Author Topic: Последната империя на мрака - кой е петия звяр?  (Read 33542 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Имаме различни възгледи и мнения за Путин. Нищо лошо.

За мен цялата тази игра на Изток-Запад е измислена от елитите и сатана да заблуди народите. Иначе как Русия,САЩ,Китай, или която и да е било държава ще намерят войници, и специалисти и така нататък да изпълняват този план. На Русия и на САЩ,младите мъже (глупаци) ходят войници да вършат на дявола работата. А техните политици и генерали си стоят в имениата и къщите си трупайки пари. И след като тези мъже, в разцвета на младоста си се върнат без крака или в ковчег, казват че са герой. И горките хора, поради липса на знание (както пише в Библията) се бият в измислени искуствено подбудени войни от Ротшилд-Ватикана и прочие. И внуците и децата им оставят сираци или бедни, от едно поколение към друго.

Писанието и за това ни дава пример. Как, когато Еврейте се отрекоха от Господа техният Бог, и поискаха цар. И Господ им каза, че ще ви взимат синовете за войници, и земите ви ще хранят не вас а волята на някой си хора:

1 Царе Глава 8

7 А Господ каза на Самуила: Послушай гласа на людете за всичко, що ти говорят, защото не отхвърлиха тебе, но Мене отхвърлиха, за да не царувам над тях.

10 Самуил, прочее, каза всичките Господни думи на людете, които искаха цар от него.
11 Каза още: Така ще постъпва царят, който ще се възцари над вас; ще взема синовете ви и ще ги определя за колесниците си, и да му бъдат конници, и за да тичат пред колесниците му.
12 И ще си ги назначава хилядници и петдесетници, и ще ги поставя да работят земята му, да жънат жетвата му, и да правят военните му оръжия и приборите за колесниците му.
13 Ще взема и дъщерите ви за мироварици и готвачки и хлебарки.
14 И ще взема по-добрите от нивите ви, лозята ви и маслините ви и ще ги дава на слугите си.
15 Ще взема и десетъка от посевите ви и от лозята ви и ще ги дава на скопците си и на слугите си.
16 И ще взема слугите ви, слугините ви, по-добрите момчета, и ослите ви и ще ги употребява в своите работи.
17 Ще взема десетък от стадата ви; и вие ще му бъдете слуги.


Колко работи в света обясняват тези неща, особено за войски не водени от Бого-избрани царе.

За масонската и сатанинска символика, ето още един линк (няма значение кого е автора защото снимките говорят за себе си). Путин толкова се хвалеше и беше на тези игри. Колко милиарди са се хвърлили за сатанински спектакли:

http://www.trickedbythelight.com/tbtl/2014-Olympics-World-Olympic-Winter-Games-Opening-Ceremony-Sochi-Russia/2014-Olympics-World-Olympic-Winter-Games-Opening-Ceremony-Sochi-Russia.shtml

Но само един въпрос си задай? Защо не ликвидира централната банкова система, и не направи чиста, безлихвена национална валута? Защото комунизма там и Ротщилд никога не си отидоха, просто си смениха лицето пред хората/света.

Сегашна Русия няма нищо общо с тази преди 1917 г. Тогава Руския император наистина е водил война против някой от тези сили за които говорихме. Но комунизма "добре си свърши работата".

Още нещо, ако на Путин му пукаше за народа му, нямаше да подпише UN Agenda 2030-която е план за елиминиране на частната собственост. За да можем всички да живеем в мега панелки като ненормални животни във ферма. Всичките президенти и премиери почти са един дол дренки.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Първо в снимките от Сочи не видях никаква типична илюминатска символика, каквато постоянно се използва на запад. Винаги когато някой иска да прави някакви символични неща, може някой да ги изтълкува както си иска. Това правят и с Библията. Символите ги правят на салата.

Второ, да приемем все пак че има някаква си символика означаваща нещо си за някого си, това означава ли че президента има нещо общо? Той държавата ли управлява или пише сценарии за театрална постановка за олимпийски игри? Тия неща се поверяват на разни режисьори и изкуствоведи, повечето от които са учили на Запад и са пълни с всякакъв квас.

Ако ти си собственик на голяма фирма и един от твоите работници на които дори очите не си виждал е сатанист и си закачи сатанински символи в служебната кола, това означава ли че и ти си сатанист? Подобна логика не издържа никаква критика.

Quote
Но само един въпрос си задай? Защо не ликвидира централната банкова система, и не направи чиста, безлихвена национална валута? Защото комунизма там и Ротщилд никога не си отидоха, просто си смениха лицето пред хората/света.

А ти мислиш ли че е толкова лесно това да се направи? В момента Русия акумулира огромни златни запаси именно за да отдели своята банкова и валутна система от Запада, но това нещо не става за един ден. Ако го направят шоково това ще коства живота на много хора. Тия хора там не са нито толкова глупави колкото ги мислиш, нито са толкова прибързани колкото ти се иска. Такива поражения изискват много време за да се поправят.

За комунизма виждам, че не знаеш достатъчно и не разбираш процесите, които са се случили в СССР след революцията. Първо се запознай с тях, после говори, защото нещата които са мислиш, че знаеш си ги научил от западната пропаганда.

Quote
Сегашна Русия няма нищо общо с тази преди 1917 г. Тогава Руския император наистина е водил война против някой от тези сили за които говорихме. Но комунизма "добре си свърши работата".

Виждам, че не разбираш руската история и преди революцията. "Руския" император Романов, е германец, не руснак, род е със британските Уинзори (Сакс-Гобург-Готи). То самата фамилия "романов" означава - римлянин, ако и самата фамилия да е напълно измислена и да няма нищо общо с оригиналното име на този род.

Quote
Още нещо, ако на Путин му пукаше за народа му, нямаше да подпише UN Agenda 2030-която е план за елиминиране на частната собственост. За да можем всички да живеем в мега панелки като ненормални животни във ферма. Всичките президенти и премиери почти са един дол дренки.

Дай доказателство да видим, че Путин е подписал Agenda 2030.

Принципно е възможно да е подписал, защото Русия се заиграва с ООН, заради привилегированата позиция, която има в Съвета за сигурност, а също така и защото се надяват, че ще могат да използват ООН за законно регулиране на международните отношения. Това разбира се не се получава и не се знае колко дълго ще искат да играят тази игра. Засега я играят.

Преди време аз също вярвах, че всички народи са контролирани от силите на злото, но Писанието показва, че това няма да стане преди свалянето на сатана на земята и ще бъде само за кратко време.

Едно дърво се познава по плодовете, не по снимките в интернет. Аз това, което към настоящия момент виждам е че ролята на Русия в международните отношения е положителна и ние имаме директна полза от това. И не само ние. Върви обясни на сирийците чиито семейства и животи са спасени от Русия, че Путин бил масон и дяволски слуга.

Давола идва да открадне, да заколи и да погуби. Огледай се и виж кой (народ) краде, кой убива и кой разрушава, и кой гради, защитава и съхранява.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Хубава е тази тема, наистина хубава защото ни кара да размисляме за много неща. И дано от това видим истинските "лица" на "системата" вавилонска действаща във всички държави. Изкам обаче да пиша-това че като един държавник се противопоставя на друг/и, не го прави праведен. И не прави делата му праведни. И не означава че прави хубави неща за народа си, в дългосрочен план. Ясно е че повечето (ако не вскички лидери) са зли хора-защото не са повярвали в Господа Исуса Христа. Защото ако са, то ние ще видим плода от това.

Това че поради Божията милост акбаровците мюсюлмани не са напълно превзели Европа, или че Русия е "спряла" временно дейноста на войните в така наречения близък изток, не означава че Путин или някой си друг са праведни в очите на Господа. А това е Божията благодат. Путин, или когото и да бил друг/а не дава нищо на народи си. Защото всичко е дар от Бога, и по Неговата милост те са лидери и премиери и прочее.

Примерно, за да се съгради комунизма в Русия, или по другите държави, нали първо трябва да има армия, полиция, власт, и така нататък за да се излъчи този тоталитаризъм или система. Трябва гражданите в тези държви да са съучастници. И те станаха (пък в С. Кореа или където и да било) съучастници. И това стана поради големияат им грях. Грях като идолопоклонство към държавния идол "Сталин" "Мао" "Хитлер" или който е да е бил и бъде в момента. И хората в тези държави, поради бунта и неверието си в Господ вечния Бог, стават роби в тези системи. Със тяхното собствено/лично съучастие. Поради грехъ им. Въпреки че коминизма беше финансиран от банкери, те не убиваха лично Руски граждани, а самите Руснаци се самоизбиваха.

И Българският и Руският народ са едни от най твърдоглавите и идолопоклонни народи по света. Поради коравосърдечието си и двата народа позволиха на маниаци да ги командват и избиват. Може би Сталин (който също е бил масон) в един момент е тръгнал против господарите си от Запад. Но това не узначава че той е направил нещата по добри за народа си. А просто да може да запази себе си, и маниаклния си план за власт и зло. Също се отнася и за Путин-и елита в Русия. Ако наистина и той и елита им пукаше за хората там, и ако той е воден от Бога, нямаше да има елит и щехме да видим Божий дела от негова страна. Господ казва да не убиваш. Господ каза на пророк Еремия 1:5, че го позна преди да го уформи в утробата. Путин поне може да направи национална кампания против абортите (стига да иска може да намери парични средства) като лична инициатива. Но може би не го прави за да не би да не го подкрепят безумелите и развратени младежи и девойки, и да му падне рейтинга. Същата работа като Римските императори, вършат зло за да крепят злите си империй.

