Author Topic: Украйна - огледалото на звяра.  (Read 7044 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Украйна - огледалото на звяра.
« on: April 29, 2014, 04:15:36 AM »
Не знам дали има хора, които да не са чули за събитията започнали и продължаващи да се случват в Украйна. Не знам обаче колко от наблюдаващите тези събития осъзнават, че Бог чрез тези събития дава на целия свят, а най-вече на своите хора да наблюдават като в огледало методите на действие на петия звяр и как тези същите методи ще бъдат приложени върху нас във войната на звяра срещу светиите, за която се говори в Откровение 13-а глава.

И тъй като тази тема е своево рода разклонение на темата за петия звяр, е добре ако някой попада тепърва на нея да се запознае с вече изписаното по въпроса за петия звяр в оригиналната тема.

В картината за случващото се в Украйна има няколко ключови момента, които не са съвсем известни, но ако не бъдат разбрани, цялата картина ще остане неясна.

1. Първия ключов момент е битката за така наречената "морална висота (moral high ground)" или казано с други думи "морално превъзходство". От военното изкуство е известно, че онази армия, която се намира на high ground или на по-висока позиция на терена има огромно предимство въпреки останалите фактори и обикновено побеждава. В историята са запазени множество битки когато много по-малобройна армия разбива превишаващите я многократно вражески войски, защото е била позиционирана на по-висок терен от врага. Такава е битката на генерал Хюстън срещу мексиканската армия след която битка американците успяват не само да победят многобройната войска на мексиканския Наполеон, но и да анексират целия Тексас от Мексико. Разбира се от нашата история ние знаем битката на опълченците на Шипка срещу ордите на редовната турска армия и те успяват да удържат позицията си срещу превъзхождащата ги не само по брой но и по въоръжение турска армия благодарение на високата позиция от която са воювали.

При бойните изкуства важи същия принцип, който успее да заеме по-висока позиция побеждава. Ето защо този принцип е заложен като основоположен в учебниците по военно изкуство. Точно от него е извлечен и принципа за моралната висота, който има същата значимост в битката за сърцата и умовете на хората, който високата позиция има при физическото воюване.

И тук е мястото да разкрием тайното морално оръжие на Британската империя - така наречените Неправителствени Организации (НПО).

НПО-тата не са нищо по-различно от военни отряди, които воюват на моралния фронт. Не случайно те много обичат да окупират названието "правозащитници".  Самия израз правозащитник, или защитник на правото е сам по себе си "морална висота". Т.е ако някой атакува "защитниците на правото" с това той сам поставя себе си в категорията "враг на правото". Това само по себе си е добра илюстрация как работи метода на "морално превъзходство". В случая обаче битката не е за това, кой в действителност има морално превъзходство, а по-скоро кой първи ще успее да окупира самата ТЕРМИНОЛОГИЯ на моралното превъзходство. Веднъж окупирана човек трябва да воюва за да си върне обратно тази позиция, ако и де факто той да е по-праведната страна.

Ето защо НПО-тата стратегически окупират всякакъв вид позиции на морално превъзходство от рода на правозащитници, борци с расизма и ксенофобията, антикомунисти, природозащитници, защитници на правата на животните, защитници на правата на жените и децата, защитници на свободния пазар, защитници на демокрацията, защитници на малцинствата, борци срещу корупцията и прочие и прочие.

Веднъж заели тази позиция на морално превъзходство те започват от една страна да атакуват своите врагове, които не вървят в линията на техните скрити спонсори от Британската империя, а от друга страна имайки този морален щит - те започват да прокарват всякакви разрушителни и съкрушителни технологии върху населението, което е приело тяхната позиция на морално превъзходство. Тук един от използваните методи е този на демонизирането на враговете на техните подмолни цели. Т.е след като те веднъж са окупирали позицията на "ангели" - логично е техните врагове да са "демони".

Как точно тази технология за "морално превъзходство" сработи в Украйна? Чрез нея те успяха да парализират цялата държавна администрация на Янукович, като представяха майданските протести организирани от тях, като чиста форма на народно недоволство срещу корупцията, бедността, липсата на демокрация и прочие. От друга страна майданския протест ставаше все по агресивен и престъпен по своето естество, но това оставаше незабелязано за повечето именно поради вече окупираната позиция на морално превъзходство. Това върза ръцете на Янукович до степен, че трябваше да изпрати невъоръжени спец части срещу въоръжена разбесняла се тълпа. Т.е поради изгубената битка за морално превъзходство Янукович не можеше да се справи с беззаконстващите протестиращи, ако и по закон да имаше пълното право да го направи.

