Author Topic: Служението на Арт Кац  (Read 2351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Палко

  • Общителен
  • ***
  • Posts: 138
Служението на Арт Кац
« on: July 07, 2013, 04:09:35 AM »
Не съм сигурен много, че в този раздел трябва да пусна темата, но тука ми се стори най-близко.
Може би повечето от вас са запознати с Арт Кац и начина му на живот. Аз в момента чета книгата му "Истинската цъква", която изцяло съответства на това което усещам в момента. Сякаш чета мислите си, но подредени. :-)  Реших да потърся повече информация за него и живота му и отидох на сайта на неговото служение.  И всъщност това което ме "резна" беше,че там има bookstore и съответно книгите му се продават на цени от 10 до 14 долара. И ако изобщо по някакъв начин може да се "оправдае" продажбата на книги с разходите по отпечатването, то за такава в интернет няма извинение.Особено пък на тези цени. Според това което чета, не мога да си представя, че той самия го е решил. Виждам че вече не е жив и може би тези които се занимават с служението му сега са предприели тези действия.Което пак би било странно, защото като истинска общност би трябвало да живеят в Истината. Някой знае ли нещо повече за него и живота му? На коя точно причина се дължи това "разминаване"?
Може би въпроса изглежда "лаишки", но аз все още нямам отговор на този въпрос, как понякога става така, че истински неща които носят свобода и благословение са вплетени по някакъв начин в примките на Мамон и носят върху себе си белега на света.

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3354
Re: Служението на Арт Кац
« Reply #1 on: July 08, 2013, 00:25:44 AM »
Докато Арт беше жив всичките му книги бяха налични на страницата на Бен Израел безплатно. Приживе такова нещо като Art Katz Ministries не е съществувало и той винаги  бил против подобна светска практика.

Всички тия неща се случиха след смъртта му, когато шепа хора успяха чрез машинации (експлоатирайки някой грешки, които Арт беше допуснал приживе) да вземат контрол над общността Бен Израел, напъдиха братята, които живееха там, изолираха онези, които не можаха да изгонят и тотално промениха всичко според светския религиозен модел характерен за Америка. Същите тези хора свалиха безплатните книги от сайта на Арт, създадоха напълно измисления сайт Art Katz Ministries и комерсиализираха всичко.

Аз самия имам записан архив на стария сайт със всички безплатни книги. Ако искаш мога да ти пратя линк на лично съобщение от който да дръпнеш файла с оригиналния сайт и всички книги в него.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Палко

  • Общителен
  • ***
  • Posts: 138
Re: Служението на Арт Кац
« Reply #2 on: July 08, 2013, 19:27:07 PM »
И аз нещо такова допуснах, че може да е станало. Още повече, че от сайта на Бен Израел ми се бяха нахилили точно от онези комерсиалните американски "служители".
Благодаря за информацията.