Author Topic: Духът в Писанията - открито и задълбочено изследване  (Read 19892 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Анко

  • Допринасящ
  • *****
  • Posts: 383
Не съобразих,че е подходящо да бъде в раздела за видеа,линкове и материали за четене.
Понеже има толкова много теми и подхождам така,че да не правя и откривам нови.
Ако не те затруднява, коригирай мястото на предната публикация а този пост го изтрий.

Благодаря.

Намерена

  • Посещаващ
  • **
  • Posts: 41
Quote
Намерена, мисля, че не си схванала духа на това, което написах в предното си съобщение. Няма да е лошо да го прочетеш пак спокойно и да го осмислиш.

Приемането на написаните неща във форума на лична основа не е добър подход и води до пропускане на същината на дискусията. Лично трябва да се приема само онова, което е конкретно и поименно адресирано, към всички останали неща трябва да се подхожда от принципна гледна точка.


Watchman,

Не съм приемала нищо от казаното на лична основа и отговорих в първо лице, защото мога да говоря единствено за себе си и ефекта от думите ти в този случай.
Много добре разбирам, че е необходимо да гледаме повече на същината, отколкото да се въртим, заплитаме, лутаме в подробностите и скритото, което не ни е дадено да знаем. И тук няма никакво място за личните ни емоции и кой колко се е засягал на нещо.

Вероятно, зададените от мен въпроси са били неправилно поставени или излишни, щом си счел за необходимо да се изразиш по този начин. Но, ние всички сме толкова различни в мислене, познание, разбиране. Затова и всеки от нас търси Божиите истини дотолкова, доколкото ги е забелязал в Писанията.

Може би комуникацията и като цяло дискусиите биха били по-леки, назидателни, полезни, ако имаме повече дълготърпение и премереност в изказа, особено що се каса до отговор от по-просветен към едва напипващ правилната посока. Все пак, гредите от очите се вадят не със самите очи, нали.