Author Topic: Какво се случва в България и какъв е нашия отклик?  (Read 14716 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Свидетели сме на събития в България, които могат да се нарекат безпрецедентни за последните 23 години. Много хора, включително и християни са обнадеждени, че  народните протести ще доведат до повече свобода и добри дни и за тях самите. Мнозина се питат какво става, и къде е Бог в цялото това нещо? Или къде сме ние?

Много пъти в този форум аз съм призовавал вярващите на основание на Писанията да се молят срещу нечестивата власт и да викат към Бога да отсече нечестивите, които поставят капани и запъват лък срещу праведните.

Пс. 94:20  Ще има ли съобщение с Тебе седалището на беззаконието, Което е хитро да върши зло чрез закон?
Пс. 94:21  Те се опълчват против душата на праведния И осъждат невинна кръв.
Пс. 94:22  Но Господ е високата моя кула, И Бог мой е канара, при която прибягвам.
Пс. 94:23  Той ще обърне върху тях собственото им беззаконие, И ще ги отсече в нечестието им; Господ нашият Бог ще ги отсече.


Това беше моята молитва в продължение на години виждайки как нечестивите управници кроят закони и планове и капани срещу душите на праведните.

Дали това на което сме свидетели е Божият отговор на тази молитва аз не знам, защото още е много рано да се разбере какъв ще бъде резултата от цялото това нещо. Едно е сигурно обаче и то е че врага непременно ще се опита да обърне тия събития срещу нас и да завършим с още повече робия и нечестиво управление върху главите си.

Протестиращият народ не си дава сметка срещу какви сили се възправя и се боя, че това ще му изиграе лоша шега. Повечето хора виждат само непосредствените проблеми - високите  сметки за ток, произвола на банките, монополите и институциите и прочие проблеми на битовото съществуване. Други виждат малко по-далеч а именно цялата политическа клика и система, които са прекия причинител на тези проблеми. Малцина са обаче, които виждат стройната система на зло, манипулация и контрол, която стои зад всичко това и която има своя видим престол в Брюксел, както и своите по-невидими престоли във Лондон, Ню Йорк и Ватикана. А едва ли някой от излязлите на протестите осъзнават, че в крайна сметка зад цялата тази система на злото стоят напълно невидимите престоли в небесни места, срещу които апостол Павел ни казва, че е нашата борба.

Поради тази причина, ние не трябва нито за миг да си мислим, че народа има капацитет да постигне каквото и да било в такава неравна битка. Обаче АКО БОГ стои зад всичко това, и АКО БОГ е чул молитвите ни и е започнал да отсича нечестивите, то няма сила на злото, която да е в състояние да спре това, което Бог е решил да направи.

Поради тази причина, аз смятам, че няма по подходящо време за това да застанем и викаме денем и нощем пред Бога, и с молитва и с пост да търсим Неговото благоволение да отсече нечестивите, да обърне върху самите тях тяхното собствено нечестие и да строши хомота и жезъла им от върху главите ни. Сега е времето да викаме към Бога да не позволи лукавите сили на нечестието да обърнат всичко, което се случва срещу нас така щото да завършим в още по-лошо състояние от това в което сме били.

Подобен вик и молитва обаче ще бъдат напълно суетни и безплодни, ако ние искаме всичко това за да продължим да живеем живота си според нашите човешки желания и пътища съобразени с вървежа на този свят. Ако тази молитва не произлиза от нашия стремеж да изпълним Божиите цели и намерения за Неговия народ в това поколение, ако удължаването на благодатното време от което се нуждаем го искаме за да продължим безгрижния си и безполезния си живот в системата на света, то такава молитва не само няма да бъде чута от Бога, но и може да ни навлече Неговия справедлив гняв.

Ето защо подобна молитва изисква цялостно изпитване на всичките ни пътища, начин на живеене, целите които следваме и защо въобще живеем на земята. Изисква да се отвърнем от глупавия си и суетен начин на живот обвързан със системата на нечестивите и със вървежа на този свят. Това скъпоценно благодатно време за което викаме към Бога - Той няма да ни го даде за да продължим безгрижния си сън в прегръдките на Далила и да се бавим около виното на Вавилон.

