Author Topic: Пророкът на последното време?  (Read 13937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #30 on: July 23, 2015, 12:19:39 PM »
Quote
Щом има фалшиви пророци значи има и истинни ПРОРОРЦИ! И така покажи ми един истинен пророк.
Не разбрах кой човек следваш, т.е. имаш за пример или само себе си.
Колко пророка има твоята църква където даваш десятъците и приносите си?

Никога ли не си чел, че от Малахия до Йоан Кръстител Бог не е пращал никакви пророци. Това означава ли че през това време не е имало лъже пророци? Имало е и Писанието свидетелства за това:

Деян. 5:36  Защото в предишни дни възстана Тевда и представяше себе си за голям човек, към когото се присъединиха около четиристотин м ъ ж е на брой, който биде убит, и всички, които му се покоряваха, се разпиляха и изчезнаха.
Деян. 5:37  След него възстана Галилеянинът Юда през времето на записването, и отвлече след себе си някои от людете; и той загина, и всички, които му се покоряваха, се разпръснаха.


Забележи, че във времето в което Бог не е пращал пророци е имало лъже пророци. Затова твоя аргумент е нищожен, че трябвало непременно да има пророци.

Също така пророците в новозаветните събрания са действали на местна почва и в отделни събрания може да има пророци, но те са пратени да служат именно в това местно събрание и нямат значимост за останалите събрания.

Що се отнася до примера който следвам, аз следвам примера на Божиите апостоли и пророци, които Писанието е потвърдило като истинни. Нямам нищо против да има жив пророк сега, който да ми бъде за пример, но твоя пророк R.G.Stair е доказан прелюбодеец, който не само е разведен и женен наново, но и е прелюбодействал и спрямо първата си жена и спрямо втората при това с много жени и постоянно. Ако на 68 години е съблазнявал поне две от дъщерите на тези, които са му повярвали и са продали всичкия си имот, дали са му всичките си пари и са отишли са живеят при него, то може човек да си представи какво е правил като е бил по-млад и кръвта му е била по-буйна. Та този човек дори не може да се нарече християнин, камо ли пророк, още по-малко пък "пророкът на последния ден".

Защо не казваш нищо за десетките му неизпълнени пророчества?

Ти който все търсиш пророци, кажи ми знаеш ли коя е най-често използваната дума от истинските и потвърдени Божии пророци в Писанията? Това е думата JUSTICE (справедливост, правосъдие). Основната работа на пророците беше да осъдят несправедливостта в отношенията между израилтяните.

Ако твоя човек беше истински пророк, то той щеше да държи на справедливостта и правдата. А кажи ми какво прави той с тези, които му станат неугодни в неговата общност? Първо им поставя условие да си продадат всичкия имот и да му дадат парите си. А после когато станат неугодни, той ги гони без да им връща парите. Нали така? Или не ги знаеш тези неща?

И излиза, че парите им ги иска, а хората не ги иска. Апостол Петър така ли постъпи спрямо човека, когото намери за недостоен? Когато Симон магьосника му предложи пари - Петър му каза: "Парите ти с тебе заедно де погинат." Петър не пожела парите на нечестивия човек, обаче бр.Стеар това не го бърка, "нечестивите" ги гони, но парите им задържа. Това ли наричаш справедливост и правосъдие?

А ти ще ми покажеш ли един истински пророк, който някога да е просил пари? Във всеки нюзлетър Стеар непрестанно проси за пари и дарения. Абсолютно по същия начин по който го правят американските теле-евангелисти. В крайна сметка уж пророк, уж последни времена - но дайте пари, сега е времето да давате пари. Нали с това завършва посланията си твоя пророк?

Аз истински пророк съм виждал, но когато съм искал да му помагам с пари - той е приемал само ако е бил в реална нужда. Ако не е имал нужда е отказвал и никога не е просил за пари в посланията си. Ето това е достоен пример за подражание, а на твоя пророк - на кое да му подражавам? На съблазняването на млади момичета от събранието, на разводите му, на неизпълнените му лъжепророчества, на ограбването на последователите му? На създаването на незаконни (пиратски) радиостанции? На плагиатствата му от сайтове за конспирология, които обръща на "пророчества"?

