Author Topic: Зъбна хигиена и лечение  (Read 12955 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

YN

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 86
Зъбна хигиена и лечение
« on: May 31, 2014, 10:35:12 AM »
Това много ме вълнува, защото аз съм маниак на тема зъби. Винаги съм си миела зъбите много прилежно с паста за зъби, а наскоро я спрях (най-вече заради флуора), и вече се мия с смесица от сода, сол и кислородна вода. Но имам два малки кариеса - единият се появи още когато се миех с паста, а другият го видях вчера, и ужасно се паникьосах. Това са ми първите кариеси изобщо, и много искам да разбера дали има начин да се излекуват (зъболекарите казват не, ама аз не им вярвам). Четох малко по интернет и отбелязах някои храни за избягване и такива, които уж помагали за зъбите. Също от днес започнах oil pulling с зехтин, и се надявам и това да има положителен ефект.

Четох, че било добре да се пие сурово мляко (не пастюризирано) и да се яде месо от животни, които са пасли трева, но първото е незаконно да се продава тук в Дания, а второто ужасно скъпо. Имаше и някои по-постижими неща, които със сигурност ще ги приложа. 

Бих искала участващите във форума да споделят собствените си преживявания със зъбната хигиена и евентуално лечение (по естествен и натурален начин) на кариеси и други проблеми. Всички знаем изложените от официалната стоматология "теории", и аз винаги съм следвала съветите на зъболекарите. Но кариесите ми са даже на места където много внимателно си мия зъбите. Също си изплаквам устата след ядене и гледам да не ми остават парченца по зъбите, но очевидно не помага!

 
Psa 111:7  Делата на ръцете Му са вярност и правосъдие; Всичките Му заповеди са непоколебими;
Psa 111:8  Утвърдени са до вечни векове, Като са направени във вярност и правота.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #1 on: May 31, 2014, 13:31:38 PM »
Да, проблемите със зъбите са наистина нещо неприятно и е трудно да се справи човек дори и да не живее вече по градския начин на живот и мислене.

Зъбите се развалят най-вече от липсата на необходимите вещества в организма и затова организмът си ги взема от зъбите и костите. Това не е само калций, а съвкупност от елементи.

Това, което е нужно за тялото, за да изгради част от зъба наново са определени храни (отчасти естествено е възможно и това ще спре разрушаването на зъбите или болките, където е открит коренът).

Едното е жабуренето с олио (слънчогледово, сусамово или маслиново). За който не знае този метод, става въпрос за следното: преди ядене (или 2 часа след ядене) си жабуриш устата около 15-20мин с малко олио (колкото е комфортно, примерно 1 супена лъжица). Това помага за задравяване на венците, особено за тези, които имат парадонтоза или начални нейни стадии. След 3-4 дни зъбите се избелват (така не може да ги избелите и с четка за зъби). След около 3 седмици ако венците са били тъмни и болезнени, стават здрави и розови, като това е при жабурене сутрин и вечер.

Другото нещо е жабурене с орехова тинктура. Берат се залени орехи (дори сега им е времето, юни месец). Пълни се съд, примерно голям буркан и се покриват с ракия или чиста водка. Оставя се на тъмно за 40 дни и течността става кафява. Прецежда се и се държи на тъмно. Жабури се с нея 1-2 пъти на ден (или колкото искате). Част от нея е добре да се сложи в малък съд, защото е добре да няма достъп до кислород, а ако се отваря големия съд постоянно, ще има постоянно досег с кислород. Ако се отлее в малък съд и се жабури от него, тогава ще се запази по-дълго време големият съд.

Орехова тинктура се продава също, но често домашно направената е по-силна.

Зъбите може да се чистят със смеси от хума, морска сол, сода, градински чай, мента. Може и зехтин да се сложи, за да е като паста. Има най-различни рецепти.

Тези неща по-горе са по-скоро за спасяване от последствията на съвременния начин на живот. Трудно е. Ако човек е живял по друг начин, няма да има нужда от тези по-горе.