Ето линкове към сайта на Обединените Наций, UN където се вижда план за действие от Руска страна за
UN Agenda 2030:

https://www.unescap.org/sites/default/files/Russian_Federation_cst5_item.2.pdf
и страницата предхождаща PDFа:

https://search.un.org/results.php?query=russia%20agenda%202030&ie=utf8&output=xml_no_dtd&oe=utf8&Submit=Search&LtpaToken=AAECAzVDNzAzRkJFNUM3MEIwM0VmcmVlb2RzMrpGSUytzLaJXtnQxq8TKfThb9Rw&lang=en&rows=10&tpl=un

и сраница на заседанията на UN от различни години:

http://www.un.org/en/sections/documents/general-assembly-resolutions/index.html

За символиката на игрите и Руските парламентарни сгради няма как Путин да не знае. Няма такова понятие, главатаря да е на тъмно. Ето виште това:
http://greeknewsondemand.com/2018/05/07/putin-gets-sworn-in-under-the-all-seeing-eye-%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%cf%8e%cf%80%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%b1/

В сайта може да се види и самия план на UN Agenda 2030. Един от точките му е "равенство на половете" и "права" на жените-тоест още по дълбока феминизация. Ако Путин е легитимен патриот, той никога няма да го ратифицира този план, както Русия го направи в Септември, 2015 в UN в New York.

Не може да се използва логика че той просто го прави за да се намества в световната политика, и играе "шах" за да ги Путин натхитри (както Watchman горе казва) Запада. Такава логика може и да се използва за Запада тогава. Че и те правят всичко нарочно, за да си допълнат пъзела. Това показва подмолна измама-което също е зло, и говори лошо за Путин. Пък и това е законен документ в международното право (ратифицирането на UN Agenda 2030), и подлежи на съд пред UN ако не се уважи. Но този план ние го виждаме в действие и близо до нас. Ето защо България и селата се обезлюдават и хората ще останат след години само в един два града, в мега апартаменти и "модерни комплекси" напълно зависими от злата власт за отопление, прехрана, и въобще цялото им съществуване. Това всичко допринася за по лесното приемане на белега на звяра-И Путин също от това което се вижда работи към това.

И тези неща в наши времена стават поради нашия грях като народ и Руския също. Поради незнание, народа загива.

Путин е част от световния сатанизиран елит, но просто е много труден за разпознаване. Затова успява да подвежда народа си. И те гледат на него като на идол, вместо към Господа да се обръщат. И за това ще ядат каквото жънат. Същите зли сили действат задкулисно в САЩ да съсипят там средната класа, и да превърнат държата в тоталитарен ад. Но това и там е защото народа е зазпал и паднал в идолопоклонство и станал Содом и Гомор. Ето една статия която посочва тези неща:

https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/19164-putin-key-player-in-the-new-world-order

Не виждам нищо положително в наша полза от развитията в Русия. Тя се превръща в "модерна" тоталитарна държава. И продава оръжия на ислямски държави и Китай, и въобще на ляво и дясно. Както и САЩ. Невинна кръв се пролива с тези оръжия. Какво положително може да има в това? СССР е  винаги бил директо командван от злите сили и Ротшилд на най високото си ниво. Но сигурно повечето от глупаците в политбюрото и по ниските административини нива не са го осъзнали поради това че са избрали да участват в една налудна система за титлата "секретар" и "милицюнер" за едното парче хляб. Както Исав се продаде са една купа супа.

Съгласен съм, и знам, че Романови както повечето Европейски аристократи са роднини. Императора Алехандер 2 прати и част от морския си флот да спре намесата в "гражданската война" в САЩ (тази война също бе нагласена за да съсипе Американската Конституционна Ребублика, и да помогне за федералния резерв да се осъществи) от други Европейски сили. Така че Руската Империя има дела които са възпирали плановете на банкерите.

Та нека още развиваме тази тема. Полезно е.

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Lacho, от това, което пишеш виждам, че не познаваш добре тематиката, и просто повтаряш заучени фрази от пропагандни сайтове.

Също така не знам дали забелязваш, но пишеш със страшно много правописни грешки, което също издава дух на прибързване и липса на внимание. Тази тема аз я изследвам от повече от 25 години и съм имал време да се задълбоча в нещата. Твоя поглед е много повърхностен и прибързан.

Виждам, че нищо не знаеш за Сталин. Ако не беше той, тия джендъри, които сега ги натресоха на Запад и искат да ни ги натресат на нас, щяха да са ни ги натресли още преди 70 години, защото те са част от програмата на комунизма. Но Сталин спира всичко това и се противопоставя на програмата за унищожаване на семейството. Не можеш да черпиш информация за някого от неговите врагове. Но ти правиш това и за Сталин и за Путин. Това е все едно да черпиш информация за Исус от Талмуда. Нали се сещаш какво пише там за Него?

Аз не че слагам някакви надежди за нещо на Путин, но досега не съм попадал на сериозна информация против него. Тия неща които ги пускаш са напълно въздухарски, нямат никаква тежест, никакви доказателства не съдържат, само празни приказки без никакво същностно съдържание. Никъде не се видя и подписа на Путин за Agenda 2030. Затова аз предпочитам да гледам действията на един човек, за да съдя за него. И докато Тръмп е като фурнаджийска лопата, говори едно, а прави друго, Путин е изключително последователен в думи и дела.

Quote
И Българският и Руският народ са едни от най твърдоглавите и идолопоклонни народи по света. Поради коравосърдечието си и двата народа позволиха на маниаци да ги командват и избиват.

Някакви доказателства, че били НАЙ-твърдоглавите, и НАЙ-идолопоклонническите народи? Нищо подобно. Ние сме един от първите народи, които приемат благовестието от апостолите и сме били земя в която християните са процъфтявали векове в мир, преди да дойде проклетото православие. От този момент нататък падаме под проклятие, защото властта започва да избива християните за да наложи православието. После участва и в избиването на християните в Киевска Рус. След това избива и богомилите. От тогава вече 1000 години ние сме под тежки проклятия, които ни направиха от първи последни. Но е дошло времето когато последните пак ще бъдат първи, защото това е библейски принцип.

Ротшилд няма никаква власт в Сталинска Русия. Той започва да придобива пак контрол след отравянето на Сталин, убийството на Берия и инсталирането на предателя Хрусчов. Тия неща очевидно не са ти ясни. Няма и как да са ти ясни докато ползваш само английски език за информация. А на английски се пишат само лъжи и пропаганда против Русия и Путин. На руски обаче има доста сериозна информация за истинската история на СССР, за Сталин и за събитията от онова време. Разбира се това, че едно нещо е на руски, не означава че е вярно, пълно е с руснаци продажници, които тиражират лъжи. Но поне човек има много по-широк спектър от информация по въпроса, отколкото да гледа изключително повърхностни неща на английски за Русия. Западняците никога не са разбирали Русия и никога няма да я разберат. Затова и никога не могат да я победят.


Тази тема все пак ако не си обърнал внимание е за Британската империя, която е звяра от Откровение 13-а глава.


Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Мисля че тази тема и това което пиша е на мястото си защото всички тези неща са свързани. Комунизма и СССР са едно продължение на Ватикана и Ротшилд. И СССР реално никога не "падна" а само смени лицето и маската си. Сам Горбачов (33 степен масон) го е казвал в негови речи. И той е един от най големите подържаници на UN.

Всичките взаимодействия между силите по света ще изпълнят плана си когато дойде времето в Откровение. Писанието в Откровение само доказва че всички лидери ще бъдат зли.

Два пъти проверявам какво пиша, но понякога като гледаш екрана дълго, очите пропускат по буква.

За мен не е важно от къде идва информацията. Не се подвеждам от никъде и никого. Информацията е вярна като виждаш че отговаря на действителноста. За съжеление, в Източна Европа дълго време имаше почти пълна завеса на информация, и сега също я има. За това много от информацията можем да намерим само от автори от САЩ предимно, но и други така наречени "западни" страни. Писанието не беше писано от Българи и Руснаци, но аз му вярвам, защото е истина. Но за де не мисли някой че съм подведен, или народо-мразец или някаква такава глупост, ще дам примери къде може да се намери информацията която представям:

Книги на Руснака Анатолий Голицин/Anatoliy Golitsyn 1) New Lies for Old 2) The Perestroika Deception---В тях може да се види че СССР никога не падна, и други неща, както още има контрол над инфото и медийте.

Книги на Българина Никола Николов: 1) Световната Конспирация 2)Светът Под Микроскоп 3)Маските на Величията 4)Новият Ред 5) Тайните Протоколи---в тях може да се види също че СССР, комунизма, и "революцията" в "соц лагера" беше контролирана от зли сили и Ротшилд.

Книги на Руснака Александър Солженицин: 1)Архипелаг Гулаг, и други негови, много са няма смисъл да ги пиша всички.---в тях може да се види кой е бил Сталин, и лицето на комунизма, и злите страни на този "строй".

Книга на Holly Swanson-Set Up and Sold Out: Find Out What Green Really Means---тук може да се разбере защо са лъжите "опазване на околната среда" "глобално затопляне" и мотивите зад UN Agenda 2021 и 2030. И защо държави подкрепящи ги, продават собствения си народ.