Сега важно е да се отбележи как точно врага успява да окупира позициите на морално превъзходство? Ами първо като насърчава корупцията и развалата в обществото, като използва медийната си империя да внушава материализъм, кариеризъм, безбожие и всякаква форма на морална развала, която прави позициите на морално превъзходство напълно неактуални и нерелевантни на борбата на народа за оцеляване. Така обществото овакантява тези позиции и тогава на ход идват НПО-тата, които се представят за граждански организации, за будната съвест на обществото, докато в същото време те не са автентични такива, но са военизирани отряди за морална диверсия и завземане на моралните височини в обществото. Точно поради тази причина една от ценностите натрапвани в колониите на Британската империя е така нареченото "гражданско общество". Това също е термин окупиран от тях, като това което се крие от него е технологията на представяне на НПО-тата като единствената форма на функциониране на свободното общество, а всички автентични граждански сдружения имащи цели различни или противни на имперските господари биват наречени лумпени, фундаменталисти, расисти, ксенофоби, антисемити, сепаратисти, терористи и прочие специално подготвени оръжия в арсенала на империята.

Разбира се тази технология работи много отдавна по целия свят и ние можем да я видим много ясно и в България, както и с така наречените протести (които сега пак решиха да ги активират), които подмениха автентичния народен протест и го замениха с такъв контролиран от НПО-тата.

Как технологията на морално превъзходство се използва във войната на звяра срещу светиите?

По абсолютно същия начин. Чрез окупиране на Библейската терминология и подмяната й с фалшиво съдържание. Така термините единство, любов, не съдене, приемане вече са окупирани от хора, които никога не са познали истинско покаяние и всеки, който се противопостави на техните цели и отсъпление бива веднага поставен в групата на съдещите, лишените от любов, фарисеите, законниците, плътските и прочие хора лишени от добрата позиция на духовно превъзходство окупирана от тези хора.

Във време в което Ватикана прави все по агресивни (но благоприлично опаковани) ходове за обединение на църквите по света, онези, които откажат да се осквернят с това несвято обединение ще бъдат обявени за сепаратисти, ксенофоби, хора лишени от любов, съдещи другите и противници на единството на Христовото тяло. Това обединение е де факто подмяна на Библейското единство, което е възможно само сред истинските светии. Обединението на всички църкви и вярващи обаче ще бъде представено като най-голямата победа на благовестието за всички времена. Като изпълнение на молитвата на Исус от Йоан 17-а глава. И кой истински Божий човек би се противопоставил на единството на Тялото и на изпълнението на първосвещеническата молитва на Исус? Точно от тази позиция на "морално и духовно превъзходство" окупирана от врага светиите ще бъдат атакувани от звяра. И онези, които не са добре подготвени за това ще бъдат разкъсвани от съмнения и ще бъдат парализирани от това да защитят адекватно стоенето си в правдата. Подобно на момчетата от Беркут те ще бъдат обезоръжени поради липсата на позиция на духовно превъзходство и ще се явят в битката лишени от Божието всеоръжие от Ефесяни 6-а глава само за да бъдат поругани и осмени от врага, който ще ги стъпче с нозете си както се стъпква сол, която е обезсоляла.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #1 on: April 29, 2014, 05:31:51 AM »
продължение...

2. Втория ключов момент е въпроса за "скритите съкровища". Загубата на битката за морално превъзходство не беше единствената причина поради която Янукович не успя да се справи с излезлите извън закона майдански протести и да неутрализира врага. Той беше уловен от още един капан на Британската империя. А именно - така наречените швейцарски банки и офшорни зони. Швейцарските банки и тяхната прословута банкова тайна, както и офшорните зони са изобретение на Британската империя за контрол над богаташите и обогатилите се политици от всяка една нация. Някой обърнал ли е внимание, че всички така наречени "офшорни зони" се намират най вече на острови от Британската империя, както и на специални градове държави намиращи се под неин контрол.

