха, защото Бог го беше заложил вече в тях. Или ти се подвеждаш по думата wise което значи интелигентност т.е. способност на даден съзнателен индивид да прави изводи (умозаключения) върху дадена информация.

Ако твърдиш, че дървото е дало знание на Адам и Ева, то те трябва да са били глупави преди това. Ама текста казва друго, даде им различен тип мислене (интелигентност казва текста) с което да обработват информацията която вече имаха.

Та пак ще кажа, искаш да отхвърлиш знанието и това не е правилно, защото Адам беше създаден с много знание в него което ние сме наследили.

Аз от тези думи разбирам, че ти нямаш понятие от същността на двете дървета в градината. Като бяха пълни със знание Адам и Ева защо не знаеха, че са голи? Не е ли това най-непосредственото нещо, което един човек трябва да знае - дали е гол или не? Това какво означава? Означава, че Бог ги беше ограничил откъм това да знаят много неща. И ако Бог ги беше ограничил, то това означава, че те нямаха нужда от това знание. Както ние нямаме нужда от 90% от нещата с които така наречените "учени" се пънат всеки ден. Нещо повече, Бог ги предупреди, че това ИЗЛИШНО знание ще донесе до тяхното падение и смърт, както и стана. Бог хваща мъдрите в лукавството им. Като се правеха на мъдри, те глупееха.

От друга страна дървото на Живота беше дървото на вярата. Как ние получаваме вечен живот? Чрез някакво научно знание или ЧРЕЗ ВЯРА? Как са снабдени всичките ни нужди, чрез това че сме много умни и знаем какво да правим, или ЧРЕЗ ВЯРА в Божиите обещания?

Всеки опит човека да човърка в това КАКВО, КАК, ЗАЩО Бог е направил води само до възгордяване и още по-голямо падение. Затова за нас като християни най-големия приоритет е доверието в Бога и в Неговото Слово, всичко останало може да се окаже напълно лъжливо, какво виждаме, че все повече неща около нас за които сме си мислили че имаме знание са лъжливи.

Quote
Ако земята виси в нищото и е кръгла, то основите положени в центъра на земята подпират горните пластове, просто всичко си пасва без проблем.

Николай аз разбирам от строителство и вярвай ми няма такова нещо като "основи положени в центъра на нещо" Основите са онова, което носи цялото нещо. Основите на земята ще рече това, което НОСИ земята с цялата й тежест, така щото тя не може да се поклати. По същия начин както човек има два крака, които са като стълбове, които носят цялото тяло. Но за да може човек да стои изправен на него му трябва основа на която да стъпи. Няма как човек да стъпи на нещо, което е в центъра на тялото му например. Както няма и начин една къща да се построи освен върху основи, които се поставят ПЪРВО и основите после поемат цялата носеща конструкция на къщата.

Когато Писанието използва думите основи по отношение на Земята, то използва същата дума която се използва за построяването на храма например. Т.е Бог не използва някаква абстрактно понятие за основи, а понятие, което е разбираемо за хората и се прилага при човешките строителни проекти.


Quote
В общи линии се опитваш да кажеш, че земята не била кръгла ами някакво корито пълно с вода хвърчащо из нищото, ама имало много здраво дъно и за това не тече, и много добре капсулован покрив за да не се изпарява водата нагоре... Или ако не съм уцелил с описанието - дай по-добро.

Аз не се опитвам да кажа нищо различно от това, което древните евреи са разбирали за устройството на Земята на основание на Писанията, а именно това, което те сами са нарисували:Тук се виждат стълбовете, но не се виждат основите на които стълбовете са поставени. Точно тези основи вероятно носят бездната (сиреч дълбоките води).

