Author Topic: Градът и неговата идеология  (Read 16490 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 504
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Градът и неговата идеология
« on: January 10, 2013, 16:48:00 PM »
  Напоследък мисля много относно градът, влиянието му върху хората и неговата, градска идеология и философия. Паралелите с "Църквата" (нарочно, съзнателно неправилен превод, за да бъдат вярващите хора отделени от истинното благовестие на Помазаният Спасител, благословен да е до века!) са потресаващи и ужасяващи. Ако човек, вярващ, застане пред Бога и думите Му, записани в святите писания и в молитва и смирение започне да изследва и да търси, то той неизбежно стига до изводът, че организацията "Църква" не просто имитира света и неговата идея за управление, съществуване и развитие, но много по-лошо! Имайки претенцията, че е "крепителка на истината" и че е "проповедничка на Божието спасение и път", организацията, имаща за свой шеф пастор, митрополит, презвитер, епископ, или който и да е от "духовният клир", всъщност допринася за укор към царството и към Самият Бог!

  Това са много тежки думи, които преди да се приемат, или отхвърлят, се нуждаят от размисъл и молитва - вярно ли е, или не?

      ГРАДЪТ В СВОЯТА СЪЩНОСТ Е НАСОЧЕН КАТО ПРОТИВНИК НА ВСЕВИШНИЯТ

  Нека сега погледнем мега-полисите (или - големите градове). Те са пълни с зли неща - от големите билбордове, пръскащи чрез съблазън и проповядване на вездесъщността на сластта и секса,  множество зли и вредни неща. От ненужността на скъпи дрехи, до похотта към храната - и то - вредна храна. Почти всичко в предлаганите продукти, е ВРЕДНО. Но поради същността си на извратеност и философията си на лукавство, градът МАМИ своите жители, че всичко това е добро, полезно за тях и че чрез тези неща хората ще са добре, здрави, щастливи, пълноценни. Това е пътят на този свят, най-силно изразен в града, в големият град, мега-полиса. Някой да вижда тук същността на църковната идеология, крепителка чрез манипулативно изопъчаване на писанията, на "Църквата"?

  "Ела в мен"- казва градът - "и аз ще ти дам работа, удоволствия, ще те направя щастлив и задоволен!" - и градът бълва тонове от реклами, които мамят народа и нациите по принцип. Някой да вижда паралел с организацията "Църква", опираща се на реклама и външното, но нямаща силата на святостта  и на Святият Дух? Аз лично виждам. Изпитайте за себе си! Виждаме в градът реклами на продуктите "Кока-Кола", "Мак Доналдс", "Кентъки Фрайд Чикън", Молове, пълни със стоки - от облекла, до храни и предоставящи в себе си огромна гама възможности за забавления - филми 3D, кафенета, ... Ето я и "Църквата", предлагаща какви ли не "служения" и възможности за забавления - тук можете да се "почувствате себе си", на нова година да сложите костюм и да се направите на пират, проститутка (за жените), на герой от филм, или на нещо друго. Целта на всичко, което изброявам, е една - човекът да е щастлив!!!.


Не, аз не съм против щастието на човека. Не съм против това един човек да бъде удовлетворен, щастлив и пълноценен. Не!!! Но!!! Това, което прави градът е че предоставя гибелни идеи на своите градски членове, които съсипват здравето им, отделят ги от Истинният Бог всячески и, поставяйки ги в центъра (уж!!!) на града, тези идеи и този път ги довежда до пълен крах - психически, здравен и духовен - те биват осъждани накрая за огненото езеро.


  Тогава? Как един човек може да е щастлив и пълноценен и удовлетворен? Първо, святите писания никъде не посочват това за еднолична цел на вярващият в Бог!!! Писанията ясно говорят за трудности, за плащане на цена, за невъзможност в капацитета на всеки един човек да бъде свят и да бъде напълно угоден на Бога ... дори писанията говорят за загуба на всичко, включително и на единният ни живот... Това звучи ужасно, депресивно, унищожително, но за самите призовани - било то евреи, или другоезичници - това звучи като врата и път към ВЕЧЕН ЖИВОТ ... , слава на Всевишният Бог!