Храненето трябва да е разнообразно и да има и свежи плодове и зеленчуци в менюто. Суровото мляко е също от голяма помощ особено чистото масло. Месото също е добра храна в тези случаи, обаче с това месо по магазините е по-скоро опасно. Ако има чисто месо, което е хранено както трябва и е заклано както трябва, тогава е друго.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #2 on: May 31, 2014, 16:06:07 PM »
И аз от доста време търся алтернатива при зъболечението. Принципно от дете имам проблеми със зъбите, поради ядене на много сладко и липса на хигиена.
Поради тези причини и дълги години на невежество, почти нямам зъб който да е без пломба. Най-лошото беше, че след като ми изчистваха всички кариеси, за 2-3 години се появяваха още толкова. Слава Богу, от както получих разбиране за правилно хранене, кариесите спряха да се появяват почти на 100%. За съжаление, въпреки редовното миене и сравнително правилно хранене от няколко години насам, наскоро забелязах на няколко зъба мънички дупчици, а случайно докато оглеждах една от дупчиците с огледалце видях и кариесно петно от вътрешната страна между два зъба, което иначе не се виждаше.
Това доста ме стресна и започнах да търся и да ровя по форуми за алтернативни методи, понеже никак не ми се иска да опирам отново до зъболекари и гадни пластмасови пломби.
Попаднах на ето това видео http://www.youtube.com/watch?v=QkXDyN5S7ks където има споделена доста добра информациа за причини, превенция и лечение на кариесите. Като цяло оборва теорията, че немиенето на зъбите води до бактерии, които изяждат зъбния емайл. Твърди точно това което и Тихомир каза - за липсата на вещества в организма и споменава най-подходящите продукти, чрез които може да се набавят.
Моето убеждение е, че ако човек се храни здравословно и правилно, без бели брашна захари и рафинирани храни, миенето на зъбите е предимно с цел освежаване на устата, което освен че премахва неприятната миризма, а гниещата храна между зъбите, ако не за кариес то със сигурност е предпоставка за възпаление на венците. Също и за грануломи които се отразяват много лошо на цялото тяло, защото са огнище на възпаления.
От скоро позлвам домашна паста(преди това ползвах хомеопатични, но пак имат някакви химийки), която представлява смлян карамфил(много силно природно антисептично действие) и малко сол за минеразлизация, може и 2-3 капки зехтин, много приятно и свежо е чувството след измиване!
Също така, докато търсех повече информация, намерих и тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334164.45 където Dr.Jend, който е зъболекар по професия, споменава за благоприятен резултат след смяна на начина на хранене и наблягане на сурова храна. Макар да не е излекувал кариеса си, то вече 12 години стои на едно ниво, което е удволетворяващ резултат. Малко по-надолу в темата, потребителя Людмил споделя много полезна информация и твърди, че от ядене на определени храни - големи количества кълнове от слънчоглед и люцерна, а също и домашно козе сирене, за половин година кариозните петна по зъбите на сина им са изчезнали напълно, има и снимки. Мисля доста окуражаващо...
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

YN

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 86
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #3 on: June 01, 2014, 19:17:11 PM »
Добри новини! Новият кариес се оказа, че изобщо май не бил кариес. Колкото и да го търках с четката не се махаше и го човъкрах, и пак си оставаше, и аз затова реших че е кариес. Обаче днеска втори ден жабурках със зехтин, и след това успях да го махна черното петънце с игла - така и не разбрах какво точно беше. Но съм много доволна!

Също ще си купя кокосово масло да жабуря и да си добавям към "пастата" за зъби. Казват че е много добро и хубаво почиства.
Psa 111:7  Делата на ръцете Му са вярност и правосъдие; Всичките Му заповеди са непоколебими;
Psa 111:8  Утвърдени са до вечни векове, Като са направени във вярност и правота.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #4 on: June 02, 2014, 19:35:42 PM »
Интересна тема, ще опитам и аз нещата описани тук, надявам се на добър резултат :)
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #5 on: June 03, 2014, 12:27:02 PM »
Също от днес започнах oil pulling с зехтин, и се надявам и това да има положителен ефект.

