Author Topic: Така наречения ,,нов завет"  (Read 7170 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 994
Re: Така наречения ,,нов завет"
« Reply #15 on: February 28, 2015, 21:03:03 PM »
Изчаках и прочетох темата отново, така е мисля най-добре. Това което виждам, е че логиката на дискусията се изгубва нейде си и всеки тръгва в различна посока и дали взаимно, дали едностранно не се четем. Ок, моя грешка си е, че не съм проверил думата дето я поправи в Откровение.
Ама ето примерно Тишо и неговата реплика дето стандартно си я пише къде ли не, и обикновено се почват едни дискусии поради нея, не случайно я цитирах по-горе. Директно обвинение има/няма защо давай :D Колко теми съм прочел обикновено се почват едни спорове след нея... Та аз си я знам ама тоя път така се получи, че я цитирах, сега като се замисля даже добре се получи, да се види и да се замисли преди да я използва. Да ясно е защо я ползва, ама не винаги е уместно. Сега може и да не съм прав, ако е така да помисли и да каже, може пък и аз да бъркам.
 
За това, че съм гледал от лична гледна точка, ами то нещата всъщност стигнаха точно до там, бях си обвинен и осъден, заблудените директно в коша, ама и аз съм бил заблуден та как да го чета по различно, значи и аз съм в кюпа с тях - то по различно не мога да го чета :D

Та като отделим тия неща по-горе, тук е мястото да попитам и това

2Ti 2:11  Вярно е това слово: "Защото ако сме умрели с Него; то ще и живеем с Него;
2Ti 2:12  Ако устоим, то ще и да царуваме с Него; ако се отричаме от Него, и той ще се отрече от нас;
2Ti 2:13  ако сме неверни, Той верен остава; защото не може да се отрече от Себе Си".


какво ще рече подчертаното ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3521
Re: Така наречения ,,нов завет"
« Reply #16 on: February 28, 2015, 23:22:51 PM »
Nikolay ти имаш много особен начин на мислене. Правиш връзка между неща, които никой не е имал предвид. Например - Тихомир написа, че си се заблудил по даден въпрос. Всеки от нас се заблуждава по този или онзи въпрос. Никой няма пълна яснота.

Обаче ти взимаш това и почваш да вадиш някакви стихове, които нямат нищо общо с някакви заблуждения по частни въпроси, а говорят за генерално и фундаментално заблудени хора и почваш да правиш някакви абсурдни изводи и заключения. Все едно някой да говори за садене на чесън в Добружа, а ти да правиш някаква връзка с ескимосите в Гренландия.

Както изказванията, които се правят от другите участници във форума, така и ония неща написани в Писанието трябва да се гледат в техния конкретен и цялостен контекст. Вместо това ти хващаш някаква дума, изваждаш я от контекста и я поставяш в напълно несъществуващ контекст започваш да правиш някакви изводи и умозаключения от които направо ми се премрежва погледа. И това съм го забелязал не само във форума, но и в частни разговори с тебе. Според мен това се дължи на някаква фрагментация на ума ти и говори за проблем по който е жизнено важно да започнеш незабавно да търсиш отговори и решения.

Аз виждам, че все повече хора от днешното поколение са с увреждания на ума си и проявяват хроническа неспособност да мислят логично, разумно и праволинейно. Характерно за такива хора е че понякога може да изглеждат напълно смислени, но в друг момент се проявяват по начин, които буквално клони към лудост. Аз постоянно се сблъсквам с такива хора и се чудя как се е случило това нещо на това поколение. Очевидно са в действие определен вид оръжия, които увреждат хората.

Затова е крайно наложително да вземеш мерки в това отношение, защото човек в това състояние прилича на шофьор, който шофира с висока скорост, а всеки момент може да изпадне в безсъзнание и да се разбие фатално.

И нужно ли е да споменавам, че пасажа, който си цитирал последно пак няма абсолютно нищо общо с въпросите за които говорим тука?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 994
Re: Така наречения ,,нов завет"
« Reply #17 on: March 01, 2015, 00:24:19 AM »
Nikolay ти имаш много особен начин на мислене. Правиш връзка между неща, които никой не е имал предвид. Например - Тихомир написа, че си се заблудил по даден въпрос. Всеки от нас се заблуждава по този или онзи въпрос. Никой няма пълна яснота.

До тук си много прав, мога да седна и да ти обясня защо и ще ме разбереш. Но не е тук мястото. Това е разговор за наживо.
Тихомир написа това което написа, аз написах също нещо, седнете помислете, проверете и ще го видите и вие.

Светът за мен е един огромен пъзел, и като такъв всяко нещо има връзка с друго нещо по един или друг начин. Дали човек може да ги свърже ? Ако Бог му е дал да. Дали имам проблем с ума - не мисля. Моя проблем е със света, и греха във света.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 193
Re: Така наречения ,,нов завет"
« Reply #18 on: August 14, 2019, 10:55:25 AM »
Когато човек чете Библията -това представлява заставане пред Бог. Словото е Бог. И в усилията на разбирането на написаното има двама участника. Единият е човека, но другият е Бог. Който отваря ума, за да бъдат разбрани Писанията. Писанието няма да бъде разбирано, ако всичката тежест е оставена на плещите на човешкия ум. С вяра разбираме е писано в посланието към Евреите 11 гл. Вярата разбира. Носи разбирането в себе си.

Когато в историята са се намирали критици на Библията и за започвали да я четат с цел опровергаване, те са нямали вяра. И наивно са мислели,че ще успеят да опровергаят текстове от Божието Слово. При някои идва вяра с четенето. Дар от Всевишния. После са ставали защитници на Библията.

Бог открива истините от Словото Си на търсещия искрено. Четенето на Библията е общуване с Бог.
Откриването на Бог всъщност не смятам,че е толкова трудно за човека. Не е някакъв къртовски труд. Но човек трябва да го поиска. Да пристъпи.
На човеците е дадена огромна благодат чрез Христос. Който дойде при Мен, никак няма да го изпъдя - казва Спасителят, Елате - казва.
По-трудното е друго след това, когато започва очистване на пръчките от лозата, когато при подрязване пръчките на лозата пускат по малко сълзи.
Божият Син е лозата, ние сме пръчките. Той ни подрязва,за да даваме повече плод. И казва: Не се страхувайте, не бойте се. Аз съм с вас през всичките дни.