Пс. 94:16  Кой ще стане за мене против злодейците Кой ще стане с мене против ония които вършат беззаконие?

Ако нашето въставане против злодейците не е заради БОГА, заради Неговите цели и намерения на Земята, то то е суетно и ще ни навлече повече злини и беди на главите ни. Ето защо първото условие Бог да благоволи в молитвата ни срещу нечестивите, срещу плановете и намеренията на началствата и властите на тъмнината в небесни места - е ние да подравним себе си спрямо Бога, спрямо Неговия начин на живот към който Той е призовал народа Си, спрямо целите на Неговото Царство, спрямо Неговите намерения за времето и поколението в което живеем.

Без такова подравняване, ние сме като изкълчена става, като счупена кост, която спъва и блокира действието на Тялото. Обаче ако бъдем подравнени спрямо Главата, спрямо крайъгълния Камък на зданието в което се вграждаме, то тогава ние сме в позиция да наследим следното прекрасно обещание относно нечестивите власти:

Пс. 125:3  Защото нечестието няма да налага скиптъра си върху участта на праведните, Да не би праведните да простират ръце към беззаконието. (Рев. превод)

Пс. 125:3  Защото жезълът на нечестието няма да пребъде върху дела на праведните,За да не простират праведните ръце към беззаконието. (Царигр. превод)

Това, което този пасаж буквално казва е че властта на нечестивите няма да може да се задържи върху [земята], която е отредена като дял за праведните, за да не стане така че праведните да прострат ръцете си (което ще рече да уповават на, или да намерят сила в) каквото и да било нещо, което е отклонение от или извращение на Правдата.

И за да може това нещо да се осъществи - на първо място праведните трябва да осъзнаят, че техния ДЯЛ не е със света и с неговата система и с неговия вървеж, които лежат в лукавия. Но те имат отреден съвсем ОТДЕЛЕН ДЯЛ и върху този дял, Бог няма да позволи власт на нечестивите да се задържи (ако и да не се изключва да има такава за кратко време). И Бог дава това превъзходно обещание с една съвсем ясна цел и тя е - да не стане така, че праведните да се научат да уповават на извратените измишления на света. А точно това е което виждаме, че е масово явление днес - християните уповават на икономическата система, финансовата система, на образователната система, на "науката" на света, на политическата система, на "здравеопазващата" система, на пенсионната система, на религиозната система и прочие извращения, които нямат и не могат да имат нищо общо с пътя на Правдата и с оригиналния праведен начин на живот замислен от Твореца за Своите създания.

Само и единствено ако осъзнаем нашето съществуване като СВЯТ НАРОД, което ще рече ОТДЕЛЕН народ, който има свой собствен ДЯЛ, отделен от вървежа и системите на света - тогава ние ставаме кандидати да наследим тези обещания и можем успешно да се молим срещу властта на нечестивите и техните полускрити земни и напълно скрити небесни началства и власти.

2Кор. 6:14  Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината?
2Кор. 6:15  и какво съгласие има Христос с Велиала? или какво съучастие има вярващия с невярващия?
2Кор. 6:16  и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде".
2Кор. 6:17  Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема,
2Кор. 6:18  И ще ви бъда Отец, И вие ще Ми бъдете синове и дъщери", казва всемогъщият Господ.


Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 109
Да напълно съм съгласен с това което е написал Уочман.Много трябва да се внимава с това което става в нашата държава.Сатана има много хитри похвати за това как да улови и ако може избраните дори така че е нужно много разбиране за какво става въпрос с това напрежение което се проявява в нашата държава.

Според мене трябва да се върши това което Бог иска от неговите хора и да не се подлъгват според вървежа на света или в случая на нашата държава.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Първо нещо се случва в християнските среди и проекцията на това е и в светските среди. Както се отнасяха църковните шефове с останалите вярващи , така се отнасяха и управляващите с народа. Преди няколко месеца християни се обединихме с-щу нечестивците и ДС предателите в църквите. Днес виждаме , че това се случва и в обществото. Ако ние спрем , то и процесите в обществото ще спрат.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Ако под "вие" имаш предвид тези, които са научени от същите хора от ДС-то в продължение на години да наричате религиозните организации с нестопанска цел "църкви", то си доста далече от целта.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Quote
Първо нещо се случва в християнските среди и проекцията на това е и в светските среди. Както се отнасяха църковните шефове с останалите вярващи , така се отнасяха и управляващите с народа.