Ти въобще изяснил ли си си ФАКТИТЕ относно човека на когото си повярвал или бидейки заслепен от ласкателствата му, че само най-избраните щели да вярват в него и воден от духовната си гордост считаш себе си за част от някакъв духовен елит - си останал напълно сляп за това какво представлява този човек, че е типичен американски религиозен манипулатор, който печели на гърба на лековерните?

А знаеш ли че самия бр.Стеар твърди, че имал демон, затова правил толкова прелюбодейства? Ами ако има демон по собствените му думи, при това демон който е взел такъв контрол над волята му, че да извършва многократно смъртоносни грехове, то каква гаранция има, че същия демон не е бил източник и на ученията му и на пророчествата му и въобще на цялостното му самовъздигане като "пророка на последния ден"?

А знаеш ли също така, че когато бр.Стеар е подбирал жертвите си сред младите момичета от общността, той е бил много внимателен да узнае дали са били пълнолетни. Това знаеш ли какво означава? Означава, че въобще не е бил обезумял от демон, както се опитва сам да се оправдава, а съвсем хладнокръвно е действал, като е бил изключително внимателен да не преспи с непълнолетна, защото знае, че в САЩ за това го чакат 20 години затвор. А това знаеш ли какво още означава? Означава, че този човек има съвсем ясен страх от правителството на САЩ, внимавайки прилежно да не сгази лука и влезе в затвора същевременно върши без притеснение неща, които показват, че няма никакъв страх от Бога.

Неговата жизнена философия се вижда много ясно от начина по който е примамвал момичетата. Когато са били притиснати от него и са усетили неудържимия му сексуален апетит към тях - те в ужас са го питали:"А това не е ли грях?" И той е отговарял: "Бог ще прости, Бог всичко ще прости."

Този ли пример искаш да следвам? Да върша грехове с оправданието, че Бог ще ми прости всичко? Да дори той стига до там да твърди, че имал special dispensation of God/ "специално благовремие" за него да си посъгрешава известно време без сериозни последици.

Наистина ли си толкова невеж и не знаеш, че прелюбодейството е характерно за лъжеучителите и лъжепророците? По този начин Бог дава знак на хората да бягат от този човек. И тук не става въпрос за единично падане в прелюбодейство като цар Давид, а за десетки документирани случаи, а реалния брой вероятно е стотици прелюбодейства. Само с едното момиче, при това дъщеря на старейшина от неговото събрание е преспал 56 пъти и измъченото момиче си е записвало внимателно всеки един път.

Кажи ми сега, каква чистота, каква святост бил "възстановил" бр. Стеар? Та той собствения си живот не може да сложи в ред, щял да "възстановява всичко" преди Пришествието?

И я ми кажи къде ние учим "мир и безопасност" или така те е научил "пророка" че щом някой не му вярва, значи непременно учи "мир и безопасност". Що за плитко разсъждаване е това? Та погледни дори мотото на форума - там е записано "тревожни времена". Виж главните теми на форума за какво говорим. Какви "мир и безопасност" сме проповядвали?

Ти съвсем си изгубил връзка с реалността! Спри радиото, започни да ЧЕТЕШ Библията и да изтрезняваш!

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #31 on: December 16, 2017, 13:20:52 PM »
Напълно съм съгласен че въпроса е много важен. Безспорно Писанието е последен авторитет. Проблемите идват с човешкото интерпреторане и нагаждане към собствения интерес, да бъде всичко удобно на плътското сърце.
Знам че има такава тема.Знам и вашето мнение по въпроса за закона и Шабат. Така ли казва Писанието – закона е отменен? За кой закон се говори. Но…. Дали изобщо има смисъл да се говори….
Ако има нещо което се прави за общност в тайна ли ще се държи? Нали всичко което не върви към светлината е зло?

Писах че още изпитвам защото плътта е слаба и пада лесно в грях. Но няма човек който да не греши. От друга страна може да се живее без грях в Исус.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #32 on: December 16, 2017, 14:23:45 PM »
7ivan, трябва да знаеш едно нещо. Ние не сме против теб. Всички някога сме вярвали в някакви лъжи и в последствие нещата са се разкрили.

