Author Topic: Непогрешимите!  (Read 3530 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Benito_Bonita

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 1
Непогрешимите!
« on: June 24, 2015, 20:53:25 PM »
Привет от мен!
Отдавна посещавам форума, макар и да не е редовно. Основната причина да се регистрирам тук, е за да ви кажа в лицето онова, което сте чули от мнозина други освен мен. За да бъда един от всички тях, като съпричастен!
Най силно впечатление прави факта, че  Watchman и Tihomir и още един двама, имат претенциите да бъдат прави във всяко изказване, всяка тема. Винаги! Като това се отнася най вече за  Watchman и Tihomir. И всяко мнение, различно от тяхното е 'неправилното,.
Във всеки пост, има претенции за непогрешимост! От друга страна, всяко мнение чуждо мнение, дори и в унисон, задължително е коригирано от въпросните господа. Задължително!
Най интересното е, че вие имате претенциите за непогрешимото познаване на словото Божие, и всяко друго познание на същото това слово, е грешно. Задължително!
Казвате на всеки ваш събеседник, че вие се аргументирате със ясното слово Божие, а той голословничел. Когато обаче вашите събеседници използват същото това слово, вие веднага ги обвинявате в неразбиране на словото. Защото видите ли, само вашето тълкувание на последното, е единствено правото, и абсолютно безгрешно! Интересно как от една страна твърдите, че словото е  ясно, а в следващият момент се оказва, че яснотата на същото това слово, е зависима само и единствено от вашето тълкувание.
Многократно съм виждал, как когато вашите събеседници не са съгласни с вас, вие проявявате нетърпимост, която моментално прераства във ярост, следствието на която са обиди, заклемяване, унижение и задължително изгонване от форума.
Досега, аз не съм срещал някой да не е заклеймен като адвентист. Дори и да не е такъв, вие започвате да му обяснявате че е, но просто той не го бил знаел!!!
И това само поради причина, че  Watchman  някога е бил адвентист, но повредата му се е превърнала в такава омраза към последните, че окото на страха му, вижда адвентна заплаха във всеки гражданин!!!
Всички, които не са със вас, си навличат омразата и гнева ви!
То не бяха обиждани, то не бяха гонени хората, то не бяха унижавани, то не.....
Аз няма да коментирам дали това идва от Бога или не. Ще оставя това на разумния читател, за да прецени той сам. Но дали е случайно, че активните участници във този форум са основно  Watchman и Tihomir, и неколцина други, както и факта, че форумът е тотално спрял?! Ако това беше дело на Бога, така замиращо ли щеше да бъде, или щеше да принася плод на спасение? Последните тук липсват окончателно, и винаги ще липсват!! Дали всички тези хора, които ви казаха тези и подобни неща грешат, отритнати са от Бога, не Го познават, не познават словото Му?!! Очевидното и пределно ясното тук, което прави впечатление както когато град е поставен на хълм е, че тук има всичко друго, но не и братско общение!
Няма и как да има. Няма и как да има плодове идещи от Бога, у хора, които имат претенциите за непогрешимост, и всяко изказване има за цел, да изисква поклонение! Очевидно е, че по този начин, болните личности си създават илюзията за значимост, която не могат да получат никъде другаде освен тук, и то от някой заблудени техни съмишленици!
Ако бяхте Христови ученици, Христовите дела щяхте да вършите, а от тези дела, плодове щеше да има!
Форумът сам свидетелства за вас.
За мен е без значение какво ще кажете за коментара ми, как ще ме заклеймите и на какъв ще ме оприличите. Нито има някакво значение дали ще ме изгоните или не.
Тези мои думи остават, защото те са, които свидетелстват срещу вас!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Непогрешимите!
« Reply #1 on: June 24, 2015, 21:11:10 PM »
Никъде не сме имали претенции за непогрешимост. Ако имаш да кажеш нещо конкретно в някоя от темите, отиди, напиши си аргументите и покажи ако видиш, че някъде сме сбъркали.