Книга на David Potter-The Less You Know the Better You Sleep: Russia's Road to Terror and Dictatorship Under Yeltsin and Putin----тук можем да видим подобно на това което Никола Николов показва в неговите книги. И за истината за Путин и "новата" Русия. Което показва че тя пак въобще не е Руска и на народа си в действителност, а е една "модерна" диктатура.

Книгата на Patrick Wood: Technocracy Rising-The Trojan Horse of Global Transformation
---тук можем да видим също как политическите "сили" на земята работят към глобален комунизъм и как тези Agenda 2021 и 2030 помагат за това. Което означава че лидерите и парламентите които пращат делегации при ОН да ги ратифицират и подписват, много добре знаят какво пише в тях.

Тази тема и каквото пиша има всичко общо с Последната империя на мрака. Показвам че силите в света се "обединяват" (те винаги са били така) и всяка една държава изпълнява ролята си против светиите и закона на Господ. Защото народите са изпаднали в грях и иколопоклонство. И сърцата им са закоравени. От това трябва да знаем че всичко ни е дадено от Господ. Това че сме свободни, имаме храна и нататък. Това не го дава някой си президент или правителство, а е от Бога дар. В Него е всичко, и Той е определил времената и ширините на нацийте и народите, както пише в Писанието.

Сталин нищо не помага за Руския народ и семейството както Watchman каза. Руските автори горе които показах го описват това. Сталин е дал заповеди да се избиват милиони хора в Русия. Той е един от най големите убийци и сатанисти в историята на земята.
И ако му пукаше за Руското семейство нямаше да прати жените им да работят като роби по заводите и прочее както беше в този ад-наречен комунизъм. И щеше да има Библейска структура на семейството, а не гинекократия (както тук има такава тема). Сталин ако е прогледнал истината, защо не обърна пътя на Русия-в посока Писанието? Нито едно царство на земята не е било правилно и добро за народа си, освен това което Господ ръководеше сам в Израел в Стария Завет.

Това че не виждаме подписа на Путин (личния му) не означава че Русия не е приела план на UN Agenda 2030. Каква е тази логика за подписа? Ако мислим така, ние можем да си дигнем на идол когото и да било (не казвам че някой тук го прави). Путин е прзидент на Русия. Той е държавен глава на Русия, тя е федерация. Неговата партия Единна Русия има множеството в Руската Дума. Администрацията на Путин праща Руските делегати в ОН (UN) да ратифицират и подписват документи и прочее в името на Русия-и Путин като държавен глава. Също както Русия има посланици в посолствата си, и те вършат волята на Путин и неговата партия и администрация. Така че аргумента за подписа е несъстоим.

Не съм казал че Българският и Руският народ са НАЙ идолопоклонни, а ЕДНИ от НАЙ, народи. Ето примери за народ изпаднал в идолопоклонство. Ето и какво Путин подкрепя като полезно за Руските младежи. Танцуващи полу-голи жени, които сеят разврат повече у народа им:

https://www.youtube.com/watch?v=7oB6LIXQLpQ

https://www.youtube.com/watch?v=tvQBVEOwHBE

Ето пример за идолопоклонство от Българите:

http://stefanch.com/wp-content/uploads/2012/05/1047.jpg

http://kanal3.bg/photo/1351-Nacionalen-sabor-na-BSP---Buzluddza-2017

ВСИЧКИ НАРОДИ ПО ЗЕМЯТА СА такива, затова Господ издигна Израел, да бъдат пример, но и те не повярваха в Господа Спасителя Исус Христос.

Радвам се че ги дискусираме тези неща. Има голяма нужда от това. Нека и ние са пазим от идолопоклонство. Аз ще вярвам в живия Господ, Който не може да лъже. И дава на всеки свободно от извора на живота Агнето. А не някакъв президент или правителство което ограбва едни за да "даде" на други, и казват "виште" какво постигнахме.

Нека не забравяме следния стих: 2 Солунци 11-12 ' 11И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,12та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.'
Целият свят все повече и повече изпада в заблуда, поради неверие в Господа.

Да ни пази Господ от лъжи, и да знаем да разпознаем и открием истинска информация. Негова е славата за винаги. Амин.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Lacho, напълно ти се губят детайлите. Да мажеш с баданарката поставяйки всичко под общ знаменател, показва липса на вникване в същността на нещата.

Quote
Мисля че тази тема и това което пиша е на мястото си защото всички тези неща са свързани. Комунизма и СССР са едно продължение на Ватикана и Ротшилд. И СССР реално никога не "падна" а само смени лицето и маската си. Сам Горбачов (33 степен масон) го е казвал в негови речи. И той е един от най големите подържаници на UN.

Това, че Горбачов е предател и работи за Запада няма никакво съмнение. Нищо от това, което той казва не може да му се има никакво доверие, без значение на кого и къде го казва. Навремето и аз вярвах в тази теория, че СССР не бил паднал само минал в режим на скрито съществувание, но напълно се убедих, че това не е вярно. Най-голямата трагедия за хората на Запад, това беше падането на СССР.

Quote
Всичките взаимодействия между силите по света ще изпълнят плана си когато дойде времето в Откровение. Писанието в Откровение само доказва че всички лидери ще бъдат зли.

Какво ЩЕ БЪДЕ тогава е едно, ние говорим за това, което Е СЕГА.

Quote
За мен не е важно от къде идва информацията. Не се подвеждам от никъде и никого. Информацията е вярна като виждаш че отговаря на действителноста. За съжеление, в Източна Европа дълго време имаше почти пълна завеса на информация, и сега също я има. За това много от информацията можем да намерим само от автори от САЩ предимно, но и други така наречени "западни" страни.

Как може източника на информация да не е важен? В източника е ключа към стойността на информацията. Защото лошото дърво не дава добър плод, нито доброто дърво лош плод. Твоите източници са хаотични и без никакво пресяване. Ти приличаш на човек, който е в първа фаза на навлизане в конспирологията. Тази първа фаза или първо ниво напълно се контролират от врага.

Quote
Книги на Руснака Анатолий Голицин/Anatoliy Golitsyn 1) New Lies for Old 2) The Perestroika Deception---В тях може да се види че СССР никога не падна, и други неща, както още има контрол над инфото и медийте.

Голицин - предател и агент на ЦРУ. Абсолютно никакво доверие не може да се има на човек предал родината и работещ за враговете на народа си. На тебе обаче тези детайли ти убягват и приемаш за чиста монета казаното от агентите на ЦРУ?

Quote
Книги на Българина Никола Николов: 1) Световната Конспирация 2)Светът Под Микроскоп 3)Маските на Величията 4)Новият Ред 5) Тайните Протоколи---в тях може да се види също че СССР, комунизма, и "революцията" в "соц лагера" беше контролирана от зли сили и Ротшилд.

Никола Николов живее на запад, ползва западни източници и няма никаква яснота за същността на управлението на Сталин. Самия факт, че приписва "Протоколите на Сионските мъдреци" на евреите, показва, че този човек няма задълбочено познание за нещата за които говори, но се плъзга по повърхностни информации, специално спуснати от елита за заблуждение на населението и вкарването на по-будните хора в споменатото от мене първо ниво на конспирологията.

Quote
Книги на Руснака Александър Солженицин: 1)Архипелаг Гулаг, и други негови, много са няма смисъл да ги пиша всички.---в тях може да се види кой е бил Сталин, и лицето на комунизма, и злите страни на този "строй".

Солженицин е достоен за уважение човек, който обаче сам няма достъп до сериозна информация (извън собствените си преживявания) и разпространява много заблуди, които след това биват опровергани с доказателства и реални документи. Сам той обаче успява да разбере, че запада е много по-прогнил от СССР и се оттегля от активна дейност. В никакъв случай не мога да го нарека предател, но поради заблужденията и презумпциите си става инструмент на западната пропаганда против Русия и Сталин.

Тия неща ти очевидно не ги знаеш и бидейки на това първо ниво, не можеш да ги видиш.

Quote
Книга на David Potter-The Less You Know the Better You Sleep: Russia's Road to Terror and Dictatorship Under Yeltsin and Putin----тук можем да видим подобно на това което Никола Николов показва в неговите книги. И за истината за Путин и "новата" Русия. Което показва че тя пак въобще не е Руска и на народа си в действителност, а е една "модерна" диктатура.

Пропаганда срещу Путин можеш да прочетеш колкото си искаш. Там си имат холивудски отдел в ЦРУ, където се съставят всякакви филмови сценарии за когото си поискат.

Quote
Сталин нищо не помага за Руския народ и семейството както Watchman каза. Руските автори горе които показах го описват това. Сталин е дал заповеди да се избиват милиони хора в Русия. Той е един от най големите убийци и сатанисти в историята на земята.

Всичко това го казваш не от познаване на материята, а от това, че си поел огромни дози пропаганда. Никакви милиони хора не е избил Сталин в Русия. По време на неговото управление има издадени по-малко от 800 000 смъртни присъди, от които само 1/3 са по политически причини, останалите са на криминални престъпници. Т,е говорим за около 250 000 смъртни присъди по политически причини. От тях голяма част са дело на назначените от Запада комисари от времето на Ленин и Троцки, които Сталин постепенно и методично ликвидира. И ако Сталин действително има пряк пръст в екзекуции, то това са екзекуциите на онези, които са избивали Руския народ по времето на Ленин и Троцки и които са действали в началото на неговото управление, преди той да успее да ги обуздае и ликвидира.

