Author Topic: Развод и повторен брак  (Read 27082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Развод и повторен брак
« Reply #45 on: September 28, 2016, 01:33:11 AM »
Тя същата е ситуацията в закона и по отношение на това, че:

Евр. 10:28  Някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели;

Тук отново има място за злоупотреба и е достатъчно двама души да се наговорят против трети за да го погубят чрез ръката на закона. Същото е било и с това ако един мъж по някаква причина реши да злоупотреби и да натопи жена си.

Защо обаче би направил такова нещо освен ако не е някой нечестивец? А Бог е поставил бащата на момичето да решава и да бди на кого ще даде дъщеря си за жена. Това е първата защита за момичето. Втората е страха от Бога в обществото, където хората израстват в среда, която ги закърмя със страха от Бога. В тази среда малцина ще дръзнат да вършат такива нечестия без да потръпнат от Божието възмездие.

Виждаме в днешно време как тези защити са премахнати. На първо място момичетата сами си избират с какви момчета/мъже да бъдат и думата и властта на бащата са де факто ликвидирани. На второ място обществото е лишено от страха от Бога и средата възпитава съвсем друга ценностна система и мироглед. И най-много от това страдат именно жените, чиито души и тела биват изтезавани безгранично под сатанинското мото за "свобода, равенство, еманципация и empowerment (поради липса подходяща българска дума)" на жените.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Развод и повторен брак
« Reply #46 on: January 22, 2017, 16:53:52 PM »
Относно начина, по който се разбира дали една невеста е девствена или не, според мен мойсеевият закон не е справедлив! А до колко Бог е справедлив да си служи с такъв закон- това не знам. Форумът ви е прекрасен, наистина! Но не бива да викате на черното бяло и на бялото черно!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Развод и повторен брак
« Reply #47 on: January 22, 2017, 17:37:48 PM »
essop,

Обоснови се. Казваш да не казваме на черното бяло и обратно, но ти самият отсичаш, че не въпросното нещо не било справедливо.

Бъди по-подробен, защото това да кажеш, че на черното викаме бяло, означава "не сте прави", но така и не казваш защо ти наричаш бялото черно или черното бяло.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Развод и повторен брак
« Reply #48 on: January 22, 2017, 23:26:54 PM »
Везирам
Quote
"Извинявайте, че се връщам по стара тема и повдигам горе-долу същият въпрос, но напоследък се сетих пак за това и много ме човърка отвътре. Всъщност само около 20% процента от жените кървят при първо сношение, и четох че даже евреите едно време са знаели, че не може да се разчита на кървав чаршаф и са карали стари жени тип акушерки да преглеждат момичетата, което е малко (само малко) по-сигурно. Просто това нещо не може да се знае съвсем със сигурност от човеци; твърде много зависи от анатомията на жената, и е много индивидуално. Даже няма нужда от спортни дейности или езда, просто при някои, самия "белег на девственост" е по-малък да кажем, и не се къса."
Тази статистика е отречена от вас. Не може така да отричате статистиките, само защото космите на главата ни са преброени. Дори и големия процент девствени годеници да прокървяват, има един малък процент, който не кървят. Тоест и нещата да са обърнати обратно- дори 80% да кървят, а 20% да не кървят, мойсеевият закон спрямо тези момичета е несправедлив. Изминали са повече от 4 000 години от тогава и смятам, че поне в областта на правото сме поне маалко по- цивилизовани от онези израилтяни и поне в областта на медицината сме маалко по- напреднали от тях.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Развод и повторен брак
« Reply #49 on: January 22, 2017, 23:50:24 PM »
Ти знаеш ли, че според статистиките предишните поколения са умирали на по 40-50 години. Аз гледам реалния живот и виждам точно обратното.

Проблемът е, че източниците на статистиките са за теб недвусмислени богове, т.е. не грешат. Това е идолопоклонство. Реалният живот показва, че много от тези статистики не само не са верни, но и са умишлено подменени.

Ти спомена, че много много не признаваш Библията, но там пише "всичко изпитвайте, дръжте доброто". Ти виждам, че си приел всичко наготово без да изпиташ нищо от това, което ти се сервира.

Само да ти кажа, че ГМО инженерството е било още по времето на Ной, когато Бог погубва света и остава само 8 човека. Христос каза, че в последните дни ще бъде същото. Не виждам много да е напреднала медицината, освен, че се изпълнява писаното "няма нищо ново под слънцето".

Днес повечето момичета дори се гордеят с това, че не са девствени, а какво да говорим за "статистики". Проблемът първо е, че масово това поколение не обича чистотата. Нито своята, нито на децата си.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Развод и повторен брак
« Reply #50 on: January 23, 2017, 01:38:20 AM »
То ти добре казваш "изпитвай", но....хм.... караш ме да се срамувам да пиша.....Как да изпитам казуса? Да не очакваш да намеря 100 момичета и да ги.... хм..... дефлорирам, за да разбера колко от тях ще прокървят?! Не, спирам да пиша за това- ок прави сте!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Развод и повторен брак
« Reply #51 on: January 23, 2017, 03:00:55 AM »
Да изпитваш в случая означава, да провериш внимателно колко може да се вярва на хората и институциите, които вадят разни "статистики". Не случайно съществува термина стъкмистика.

Познавам едно момче, което работи известно време във фирма, която точно с това се занимава с обработка на статистически бази данни. И знаеш ли какво ми каза? Каза че резултатите софтуерно се модифицират за да отговарят на очакванията на клиента. А те взимат милиони от големи банки за да им правят анализи и статистики.