Идеята за скриване на голямо количество пари в анонимни банкови смети защитени от сакрално пазената банкова тайна в Швейцарските банки и офшорните зони, които предлагат не само анонимност, но и липса на данъчно облагане е изключитено привлекателна за всякакъв вид забогатели хора, които искат или да се спасят от високите данъци върху законно спечелените пари в родните си страни или да скрият своето забогатяване по престъпен начин или чрез политическа корупция. А знаем че богатите хора, а не бедните са тези които движат една държава. Така чрез технологията на "скритите съкровища" Британската империя по изключително хитър и коварен начин си осигурява контрол върху всички престъпни богаташи и забогатели чрез корупция политици. Защото парите на тези хора далеч не са толкова анонимни или скрити и покрити, както е записано на рекламната брошурка в която са се измамили да повярват. Всеки един политик, бизнесмен или престъпен бос, който е скрил съкровищата си на тези контролирани от империята места във всеки един момент може да получи обаждане в което да му се каже, че ако не изпълни тези или онези условия парите му просто ще се изпарят от въпросните банки.

Ето защо Янукович, който безспорно е корумпиран политик, измамен да вложи заработеното чрез политическата корупция богатство на Запад неминуемо е получил такова обаждане и му е поставено условието да прави каквото му се каже и да остави майдана на мира, ако не иска да се раздели със заделените милиарди. В крайна сметка той не само се раздели с властта си, но също и с милиардите си, като съвсем малко му оставаше да изгуби и живота си. Така действа британския звяр с всеки който е дръзнал да събира съкровища в неговата финансова система. Тук трябва да осъзнаем, че цялата съвременна финансова система в която е впримчен целия свят е измислена и въведена от Британската империя. Не само клопките наречени швейцарски банки и офшорни зони са под неин контрол, но и цялата финансова система се контролира от Ватикана и Лондон.

Точно поради тази причина ние ако не искаме да се окажем в позицията на Янукович и хиляди богаташи като него, ние не просто трябва да се откажем от ползването на швейцарски банки и офшорни зони за защита на нашите пари, но и да се откажем от зависимостта си от цялата съвременна финансова система.

Не случайно в Откровение 13-а глава е записано, че звяра ще бъде в състояние да постави под контрол всички чрез забрана да се купува и продава. Т.е това на практика означава лишаване от достъп до финансовата система. И ако ние продължим да живеем както сме живели досега доверявайки оцеляването си и това на семействата си на способността ни да изкарваме пари и после да живеем чрез онова, което се купува с пари, то никак няма да можем да избегнем от контрола на звяра в най-ключовия и критичен момент от живота ни, точно както това се случи с Янукович и неговата политическа клика.

Ето в тези неща се вижда ясно, как ситуацията в Украйна представлява едно огледало в което можем ясно да видим как петия звяр мачка и контролира своите колонизирани територии и народи. И в същото огледало можем да видим какво очаква светиите в техния окончателен сблъсък със звяра. Нещо повече пишейки тази статия аз започнах да виждам нещо повече в ситуацията в Украйна. Не просто директните паралели за които пиша по-горе, но нещо повече. Започнах да виждам Украйна като преобраз на съвременното християнство, което както разделена Украйна, която е разкъсвана между Запада изкушаващ я с празни обещания и родната й Русия - е разкъсвано между този свят и неговия вървеж и празни обещания за благополучие и родното Небесно царство.

Ето защо в по-следващите съобщения по темата искам да развия тези допълнителни паралели и преобрази свързани с ролята на Крим, на украинския и руския език, на про-западната западна Украйна и на разкъсваната от разделение и криза на идентичността източна и южна Украйна.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #2 on: April 29, 2014, 15:07:50 PM »
Преди да продължа със символиката между събитията в Украйна и последните събития преди свършека на века бих искал да отбележа значението на името уКрайна. Както се вижда добре дори на български самото име означава, че уКрайна се намира в края на руското царство. Именно от там тя носи и своето име.

Украйна от столетия е историческа част от Русия, но тя се намира точно в нейния край и е най-близко до границите на Британската империя.

И така в тази преобразна картина имаме следните образи:

1. Целия Запад, бидейки петия звяр - Британската империя - представляващ царството на мрака.
2. Русия бидейки историческия враг на Британската империя, която в своя стремеж да се противопостави на тоталната развала идваща от Запада се превръща в образ на Божието царство.
3. Украйна - намираща се в края на Русия - представлява съвременното християнство, което уж исторически принадлежи на Божието царство, но сърцето му е разделено и желае нещата на този свят.

Веднъж установили тези образи събитията от Украйна представляват образ на събитията в битката на звяра срещу светиите.