Ако искаш да разбереш, кой е направил зло на народа си, гледай онези, които Запада хвали и величае. А ако искаш да разбереш, кой е сторил добро за народа си, това са онези, които Запада демонизира. Пример - Иван Грозни, Сталин и Путин от една страна, Троцки, Хрусчов, Горбачов от друга.Сталин буквално успява да избута плановете на сатанинсия елит със 100 години назад.

Quote
И ако му пукаше за Руското семейство нямаше да прати жените им да работят като роби по заводите и прочее както беше в този ад-наречен комунизъм. И щеше да има Библейска структура на семейството, а не гинекократия (както тук има такава тема). Сталин ако е прогледнал истината, защо не обърна пътя на Русия-в посока Писанието? Нито едно царство на земята не е било правилно и добро за народа си, освен това което Господ ръководеше сам в Израел в Стария Завет.

Сталин е бил комунист в началото, но постепенно той изменя заложените от западните спонсори на Маркс, сатанински постановки в комунистическата идеология и практика. Сталин разрешава ходенето на църква, което преди това е било напълно забранено. Ако не го бяха убили Сталин е бил на крачка да възстанови частната инициатива и частния бизнес. Всички тия неща няма да ти ги кажат книжките писани от агентите на ЦРУ, или йезуитски слуги под прикритие като Хенри Маков. Твърде лековерен си и не проверяваш, нито изпитваш източниците си. Нито виждаш нещата в исторически контекст.

Quote
Това че не виждаме подписа на Путин (личния му) не означава че Русия не е приела план на UN Agenda 2030. Каква е тази логика за подписа? Ако мислим така, ние можем да си дигнем на идол когото и да било (не казвам че някой тук го прави). Путин е прзидент на Русия. Той е държавен глава на Русия, тя е федерация. Неговата партия Единна Русия има множеството в Руската Дума. Администрацията на Путин праща Руските делегати в ОН (UN) да ратифицират и подписват документи и прочее в името на Русия-и Путин като държавен глава. Също както Русия има посланици в посолствата си, и те вършат волята на Путин и неговата партия и администрация. Така че аргумента за подписа е несъстоим.

Единна Русия е пълна с предатели и агенти на Запада. Администрацията на правителството също. Путин е принуден да търпи много неща, докато закрепи позициите си. В момента Русия точно това прави, укрепва позициите си военно и икономически. Ако бяха направили това, което ти искаш - да премахнат централната банка на Ротшилд, на следващия ден щеше да има война. Точно както направиха със Садам и Кадафи, и се опитаха да направят с Асад.

Първо трябва да се блокират механизмите за военна и икономическа интервенция и едва тогава може да се предприемат такива радикални стъпки.

Путин успя доста дълго време да заблуждава западняците че е един от тях. В някаква степен продължава да играе на тяхното хоро, за да печели време. Друг начин просто няма и не може да има, при настоящата ситуация. В България положението е същото, само че ние нямаме никакъв шанс сами да се измъкнем от този плен. Това е възможно само чрез свръх естествена намеса от Бога.

Quote
Ето и какво Путин подкрепя като полезно за Руските младежи. Танцуващи полу-голи жени, които сеят разврат повече у народа им:

https://www.youtube.com/watch?v=7oB6LIXQLpQ

https://www.youtube.com/watch?v=tvQBVEOwHBE

Ти верно ли вярваш, че Путин има нещо общо с тази песен? Такива песни има колкото си искаш. Всякакви певци и кряскачи се опитват да правят пари и кариера използвайки името на Путин, в песни, филми и каквото ти падне. Подобни неща веднага се поемат от западната пропаганда.

Quote
Ето пример за идолопоклонство от Българите:

http://stefanch.com/wp-content/uploads/2012/05/1047.jpg

http://kanal3.bg/photo/1351-Nacionalen-sabor-na-BSP---Buzluddza-2017

Първата снимка - манифестация от соц времето. Ти толкова ли си млад и наивен, че да не знаеш, че НИКОЙ от българите не вярваше на соц. лозунгите и на лидерите, които партията величаеше? Ако това са били идоли, то никой не е вярвал в тия идоли.

Втората снимка - политически събор на БСП на Бузлуджа. Къде точно е идолопоклонството тука?

Идолите са на много други места - кариера, образование, престиж, пари. Това обаче е разпространено навсякъде сред всички народи и нищо от това не прави българския народ НАЙ-идолопоклонническия, или ОТ НАЙ-идолопоклонническите. Тия неща на Запад са в пъти по-развити и хората вярват много по силно в тях. Българския народ винаги е бил скептичен и не вярва лесно на всякакви лъскави неща.

Quote
Радвам се че ги дискусираме тези неща. Има голяма нужда от това. Нека и ние са пазим от идолопоклонство. Аз ще вярвам в живия Господ, Който не може да лъже. И дава на всеки свободно от извора на живота Агнето. А не някакъв президент или правителство което ограбва едни за да "даде" на други, и казват "виште" какво постигнахме.

Никой не говори тука за това да вярваш, че някакъв президент нещо ще ти даде. Говорим за това да имаме трезва и информирана позиция по въпросите, а не да вярваме на всяка пропаганда, която се разпространява в името на някаква конспирация.

В това отношение хората изпадат в две крайности. Едните са повярвали във въведения от ЦРУ пропаганден термин и инструмент за манипулация на съзнанието - "конспиративни теории" и неистово отричат, и бягат от всичко, което им намирише на "теория на заговора".

Другите пък приемат да вярват, че всичко, което се поднася под формата на някаква информация за задкулисни машинации и заговор, значи непременно е вярно.

Ти си изпаднал във втората крайност. Такова нещо не подобава на Божия човек, нито съответства на здравия разум и мъдростта, които Божието Слово ни учи да придобиване.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Това понятие "изток" и "запад" самото е направено от елита, и ЦРУ, И КГБ, и всичките вавилонски служби "държавни сигурности" Европа, и където да е било. Шефът им е един и същ, дали Ротшилд, Ватикана, който и да е-сатана ги води. Всичките тези институции са едно и също, и са примка и пиявица за народа и страните които контролират. Така че аз няма да изпадна в тази заблуда. Няма изток-запад. Има добро и зло в света. Грях и смърт, и спасение чрез Господа Исус Христос.


Всичката информация която представих отговаря на това което се случва сега, и на реалноста. Горбачов, Путин, Меркел, Тръмп, усилено работят заедно към въвеждане на Нов Световен Ред-тотален глобален деспотизъм и пълно зло и грях. Всички те са против Бога, първо и най вече защото не са познали Него, Господа Исус Христос. Ако са го познали, делата им ще са съвсем други. Примерно, Тръмп няма да води "мис" Америка шоу (порнография и грях от всякъде, със жени по "бански" ходещи голи). И Путин ако е праведен и знае нашият Спасител, няма да се клани и целува икони. Както Господ ни е казал, изберете на кого ще служите? Не може човек да има два господаря.

Не казвам че САЩ, или Англия, или Германия не са идолопоклонци. И те СА. И Германците са ЕДНИ от НАЙ големите идолопоклонци. Ако не беше така нямаше да се подведат от Хитлер, който продаде Германия, и беше агент на Ротшилд. Ето примери за идолопоклонство по други държави:

https://www.viagogo.com/ro/Festival-Tickets/Festivals-in-Germany/Rock-am-Ring-Tickets

https://www.youtube.com/watch?v=8QpPb2xWbmI

https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/democratic-presidential-candidate-hillary-clinton-speaks-at-news-photo/476998492

https://www.english-online.at/art-architecture/mosques/mosques.htm

Виждаме, различни хора, различни народи, различни езици---един и същ грях, идолопоклонство. Ако не беше Бог дал различните езици и народи при Вавилонската кула, по бързо щяхме хората да сме изпаднали в глобалния Антихристки ред досега сигурно.

Путин е агент на ЦРУ, чрез бившото КГБ в СССР. Той е човек на Ротшилд. Затова не е махнал централната банка в Русия, и освободил народа си. Император Алехандър как водеше война и не позволи цантрална банка в Руската Империя по рано? Не подържам никой цар или император освен Царя на Царете.

Покажи информация за писателите които казваш са агенти на ЦРУ? Искам да я вида. (за Watchman)

Ето още един линк към полезно интервю, за истината за "соца":

https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4

Зли сили командват и "Запада". Но това не отрича казаното и писаното от Солженицин. Големите престъпления от Сталин и други Руснаци против собствения си народ. Ако тези хора знаеха Господа Исуса Христа, една заповед за убийство нямаше да издадът. Те са едни зли хора, и който от тях не са приели Господа Исус Христос, сега е в ада. Затова аз няма да ги хваля и подкрепям.

Сталин не успя никакви планове да спре, а той самия беше част от плана, да падне такава желязна хватка върху една част от света, чрез деспотичен комунизъм, че тези народи още не могат да оздравеят от пораженията. Той през цялото време получаваше помощ, пари, техника от "Запада". САЩ дадоха на Русия атомно уръжие примерно. На Сталин го дадоха. Защото целия този театър и заговор против народите се води от дявола. Питай се два въпроса. Ако Сталин беше патриот "Руски" защо не предприе мерки във армията на СССР като знаеше че 3 години Германия трупаше войски на границата на СССР? Защо Хитлер нарежда поражителни решения за най големите битки на 2 Световна Война? И Защо Американски корпораций помагат на Хитлер да се въздигне? Всичките тези "играчи" са знаели и наговорили хода си междy тях преди това. А може и да има някой от тях които са били на тъмно, незнаейки кой ги ръководи, и след това да са се усетили. Но това не ги прави добри хора.