При статистиките има няколко проблема:

1. Събрането на данни е фалшиво. Плаща се на хора да ходят да интервюират хора и да съберат статистически данни. На тия хора не им се работи и фалшифицират данните. Сиреч попълват сами бланките без въобще да търсят и интервюират реални хора.
2. Обработката на данните става със софтуер който е настроен да елиминира определени фактори, които могат да направят статистиките да изглеждат по нежелан начин.
3. Крайния резултат излизащ от софтуера допълнително се променя от мениджърите ако те преценят че клиента им няма да е доволен от резултатите и фирмата ще трябва да дава обяснения защо се е получил такъв резултат. Затова резултатите винаги се модифицират за да се приближават до очакванията. Тези неща важат още повече за неща които могат да имат политическо, научно и социално въздействие.

Това, което ти казвам тук е вътрешна информация на хора работили в бранша. Затова не бъди лекомислен и да се доверяваш на всякакви статистики, стъкмистики и тем подобни неща. Нашето доверие е в Бога и в Неговото Слово. Така имаш здрава основа, която не се променя постоянно с политическите и социалните ветрове, а стои твърда от началото и до вечността.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Развод и повторен брак
« Reply #52 on: January 24, 2017, 01:10:28 AM »
Ок тогава. Това дето го казваш е вярно, защото и аз си имам източници и е точно така както го излагаш тук. Това дето не ви казвам е, че си има неща, които не са божие слово, но пак са верни, макар, че не произлизат от Библията. Когато става въпрос за медицина мога да обясня подробно нещата, защото това е моята област. Значи, аз съм завършил за мед сестра и там учехме и право покрай всичките медицински специалности. Слагам на страна онова, което са ми преподавали по гинекология. Както казвате вие нека да се позовем на опита:
Преди да се запиша да следвам за мед сестра ходих с една гинеколожка. Няма да драматизирам и да обяснявам защо скъсахме, само ще кажа, че на нея може да се вярва, поне що се отнася до професионализма й. Та според нея някой химени се късат едва при раждането, тъй като са един тънък полукръг. Относно процента на тези химени никога не ми е хрумвало да я питам, но тя доста живо разказваше за два случая в кариерата й, които са й били интересни- единия няма особено отношение към темата, но ще го разкажа. При нея идва момиче на 11 с майка си със страшни болки в корема. Няма диария или запек и за това са я препратили именно при нея. Когато извършва прегледа установява, че химената й няма никакви отвори и кръвта от мензиса не може да изтече от нея. Поставят я под упойка, разкъсват химената и изтекло много кръв, както и да е.
  Вторият случай е по темата- идва жена- ромка с дъщеря си, която е прекарала тежък грип и има някакво течение във вагината. Пациентката е на 6 години. Боли я корема и също като първата няма никакви симптоми за нищо стомашно- чревно. Смъква се анамнеза, извършва се преглед и... химена липсва!!! Моята бивша веднага се усъмнила в злоупотреба и веднага на разпит при психолозите. Оказва се нормално семейство, съпруга българин, имат още три деца, а детето няма абсолютно никакви нито физчески нито емоционалн травми. Майката казва "Да, не сте единствени. И на други прегледи са се усъмнявали." Психолозите разбира се са познати на приятелката ми и тя говори с тях. Казват й "Всичко е наред, но да си вържем гащите ги пратихме в полицията" В полицията съвсем предубедено разпитват майката, бащата и всички останали братчета и сестричета в опит да докажат вина. Само че вина няма. Сладураната просто е родена така. Викам й "Колко такива случаи си имала" тя казва "На 6 годишни момичета така да им личи само един, но на по- големи се случва често"
 Извода, който аз правя, защото за пръв път се замислям за това е:
 Според мен, Моисей не е бил глупав. Щом превода е "девственостите" значи в бащиния си дом има и други белези на девствеността. Отдавна не избиваме с камъни млади момичета, така че отдавна сме забравили тези начини и белези, чрез които бащата да докаже, че дъщеря му е целомъдрена, но това не означава, че по времето на Моисей хората също не са ги знаели. Библията рядко дава пълната картина ясно разбираемо и за това свидетелстват непрекъснатите ви спорове. Това не означава, че да убиваш млади момичета с камъни не е варварство!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Re: Развод и повторен брак
« Reply #53 on: January 24, 2017, 03:50:07 AM »
А ти даваш ли си сметка, че в днешно време хората са много по-слабовати и болнави от едно време. Особено за евреите още в Египет се казва, че еврейските жени са били много здрави и силни и са раждали повече деца от египтяните.

Та ти можеш ли да сравниш физиологията на един здрав и благословен от Бога народ не само духовно, но и физически с тази на болен и обремен с грехове и всякакви проклятия езически народ. Как можеш да съотнесеш някаква "статистика" на един народ живеещ в друга епоха и в съвсем друго ниво на здраве и физиологическа устойчивост с народ живял преди хиляди години в здрава среда, хранещ се само със здрава храна и благословен от Бога да се плоди и размножава? Пределно ясно е че физиологията на еврейските момичета от онази епоха по никой начин не може да се сравнява с тази дори на еврейские момичета от днешната епоха, колко по-малко с тази на някой друг народ от днешно време. Затова човек не трябва да се заблуждава от статистики и всякакви човешки измишльотини изпускайки напълно историческия контекст. Все едно да сравняваш статистически размера на гроздето в Израел днес със размера по времето на Исус Навин, когато двама души са носели една чепка грозде. Това е напълно неадекватно.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Развод и повторен брак
« Reply #54 on: January 24, 2017, 09:18:33 AM »
Има една известна статистика, че когато докторите стачкуват, има по-малка смъртност.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

essop

 • Read-only
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 27
Re: Развод и повторен брак
« Reply #55 on: January 24, 2017, 14:12:27 PM »
Ем ок щом казвате, така да бъде. Ще оставя това неизкоментирано.