Ако аргументите ти са според Писанията, не виждам нищо нередно в това да се поправим. Ако обаче нямаш такива аргументи, то всичко написано по-горе си остава да виси във въздуха, защото всеки може да каже всичко, особено ако реши да бяга по тъч линията без да се аргументира. Все едно някой да вземе затворен плик с писмо без да го отвори и да каже — писано е с тъп молив "3 пъти B" и е пълно с граматически грешки и да каже "ето, моите думи свидетелстват срещу писмото". Кой ще повярва на такова твърдение? Наивните и ленивите да проверят (защото пише, че всичко трябва да се изпитва). Кой ще провери дали това твърдение е вярно? Тези, които отделят време да отворят писмото и да видят.

Ако не се аргументираш ясно в конкретни теми, наистина темата ти ще е "Християнски митове и легенди", точно където е написана.

Затова да изпитаме думите ти дали са верни, отиди и в конкретни теми покажи това, което твърдиш. Иначе знаеш как се наричат тези, които обвиняват, обаче не доказват.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Emma

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 98
Re: Непогрешимите!
« Reply #2 on: June 24, 2015, 22:19:25 PM »


Ако това беше дело на Бога, така замиращо ли щеше да бъде, или щеше да принася плод на спасение? Последните тук липсват окончателно, и винаги ще липсват!!
Ако бяхте Христови ученици, Христовите дела щяхте да вършите, а от тези дела, плодове щеше да има!
Форумът сам свидетелства за вас.


Не липсват. Аз съм от скоро във форума. И знам, че Господ ме доведе тук.
Плодове има, също.
Човек гледа на количеството, но Бог гледа на качеството.
Исус избра 12 ученика. Мислиш, ли че това е голяма цифра. Аз не. Но очевидно, Господ - вижда нещата по по-различен начин.
За мен форумът е изключително полезен и ме води към познаването на Него.
Фокусът ми е Той.
Никога, през годините - колкото и грешки и пропуски да съм имала, Бог не ме е оставял да не видя, това, което Той има да ми разкрие, когато гледам към Него..(Исая 45:22 - към Мене погледнете и спасени бъдете).

Сигурна съм, че и за теб, Господ може "да отвори очите на сърцето ти, за да видиш"...
Ако търсиш Истината, винаги и на всяка цена...ще я намериш!

с уважение: Емма
..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3336
Re: Непогрешимите!
« Reply #3 on: June 24, 2015, 22:25:06 PM »
Този човек е един бивш член на форума с името Коцето, който беше изгонен след плеядата жлъч и псувни, които редеше една след друга. През изминалите години той се опитваше да се регистрира отново и отново с фалшиви имена и с подменена самоличност. Е най-после успя и то за какво? За да продължи да сипе от своята жлъч.

Ще му оставим поредното творение да "краси" форума. А Коцето както сам не веднъж е доказал няма място във форума.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 934
Re: Непогрешимите!
« Reply #4 on: June 24, 2015, 22:29:47 PM »
Benito_Bonita
На пръв поглед изгледа да си прав за някой неща, но ако човек следи нещата от доста време както съм аз не би се съгласи напълно с всичко което казваш. Пазят се доста от вълци, поради което понякога са крайни, но тия неща са писани:

Матей 24:12
Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.


А за това, че няма много прииждащи, ами то по принцип са наистина малцина тези които търсят тесния път. А за да го търси човек, той трябва да достигне до него като осъзнаване - което е наистина много. много трудно. Иначе аз съм спорил с тях за доста неща, поучил съм се, но е имало моменти в които са приемали моите аргументи и са се съгласявали. От което се вижда, че не си прав в обвиненията си.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

jemo

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
Re: Непогрешимите!
« Reply #5 on: June 25, 2015, 12:28:29 PM »
@bonita
Ако искаш повече хора цъкни на соц. мрежите. Там винаги е пълно. Мизерията обича компанията.