Според това което съм чел до сега, най-много се препоръчва шарлан (слънчогледово студено пресовано) и сусамово, с тия две имало най-добри ефекти. Аз съм правил само с шарлан.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #6 on: June 10, 2014, 00:57:44 AM »
Има един доктор-билкар, казва се Richard Schulze. Човека е езичник, но има доста реално познание и голям опит с лечение с билки, особено ракови  и такива заболявания от които официалната медицина вдига ръце (за щастие на тези хора). Преди някоя година попаднах на негова поредица с видео интервюта, а заедно с тях върви и една книга Save Your Life. Мога да кажа, че книгата е доста добра, както и самите видеа, и човек може да научи много важни неща.

Още миналата година четейки книгата, остави ми впечатление междудругите неща и тази част където говори за лечение на венците и зъбите. Интересното е, че малко преди да се отвори тази тема, повторно четох тази част от книгата с намерение да приложа някои от нещата които той препоръчва.

Това което той препоръчва е правене на тинктура* от няколко неща, едно от нещата (bayberry root) е трудно да се намери тук (ако някой го намери нека каже), но може да се поръча от интернет на не много висока цена. Но второто по важност нещо може да се намери, и скоро открих какво точно е това, защото миналата година когато четох книгата не ми стана ясно, и не се заинтересировах повече тогава.
Става дума за oak gall, или на български шишалка. На кратко това е някакво образувание на листата или клоните на дъбовете, където насекоми снасят яйца. Но след излюпването, насекомите напускат самата шикалка, и тя може да се вземе, да се натроши и се прави тинктура. Повече за шикалка може да прочетете тук.

От всички билки които използва, Шулц най-много внимание обръща на две, и това са:
-лют пипер (cayenne pepper) и чесън. Казва че това са двете най-мощни неща които са наш съюзник в лечението на почти всичко. Ако прочетете книгата ще видите, че използва тези две неща за почти всичко.

*тинктура е екстракт от билка във алкохол. По-точно, слага се билката във алкохол, препоръчително 40% водка, блендира се за кратко, и се оставя така най-малко 14 дни като се разбръква буркана всеки ден, и после се прецежда. Най-добрите тинктури се правят със свежи билки, но доколко не е възможно, може и с изсушени.

Другото ново нещо за мен беше ползването на тъй наречения waterpik. Това е малко апартче което има съд където се слага вода (в случая и тинктурата) и прави водна струя с която минаваш прилежно венците и зъбите. Според мненията които четох в амазон, хората са много доволни и постигат много добри резултати даже и само с вода. Тука човека свидетелства за много добри резултати и само с лют пипер. Това помага самите екстракти от билките по-надълбоко и по-добре да вникнат в зъбите и венците. Самия waterpik не е задължително, но е силно препоръчително за по-добри резултати.

Искам да пусна тази част от интервюто за всички да може да прочетат, интервюто е на английски, но за тези които не знаят, може после да преведем и най-важната част, самата формула.
Dr Schultz Interview:

BISER: Now let’s go to gum problems, You just helped a friend of mine cure an incurable gum condition. Let’s explain what happened and what you did, so readers could get identical cures themselves.

SCHULZE: Certainly Your friend, was scheduled to have all his upper teeth removed immediately.

For him, it was dangerous, because he was a diabetic and prone to uncontrolled bleeding. He took Vitamin C for his gums, but it was useless. His teeth wobbled up and down, and blood dripped down his throat from the infected gums.

His lifelong dentist was so afraid of a blood clot going to the brain, he sent the patient to a second dentist. He said he couldn’t live with himself if something went wrong, i.e. death.

You told me about the problem, and I sent by overnight express a mixture I made up. I instructed your friend to put 90 drops into a water pik, to drive the solution deep into the gums. Within a day the gums were 50% better. Within a week, 90% cured. Gums firm, pain gone. His dentist was baffled — because your friend didn’t tell about the herbs; he just told the dentist that he had “prayed.”

BISER: This just shows another way to use cayenne they’ve never thought of— and you don’t get it from a capsule.

SCHULZE: That’s right. Let me tell you what happened to my own gums, then I’ll tell your readers how to make the formula themselves.

One of the first mouth diseases I experienced myself was gingivitis: bleeding gums due to plaque buildup and inflammation. Well, I thought the first thing I would do is: “Let’s stop the bleeding.”