  Вярващи, началото на двете идеологии можем да го видим още в градината "Едем" ("Блаженство") - там сатан, противникът, се "загрижи" за Ева и `и предложи да вземе добро (според него) решение и да стане сама тя  и мъжа `и, богове. Резултатът беше, че Бог трябваше да УБИЕ невинно животно и да покрие с топлата му кървяща плът голите тела на двамата човеци. Резултатът беше че грях и смърт влезнаха с ГРОХОТ в човешката история, тела и съзнание. Напълно задоволен, сатан сега се удоволства че чрез градът и чрез т.н. "Църква" той заблуждава, вярващи и невярващи. Две могъщи оръжия и явления - градът и Църквата. Но тогава къде е мястото за вярващите? Полуголи да ходят из горите с лък и нож? Или, стиснали зъби и очи, да живеят в градовете? Уместни въпроси.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #1 on: January 10, 2013, 17:01:02 PM »
Владо, ако обичаш махни ги тия мърдащи надписи и се въздържай от към екстравагантни форматирания, че е много грозно, и неприятно за четене.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #2 on: January 10, 2013, 20:08:06 PM »
Премахнах движещите се текстове и където беше възможно замених движението с bold, защото цялото нещо с 10 реда подвижен текст приличаше на някакъв опит за хипноза и причиняваше премрежване на погледа при най малкия опит да се прочете нещо.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 504
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #3 on: January 10, 2013, 20:47:52 PM »
Няма проблеми. Разбира се, не съм целял хипноза - просто исках да има различно подчертаване и смисъл.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #4 on: January 11, 2013, 02:25:42 AM »
За начало запитай себе си къде си ти сега ?

Аз мога да ти цитирам това:

Quote
13 Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 109
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #5 on: January 11, 2013, 07:22:04 AM »
Ето нещо което което може да се предположи че става в градът.

" Сатана свикал конференция и казал на демоните:ние не можем да спрем християните да ходят на църква да четат Библията и да знаят истината и то тяхните косервативни ценности.Но ще направим нешо друго.Можем да попречим да изградят едно постоянно взаимотношение с Христос.Ако те постигнат тази постоянна връзка с Исус нашата сила над тяхще бъде неутрализирана.Така че нека да ги оставим да си ходят на църква да имат техния въздържателен начин на живот но нека им откраднем времето,така че да не могат да потдържат близка връзка с Христос.Аз ще отвличам вниманието от техния спасител през целия ден и така ще блокирам потдържането на жизненоважната връзка която те имат с Него.Но как ще направим това го попитали.Дръжте ги заети с маловажните неща от живота и измислете множество начини по който да заангажирате умовете им.Изкушавайте ги да харчат да харчат да харчат да вземат заеми.Съпругите им да ходят на работа а те да работят по 6:7 дни седмичнопо 10 -12 часа на ден.Така че да си позволяват начина на живот който им рекламира света.Не им позволявайте да прекарват време с децата си.Когато връзката се наруши скоро техните домове няма повече да им предлагат почивка от напрежението което имат на работа.Превъзбуждайте умовете им така че да не могат да чуват тихия и тънък глас на Святия Дух.Измамете ги да слушат радио или касетофон докато карат или правят нещо друго.Телевизорите им обезателно да работятпрез целия ден.И направете така че във всеки магазин и ресторант по света постоянно да свири силна музика.Напълнете масичките с вестници и списания.Бомбардирайте ги с новини и реклами 24 часа на ден.Нека дори като карат да виждат плакати и билбордове.Залейте ги със всякакви томболи,каталози и фалшиви надежди.Дори като си почиват нека информацията да бъде прекомерна.Нека и след почивните дни да се чувстват изтощени,напрегнати и неподготвени за новата седмица.Не им позволявайте да излизат сред природата.Вместо това ги изпращайте на кино в увеселителни паркове на спортни мероприятия на концерти и др.А когато се събират за духовно общение нека да го започват с клюки и светски проказки така че да си тръгват неспокойни и с гузна съвест.Оставете ги да учавстват в печеленето на души.Но запълнете живота им с толкова много заетости и основателни причини че те да нямат време да търсят сила за служение от Христос.Скоро те вече ще започнат да служат със собствена сила и ще започнат да жертват здравето и семейното си единство за успеха на делото.Когато свършила конференцията всички били доволни.Ангелите на сатаната си тръгнали за да започнат ревностно да изпълняват задачите който им били поставени .Да карат християните по целия свят да бъдат заети,заети,заети и да се втурват ту насам ту натам в забързаното си ежедневие."

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #6 on: January 11, 2013, 11:28:21 AM »
Тази фалшива "история" я е писал някой градски набожен човек, който нищо не разбира, защото що се отнася до измамата, самото "ходене на църква" е достатъчно голяма измама. Тук се вижда, че е описано като "правият път". А предполагам е ясно, че такъв "прав път" не сме видели в Библията.

Пълна заблуда.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #7 on: January 11, 2013, 12:40:06 PM »
Владо, ти защо имаш проблеми с градовете, виж какво казва Писанието:

Еремия 29:7  търсете мира на града, гдето ви направих да бъдете закарани пленници, и молете се за него Господу; понеже в неговия мир ще имате и вие мир.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #8 on: January 11, 2013, 17:40:33 PM »
Додай, не ти ли е правило впечатление, че истории от този тип ги пишат като за деца ? Замислял ли си се защо ? И къде видя в Словото нещо написано по този начин, като за деца ?
Къде е благоразумието, мъдростта в тази история ? Аз виждам едно натиряне (манипулация) да бъде направено нещо от четящия го ...
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 109
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #9 on: January 12, 2013, 08:50:37 AM »
Да така е като някаква приказка е но е много вярно за това какво става в градовете.А темата е такава за това го побликувах.
Това е повечето за тези да ги нарека условно градцки християни който искат да служат на Бог по всякакъв начин и не се съобразяват със Словото.
Виждал съм такива много и понеже все още работя в града за съжаление и виждам че става така.