Значението на Крим

Първо населението на Крим говори не украински, а руски език. В тази символика е редно да установим какво представлява украинския език. Като човек, който знае руски аз успявам в голяма степен да разбера и украинския. Обаче този език звучи толкова изкуствено, грозно, грубо и неестествено, че е очевадно, че той е изкуствено и насилствено формиран език. Той не е органичен диалект на руския, който се е формирал по естествен и органичен начин, както нормално се формират диалектите на народите. На практика украинския език е изкуствено модифициран руски с кръпки от полски и немски думи. Формирането на този език е част от геостратегическа игра на разделяй и владей и неговото създаване е с цел разделянето и дори опълчването на Украйна срещу Русия.

По същия начин днешното "уКрайно" християнство говори не езика на Библията, а говори един силно модифициран език в който значението на оригиналните библейски термини са подменени, както и изкуствено са пришити термини от светската терминология.

Значението на фундаментални думи като вяра, любов, правда, единство и святост са с подменено съдържание, така че ако и "уКрйните" християни да използват същите думи те са лишени от същия смисъл и пълнота. По този начин тези хора биват отделени от Божието царство и дори биват настройвани срещу него и срещу автентичния Божий народ.

Освен подменените думи съвременното християнство използва и напълно чужди на Библията думи термини, които обаче заемат централно място в езика му. Такива думи например са думите морал, толерантност, таланти, образование, теология и прочие чуждици взаимствани от света с цел да променят представите за реалността на онези, които се наричат християни. Разбира се аз също използвам тези думи понякога в извънбиблейски контекст, което е приемливо, но те нямат никакво място при описване на Божиите реалности на живот и вяра. Например използвах по-горе думата морал и морално превъзходство, защото използвах термина от военното дело и геостратегическите науки, които не касаят библейските реалности, но ги използвах в суровия им вид за да направя паралелите описани по-горе. Самата дума морал обаче е изцяло езически термин и няма да я откриете никъде в Библията.

По-важното в случая обаче е да дефинираме как посредством изкуствено модифициране на езика един народ може да бъде отделен от своя корен и дори да бъде настроен срещу своя оригинален произход и призвание.

И когато това е вече изяснено можем ясно да видим значимостта на Крим, както и неговото образно значение. Има две неща, които отличават Крим от всички останали части на Украйна:

1. Над 90% от населението говори не украински, а оригиналния руски език.
2. Крим съществуваше в Украйна като автономна република.

Поради тези две причини цялото население лесно се идентифицира с царството на което оригинално принадлежи, а автономията - му позволи да направи референдум и законно да премине под друга юрисдикция.

Т.е Крим представлява онези християни, които са запазили автентичния библейски език и възприемат реалностите на базата на неподправената Библейска терминология, което им позволява да идентифицират себе си с Божието царство. И другия момент това са онези християни, които съществуват в рамките на християнската религиозна система, но са обърнали внимание да съществуват автономно от нея, ако и да са нямали пълна независимост.  Тук е важно да се разбере, какво представлява тази автономия. Това е автономия на мирогледа, вярването, мисленето и ценностната система от целия религиозен бълвоч на съвременното християнство.

Ето защо Крим представлява християните, които първи и с голямо единодушие ще се идентифицират с Бога и Неговото царство и ще се измъкнат бързо от ноктите на звяра.

Източните и южните региони.

Това са местата където голяма част от хората са запазили езика си, но са лишени от всякаква автономност и са напълно зависими от централната власт в Киев. Това са онези християни, които все още говорят езика на вярата, но са станали изцяло зависими от християнската религиозна система. Деноминационните структури, църковни организации ползващи данъчни облекчения, регистрации по закона за вероизповеданията и прочие връзки с падналата религиозна система.

Такива хора ще минат през голяма война и страдания за да отвоюват своята независимост и да се измъкнат от ноктите на звяра. Някои от тях няма да успеят и ще бъдат победени от звяра, някои дори превърнати в негови агенти. Други ще емигрират напускайки окупираната от звяра територия губейки всичко което са имали, но поне ще спасят душите си и ще намерят нов живот в Царството.