Това е напълно несъстоятелно твърдение, както от библейска, така и от историческа гледна точка. Няма абсолютно нищо в Библията, което да учи, че Христовите ученици и света са скачени съдове. Точно обратното, Писанието учи, че Божиите хора са ОТДЕЛЕН (свят) народ, а не че са скачен съд някакъв със света. Другото нещо, което учи Писанието е, че Бог съди народите (Ер. 25:31). Всеки народ получава съдба според делата си пред Бога, а не според църковните боричкания и религиозни политики. Писанието е категорично, че всеки ще бъде съден според делата си, а не според случващото се в черковните среди.

Да вземем например по времето на комунизма, когато църквите са били гонени и "църковни шефове" е нямало или ако е имало не са подтискали хората, защото всички са били гонени - защо тогава комунистите подтискаха народа? Или да вземем в момента в САЩ - там има всякакви църкви и подтиснати и неподтиснати и свободни, и култове и какво ли не. На коя от всички тези "християнски" групи ще се "проектира" случащото се? Защо правителството там е почнало да става по деспотично от Хитлерово и Сталиново време? Там има истински Христови събрания, където хората живеят в правда и истина. Защо това не се "проектира" в света? От къде ви хрумва да измисляте подобни "прожекционни" фантасмагории не знам.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
От къде ги измислят ? Тук ще цитирам подписа на Тихомир :)

Quote
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

В Писанието пише, че този свят ще загине и ще бъде унищножен, ама те правят ли правят всичко възможно да го спасят и издигнат ...
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Точно заради тези които Го любят, Бог извършва различни неща. Това не знаете ли , че е по Словото ? За това използвам думата "проекция". И за какви "скачени съдове" говорите ?!

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Друго което забелязах е , че не знаете какво се е случвало с вярващите служители по време на комунизмът. Чували ли сте за едно място наречено "целувката на смъртта" ? Това е само едно от местата където са изпращали "враговете на народа". А знаете ли как са се отнасяли с жените и децата на вярващите хора , които са били изпратени в съответните "лагери"? А знаете ли , че пастори които са оставени да практикуват свободно и не са били бити , интернирани или убити са били само тези които днес се наричат "герои" - поклонили се на ДС и комунистическата воля ? Знаете ли какво е означавало да отидеш в някой лагер и в придружаващите ви документи да пише нещо като "ЗН" - завръщането нежелателно. И какво се е случвало когато някой новоповярвал човек почне да ходи на църква ? В повечето случаи пасторът лично е докладвал за него. Ако ли не , то е имало още някои други "вярващи" които са го правили. Вероятно не сте си направили трудът да се информирате по-подробно за тези времена. А знаете ли какво в близко време ще стане ?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Quote
Точно заради тези които Го любят, Бог извършва различни неща. Това не знаете ли , че е по Словото ? За това използвам думата "проекция". И за какви "скачени съдове" говорите ?!

Това, че Бог извършва неща за Своите хора, няма нищо общо с твоята небиблейска теория за "проекцията". Очевидно ти самия не схващаш следствията от това, което твърдиш, защото ако това което се случва при вярващите се проектира в света (както ти твърдиш) то това означава, че вярващите и света са скачени съдове. Т.е случващото се на едното място предизвиква случки на другото. Това аз наричам с алегоричното "скачени съдове".

Нещо повече Писанието учи, че в последните времена света ще потъне в огромен мрак, но Божиите хора същевременно ще живеят в голяма светлина, според както е писано:

Исая  60:2  Защото, ето, тъмнина ще покрие земята, И мрак племената; А над тебе ще осияе Господ, И славата Му ще ти са яви.

Вижда се, че няма никаква "проекция" на случващото се сред Божиите хора спрямо случващото се в света. Точно обратното - случващото се в двата лагера се характеризира с КОНТРАСТ, а не с проекция.