Това че Сталин може би се е "събудил" в един момент, и е тръгнал против "шефовете" си, не го прави хубав човек. Трябвало е към Господ Христос да се обърне. А той е продължил в грехъ си. Може би той самия е искал да ръководи конспирацията. Както Нимродa е искал да командва светът. Видял е Сталин че има голяма армия, атомно уръжие, и може би си е помислил аз съм като Нимродa? Знам че е един деспот.

А това че може би е забавен със 100 години плана заради развития в СССР по това време точно, ако е така, е дело на Всемогъщия Господ Бог. Не на деспота Сталин.

Ако използваш логиката че Путин е обкръжен от предатели и затова Русия е подписала UN Agenda 2030-това може да ти служи за извинение на всяко негово дело. Ако той направи война примерно, ти по тази логика ще кажеш че предателите са я направили, въпреки че той, неговата администрация и партия управляват Русия. Той удобравя кой влиза в неговата администрация, и той знае кого праща в ОН (UN). Това което ти каза в негова подкрепа а абсурдно. Когато Путин подписва договори за намаляване на уръжия (примерно, хипотетично) и прочее чрез негови пратеници, пак ли той не "знае" за това. Мисълта ми е че такъв аргумент се използва когато някой иска да оправдае някой друг.

Ето пак оставям линка за видеото на парада на Путин. Виж го внимателно, точно в 0:19 след като ги няма певиците той, Путин, идва на сцената. Значи той го е одобрил това нещо, и а знаел  и поръчал тези певици-развратени и полу голи. Това не е информация или пропаганда, а клип от истинско събитие. Това ли е модел за мъдър мъж и политик? Нищо Библейско няма във това. Затова Господ ни казва да не се кланим на човеци/идоли:

https://www.youtube.com/watch?v=7oB6LIXQLpQ

Също каза че Путин използва заблуда, за да има време Русия да се отдели от Ротшилд икономически и прочее. Заблудата е лъжа. Бащата на лъжите е сатана. Чрез заблуда Ева се подмами. Ако той използва заблуда, та ти сам доказа че Путин е зъл човек. Господ Христос ни каза че лошо дърво не може да даде добър плод.

Как Путин иска да "извади" Русия от Ротшилд като Газпром и Роснефт са в ръцете на Ротшилд и масони. Виж само архитектурата им и символиката на логото им и ще е ясно. А Путин се чуди как да прекарва газопроводи чрез тези корпораций. Просто Русия играе нейната си роля за контрол над нацийте, и тя ще е ключова държава сигурно като се въвежда световния деспотизъм и Антихрист. Друг въпрос се питай. Защо Путин не помага за благовестието Христово?

А за снимката в България през соца/манифестация. Ами да, много хора са ненавиждали власта тогава. Но са отишли да и се кланят и държът знаметата нали? От страх от милиция, или че ще си загубят работата са го правили може би. Но то си остава идолопоклонство. Виж плакатите на безбожниците Маркс и Енгелс. Така ще е при времето на белега на звяра. Някой от страх че го приемат, но пак ще си викат че "вярват". Но знаем какво става след това. Няма да е оправдание пред Бога.

Нека покаже Watchman информация за кои автори са агенти на ЦРУ, и работи свързани с конспирацията, искам да ги видя. Нека всичко се покаже на светло, за да не са заблудим. Нека покаже каква е истината за историята около нашето време. Ще бъде полезно мисля. Може би ще ни помогне да разберем Откровение по добре.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Quote
Това понятие "изток" и "запад" самото е направено от елита, и ЦРУ, И КГБ, и всичките вавилонски служби "държавни сигурности" Европа, и където да е било. Шефът им е един и същ, дали Ротшилд, Ватикана, който и да е-сатана ги води. Всичките тези институции са едно и също, и са примка и пиявица за народа и страните които контролират. Така че аз няма да изпадна в тази заблуда. Няма изток-запад. Има добро и зло в света. Грях и смърт, и спасение чрез Господа Исус Христос.

Отвори си Библията и ще видиш, че в нея има понятия като "изток" и "запад". И там ли ги е въвел "елита". Научи се да разсъждаваш трезво, а не по инерция.

Разликата между изтока и запада се състои в това, че силите на антихриста да основали империята си на Запад, и са превърнали цялото западно общество в тяхна ракета носител. Бог от друга страна използва генетично по-малко увредените източни народи (които нямат геноцид, робство и колониална експлоатация в историческия си генокод) за да балансира силите на злото установили се на Запад. Ние сме благословени, че сме от по-източните народи и затова естествената съпротива срещу покварата идваща от Запада е много по-голяма.

Quote
Всичката информация която представих отговаря на това което се случва сега, и на реалноста. Горбачов, Путин, Меркел, Тръмп, усилено работят заедно към въвеждане на Нов Световен Ред-тотален глобален деспотизъм и пълно зло и грях. Всички те са против Бога, първо и най вече защото не са познали Него, Господа Исус Христос. Ако са го познали, делата им ще са съвсем други. Примерно, Тръмп няма да води "мис" Америка шоу (порнография и грях от всякъде, със жени по "бански" ходещи голи). И Путин ако е праведен и знае нашият Спасител, няма да се клани и целува икони. Както Господ ни е казал, изберете на кого ще служите? Не може човек да има два господаря.

Имаш много странни очаквания от ръководителите на нациите. Ти какво очакваш да са проповедници на правдата? Никога ли не си чел, как Бог нарича езическия цар Кир - моя помазаник, при това този цар си беше езичник и идолопоклонник. Това не попречи на Бога да го използва за Неговите цели и намерения. Така в днешно време има хора, които Бог използва за да възпира и обуздава злото. Няма изискване тези хора да са праведни и да вярват в Христос. Както и цар Кир не беше праведник и не спазваше закона на Моисей.

Quote
Путин е агент на ЦРУ, чрез бившото КГБ в СССР. Той е човек на Ротшилд. Затова не е махнал централната банка в Русия, и освободил народа си. Император Алехандър как водеше война и не позволи цантрална банка в Руската Империя по рано? Не подържам никой цар или император освен Царя на Царете.

Това са голословни твърдения без доказателства. Точно император Александър заедно с Наполеон воюваше за да унищожи и малкото останали свободни народи, сред които се изповядва автентично апостолско християнство. Ама ти тези неща не ги знаеш, защото черпиш от плитки източници.

Quote
Покажи информация за писателите които казваш са агенти на ЦРУ? Искам да я вида. (за Watchman)

Отвори си Уикипедията за да видиш, че е общопризната информация, че Голицин е работил за ЦРУ. Не че Уикипедията е достоверен източник, но има неща, които са общоизвестни и никой не ги крие.

Quote
Зли сили командват и "Запада". Но това не отрича казаното и писаното от Солженицин. Големите престъпления от Сталин и други Руснаци против собствения си народ. Ако тези хора знаеха Господа Исуса Христа, една заповед за убийство нямаше да издадът. Те са едни зли хора, и който от тях не са приели Господа Исус Христос, сега е в ада. Затова аз няма да ги хваля и подкрепям.

Цар Кир също може да е в ада, защото не е бил праведен човек и се е кланял на персийските богове, но това не означава, че Бог не го е използвал и го нарича свой слуга и свой помазаник. Същото е и със Сталин. Ти нямаш никакви доказателства, че е извършил престъпления против народа си. Божият човек не може да си позволи да бъде клеветник и лъжесвидетел. А ти правиш точно това. Говориш на халос без доказателства. Не се ли боиш от Бога, че разпространяваш клевети? Къде са ти доказателствата за Сталин?

Quote
Сталин не успя никакви планове да спре, а той самия беше част от плана, да падне такава желязна хватка върху една част от света, чрез деспотичен комунизъм, че тези народи още не могат да оздравеят от пораженията. Той през цялото време получаваше помощ, пари, техника от "Запада". САЩ дадоха на Русия атомно уръжие примерно. На Сталин го дадоха. Защото целия този театър и заговор против народите се води от дявола. Питай се два въпроса. Ако Сталин беше патриот "Руски" защо не предприе мерки във армията на СССР като знаеше че 3 години Германия трупаше войски на границата на СССР? Защо Хитлер нарежда поражителни решения за най големите битки на 2 Световна Война? И Защо Американски корпораций помагат на Хитлер да се въздигне? Всичките тези "играчи" са знаели и наговорили хода си междy тях преди това. А може и да има някой от тях които са били на тъмно, незнаейки кой ги ръководи, и след това да са се усетили. Но това не ги прави добри хора.

Крайно невежо и прибързано изказване, без никакви реални факти и доказателства. Ти очевидно не знаеш абсолютно нищо за Сталин, освен лъжливата пропаганда на враговете му. Много години и аз вярвах на тази пропаганда, докато не се запознах с реални исторически факти за това, което наистина е правил.

Пак казвам, че преценката за делото на един човек се прави на основание на ПЛОДОВЕТЕ, които е допринесъл, а не на базата на някакви пропагандни материали писани произволно. Сам Исус каза - по плодовете им ще ги познаете. Ти като не си запознат с плодовете, как въобще говориш за каквото и да е?

