Author Topic: Oтносно плоската земя  (Read 136047 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3474
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #720 on: December 02, 2017, 23:00:14 PM »
Фокусирай се Николай, пропускаш смисъла на показването на тази картинка.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 989
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #721 on: December 02, 2017, 23:08:05 PM »
Така е, убягват ми стените на бездънната бездна продължаващи безкрайно и водата която пресичат и в която се намираме.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 989
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #722 on: December 02, 2017, 23:21:45 PM »
Писано е за печата, но обекта върху който е поставен този печат не се знае баш точно какъв е. Като комбинираме разни други стихове и обекта трябва да се впише в тях или те в него.
А печат може да се постави върху всякакъв обект, но това дали ще промени формата на този обект ? Колко е голям този обект ? Докъде се простира ?

Да имаме стихове които ни казват, че части от творението изглеждат еди си как. Но не и как изглежда цялото творение.
С други думи имаме части от пъзел ама не всичките, ама половината ли са колко са... И на база тях ще съдим другите, че не виждат всичко което ние си представяме - ами да ама така не е добре да се прави така.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3474
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #723 on: December 03, 2017, 00:07:00 AM »
Николай върви си купи един восъчен печат и го приложи на практика за да не философстваш на празно. Писанието казва ясно "глина под печат" - глината е меко нещо и без значение каква й е предварителната форма след поставянето на печата тя се променя напълно от натиска на печата и заема неговата форма и отпечатък. Това е пределно ясно, очевидно и недвусмислено и няма никакво място за философстване. Точно това е и Библейското описание на това как е формирана земята и нейния отпечатък е плосък с някакъв релеф за планини, долини, реки и прочие. Това съответства и на онова, което се вижда и регистрира в реалността. Никаква кривина няма, няма никаква сфера, няма никаквъв глобус. Моретата и океаните не могат да лъжат и тяхната плоска очевидност не е въпрос на никакво тълкувание.

Ако някой не може да разбере библейските текстове е едно, но ако той отхвърля дори очевидното в името на една празна вяра в учения на демони, тогава вече положението е сериозно. И брадвата ако ще да се съдере няма как да успее да изкара подобен човек - праведен, покаян и имащ духа на Истината в себе си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #724 on: December 03, 2017, 11:47:20 AM »
Quote
Тия неща не са изяснени и са само въпрос на хипотези.
Ето, че си дойдехме на думата- ХИПОТЕЗИ!

Всичко в тази област за формата която разискваме е въпрос на хипотези. И да, човек може да заема позиции, да има някакво верую кое как е, но всичко ще бъде хипотеза, тълкуване, мнение. На база това деления не бива, но виждам, че те все пак си продължават:

Quote
И брадвата ако ще да се съдере няма как да успее да изкара подобен човек - праведен, покаян и имащ духа на Истината в себе си
Значи излиза, че вие, които преди година , две не вярвахте в плоската земя, сте били непокаяни, неправедни и сте нямали духа на Истината в себе си.. Сами виждате до какво изводи достигате, поради тази екслузивност и криворазбрана ревност, за неща които не са ясно казани..

Сега да се върнем на темата:
Виждам, че хипотезите минават една в друга.  Преди няколко изказвания, Уочман промълви, че било възможно и земята да е .. квадрат. С 4 ри ъгъла, а земята, която явно не е този квадрат, а нещо щамповано в квадрата, да е кръгъл отпечатък. Явно това трябва да обслужва идеята, че има 4 ри буквални ъгли, където , според Тихомир одеве, имало 4 ри кули, откъдето духали ветровете.

Това сме го дискутирали назад много, и там ви писах, че под 4 те ъгли, посоки , се визират 4 те посоки - север , изток, запад , юг. Мислех, че сте го разбрали, но явно не сте. Пак тази идея си циркулира. 4 ри буквални ъгъла , и така земята става сложен обект, кръг вписан в квадрат... Вижда се как сигурността ви във формата на земята не е баш сигурна и от цилиндър(непризнат) преминава в квадрат с щампа в него на кръг.

