Author Topic: За девствеността или защо е добре да научим децата си да се пазят.  (Read 8396 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 504
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Quote
Владо, ако седнеш да почетеш за Телегонията, ще видиш, че някои "метафорични" текстове, не са съвсем метафорични... Включая този който коментираш.

- предпочитам да чета научни трудове, не хипотетични изложения

- с отметка към горното, че дори и научните трудове често са в дисонанс с Божието вечно слово

Quote
Проблема със всичките видове "следи" които коментираш е, че в според зависи от какво са, те изчезват след някакъв период от време и не са "вечни".

 - все пак е по-добре човек да се аргументира ясно и сериозно с Божието писание, както и аз, апропо, съм сторил

- доказателство в писанието за друго твърдение аз, поне на този етап, не намирам - ако някой е намерил, моля, да изложи (например, че мъжът оставя следИ В/ВЪТРЕ в девицата за целият `и живот)

- ПРОБЛЕМЪТ с освещението на теорията, че мъжът оставя следИ ВЪТРЕ В девицата, както посочих, е сериозен и човек трябва да осъзнае, че редица неща се променят в момента на познаванета на Всевишния, Който очиства както душата, така и тялото на Своят народ, ТЪЙ КАТО ИМА ЗАВЕТ с този народ, приемайки го като "тялото на Своят Възлюбен Син".
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Quote from: Владо
Запазването на девствеността е нещо изключително важно.

Не става ясно обаче ЗАЩО е важна девствеността. Тя очевидно не е нещо самоцелно и нещо осмислящо само себе си. Би трябвало да има РЕАЛНА причина за тази важност. Теорията за телегонията дава един възможен отговор на това защо девствеността е важна. Дали отговора е пълноценен, аз не мога да твърдя, но ако не друго тази теория е помогнала на много момичета да се опазят чисти, или най-малкото да спрат да блудстват безразборно.

Когато един баща обяснява на децата си колко важно е да пазят девствеността си, той трябва да може да го мотивира по някакъв реален и практичен начин, а не просто - това е така просто защото е така. Да то е така, ама самото утвърждаване на това, без осъзнато мотивиране за това което стои зад него, трудно ще пребори бушуването на младежките хормони.

Quote from: Владо
човек трябва да осъзнае, че редица неща се променят в момента на познаванета на Всевишния, Който очиства както душата, така и тялото на Своят народ, ТЪЙ КАТО ИМА ЗАВЕТ с този народ, приемайки го като "тялото на Своят Възлюбен Син".

Да, редица неща се променят, но не всичко се променя. Човек запазва същото си тяло, същата душа, получава нов дух, който е ново създание. Тялото и душата обаче не са ново създание. Как точно се очиства тялото човек като повярва? Ако е бил мръсен изведнъж става все едно се е изкъпал и вече не трябва да се къпе ли? Ами душата? Тя не се ли обновява чрез дълъг процес на освещение траещ цял живот?

Сексуалните връзки остават следи не само в тялото, но и в душата на човека. При покаянието Бог не дава нова душа и ново тяло. Остават си старите. Тялото ще се обнови едва при възкресението, а душата се обновява чрез процеса на освещение. Ето защо не е без значение и без последствия какво човек в правил с тялото си (и душата си) преди да повярва.

Quote from: Владо
- предпочитам да чета научни трудове, не хипотетични изложения

Аз напоследък се утвърдих в убеждението, че обективна наука не съществува. Така наречения "научен метод" е погрешен и неадекватен, понеже отрича съществуването на духовните реалности и приема материалния свят като затворена система. По този начин той дисквалифицира себе си като адекватен метод за търсене и намиране на истината.

Единствения адекватен метод за изследване на реалността в която живеем и търсене на Истината е чрез Божието Слово и Святия Дух. Тези двете са недостъпни за светските хора (както и за християните, които се кланят на "научния метод:), ето защо те не са в състояние да търсят и откриват истината.

Слава за Бога е да скрива нещата, а слава за царете (царското свещенство) е да издирва Божиите тайни. Само те са в състояние да откриват тайните и да намират истината. Света ходи и живее в тежка тъмнина и всичките им "научни" напъвания са добре дефинирани в посланието към Римляните с думите "като се правеха на мъдри те глупееха".

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 109
Ето едни стихове върхо които може да се разсъждава

 9 Но Онан знаеше, че потомството нямаше да бъде негово; затова, когато влизаше при братовата си жена, изливаше семето си на земята, за да не въздигне потомство на брата си.

1 Коринтяни: 6:16 Или не знаете, че който се съвъкупява с блудница е едно тяло с нея? защото "ще бъдат", казва, "двамата една плът".