Author Topic: Кои са евреите?  (Read 13113 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 250
Re: Кои са евреите?
« Reply #15 on: October 15, 2019, 11:17:00 AM »
Мисля,че го разбира, но колко ли са хората, които говорят истината на 100 % и публично...
Пък и винаги сме с едно наум, когато четем нещо някъде из нета, копирано, препредавано и често изменяно според нечии редакции.

Не съм се замислял за това дали палестинците може да се окажат наследници на земята, това е интересно. Както казваш - 2 са признаците за това. Кръвта и вярата в Христос.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Кои са евреите?
« Reply #16 on: October 15, 2019, 12:41:00 PM »
Признакът е само един, не два.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 250
Re: Кои са евреите?
« Reply #17 on: October 23, 2019, 13:42:53 PM »
Признакът е само един, не два.
Без да търся конкретно, нещо интересно:

Какво значи„истинска църква‟? Какво трябва да видят евреите? Как да го  постигнем?  Забележителното  е,  че  Павел  оставя  този  въпрос  висящ.  Не  дава обяснение какво има предвид с това или как трябва да се постигне. Но знаем поне това, че  църквата,  която  може  да  възбуди  към  ревност  евреите  е  същата,  която  може  да победи и силите на тъмнината. Това което изисква едното служи и за другото. Знаем, че две тайни трябва да изпълнят. Едната е тайната на Израел,  а другата е вечната цел на Бога, посредством църквата–да  се  изяви  многообразната  премъдрост  на  Бога  пред небесните началства и власти на нечестието. Тези две тайни очакват изпълнението си и Бог създаде всичко именно заради това.

Артър Кац

http://www.sviatost.info/arthur_katz/2_Books/ak_book---Istinskata_Cwrkva.pdf

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Кои са евреите?
« Reply #18 on: October 23, 2019, 14:01:14 PM »
Разделянето на Христовата невяста от Израел която се прави днес е неправилно. Много вярващи хора влагат в понятието Израел погрешно значение, значение което ап. Павел не е влагал. Израел в писанието е плътски и духовен. Духовният е тези които са с обрязани сърца, а плътският е този който е само с обрязана плът. От тези с обрязана плът, към Църквата (духовният Израел, по дух), ще се присадят само тези, които не останат в неверие. Това е което ап. Павел разяснява.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3611
Re: Кои са евреите?
« Reply #19 on: October 24, 2019, 13:08:53 PM »
small axe, ако твоите деца не станат християни (сиреч са твои синове/дъщери само по плът, не и по дух), тогава ти ще ги лишиш ли от наследство? Ще се отречеш ли от тях, че те не са вече твои синове, или все пак силата на кръвта ще те накара да продължиш да ги считаш за свои синове/дъщери?

Това е един добър въпрос върху който да се замислиш.

Друг добър въпрос, ти направи следния коментар:

Quote
Признакът е само един, не два.

Като този коментар е направен в контекста на казаното вече в темата относно принадлежността на обещаната земя. С други думи от твоя коментар казан в този контекст логично произлиза следния въпрос:

Означава ли тогава, че християните имат право да претендират за обещаната земя? Говорим за територията от  Нил до Евфрат обещана на Авраам? И ако да, тогава трябва ли да почнем да ходим да се населваме там? Или ако не тогава НА КОГО принадлежат обещанията за земята и на КАКВО ОСНОВАНИЕ?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Кои са евреите?
« Reply #20 on: October 24, 2019, 14:47:17 PM »
Децата по плът не са Божии деца, ако няма обрязване на сърцето чрез вяра. Така е било винаги от древността, до наши дни. Това е постулат. Апостол Павел го обяснява в посланието към римляните.
Затова и от Израил по плът ще спасят само онези, оито обрежат и сърцата си. Тоест от отсечени клони станат присадени клони. Апостол Павел е пример за това. Остатък има винаги и в онези дни и днес и в бъдеще, до пришествието ще се присаждат отрязани клони на маслината. Маслината е именно Христовата църква, която е реално Израел. Просто днес към този истински Израел се присадиха и езичниците чрез същата вяра, а тези които от тях  ако не стоят в нея ще бъдат отсечени.

На вторият ти въпрос бих казал, че тн. обещана земя принадлежи на Божиите хора с обрязани сърца. И сам Бог ще прецени какво, кога и как. Не смятам , че е наша работа на вярващите да се населваме някъде по наше решение. Ще дойде ден всичко ще се обнови, тогава ще видим нещата ясно. Знам това ясно, че в Новият Йерусалим, градът слизащ от Бога, който е невястата Христова, ще обитават Божии деца с обрязани сърца, родени от Бога преди Милениума. Те ще царуват с Христа, като царско свещенство. Това разбирам от писанията, това и пиша.