Сега гледам нова картинка, в която земята всъщност би могла да е.. обърнат с върха надолу.. конус?! Бая хипотези се напоявиха.. Ама къде отидоха 4 те ъгъла? Вероятно е квадрат, с щампован в него обърнат надолу конус, който , обаче незнайно как, не се е сплескал от натиска на печата до равна тепсия.

Вижте.. осъзнайте, че нищо не ви е ясно, но въпреки това, продължавате да заклеймявате тези които не са съгласни с вашето неясно виждане за формата на земята. И не съм ироничен, съвсем не, ако и постингът ми да е малко хаплив. Просто ви се чудя.

Това за печата е казано заради релефа на земята. Това е идеята. К А Т О глина под печат. А не буквален отпечатък, като восъчен печат. Тука няма и помен от восък. Дава се пример с ГЛИНА, ПРЪСТ. Показва ни се илюстрация, на това, как земята е релефна, направена от Бога с падини, котловини, планини, хълмове, хребети, урви и тн. И се дава пример с отпечатък от печат върху повърхност. Не се казва, че този печат е натиснал земята така, че да я сплеска до равна повърхност.
Аз мога да взема глина, да я формирам като квадрат, кълбо, пирамида, диск и тн, и да щамповам отвсякъде по нея с релефен печат каквото си искам, като натискам така, че да не и променя формата. Това, че вие си настоявате, че е сплескана под силата на печат, не се казва в стиха. Той просто е илюстрация:

за да се преобразува тя, както глина под печат,
и всичко да изпъква, като че ли в облекло,


КАТО.. ето и КАТО , че ли в облекло.. Сега земята не е облечена в дреха, а се илюстрира релефа, не формата.  Тук не става дума за формиране на форма, под натиск, както искате да излезе, а за да се покаже, че релефа, визията на земята е формирана от ръката на Бога и той я е облякъл като в дреха. Това може да стане под всякаква форма. Аз съм виждал инкрустирани кубчета, сфери и дискове (монети), всичко зависи от натиска на този който прави това. Земята има слоеве. От горе може да е глина, пръст, после има скали, нещата не са аморфни и меки навсякъде.

А и виждам, че обърнатия конус който се появи, съвсем не е сплескан от печата, което показва, че избирателно си избирате какво може да е "глинен" печат.

Вчера валя дъжд. Гледах как капките се стичат по перваза, и са кръгли капки вода. Да малки са. Не се разливат, вероятно затова. Но си представих земята и водите по нея, ако е сферична, защо не се разливат? Не знам какви са процесите на натиск отвън, не знам механизмите на това което е отвъд тн. твърд, но ако е както капката в средата в която е окачена, не бих счел за невъзможно, това тя да пази водите, по някакъв начин, който ми е неясен и в сферична форма. Но това пак е хипотеза и аз не мога в нищо от това да съм сигурен. Затова не деля никой на тази база, че не бил покаян и не бил духа на Истината..

Още чакам, да се обади някой, който е проверил, по законите на переспективата, които са напълно видими и сигурни, вижда ли слънцето с оптичен уред след залез, или преди изгрев, но никой не се обажда. Освен, че се каза само, че някакви пари го скривали, и то падало надолу.. Да , ама не. Слънцето е силен източник на светлина, то би трябвало поне 5 минути преди изгрев, да се види с оптически увеличаващ уред на хоризонта при плоска земя, ако и простото око да не го вижда все още.
Но това не се случва. Защото физически го няма дори в переспективата. Това ме кара да мисля, че то е скрито от нещо твърдо и не присъства на хоризонта, дори минута преди да започне да става видимо за просто око. Нали говорите за реални неща, ето Уочман пише:

Quote
Това съответства и на онова, което се вижда и регистрира в реалността. Никаква кривина няма, няма никаква сфера, няма никаквъв глобус.
Докажи ми , че слънцето се вижда поне няколко минути преди официалната му видимост с просто око сутрин, като използваш бинокъл. Според равната повърхност и переспективата, то трябва да си е там в цялата си пълнота, идейки от далечината.. Но май го няма.


Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #725 on: December 03, 2017, 12:03:54 PM »
Quote
Тия неща не са изяснени и са само въпрос на хипотези.
Ето, че си дойдехме на думата- ХИПОТЕЗИ!
И после разсъждаваш за формата на земята, а това е коментар, който е написан по отношение на луната, докато за земята имаме много много информация, която ти пренебрегваш. Хем "дай стих", хем като ти се покаже "не било вярно".

Явно подобно отношение "ще дойдете на моята", "ще видите, че не сте прави", и тем подобно елитарстване тип "аз съм мерилото за истината", ти стои на "полусъединител" и само чакаш нещо да го бутне и то полита надолу с устремителна сила.

Но пак удряш на камък, кючук балта. Тук коментарът е за луната, за която не е казано много по отношение на структурата й, но може да се види с обикновен обектив и евтин телескоп, че има звезди, които се виждат през луната (затова и знакът на много от източните страни има в себе си луна и звезда вътре).
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3474
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #726 on: December 03, 2017, 12:13:04 PM »
Quote
Значи излиза, че вие, които преди година , две не вярвахте в плоската земя, сте били непокаяни, неправедни и сте нямали духа на Истината в себе си..

Излиза, че не четеш това, което съм писал или бързаш да говориш това, което ти изнася. Да ние не вярвахме защото не сме били конфронтирани с библейското учение и ясно видимите и доказуеми факти за плоскостта на водната повърхност. Аз говоря за онези, които са били конфронтирани и с двете и при все това отхвърлят очевидното.

Quote
Ето, че си дойдехме на думата- ХИПОТЕЗИ!

Всичко в тази област за формата която разискваме е въпрос на хипотези. И да, човек може да заема позиции, да има някакво верую кое как е, но всичко ще бъде хипотеза, тълкуване, мнение.

Говорим за хипотези за ЛУНАТА, понеже в Библията не е писано много за луната. Но за земята е писано достатъчно много за да има яснота за какво става въпрос.

Твоя фантазия е че всичко в тази тема било на основата на хипотези, има ИЗОБИЛНО количество библейски текстове на базата на които да се отхвърли категорично светската космология във всичките й измерения. Това е пределно ясно за чистосърдечния. За останалите нечистотите в сърцето им винаги ще помрачават съзнанието им за истината и страстите им ще ги тласкат в посока на утвърждаване на светската система.

Това е истинската причина ти и Николай да се борите така срещу ясните изводи в тази тема. Защото отрицанието на светската космология означава тоталното отрицание на цялата светска система в която вие и двамата сте се накиснали до ушите и въобще нямате намерение да мърдате.

И всичките алабализми които ги говорите са за да прикрият точно този факт. Това е истинския мотив зад безсмислените ви спорове и "аргументи", без значение дали го осъзнавате или не. На практика вие воювате за правото си да се чувствате необезпокоявани в светската система, вие воювате за нейната валидност. Защото истината за плоската земя буквално унищожава валидността на всички идеологически, образователни, научни и икономически конструкии на този свят с един удар, и това е което вас ви ужасява.

Затова на теб ти е необходимо внушението, че това били "хипотези" за да не си нарушаваш душевния комфорт в системата с която си се срастнал.

Или с други думи да си дойдем на думата!
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #727 on: December 03, 2017, 12:15:20 PM »
Не само по отношение на луната, а виждам и хипотезите ви по отношение на земята..
Диск, диск в квадрат, сега и обърнат конус, предполагам пак в квадрат.. а къде остава печата който според вас сплесква формата напълно под натиск е неясно. Ето ти хипотези..

А относно луната, аз съм я гледал доста с бинокъл и никога не съм мяркал през нея звезда, признавам. Възнамерявам да я гледам поне десет минути внимателно, и ако е прозрачна, както казвате, поне една звезда би трябвало да видя, иначе защо да не видя, ако е прозрачна.
Quote
Защото истината за плоската земя буквално унищожава валидността на всички идеологически, образователни, научни и икономически конструкции на този свят с един удар, и това е което вас ви ужасява.
Напротив. Съвсем не ме ужасява. Дори ако е плоска, ще съм много доволен. Казвам го искрено. Така, че изводите ти и малко тия психо диагнози са не на място..Но вие сте по диагнозите, аз такива избягвам да поставям, защото не съм сърцевед. Всичко ви е хипотеза, Уочман, нямате стихове твърдящи директно нещата които приемате за верни. Тоест тълкувате, както правим всички ние по този въпрос. Но за разлика от другите, вие заклеймявате тези които не вярват като вас за формата. Космологията я остави, аз говоря конкретно за формата. Не за въртене, твърд, слънце размери, луна, разстояния и тн.. всички тия неща могат да са си така, при каквато и да е форма.