Quote
Това че Сталин може би се е "събудил" в един момент, и е тръгнал против "шефовете" си, не го прави хубав човек. Трябвало е към Господ Христос да се обърне. А той е продължил в грехъ си. Може би той самия е искал да ръководи конспирацията. Както Нимродa е искал да командва светът. Видял е Сталин че има голяма армия, атомно уръжие, и може би си е помислил аз съм като Нимродa? Знам че е един деспот.

Дали Сталин се е "събудил" или е бил предварително инсталиран и позициониран от Бога за да спре чумата на комунизма ти няма как да знаеш. Сталин не е бил атеист, ако и в началото да се е правил на такъв пред комунистите. В края на живота си дори не се е правил вече на такъв. Тук обаче въпроса не е дали е бил праведен човек или не, а дали е бил слуга на дявола или е използван от Бога за доброто на целия свят. Аз имам всяко основание да смятам, че той е бил Божий съд избран да спаси света от червения терор и е успял да го отложи с цели 100 години. Безспорно това е Божие дело, но ние не трябва да говорим глупости водени от невежество, спрямо съдовете, които Бог е благоволил за използва.

Quote
Ето пак оставям линка за видеото на парада на Путин. Виж го внимателно, точно в 0:19 след като ги няма певиците той, Путин, идва на сцената. Значи той го е одобрил това нещо, и а знаел  и поръчал тези певици-развратени и полу голи. Това не е информация или пропаганда, а клип от истинско събитие. Това ли е модел за мъдър мъж и политик? Нищо Библейско няма във това. Затова Господ ни казва да не се кланим на човеци/идоли:

Първо видеото е 100% пропагандно и е монтаж. Няма никакви доказателства, че тази песен е била пускана на политическо събитие с участието на Путин. Пуснати са кадри от политическо събитие и тази песен е пусната като фон. Тия момичета не се вижда ясно дали не са от кадър от някакъв техен концерт прилепен към клипа. Но дори да са, това нищо не променя. Ако беше отишъл в двореца на цар Кир, сигурно щеше да има много повече разголени танцьорки (така характерни за близкия Изток) и отгоре на това куп идоли наоколо. Но въпреки това Кир беше избран съд на Бога да извърши това, което Бог искаше от него. Бог дори вавилонския цар беше нарекъл "свой слуга" (Ер. 27:6). Говориш така, защото не познаваш Писанията и Божиите пътища.

Quote
Също каза че Путин използва заблуда, за да има време Русия да се отдели от Ротшилд икономически и прочее. Заблудата е лъжа. Бащата на лъжите е сатана. Чрез заблуда Ева се подмами. Ако той използва заблуда, та ти сам доказа че Путин е зъл човек. Господ Христос ни каза че лошо дърво не може да даде добър плод.

Значи всеки, който използва заблуда е зъл според тебе така ли? Това е много невежо изказване и показва сериозно непознаване на Божието Слово.

Първо Бог самия използва заблуда. Ти сам цитира по-горе, че Бог праща заблуда на хората, за да повярват в лъжа. Значи според тези твои думи сам Бог е зъл?

Авраам също изпозлва заблуда за да запази живота си и Бог никъде не го осъди за това нещо.

Цар Давид се направи на луд и използва заблуда за да спаси живота си.

Тия хора според тебе са зли и дяволски слуги ли? Седни първо да изучаваш Писанията и да се запознаеш с Божиите пътища, и спри да говориш неща прибързано и по инерция.

Quote
Как Путин иска да "извади" Русия от Ротшилд като Газпром и Роснефт са в ръцете на Ротшилд и масони. Виж само архитектурата им и символиката на логото им и ще е ясно. А Путин се чуди как да прекарва газопроводи чрез тези корпораций. Просто Русия играе нейната си роля за контрол над нацийте, и тя ще е ключова държава сигурно като се въвежда световния деспотизъм и Антихрист. Друг въпрос се питай. Защо Путин не помага за благовестието Христово?

Точно за това Бог е забранил на жени и деца да се занимават с управление. С този детски ум дето го имаш трудно ще разбереш решенията, които зрелите мъже взимат, особено когато от тези решения зависят съдбите на милиони хора. Корпорацията е такова нещо, че днес има един собственик утре се сменя, точно за 1 ден. Битката, която там се води е на много по-високо ниво и се вземат решения в дългосрочен стратегически план базирани на информация до която ние нямаме достъп. Това е все едно да имаш дете, което напълно да недоумява как така ти му взимаш само 1 шоколад, когато имаш пари за 100. На него в главата му е само шоколада и няма никаква представа за всички други фактори с които един баща трябва да се съобразява. Така и ти си се хванал за едно две неща и вече умуваш, защо това или защо онова. Като пораснеш ще разбереш.

А последното изречение е направо смешно. Земните царе нямат отношение към Благовестието. Бог има служители на които е поверил благовестието. Писанието ясно заявява каква е ролята на земните управници и тя е - да наказват злотворците и да похвалват добротворците (Римл. 13:3,4), И НИЩО ДРУГО. Бог ще ги държи отговорни затова дали са изпълнили именно ТОВА задължение, и нищо свързано с благовестието не им е задължение. А когато управниците решат, че им е задължение и правомощие, тогава се получават извращения като "Светата инвизиция" и кладите.

Quote
А за снимката в България през соца/манифестация. Ами да, много хора са ненавиждали власта тогава. Но са отишли да и се кланят и държът знаметата нали? От страх от милиция, или че ще си загубят работата са го правили може би. Но то си остава идолопоклонство. Виж плакатите на безбожниците Маркс и Енгелс. Така ще е при времето на белега на звяра. Някой от страх че го приемат, но пак ще си викат че "вярват". Но знаем какво става след това. Няма да е оправдание пред Бога.

Отново, изключително повърхностно отношение спрямо това какво означава идол. Идола това е всяко нещо различно от Бога на което човек уповава, влага своята вяра и надежда за добро. Според тебе имало ли е и един човек на тия манифестации, който да е ВЯРВАЛ и УПОВАВАЛ в тия знамена? Аз съм ходил като дете на манифестации, носил съм и знамена, и през ум не ми е минавало, че в тях има нещо на което да уповавам, или някаква надежда, която да почерпя за нещо. Всичко това беше форма без съдържание и никой не вярваше в тези неща. Но за сметка на това хората вярваха (и сега вярват) в други работи. Вярваха в образованието, вярваха в държавата, вярваха в парите. Това са истинските идоли. Но те не са по знамената и манифестациите. Те се изявяват в ежедневните решения, които хората вземат. Затова моля те спри с тия знамена, защото това са много повърхностни неща.

Quote
Нека покаже Watchman информация за кои автори са агенти на ЦРУ, и работи свързани с конспирацията, искам да ги видя. Нека всичко се покаже на светло, за да не са заблудим. Нека покаже каква е истината за историята около нашето време. Ще бъде полезно мисля. Може би ще ни помогне да разберем Откровение по добре.

Това е последното нещо, което ти трябва в момента. Ти имаш сериозни проблеми във възприятията и подхода на които трябва да обърнеш внимание и то в много спешен порядък. Затова остави на този етап конспирациите и се захвани първо да изучаваш Писанията, да придобиеш здрава Библейска основа. Първо се научи да разбираш истината на Благовестието и на Божието царство. После ще започнеш да разбираш по-добре и света около теб.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
От "изток" и "запад" имам предвид това "понятие" което сатанизирания елит е поставил върху нас. Това какво те искат ние да мислим за него. И то е "постоянна битка" срещу врагове които са искуствено издигнати. Това понятие е част от Вавилонското "вино".

Много ясно че в Словото има понятие за изток, примерно се говори за царете на изтока.

Не е според Словото това твое твърдение Watchman 'генетично по-малко увредените'. Господ казва че от една кръв са всички народи, и те идват от синовете на Ной. Това което казваш звучи все едно едни гени превъзхождат други при различните народи. Това Господ не казва, и Словото доказва обратното, че вскички са от една кръв. Както гените на 3-ма мъже (на Ной синовете) и жените им бяха достатъчно сега да сме милиарди. И днес, ако останат само един мъже и една жена, Господ пак от техните гени може да направи тази двойка да роди всички милиони и милиарди пак, ако е Божията воля.

Това за цар Кир е в Стария Завет. Там нямаше още благовестието на Господа Исус Христос. В политиката на Русия не се случва нищо което можем да видим до сега което да е добър плод, в общия широк мироглед на обстановката. От това ще ги познаем, по плодовете им. Така че тази логика, отново не оправдава Путин, пак не е състоятелна. Господ също въздигна Вавилон, и направи потоп да разруши светът преди Ной. Това беше Божия начин да се оправя с грехъ по времето на Стария Завет. Сега сме във времето когато Господа Исус Христос изкупи грехъ на човеците. И Господ не се оправя със светъ точно както в Стария Завет.

От информацията която имам и знам, мисля че Путин е част от елита и е ученик на ЦРУ, КГБ и прочее. Имам много причини да мисля това. Ако намеря обратното, ще се покая за това, и ще се моля Господ Исус Христос да прости невежието ми. Но показателите са много против Путин. Но за мен едно е най важно да знам. Това като се кланя на икони. Само това ми показва че той е изгубена овца и трябва да бъде новороден. Господ ни казва и за хората на високите места да се молим. Но докато той не познае Господа Исус Христос, аз ще продължавам да го приемам като идолопоклонник и човек който обича злото. Защото Исус ни каза че каквото не идва от добро, идва от зло. И ни казва в:

Йоан 3
18Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.