Quote
Или за по-лесно мога просто да те цитирам:

Това, което цитираш е типично прибързано изказване на човек, който е заквасен от кваса на този свят и не е обръщал внимание на това, което Писанието казва то тези въпроси. Да една капка може да се стреми да заеме някаква близка до сферичната форма, това е очевидно, но когато капките се съберат заедно и направят достатъчна маса вода, тогава тази вода винаги заема ПЛОСКА ФОРМА от горната си страна, това е повече от очевидно. А водите на моретата и океаните не са капки, а са огромни маси от вода и те винаги заемат ПЛОСКА форма. И това никой не може да го отрече. Няма никаква наблюдаема или измеряема кривина на земята. Това е абсолютен факт и всички които вярват нещо различно са повярвали в лъжа.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 151
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #845 on: August 06, 2019, 23:36:13 PM »
 Ще напомня нещо,което не еднократно е заявявано в тая тема. Независимо дали става въпрос за формата на земята,посоките на света,космоса или купола или истината за творението като цяло, истинския тест тук е кой от участващите в дискусията,или само четящ форума ВЯРВА на ПИСАНИЕТО. Удивително е това,как хора гледат а не виждат. Преди години се запознах с едни хора,които ми разказаха за "духа на питон". Според тях това е духа от Едемската градина,който и днес предлага на човеците дилемата" истина ли казва Бог".  Аз познавам това състояние,тъй като съм църковен възпитаник. Бях също така гледащ а не виждащ. Имам предвид следното: Писанието казва в прав текст примерно..." и слънцето спря". Но понеже това не се вмества по никой начин с официалната теза за творението,вярващия или игнорира текста,или търси някакъв смисъл,който в крайна фаза изкривява правотата на написаното. И така,без да може да си обясни много ЯСНО написани пасажи,човека се черкува 30 + години и си отива от тоя свят.Затова колкото по- рано се отърсим от образа на света,който формира мирогледа ни,толкова по- скоро ще започнем да четем Божието Слово не като сборник от басни а като авторитет,истинен и верен във всяка дума.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 147
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #846 on: August 16, 2019, 12:15:11 PM »
Това видео не ми се струва измама
https://www.youtube.com/watch?v=fW2EhH1xRrс

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #847 on: August 16, 2019, 12:42:59 PM »
Не се отваря видео.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 147
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #848 on: August 16, 2019, 13:13:40 PM »
Пак опитвам, има явно неточност в линка/не знам как е станало/:
https://www.youtube.com/watch?v=fW2EhH1xRrY
Soyuz Launch [Onboard Camera!]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #849 on: August 16, 2019, 13:18:13 PM »
Холивудските видеа са по-реалистични даже. Ако искаш да гледаш масонските представи за "космоса".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 147
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #850 on: August 16, 2019, 15:22:43 PM »
Един наивен въпрос:

Ако земята е плоска, как изобщо вързвате климата, който все пак е константа и едва ли на екватора си въобразяват,че винаги им е много горещо. Поне съм разговарял с доста моряци, на които усещането за студ и пек съотвества на досега установения климат. Когато са кръстосвали морета и океани. Как вързвате изобщо плоската земя с периодичността на климата - умерени пояси, тропични пояси? Луната и Слънцето не ми се виждат да са плоски. Поне ги виждаме доста години преди да има youtube.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #851 on: August 16, 2019, 15:28:30 PM »
Най-добре е преди човек да пише неподготвен по тази тема, да отдели време и да изчете внимателно всичко което вече е написано в тази тема по въпроса. Ако го направи много неща ще се изяснят и няма да се налага да се повтаряме отново и отново за едни и същи неща.

Quote
Луната и Слънцето не ми се виждат да са плоски

Крушките на тавана също не се виждат да са плоски, това не означава, че и нивата на полето е със същата форма като крушките.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 147
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #852 on: August 16, 2019, 15:44:34 PM »
Четох много от темата. Но не всичко.
 
Ако слънцето грее над плоска земя, това означава че над цялата земя едновременно е ден, и когато слънцето се скрие под земята/все някъде трябва да отиде/ на цялата плоска земя едновременно става нощ. А много добре знаем,че това не е така.

Няма да досаждам разбира се.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #853 on: August 16, 2019, 17:16:36 PM »
Quote
Ако слънцето грее над плоска земя, това означава че над цялата земя едновременно е ден, и когато слънцето се скрие под земята/все някъде трябва да отиде/ на цялата плоска земя едновременно става нощ.