Западна Украйна

Там са хората които са напълно пропити от западния манталитет и които неистово желаят да бъдат едно със Запада, понеже са повярвали лъжливите му обещания за мирен и успешен живот. Чисто статистически може да се каже, че тези хора са мнозинството в Украйна. Те представляват онези християни, които са продали душите си на звяра и са били ОТВЪТРЕ превзети от него още преди той да ги постави под своя външен контрол. Тези ще се превърнат в най-големите предатели и гонители на верните Божии хора.

Така виждаме, че Украйна и събитията в нея представляват един образ не само на звяра и неговия начин на действие, но и образ на съвременното християнство, което е разделено и в зависимост от позицията в която всеки се намира ще има различна съдба по време на войната на звяра срещу светиите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 157
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #3 on: May 01, 2014, 22:58:01 PM »
Имам близки роднини,които от края на 70-те години живеят в Украйна. Аварията в Чернобил е на около 70 км.от тях.Разказвали са плашещи и трогателни епизоди и съдби на хора,случили се заради високите нива на радиация години след инцидента.Причината за трагедията там според мен е всяка друга само не и официалната версия.Украинския народ е многострадален,както и българския.Духовните,битовите,икономически,политически несгоди са ги съпътствали още дълбоко в съветско време. Донякъде разбираема е тази ескалация на напрежение,понеже от поколения е събиран и спотайван гняв.Watchman обаче е прав,като споменава за НПО-тата и други организирани елементи без етикет,които възседнаха народното недоволство,също както и у нас по време на протестите за тока.Даже във Варна едно момче се самозапали и изгоря тогава.Може-би е виждал доста по-напред от много други хора и това,което е прозрял го е довело до това решение нямайки вяра и виждане за Бога.Поне така предполагам.Аз незнам докъде ще стигне тази конфронтация в Украйна имайки предвид силите,които се сблъскват в този конфликт.Путин и Камерън са изтъкнали,че ситуацията трябва да се уталожи само с мирни средства.Което де юре ни казва,че през главите им (не само техните)минава мисълта и за НЕмирни средства.Което на мен ми говори,че нещата са обсъждани на по-високо от Камерън(поне) ниво.Путин обаче може да се окаже горчив хап.Срещу Россия мать не се тръгва както срещу Югославия или Ирак примерно.Особенно след ВСВ и урока край Сталинград.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #4 on: May 02, 2014, 20:44:27 PM »
Ето тази статия показва действието на технологията за атака на инакомислещите от позицията на "морално превъзходство" в реално време, т.е по отношения на събития, които се случват пред очите ни в България:

http://anonybulgaria.wordpress.com/2014/05/01/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BB/

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #5 on: May 03, 2014, 20:50:37 PM »
Ето как продажници от НПО-тата атакуват народа от позиция на "морално превъзходство" правейки се на наставници и учители:

http://news.ibox.bg/comment/id_461263540

От коментарите се вижда обаче, че НПО-тата в България губят битката и че хората все повече ги разбират кои са и какви са им целите и ги нарича с истинските им имена, което срива високата трибуна от се представят, че говорят.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1002
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #6 on: August 13, 2014, 20:32:04 PM »
Марк 13:8
Защото народ ще се повдигне против народ, и царство против царство, ще има трусове на разни места, ще има глад; а тия неща са само началото на страданията.


Момента с руското ембарго на храните май ще доведе и до това на някой места да има глад.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1002
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #7 on: August 15, 2014, 16:43:51 PM »
http://on.rt.com/t88aad

Може да се каже, че Украйна е преразпределена. Русия взе една част, US/EU си проправят път да "купят" това дето им трябва от другата част. И всичко това чрез кръвта на много хора.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #8 on: August 15, 2014, 20:49:53 PM »
Аз все повече се убеждавам, че с Украйна става точно това, което ще стане с днешното християнство.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1002
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #9 on: August 15, 2014, 23:47:28 PM »
По-важното е дали събитията случващи се там, описват реални пасажи от библията и ако да, можем ли да познаем "времето" в което живеем по-това.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: Украйна - огледалото на звяра.
« Reply #10 on: August 16, 2014, 04:35:28 AM »
То това, което се случва там се е случвало вече десетки ако не и стотици пъти на други народи, защото злодеите които са в действие там ползват тази технология от столетия. Така, че то само по себе си няма уникалност или някаква библейска значимост, че да очакваме да бъде вписано в пророчествата. Аз му обърнах внимание защото технологиите на звяра са много добре илюстрирани в нещата, които стават пред очите ни. Същите технологии ще бъдат приложени и спрямо вярващите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.