Тая истерия с плоската земя, ми се струва нещо планирано от някой, да раздели християните на нови и нови групи, да прикрие нещо друго, което вероятно ни лъжат за него, и накрая, ако недвусмислено се докаже, че не е плоска, тия които са прегърнали идеята да се чувстват като идиоти. А това което са искали да скруят от хората да стане напълно скрито и недосегаемо, поради това, че е станало ясно, че земята не е плоска. Пак хипотеза. Но вие си вярвайте. Аз нямам ясни стихове от писанието които недвусмислено да ми казват вашите изводи и не ги приемам за верни.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3474
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #728 on: December 03, 2017, 12:38:05 PM »
Има неща, които не са ясни, за тях може да се градят хипотези. Аз не съм заинтересуван от хипотезите, те са безсмислени по отношение на същността на тази тема. Има неща които са недвусмислени, както от библейска гледна точка, така и от очевидна гледна точка. В тия неща няма никакви хипотези.

Няма такова нещо като "Космологията я остави, аз говоря конкретно за формата." Формата не може да същестува без космология.

И тази тема е за библейската космология, която утвърждава плоския модел на земята спрямо светската космология, която се гради върху сферичния модел на земята, и цялата планетарна фантасмагория, която произлиза от този модел.

Никакво  коментиране на "формата" на земята не може да съществува независимо от цялостната космология свързана с твърда и водите под и над земята. Подобно фрагментиране е типично йезуитски подход, защото смисъла е заложен в ЦЯЛОСТНАТА КАРТИНА и ползите са именно от това човек да види голямата картина, а само врага е заинтересован от фрагментиране и забиване в едно нещо с цел да осуети Божия замисъл и ползи от цялата картина за нещата.

И осъзнато или не, ти правиш точно това. Но ние нямаме никакво намерение да ти се вържем. И моля не очаквай да ти повярваме, че си щял да си много доволен ако земята е плоска. След всичко, което си написал в тази тема е повече от очевадно че ще подскачаш до купола и обратно от радост за сферичния модел.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #729 on: December 03, 2017, 13:20:07 PM »
Аз подскачам от радост, каквато и да е формата на земята. Тя е съвършената.

Quote
Има неща, които не са ясни, за тях може да се градят хипотези.
да де.. за формата. Нали ти посочих горе колко различни неща смятате за формата. Можело да е такава и такава и такава.. Печата уж я прави плоска щампа, а изведнъж отдолу се появява дълбок конус.. Противоречия..

Quote
Формата не може да същестува без космология...
Никакво  коментиране на "формата" на земята не може да съществува независимо от цялостната космология свързана с твърда и водите под и над земята.

Така ли? Бог може да направи земята каквато си иска форма и пак тн. космология да е еднаква. Тя може да е диск и център на всичко и да не се върти и тн. и тн., тя може да е кълбовидна и да е център на всичко и да не се върти и тн.. и каквато и да е може да е център на всичко, обградена от твърд, покрита с вода и да не се върти... Тъй , че с твоето "категорично" твърдение дотук.. 

Ще подскачам от радост за моделът КОЙТО е верен.. И е добре да започнете да доказвате нещата които вярвате и от реалността. Например с бинокълът и переспективата сутри по изгрев, или вечер по залез.

Така и не получих отогвори на въпроси зададени назад. Къде са тия народи, дето не са ни познати днес и които живеят по краищата на диска, там където небето се съединява с земята и пада , като завеса. Това към Тихомир, понеже той го каза? Ти, не знам дали го вярваш.. Но то е просто една от хипотезите, нали? като квадрата с вписан в него кръг,  и тн. и тн.