Ето ти си дошъл в този форум с ясната визия да ни съобщиш за "пророкЪТ". Аз лично вярвам че не си умишлен измамник и неприятел. Ти ни каза за този пророк, ние го сложихме на изпита на Писанията, и оказа, че този човек е шарлатанин както и мнозина подобни като него. Всичко което прави и е правил се случва по образец за такива хора.

Сега, ти трябва да приемеш възможноста, че Бог те е довел в този форум, не да ни кажеш за бр.стеар, а Бог да те освободи от този човек.

Също, трябва да си благодарен на Watchman че е отделил от собственото си време и да изпита в подробности за бр. стеар. и това да го напише тука за да не би да се освестиш и да видиш в какво се заплел. Аз не бих направил това, защото още на първата страница на сайта му се вижда че човека е шарлатанин.

Значи ти си на ред, не ние, топката е в твои ръце.

Най-жалкото в случая е че ето 2 години са минали, ти още не си осъзнал това, и вместо да си се стреснал, и да си размислил, ти идваш с друг профил, повторно да ни проповядваш за бр.стеар.

Освести се човече, отрезни се от виното на бр.стеар, спри радиото, и приеми участието в този форум като милост от Бог. Объркан си изцяло и не знаеш на кой свят се намираш, отрезни се от бр. стеар и после ще говорим и за закона и за шабат, не вплитай нови теми, фокусирай се на темата за бр.стеар.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #33 on: December 16, 2017, 17:58:34 PM »
7ivan, ние знаем, че ти си jemo, но както виждаш не сме те отхвърлили. Ти си сериозен с това, което вярваш за разлика от мнозина християни по черквите и това е достойно за уважение.

Дори малко преди да пропишеш под името 7ivan във форума се чудех какво става с тебе, и дори питах един наш общ позната дали знае какво става с тебе напоследък.

На мен честно казано ми е жал за теб, че хабиш времето и енергията си да следваш самозванци като R.G.Stair, чиито дела не съответстват на претенциите му.

Но твоето адвентистко наследство те е инфектирало със склонност да се поддаваш на лъжепророци. Колкото по-рано се отърси от тия неща, толкова по-рано ще се върнеш към правия път, на който ще срещнеш братя с които да живееш заедно, както Писанието повелява.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #34 on: December 25, 2017, 11:40:27 AM »
Искам да допълня гореписаното. Вестителят който определя дата на второто пришествие не е за подиграване. Неговата вест не е фалшива. Датата може да не е вярна, но вестта е вярна: Исус идва скоро. Затова по-добре да вземем мерки, да поправим пътищата си и отношението към Бога. Или не знаете какво казва пророка в Словото: 'О Господи, Ти ме измами и аз бях измамен' и 'Ако пророк е измамен да каже нещо, Аз Господ измамих този пророк....'. Нашата задача в случая и винаги е да отсееем полезното от вредното за нашето усъвършенстване и да следваме доброто и правдата.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #35 on: December 25, 2017, 12:10:04 PM »
Нека видим какво казва точно Словото, защото с такива преразкази заблуждаваш мнозина.

Писано е:
Второзаконие 18
  20. Но пророк, който дръзне да каже от Мое Име дума, която Аз не съм му заповядал да говори, или който говори от името на други богове, тоя пророк да умре.
  21. И ако речеш в сърцето си: Как ще познаем коя дума Господ не е казал? -
  22. Когато някой пророк говори от Господното име, и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него.


С други думи, това да каже някой дума, че уж била от Бога и тя не се сбъдне, това е смъртен грях, т.е. грях, който води до преждевременна смърт, която са я изпълнявали по времето на Моисеевия закон, а сега Бог я изпълнява и такива хора умират по-скоро.

Ето какво става с пророк, който каже нещо, то стане и после тръгне да отвлича хората към други богове:

Второзаконие 13
  1. Ако се въздигне всред тебе пророк или съновидец и ти означи знамение или чудо,
  2. и се сбъдне знамението или чудото, поради което той ти говори, казвайки: Да идем след други богове, (които ти не си знаел), и да им служим, -
  3. да не слушаш думите на оня пророк или на оня съновидец; защото Господ вашият Бог ви изпитва, за да узнае дали любите Господа вашия Бог с цялото си сърце и с цялата си душа.
  4. Господа вашия Бог да следвате, от Него да се боите, Неговите заповеди да пазите, Неговия глас да слушате, Нему да слугувате и Нему да сте привързани.
  5. А оня пророк или оня съновидец да се умъртви; защото е проповядвал отстъпление от Господа вашия Бог, Който ви е извел из Египетската земя и ви е изкупил от дома на робството, за да те отклони от пътя, в който Господ твоят Бог ти заповяда да ходиш. Така да отмахнеш злото отсред себе си.