Това съждение стъпва на презумпцията, че слънчевата светлина се вижда на безкрайно голямо разстояние, или поне на далечина по-голяма от размера на земната повърхност. Слънцето обаче е просто едно осветително тяло, чиято светлина стига само до определено разстояние. По същия начин ако се светне една крушка над плосък участък над земята (без хълмове и планини) това не означава че нейната светлина ще се вижда на стотици километри.  Тя ще се вижда на определено разстояние като от един момент нататък ще бъде тъмнина, ако и да има осветително тяло над плоска повърхност.

С твоите разсъждения обаче ти пропускаш смисъла на тази тема. А той не е да се надуваме с човешките си умове какво било, какво не било, какво можело, какво не можело. А смисъла е да изследваме какво Писанията казват по този въпрос. Знаем че Писанията са вдъхновени от Бога, а Бог нито е невеж по тия въпроси, нито лъже.

Не казва ли Писанието, че вярата е даване твърда увереност в ония неща които НЕ СЕ ВИЖДАТ? Моя избор е да вярвам на Божието Слово, без значение какво виждат или не виждат очите ми. Едно дете трябва ли да разбира цялото устройство на автомобила за да се качи да го повози баща му? Единственото нещо, което е необходимо е детето да се довери на баща си, а не да се напъва да си обяснява нещата със своя ум и да се репчи и да спори с баща си.

Не каза ли Исус, че трябва да станем като дечицата ако искаме да влезем в Божието царство?

Това е истинския смисъл на тази тема, дали наистина вярваме на Божието Слово, или вярваме на човеците повече отколкото вярваме на Бога. Защото ако вярваме повече на човеците за определени неща, то не трябва да имаме никакво съмнение, че противника ще използва това да ни събори в някой ключов момент и критична ситуация. И то не просто да ни събори, но да провали целия плод и смисъл на живота ни, и да осуети реализацията на Божията воля в нас. Затова подобно на Исус ние трябва да можем да кажем - "иде княза на този свят, но той няма нищо в мене".

Ако някой иска да обяснява кое как става, нека да го прави по начин, който е в хармония с Писанията. Защото сатанинската космология на този свят е в пълен разрез с Писанията и е доказала плода си да отдалечава човеците от Бога.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 985
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #854 on: August 17, 2019, 14:13:01 PM »
Едно дете трябва ли да разбира цялото устройство на автомобила за да се качи да го повози баща му? Единственото нещо, което е необходимо е детето да се довери на баща си, а не да се напъва да си обяснява нещата със своя ум и да се репчи и да спори с баща си.

Детето, ще трябва да порасне, да се научи да кара тая кола и да разбира от устройството и за да може да кара след това собственото си дете. Неговата работа е да се вози докато е малко.
Млякото е за децата, а възрастните се хранят с твърда храна, ама първо трябва да порастнат и да научат много неща (знания) защото иначе ще си останат едни големи деца. А бащата трябва да е търпелив към всяко едно от децата си по различен начин, и към всяко ново дете да започва с търпението си от начало.

Ковача учи детето си на занаят като му предава знанието за метала и как да го обработва, и колкото по-голямо е знанието за това какво е металът, толкова повече неща може да измайстори ковача от него.
Ама ако дойде някой и му каже, че след определено знание това е вещерство и го обяви за вещер (щото не знае кое как се прави) и го убие - то това е далеч от разума.
А Бог ни е създал да управляваме творението му, а без разбиране как работи това творение освен да го счупим друго няма да постигнем.
Аз разбирам твоята гледна точка и посоката в която дърпаш нещата, но една от идеите заложени в Библията е за разбирането за баланс.
Нито да знаем твърде много е добро, нито да останем глупави е добро, нито да сме твърде лоши е полезно, нито да сме твърде добри е полезно и т.н.

Мъдрост без знание няма, както и знанието без мъдрост е нищо. Двете неща са крайно различни, но неделими.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]