Хипотези имате , хора, приемете го.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #730 on: December 03, 2017, 13:34:17 PM »
Пак малко са ти йезуитски коментарите, защото говориш като човек, който е СИГУРЕН, че това, което пише в Библията НЕ Е ТАКА, защото там е описано подробно кое как е, но ти продължаваш и дори ясно написаните неща ги отхвърляш публично и пред всички, но после лицемерно питаш "кажи стих". И това да кажеш, че се съгласяваш с всичко и отхвърляш точно тези неща, които Библията ясно твърди, но (забележи) е противно на това, което те учат светските "учени", е двоен стандарт.

Мехури, космоси, дънни без-дънни бездни и други такива... начетох се на такива от теб и от Николай, когато Писанията говорят точно за обратното.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #731 on: December 03, 2017, 16:37:57 PM »
Така ли? Бог може да направи земята каквато си иска форма и пак тн. космология да е еднаква. Тя може да е диск и център на всичко и да не се върти и тн. и тн., тя може да е кълбовидна и да е център на всичко и да не се върти и тн.. и каквато и да е може да е център на всичко, обградена от твърд, покрита с вода и да не се върти... Тъй , че с твоето "категорично" твърдение дотук.. 

Искам само да изразя погнусата от това което си писал тук, нищо не се знаело, нищо не било ясно.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #732 on: December 03, 2017, 19:24:35 PM »
@Watchman
Луната е прозрачна. В различните си фази свети част от нея. Когато не свети цялата се виждат звезди през нея при увеличение. :)

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #733 on: December 03, 2017, 19:39:39 PM »
Дан.12,10:'... но никой от нечестивите няма да разбере, но мъдрите ще разберат'.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 989
Re: Oтносно плоската земя
« Reply #734 on: December 03, 2017, 19:57:43 PM »
Николай върви си купи един восъчен печат и го приложи на практика за да не философстваш на празно. Писанието казва ясно "глина под печат" - глината е меко нещо и без значение каква й е предварителната форма след поставянето на печата тя се променя напълно от натиска на печата и заема неговата форма и отпечатък. Това е пределно ясно, очевидно и недвусмислено и няма никакво място за философстване. Точно това е и Библейското описание на това как е формирана земята и нейния отпечатък е плосък с някакъв релеф за планини, долини, реки и прочие. Това съответства и на онова, което се вижда и регистрира в реалността. Никаква кривина няма, няма никаква сфера, няма никаквъв глобус. Моретата и океаните не могат да лъжат и тяхната плоска очевидност не е въпрос на никакво тълкувание.

Ако някой не може да разбере библейските текстове е едно, но ако той отхвърля дори очевидното в името на една празна вяра в учения на демони, тогава вече положението е сериозно. И брадвата ако ще да се съдере няма как да успее да изкара подобен човек - праведен, покаян и имащ духа на Истината в себе си.

Продължаваш да увърташ нали ?
Колко по-ясно да те попитаме ?
Когато слагаш печат върху нещо, чаша примерно, ти отбелязваш печата, но чашата си остава чаша. И от няколко поста насам се пита, знаете ли каква е формата на това върху което се слага печата ?
____
Ако се издигаш при плоска земя на определена височина, голяма, хоризонта задължително трябва да ти се изкриви при кръга който визирате, защото ще почнете да виждате формата на самия кръг. Вие отричате и това - което показва, че си нямате понятие за какво говорите. И това е елементарна геометрия.
____
Ако сложиш магнит върху магнит то този отгоре ще левитира върху първия и гравитацията ще си работи нормално без никаква промяна. И това е най-елементарния пример. Като формата няма никакво значение на магнита който левитира.
____
Относно бездънната бездна която продължава безкрайно - защото това е идеята зад която стоите, то това нарушава други стихове които са относно формата на подземните части. Примерно колоните.
___
Откровение 1:7
Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.


Как ще го видят тия които са в бункери, подземни затвори, миньори и т.н. ? Дори тия които го прободоха, а те предполагам са мъртви ? (Поправете ме ако греша за тях.)
Аз чета и пише, че ще го види всяко око и вярвам, че ще е така, но тука говорим за формата на земята - как ще го видят тия които изброих според вас ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]