Как Господ изпитва по този начин? Като "праща" пророка или като "търпи" и не го умъртвява преждевременно? Сами си отговорете.

Ето и това, което опитваш да внушиш, jemo/7ivan, че Бог бил излъгал пророка и щото Господ излъгал, значи няма проблем. Проблем има и се вижда по-горе, че такъв пророк ще плати с живота си.

Еремия 4:10. Тогава рекох: О, Господи Иеова! Ти наистина съвсем си излъгал тия люде и Ерусалим Като си казал: Мир ще имате; Когато напротив ножът е стигнал до душата им.

Да видим сега: Еремия ли пророкува за мир или пророкува за бедствия? Никъде няма да намериш Еремия да е пророкувал за мир, но пророкуваха за мир лъжливите пророци:
Еремия 23:17. На ония, които Ме презират, винаги казват: Господ рече: Ще имате мир; И на всекиго, който ходи по своето упорито сърце, казват: Няма да ви постигне зло.

Ето още една интересна история
3 Царе 22
  19. А Михей рече: Чуй, прочее, Господното слово. Видях Господа седящ на престола Си, и цялото небесно множество стоящо около него отдясно и отляво.
  20. И Господ рече: Кой ще примами Ахаава, за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един каза едно, а друг каза друго.
  21. Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя.
  22. И Господ му рече: Как? А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така.
  23. Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на всички тия твои пророци; обаче Господ е говорил зло за тебе.


Лъжливят дух в устата на Михей, Божия пророк, ли беше или в устата на тези, които вършеха нечестие и се имаха за пророци? Лъжливото пророчество за осъждение на праведен цар ли беше или за осъждение на нечестивия Ахав, който върши твърде много зло пред Господа?

А не си ли чел и това:
2 Солунци
  11. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
  12. та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.


И ако ти свидетелстваш, че вашите пророци са били "заблудени от Бога", то значи признаваш, че те говорят на тези, които "не са повярвали на истината, а са имали благоволение към неправдата". Какво трябва да направи човек, който прочете тези думи и е вярвал на такива пророци? Трябва незабавно да се отдели от всичко това и да се прилепи към Бога и Словото му.

А за пришествието на Христос само Бог знае и няма да каже никаква дата на никого, но ще има мрак преди да дойде Той (няма да има слънчева, лунна светлина или звезди), както и други белези, които са описани подробно.

Затова всеки лъжлив пророк ще бъде изтребен от Бога и никой, който е истински пророк няма нито веднъж да каже нещо, което да не се сбъдне. Един пророк е лъжлив дори ако само веднъж каже нещо и то не се сбъдне. А лъжепророчицата ви jemo/7ivan е казала не едно лъжливо нещо.

В Божието слово пише "да не слушате думите на оня пророк, нито да се боиш от него", но вие не само слушате, а дори се боите да не направите нещо в разрез с това, което г-жа Елена ви говори и я почитате.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Пророкът на последното време?
« Reply #36 on: December 25, 2017, 12:10:26 PM »
И как точно "вестта" е вярна, а датата не е вярна, ако вестта е че Исус ще дойде на определена дата? Тоест в този случай вестта=датата, как може едното да е вярно а другото не?

Да не би R.G.Stair да е определил някаква дата? И ако да коя е тя?

А относно вестта, че Исус има да се завърне, затова свидетелстват Писанията, и няма нужда от хора да допълват на тази вест, като че Писанията не са достатъчни.

Но Писанията също така говорят, че има определени условия които трябва да се изпълнят преди да се върне Христос. Ето защо всякакви дати за завръщането на Христос преди да се изпълнят тези условия са невалидни. И понеже Писанията са много ясни относно тези неща, не Бог измамва пророка, а те сами мамят себе си или просто стават жертва на измамителни духове.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.