Quote
Друго което забелязах е , че не знаете какво се е случвало с вярващите служители по време на комунизмът. Чували ли сте за едно място наречено "целувката на смъртта" ? Това е само едно от местата където са изпращали "враговете на народа". А знаете ли как са се отнасяли с жените и децата на вярващите хора , които са били изпратени в съответните "лагери"? А знаете ли , че пастори които са оставени да практикуват свободно и не са били бити , интернирани или убити са били само тези които днес се наричат "герои" - поклонили се на ДС и комунистическата воля ? Знаете ли какво е означавало да отидеш в някой лагер и в придружаващите ви документи да пише нещо като "ЗН" - завръщането нежелателно. И какво се е случвало когато някой новоповярвал човек почне да ходи на църква ? В повечето случаи пасторът лично е докладвал за него. Ако ли не , то е имало още някои други "вярващи" които са го правили. Вероятно не сте си направили трудът да се информирате по-подробно за тези времена. А знаете ли какво в близко време ще стане ?

Прави впечатление, че обичаш да задаваш въпроси, но никак не обичаш за отговаряш на въпроси. Също така прави впечатление, че не внимаваш какво другите пишат. Аз съм написал, че вярващите са били утеснявани и гонени. Зададох ти също и въпроси във връзка с твоята проекционна/прожекционна теория - ти въобще не отговаряш, обаче бързаш да си задаваш своите въпроси. Така дискусия не се води.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Нали според Словото хората си заслужават управляващите ги . Аз за това говоря. Тоест има връзка. Но това е различно от скачени съдове , защото процесите при скачените съдове са директни , докато това за което говоря е по-различно поради намесата на Бог в събитията.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 151
Петьо,нека те запитам нещо. В предишен пост питаш"а знаете ли какво в близко време ще стане?"
Чувал съм много християни да задават подобен въпрос,свързвайки го с предстоящи гонения на църквата.Запитвам те-и ти ли с такава презумпция задаваш тоя въпрос или имаш друго предвид?И ако с такава презумпция го задаваш нека те запитам още нещо: Мислиш ли,че гоненията предстоят или напротив-църквата в момента е гонена?

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Гонения , като масово явление няма да има. Страните в които това се случва ще бъдат принудени чисто икономически да спрат с гоненията. Ще настъпва време на спокойствие и безопастност. Лично в България очаквам на изборите да победят социалистите и да уталожат нещата. Очаквам всички идеи за ислямска заплаха , чипове , Европейски съюз .... да се окажат несъстоятелни. Тоест това не са нито "звярът" нито "антихрист". Очаквам МНОГО християни да бъдат погубени в спокойствието им !

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Quote
Очаквам МНОГО християни да бъдат погубени в спокойствието им!

Погубването не идва от спокойствие, а идва от потъпкване на съвестта. Светската система има за цел точно това - да направи живота обвързан с потъпкването на съвестта. Ако християните решат да изтъргуват съвестта си срещу "спокойствие" тогава наистина това спокойствие ще бъде тяхното погубление, но не самото спокойствие е причина за погублението, а потъпкването на съвестта.

От друга страна - тихия и спокоен живот, в пълно благочестие и сериозност е това, което Бог желае за своите хора:

1Тим. 2:1  И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения на всички човеци,
1Tим. 2:2  за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.


Този вид спокойствие обаче не се постига с цената на изтъргувана съвест, а с цената на отделяне от светската система и усърдна молитва Бог да ни пази от злите намерения на нечестивите управници, както и за всички човеци с които си имаме работа, включително нашите съседи.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Да , съгласен съм с това. Така е.

Alesyz

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 151
Какво се случва в България? Изборите минаха и според вас, Бог говори ли ни нещо с тези избори? Според мен, да, българите са наказани отново. Те упорстват в греховете си няма да видят по-добър живот, докато това е така. Ние ли сме виновни за това? Малко сме се молили или? Знам, че Бог не зависи от управниците, но пак Той е казал да се молим точно за тях, понеже те са, които могат да създадат условия за тихият и спокоен живот. Защо пак същите идват на власт, след толкова доказателства за злоупотреби, толкова лъжи, лицемерно говорене, какво ли не. Защо тази партия БСП е във властта изобщо? За първи път не гласувах, понеже повярвах в абсурдността на избирателната система и как моят глас значи 50 лв. субсидия за някой, който дори не познавам.