So I put cayenne on my gums to stop the bleeding. At the same time, I was investigating various exotic herbs I could use to tighten the gums. I looked at various herbs and barks that are used around the world. As I was investigating, I was continuing to use the cayenne to stop the bleeding.

What happened was that the cayenne healed all my problems with my teeth and gums. I thought it was just stopping the bleeding, but it was also increasing the blood flow to my teeth and to my gums — which helped my gums from not receding.

It also took the pockets in my mouth and brought them back up to normal. Then I started adding these other herbs, but I never took the cayenne out.

My family was very, very poor and I never had any dental care whatsoever I never saw a dentist before the age of 20, and I had not only gum disease, tooth decay but I had extremely deep pockets and. bone loss at an early age. I didn’t have a good genetic tooth history.

“Most of my relatives talked funny. I thought it was because they were German. But it was because they had no teeth.”

SCHULZE: I had some very deep gum pockets, and the dentist had suggested all types of procedures. But I had already healed my heart using herbs. So I said to him, “Give me some time and let me go to work with the herbs.”

BISER:
How big were your gum pockets?

SCHULZE: I remember the deepest pocket that the dentist measured was 9 millimeters.

BISER: What do they consider a 9? Incurable?

SCHULZE: The depth of a pocket you want between your gum line and the root of the tooth is about 2mm. They are taught in dental school that a 4 is “iffey” — and anything from a 5 and beyond can’t ever come back.

You have too much bone loss, and even if you have what’s called root planing or root scraping, the gum will not adhere, so you have to have gum surgery to cut the gums away.

I had a 9 on one tooth, numerous 8’s, and the rest of my mouth was about a 7. It was suggested to me to have not only root planing but also gum surgery.

I used the formula I’m about to give your readers, and brought all my measurements up to between 2’s and 3’s. Numerous dentists have told me this is impossible and it is taught in dental school that it is impossible.

But again, we always have to remember what doctors mean by impossible really is, “As far as I know — and with the techniques that I have been taught.”

I’ve heard from., every patient I ever had that the healing they got was a miracle — or that it was impossible. But since then, I’ve had hundred’s of patients who were supposed to either lose their teeth, or who were setup for dental surgeries. By using this formula, they tightened their gums, grew bone, and reattached their gums.

BISER: You said, “Grow dental bone?”

SCHULZE:
Absolutely It always cracks me up. People say they break their arm, and they have no problem realizing that they have bony growth to mend a bone, But why don’t people think they can get their dental bones to grow back?

I’ve seen people’s dental x-rays in which the tooth can get so soft that if you push on them with a pen you can dig right into the tooth. The bone is so soft and degenerated. The only thing dentists know how to do is use aluminum waste and fluoride to try to fill in the holes in your teeth, Well, the cayenne will cause the blood to get there, which will cause the bones to grow back.

BISER: What’s the formula for readers in case they want to try it on their own?

Full home instructions on making the dental ‘formula from heaven.’

SCHULZE: Let’s see, this is to make about 4 ½ oz formula. It’s a very interesting formula. I discovered, something about cayenne that no one knows. I will explain it as we go through the formula.

The formula is:

Продължава...


"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #7 on: June 10, 2014, 00:59:48 AM »
The formula is:

2/2 oz. of echinacea root tincture (these are all tinctures or oils)
8 dropperfuls of tea tree oil,
1 oz. of bayberry tincture (make it yourself)
1/2 oz. oak gall tincture (make it yourse1~)
4 dropperfuls of cayenne tincture (only the hottest tincture)
20 drops of peppermint oil (get the best you can find.)


The echinacea tincture deadens the pain immediately — when you get it down into your gum line. It also is a surface disinfectant and stimulates your immune system to start working against bacteria that are down in there. The bayberry is one of the stronger astringents, so it will take that gum tissue and literally tighten it right up in front of your eyes.

BISER: They can just find gall from an oak tree, can’t they?

SCHULZE: That’s right! You go out to an oak tree and look where the insects have infested it, or whatever, and you will see these big swollen knots.

BISER: And you cut that off right?