Аз не въздигам императора Алехандър, просто казах че не позволи в Русия да има централна банка на Ротшилд. Ако той не е повярвал в Господа Исус Христос той също е в ада, и бил зъл човек. И този термин апостолско християнство не ми харесва. Има само едно християнство на Словото, това е живия Господ Исус Христос. Иначе този термин ми звучи като другите "деноминаций".

Досега Watchman, не си ми дал една информация освен википедия че някой от авторите които предложих са агенти на ЦРУ. Аз обратното, давам информация, линкове. И досега един път не съм казал 'първо отиди това да направиш' или да 'проумееш' и тогава ще ти дам такава информация.
Това че казваш че не съм узрял (за което аз не се сърдя, можеш на мен каквото искаш да кажеш) не узначава да не предоставиш тази информация. Ти ни я дай тук, и другите в форума може би изкат да я видят. Няма на никой какво да попречи смятам.

Относно Сталин. Аз вярвам че тази информация която съм намирал досега за него, и на нейните източници. Приемам я за авторитетна по същата причина примерно както вярвам на събития случили се да кажем миналата седмица, но ас чак сега ги гледам по новините или в интернет. Не съм бил аз там лично на място. И така за информацията и книгите за Сталин. Книги като на Солженицин и други. И ми е достатъчно да знам че той е бил държавен глава. И цялата отговорност за случилото се лежи на неговите рамене.
Примерно, ако в едно училище пострада дете, се търси директора. Ако се укаже, или някой ми покаже информация в защита на Сталин и той е невинен за тежки убийства и беззакония ще се покая. И ще се моля на Господа Исуса Христа да ми прости лъжите и клеветите спрямо него. Един въпрос си задай. Защо в СССР по времето на Сталин и след това, не можеха да се печатат книги против власта? От тези автори и хора, групи хора, които показват престъпленията и терора на СССР не виждам някаква тайна заговорка в тяхна полза. Обратното те за себе си създават проблеми във собствените си държави. Защото често показват корупцията и маската на властите там. Не виждам какъв добър плод е дал Сталин, освен терор. Това че се е строило, и че е имало голями проекти е благодарение на труд и под на Руския поробен народ, и на инжинерна мисъл.

Човек като Сталин дори и инициатива не може да даде на хората си. И до колкото знам чрез страх са накарани много инжинери да "творят" проекти. Затова и затъна икономиката (то реална въобще не е имало) и нямаше елементарни иновации. Хората под тоталитаризъм намят смисъл и полза или свобода да творят, и предприемат, и да бъдат иноватори.

Намираш Watchman някаква "причина" да отхвърлиш почти всяка критика за Путин. Пак за видеото, слагам го отново:   
https://www.youtube.com/watch?v=7oB6LIXQLpQ
Екипа на песента Мъж Като Путин се казват на Руски Поющие вместе. Жените в състава са Ирина Козлова,Яна Козлова (Дайнеко), и Лариса Лычагина. Ето и документален филм за тях. Там можеш да ги видиш на живо, от по близо, но излгежда просто са по стари (сниман е в Русия, говори се в него на Руски):
https://www.pbs.org/soundtracks/stories/putin/
От този филм е клипа по горе. Гледайте го, за всеки е полезно. Като го гледаме, нека се питаме един въпрос. Ако тези младежи викащи за Путин, викат за Господа със същото желание, нямали да има възраждане на вяра при тях?

Господ никога не е заблуждавал никого. Стиха в Солунци виждаме че Господ праща заблуда като наказание. Той сам не е във заблудата и не я извършва. Хората я извършваме чрез грехъ си. По тази логика някой може да каже че Господ изнасилва когато позволява един народ да превземе друг, и мъжете насилстват жените. Авраам направи няколко неща които не трябваше. Господ му каза че ще има син, а те със жена му си родиха син чрез слугинята им. Първия му син Исмаил. Това не беше по Бижията воля. Господ му каза да се махне от земята на баща му, и Авраам го направи но взе Лот със него. И със заблудата при Авимелеха за жената на Авраам (да каже че му е сестра, пък и тя беше му сестра). Пък и жена му наистина му беше сестра. Закона на Мойсей че не можеш да си взимаш за жена сестра дойде по късно. Тези неща които направи Авраам не бяха по Божията воля, и имаше лоши последици от тези неща.

Цар Давид също направи Голямо зло като прелюбодейства. И Господ го наказа, като сина му от тази връзка умря по късно. Както и при Цар Соломон, и той прелюбодейства, и Бог разори царството на Соломон при синовете му, след като той умря. Но пак тези примери не важат за Путин, защото Господа Исус Христос вече изкупи грехъ на света. И Господ няма да се оправя със светът както при Стария Завет. Не важат също защото до колкотo знаем, Путин не е познал Господа Исус Христос. Но Авраам, Давид, и Соломон го знаеха, и придобиха Господното благоволение поради това.

Радвам се много че ме наричаш дете Watchman. Защото Господ Бог така иска ние да приемем Царството му:

Матей 18
3Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство.'


И ако хората през соца се страхуваха и треперяха от Словото Божие, нямаше да се страхуват от държавните деспоти за прехраната и работата си. И в днешно време, ако работа на някой го кара да лъже, или наруши заповедите Божии, той/тя трябва да се махне и да не го прави. Защото пред такива избори предстои хората да се изправат при белега на звяра също.

За Watchman още чакам да ми даде информация за Сталин, и агенти на ЦРУ и конспирацията. Ще се радвам да я видя.

Аз имам впечатлението че относно Путин И Сталин Watchman оформя и избира от Словото така че то да бъде как той иска за двамата.

Словото е моят пътеводител. И всеки сам може да го чете и разбере, без други да му/и казват как до го възприема или интерпретира. Господа Исус Христос е заповядал всеки човек да се обърне като дете към Него.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Quote
От "изток" и "запад" имам предвид това "понятие" което сатанизирания елит е поставил върху нас. Това какво те искат ние да мислим за него. И то е "постоянна битка" срещу врагове които са искуствено издигнати. Това понятие е част от Вавилонското "вино".

Tова е фалшив мироглед издигнат от същия този елит, който ти не знаеш нито кой е нито какво цели, с който иска да се внуши, че те контролират всичко и всички, което е лъжа. Или казано друго яче ти си възприел мирогледа на бай Ганьо, дефиниран в прословутото му твърдение - всички са маскари.

Вместо това апостол Павел се отнасяше с респект към много от властниците, които го разпитваха и съдеха, а и не ги наричаше "гнусен сатанински елит", защото виждаш ли "всички са маскари", както ти би направил.

Quote
Не е според Словото това твое твърдение Watchman 'генетично по-малко увредените'. Господ казва че от една кръв са всички народи, и те идват от синовете на Ной. Това което казваш звучи все едно едни гени превъзхождат други при различните народи. Това Господ не казва, и Словото доказва обратното, че вскички са от една кръв. Както гените на 3-ма мъже (на Ной синовете) и жените им бяха достатъчно сега да сме милиарди. И днес, ако останат само един мъже и една жена, Господ пак от техните гени може да направи тази двойка да роди всички милиони и милиарди пак, ако е Божията воля.

По-добре си кажи - "не знам какво значи генетично увреден, не знам как работи генетиката и как се получават увреждания или придобивки на генетично ниво" вместо да умуваш за неща, които не разбираш. Това че всички са от една кръв, не означава, че когато в един род някой започне да върши големи гнусоти и престъпления, че това не се предава по родова линия на всички следващи поколения. Затова Писанието казва, че Бог ще изисква греховете на бащите чак до три-четири поколения след тях. А също така Исус идентифицира тези, които искаха да го убият, като синовете на онези, които избиваха пророците. Точно това е генетичното увреждане на тези убийци на пророци, което се предаваше на техните синове, които после искат да вършат делата на бащите си.

Quote
Това за цар Кир е в Стария Завет. Там нямаше още благовестието на Господа Исус Христос. В политиката на Русия не се случва нищо което можем да видим до сега което да е добър плод, в общия широк мироглед на обстановката. От това ще ги познаем, по плодовете им. Така че тази логика, отново не оправдава Путин, пак не е състоятелна. Господ също въздигна Вавилон, и направи потоп да разруши светът преди Ной. Това беше Божия начин да се оправя с грехъ по времето на Стария Завет. Сега сме във времето когато Господа Исус Христос изкупи грехъ на човеците. И Господ не се оправя със светъ точно както в Стария Завет.

Не съм сигурен какво е това "грехъ", "светъ" - не знаеш как се пише или искаш да въведеш нов правопис?

Това за цар Кир, за вавилонския цар няма никаква връзка с никакъв завет, защото те са езически царе и не са под никакъв завет. Стария завет беше сключен с народа на Израел и не касае останалите народи. Също така Бог не се е променил от тогава, нито пътищата Му са се променили. Бог продължава да използва определени хора за своите цели и няма никакво изискване тези хора да са праведни. Нито Кир беше праведен, нито Навуходоносор, но пак Бог ги нарече свои слуги и ги използва за своите цели. Единия за съд и наказание, другия за милост и възстановяване.

Quote
От информацията която имам и знам, мисля че Путин е част от елита и е ученик на ЦРУ, КГБ и прочее. Имам много причини да мисля това. Ако намеря обратното, ще се покая за това, и ще се моля Господ Исус Христос да прости невежието ми. Но показателите са много против Путин.