SCHULZE: Yes, oak galls are the highest source of tannin found in nature, and so it is much stronger than oak leaves.

BISER: And you cut the bark off?

SCHULZE: No, you can actually just pound it up. You’re going to need a big hammer, if not a sledge hammer. Pound the heck out of that gall. It’s like a big woody knot, and it really won’t have any bark on it, or very little, just pound that whole thing up, and tincture it. It’ll take a few days for it to soften up. It may be even a week.

BISER: And if you can’t get oak gall?

SCHULZE:
Then you can get oak bark instead.

BISER: But it’s not as good?

SCHULZE: Yes, the oak gall is stronger. The oak gall comes up with two to four times more tannin than the oak bark.

BISER: So if they had to use oak bark that would be from a really good source, they’d have to use 2 to 4 times as much.

SCHULZE: That’s right.

Most people say oak bark is much stronger as an astringent for the gums than bayberry because oak bark has more tannin.

All I can say is: They never tried it, because bayberry has shown me it tightens up the gums much better than oak bark or oak gall, but oak gall works welt too. That’s why I put double the amount of bayberry in the formula.

I put oak tincture into my mouth and it’s an astringent. You put bayberry tincture into your mouth and it feels like it is going to glue your tongue to the top of your mouth. It’s much more astringent.

Now here is an amazing thing. Normally in a 4 oz. bottle, one to four drops of a 250,000-heat unit cayenne tincture would make it very hot. About a drop an ounce is all you need of 250,000 heat-unit cayenne. Three drops an ounce, and you almost can’t put it in your mouth.

I put 120 drops, or 4 dropperfuls of cayenne into this mixture. What’s amazing is that tea tree oil neutralizes the taste of cayenne burning. I don’t know why that is. I don’t have any explanation for it. So when you take this formula, you’ll go, “Well, it’s a little bit hot.”

With 120 drops, you should be crying on the floor for an hour I’ve put as much as I think I can put in the formula without burning your mouth off.

It is amazing how the tea tree oil neutralizes the burn. It is the greatest oral disinfectant, but it also allows you to take about 100 times more cayenne pepper than you could normally handle and get it down into those gums.

The formula also contains peppermint oil, a disinfectant and circulatory stimulant. This oil helps with the blood in the mouth area. It also makes the whole formula kind of taste nice and more palatable, and it freshens your breath.

Why not do that at the same time, if we are talking about digging out food you ate three years ago from under your gums? Why have the person you live with suffer from that?

BISER: Peppermint oil is a disinfectant? I never heard that.


SCHULZE: Oh yes, a very strong disinfectant, and it’s a very strong circulatory stimulant. Dr. Christopher even listed it next to cayenne in his School of Natural Healing under circulation stimulants. Peppermint also reduces inflammation, so it’s a great one for curing dental diseases.

BISER: Where can readers find peppermint oil?

SCHIULZE: Peppermint oil is available almost in most stores; herb companies sell it, and so it’s available. What is impossible to get is the organic peppermint oil. I can get it for my own use, but it would he good if more companies could make this available to the public.

“I’ve never seen anybody go longer than 2 or 3 days with the dental formula and not have their gum bleeding stop.”

BISER: How do readers use this formula?

SCHULZE: Put it in a water pik. A water pik is the greatest way to introduce herbal extracts into your teeth and gums.

Buy a water pik, fill it with distilled water, put two, four, six, or even eight dropperfuls of this tooth and gum mixture into the water pik. Start it off on the low setting, but then work over weeks to raise it to its highest setting. Do this twice a day. Anybody who has bleeding gums: do this for two days, and your gums will stop bleeding.

Also, when you’re done, rinse about 10 seconds of clear water through the water pick, because the tea tree and peppermint oil will burn out all the gaskets in the machine.