Черпиш от фалшиви източници, пропаганда и целенасочени заблуди. Нямаш способността да пресяваш нещата. Ако Путин беше пастор, водач на църква или нещо такова разбирам да имаш подобни очаквания от него. Но той е светски човек, който изпълнява функцията на управник на един народ. Като такъв изискванията към него са съвсем различни. На лично ниво той ще отговаря за своя живот и за греховете си, но на ниво управник изискванията са да наказва злотворците и да поощрява добротворците.

Quote
Аз не въздигам императора Алехандър, просто казах че не позволи в Русия да има централна банка на Ротшилд. Ако той не е повярвал в Господа Исус Христос той също е в ада, и бил зъл човек. И този термин апостолско християнство не ми харесва. Има само едно християнство на Словото, това е живия Господ Исус Христос. Иначе този термин ми звучи като другите "деноминаций".

Федералния резерв е създаден със златото на руския император, което той влага доброволно. Апостолско християнство, означава вярата, която са проповядвали апостолите, а не някакъв деноминационен етикет.

Quote
Досега Watchman, не си ми дал една информация освен википедия че някой от авторите които предложих са агенти на ЦРУ. Аз обратното, давам информация, линкове. И досега един път не съм казал 'първо отиди това да направиш' или да 'проумееш' и тогава ще ти дам такава информация.

За всеки един от тримата автори ти коментирах отделно. Голицин е агент на ЦРУ, което нито той нито ЦРУ отричат. Солженицин говори не с факти, а с предположения, които в последствие биват опровергани от реални документи. Никола Николов има частични познания, къде верни, къде лъжливи, и му липсва задълбочено познание за по-голямата картина, особено от библейска гледна точка.

Quote
Примерно, ако в едно училище пострада дете, се търси директора. Ако се укаже, или някой ми покаже информация в защита на Сталин и той е невинен за тежки убийства и беззакония ще се покая. И ще се моля на Господа Исуса Христа да ми прости лъжите и клеветите спрямо него. Един въпрос си задай. Защо в СССР по времето на Сталин и след това, не можеха да се печатат книги против власта? От тези автори и хора, групи хора, които показват престъпленията и терора на СССР не виждам някаква тайна заговорка в тяхна полза. Обратното те за себе си създават проблеми във собствените си държави. Защото често показват корупцията и маската на властите там. Не виждам какъв добър плод е дал Сталин, освен терор. Това че се е строило, и че е имало голями проекти е благодарение на труд и под на Руския поробен народ, и на инжинерна мисъл.

Лъжите за Сталин започват от Хрусчов, същия който участва в заговора по убийството му, по нареждане на британските тайни служби.

Кажи ми моля те дали в Небето е позволено да се печатат книги против Христос и Бога? Ти знаеш ли че в Библията Бог е наречен деспот? Знаеш ли че в Новия завет Господ Бог е Despotes Theos, на гръцки? КОЙ ти каза, че Сталин е правил терор? Източника провери ли си го? Кой стои зад него, мотивите изпитал ли си на този, който снася тази информация? Да имало е терор, но срещу тези които са избивали руския народ, срещу комисарите изпратени от САЩ. Срещу тях е имало терор, именно защото Писанието казва, че управника не носи меча на празно, но за да нанесе гняв върху главите на злодеите. Точно това е направил и Сталин, докарал е Божия гняв върху главите на тези предатели и убийци. Те затова до ден днешен не могат да му простят как им съсипа комунистическата революция, спря интернационализма и унищожи всичките им марионетки, в това число демона Троцки.

Quote
Човек като Сталин дори и инициатива не може да даде на хората си. И до колкото знам чрез страх са накарани много инжинери да "творят" проекти. Затова и затъна икономиката (то реална въобще не е имало) и нямаше елементарни иновации. Хората под тоталитаризъм намят смисъл и полза или свобода да творят, и предприемат, и да бъдат иноватори.

Това са напълно лъжливи и казани в невежество неща. Сталин издига за удивително кратко време напълно разрушената от войната страна до ниво от което Запада е треперил. Ако не го бяха убили света днес щеше да е много по-добро място. Този СССР, който ние знаем не е този на Сталин, а този на предателите Хрусчов и Горбачов, и на апаратчиците Андропов и Брежнев. Това са хора без всякакво разбиране и визия, които се хранеха десетилетия от постигнатото от Сталин, рушейки го или по заповед на западните кукловоди или поради своето безхаберие и липса на разбиране на световните реалности.

Quote
https://www.pbs.org/soundtracks/stories/putin/
От този филм е клипа по горе. Гледайте го, за всеки е полезно.

PBS? Ти сериозно ли? От CNN или Fox, нещо няма ли да пуснеш? Или да ни кажеш какво казва Талмуда за Исус?

Quote
Господ никога не е заблуждавал никого. Стиха в Солунци виждаме че Господ праща заблуда като наказание. Той сам не е във заблудата и не я извършва.

Когато някой каже нещо заблудително, той не изпраща ли заблуда към онези, които го слушат? Никъде, абсолютно никъде няма в Писанието забрана някой да заблуждава своите врагове. По време на втората световна война много от християните, които са криели евреи в домовете си са заблуждавали гестаповците с цел да спасят живота на евреите. Авраам заблуди за да спаси живота си, Давид заблуди за да спаси живота си. А Бог многократно заблуждава враговете на Израел, за да даде победа на своя народ. Пример имаме с Гидеон, а най-драстичния пример е когато Бог решава да изпрати заблудителен дух в устата на пророците на Ахав:

2Лет. 18:19  И Господ рече: Кой ще примами Израилевия цар Ахава за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един, проговаряйки, рече едно, а друг рече друго.
2Лет. 18:20  Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. И Господ му рече: Как?
2Лет. 18:21  А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така.


Ето как  Бог лично одобрява лъжлив дух да влезе в устата на пророците на Ахав, за да заблуди Ахав да отиде на война.

Липсват ти основни познания от Библията.

Quote
Радвам се много че ме наричаш дете Watchman. Защото Господ Бог така иска ние да приемем Царството му:

Нямаш причина да се радваш, защото не в този контекст те нарекох дете, а в контекста на думите на апостол Павел:

1Kор. 14:20  Братя, не бивайте деца по ум, но, бидейки дечица по злобата, бивайте пълнолетни по ум.

Разсъждаваш като дете по ум (казваш, че си на 32 години, но имаш правопис и разсъдливост на 12 годишен), за което не те осъждам, защото вероятно си нямал време и възможност да израстеш. Дано дискусиите в този форум да те предизвикат да го направиш.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

roumi

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 5
Интересна тема,  много информация и "информация",с много библейски  препратки ,къде по същество,  къде изкарани от контекст ,или директно субективно-маниоулативни.Но най -много ме впечатли,( за да не кажа потресе ),трактовката относно Сталин на единия от дебатиращите,  която  граничи с откровен Стокхолмски синдром! Потресаващо е да се чете това,  още повече от вярващ християнин.Нюанси и сива зона  няма само в Божието Слово."Лошият" Запад,  дал Реформацията и" добрият" Изток, направил стадото си пушечно месо,но с намерение после да му купи колело......Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Тука говорим не за "трактовки" а за факти, които не са известни на повечето християни, но вместо това на тях са им втълпени куп лъжи. Не подобава на християните да следват лъжливи пропагандни формулировки, още повече за хора, които Бог е използвал да избави света от голямо зло.

Що се отнася до "Реформацията" - ето тук имаме тема във форума относно това, колко читава е била и чие дело е в действителност.

А и между другото, можеш ли да обясниш защо така "добрите" и реформирани англичани протестанти избиха 100 милиона индианци, наричайки ги ханаанци, които трябва да бъдат изклани по подобие на старозаветните ханаански племена?

А прехласването на евангелистите по Запада, донесъл ни първата и втората световна война, масоните, джендърите, ГМО-то, ювеналната юстиция, ДДС-то, данъците върху въглеродния двуокис, порнографията, педофилията и ислямската миграция - не е ли това истинския Стокхолмски синдром, който споменаваш?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

roumi

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 5
Виждам,  че ще бъде интересно и полезно :).Винаги се радвам , когато се борави с факти.Има един "малък" проблем и недостатък относно всички  факти-принципбо  ....но, за това друг път.Виждам също,  че има тенденция и претенция за изказване, ( по-скоро) не на мнение, а поучение тип последната кота.Проблемът с много вярващи,  било то еднолично, или като общност е,  че получавайки по благодат откровения   относно Бога -си мислят,  че са достигнали нивото и бързо слагат "покрива на сградата".Другият проблем е,  че доста"  скъпоценни бебета са изхвърлени и продължават да се изхвърлят заедно  с мръсната вода", това относно Реформацията важи с критично

голяма  сила...,или пък човек да си помисли,  че има тук паписти ъндъркавър...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3408
Все пак имаме признаване за "мръсната вода", което е напредък. Стига разбира се да не се окаже, че "бебето" всъщност е истинския папистки "ъндъркавър".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Emma

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 98
Добре дошъл/дошла във форума roumi !

Би ли бил/била така любезен/любезна, да се представиш, според установените Правила на форума (надявам се, че си ги прочел/прочела вече)!

И темата, по която си започнал/започнала да пишеш, също....Извинете ме, за офф топика.

..."Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Йоан 6:45