No one else will tell you that — because they have no practical experience with herbs. If you don’t rinse it out in two weeks, you won’t have an $80 machine anymore, because it’s all leaking and falling apart. That’s because these oils disintegrate rubber — and the gaskets in the machine are rubber
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #8 on: June 28, 2014, 11:33:53 AM »
Мак тествах това със Шарлан и ефекта е почти никакъв като избелване сега относно други полезни неща не съм сигурен и вероятно има, но като избелване се стигна до едно така да кажа изчистване на зъбите и нищо повече. Близо 7-8 дни го правих тук там съм пропускал поради ред причини, но това което спомена Тихомир по горе, че за 3-4 дни сутрин и вечер трябва да са много бели зъбите - ми при мен не се получи.
Да не би да ползвате още нещо и двете да допринасят за избелването ? Защото аз почиствам зъбите с четка и след това ~20-тина минути жабуркам с Шарлан.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #9 on: June 28, 2014, 13:30:19 PM »
Избелването се получи наистина след първите няколко дни, но аз продължих около 1-2 месеца с тази процедура и сега също профилактично от време на време.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #10 on: June 28, 2014, 14:45:12 PM »
А кой казва, че зъбите "трябва" да са избелени? Това е пак измислено от съвременната култура на суетност и прехласване по външния вид. И не виждам с какво белия цвят е по-добър от цвета слонова кост примерно? Същото е и с естествения памук - цвета му е подобен на "неизбелени" зъби, обаче те го обработват с всякакви химии за да стане "бял" - и с каква полза?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #11 on: June 28, 2014, 15:49:37 PM »
По принцип зъбите са бели с хубав бял цвят. Не случайно като се видят снимки на аборигени или чернокожи далече от "цивилизацията", зъбите им са здрави и бели, а съвременното градско общество поради начина си на живот, му липсва тази естествена белота и се стараят по други начини. Причината в цвета е от храната и това, което обитава като "среда" в устната кухина на всички нас и разликата с тези хора, които са далече от този начин на живот, в чиято устна кухина има съвсем различна среда.

В Писанията още пише, че зъбите се избелват и от млякото (както може да свържете, че някои богаташи са се къпали или се къпят в мляко поради тези му свойства).

А избелените зъби по естествен начин няма нищо общо като цвят с тези, избелени по изкуствен начин (където бялото е едно такова сивкаво-бяло, а не кремаво-бяло както са естествено).
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #12 on: June 28, 2014, 16:55:20 PM »
А кой казва, че зъбите "трябва" да са избелени? Т

След 3-4 дни зъбите се избелват (така не може да ги избелите и с четка за зъби).

___
А за това което обясняваш, Тихомире, съм напълно съгласен. Мен това ми направи най-силно впечатление от клипчето за африканската бира, бабата там имаше по здрави зъби от мойте, а наоколо нито един зъболекарски кабинет :D

Та въпроса за зъбите ме интересува и позачитам тук там, но нещата като гледам отиват към суровоядство на доста неща.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

JCPower

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 43
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #13 on: July 16, 2014, 02:05:53 AM »
На кратко: Корена от черния оман помага да се реминерализират зъбите. Ефекта на екстракта от зеления орех е същия. Сода бикарбонат е достоен заместник на зъбната паста от магазина и отровите в нея (главно флуор-а).

Имах изгнил мъдрец и исках да намеря някое алтернативно лечение въпреки че зъболекарите настояваха че трябва да се извади. След много четене онлайн, се спрях на корен от черен оман (на прах)  и екстракт от зелен орех. Праха от черния оман го слагах директно на болния зъб за 20 минути. После правех чай от него и промивах устата с него (като се охлади). Екстракта от зелениа орех - 1мл в 20мл вода и оплакване на устата за 3 минути. Вместо зъбна паста почнах да използвам само сода бикарбонат.

Нямах търпение да изчакам да се излекува и махнах мъдреца но зъболекара след като видя ренгеновите снимки каза че оралната ми хигиена е отлична и че съм нямал нито един кариес.

Нели

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 203
Re: Зъбна хигиена и лечение
« Reply #14 on: December 28, 2017, 20:23:16 PM »
Да споделя и аз нещо за чувствителни венци, което открих преди малко.

От това, че ядох студено кисело мляко от хладилника, ме заболяха венците. Отворих аптечката и най-подходящото ми се стори корен от валериан на прах, сложих си малко на венците и след малко болката стана поносима, но пак се усещаше.

След това сдъвках чесън и го оставих за известно време в устата (цялата уста) и болката съвсем изчезна. Няма и помен.