Николай неразбрах къде видя такова нещо като манипулация.Ако мислиш че има нещо такова извинявам се и съжалявам че си помислил така но не съм искал никой да си помисли подобно нещо.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 504
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #10 on: January 12, 2013, 10:30:03 AM »
Владо, ти защо имаш проблеми с градовете, виж какво казва Писанието:

Еремия 29:7  търсете мира на града, гдето ви направих да бъдете закарани пленници, и молете се за него Господу; понеже в неговия мир ще имате и вие мир.

 Обърни внимание на смисъла на текста! Пише за град, където Божият народ ще бъде закаран като пленници!
 
 Дали градът, който днес го знаем, е съпоставим с градовете, упоменати в писанията като нещо добро? Според мен са толкова съпоставими, колкото "Църква" с "Тяло". Има голяма разлика от градовете на евреите, съграждани в Божият път и правда и това, което имаме днес - мегаполисите ("мега", големите градове), пълни с всякаква неправда, гнусота и демони.

 Отделно от това, тук абзацът :   
Quote
Откровение 2:13. Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана.
Не виждам да говори за живеене в града и за съветване от Бога вярващите да живеят всред мерзостите на Вавилонската култура, пълна с идеологията на сатанинският  бунт и самото сатанинско същество.

  Това че иде град, чийто Строител и Сам Архитект е Всевишният (1), това че Сам Всемогъщият говори за Изградено Тяло на Своят Помазан Син (2), може (поне на мен) само да ми говори, че има извратени варианти от противника, чрез които той, противника, мами и заблуждава - дори и призваните.

ПП : извратеността на римо-гърцизма е дори и в постулиране на "хедонизма" (любов към удоволствията), имащ твърде общо както смислово, така и лингвистично, с името на градината "Едем" ("блаженство"), където Елохим създаде човека и жената. Същият хедонизъм е в основата както на съществуването на езическите градове, така и в "църковната философска идеология".
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #11 on: January 12, 2013, 16:20:35 PM »
Quote
Обърни внимание на смисъла на текста! Пише за град, където Божият народ ще бъде закаран като пленници!
 

Аз съм обърнал внимание на това, интересното е че радетелите на градското християнство не само не обръщат внимание, но дори използват този пасаж като мото за новопоявилото се движение city church movement.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #12 on: January 13, 2013, 00:36:25 AM »
Владо, забелязал ли си, че в Словото винаги има баланс ? Като обикновено това са неща които си противоречат, за да може човек да ги ползва с мъдрост, а не да изпада в крайности ?

Додай, аз не обвинявам теб, казвам само, че текста е манипулативен. Опитва се да налага на хората как и за какво да мислят и за какво не.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #13 on: January 13, 2013, 01:05:14 AM »
Няма противоречиви работи.

Баланс също няма в смисъла на "златна среда", както му казват. Има или едното или другото. Правда, нечестие, тесен път, широк път и т.н.

Когато Бог казва да живеят в града, където ще бъдат закарани пленници, им казва да си насадят градини и да ядат от тях, а не да чакат на вавилонците да им докарат храна до сергията на пазара. Значи имаме липса на свобода у евреите да живеят другаде, обаче имаме ясна заповед, че трябва да си осигурят храната чрез земята, а не да зависят от търговеца.

Може да се направят изводите за днешните времена и радетелите за оставане в градовете да си вземат поука като четат целия пасаж, а не да вземат стихчета извън контекста и да си ги прилагат за каквото им падне.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 504
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #14 on: January 13, 2013, 10:21:31 AM »
1.Владо, забелязал ли си, че в Словото винаги има баланс ? Като обикновено това са неща които си противоречат, за да може човек да ги ползва с мъдрост, а не да изпада в крайности ?

2.Додай, аз не обвинявам теб, казвам само, че текста е манипулативен. Опитва се да налага на хората как и за какво да мислят и за какво не.

Здравей, Nikolay.

 Относно 1. - добре ще е да посочиш къде от моят пост нещата си противоречат, защо, да изтъкнеш причина за това противоречене и да посочиш адекватни паралели в писанията.
  Ако говорим за "противоречие" в святите писания, ние отправяме малък упрек към Бога че е дал на човеците неща, които се взаимоизключват. Но аз лично не виждам основание за подобни твърдения. Както и не виждам противоречие - нито в писанията, нито в написаното от мен.

 Както и не виждам "крайност" в написаното от мен - то е съвет за размисъл и позиция, без да претендира за правилност, нито за Бого-вдъхновеност.

  По-скоро може би е правилно да посочиш дали позицията ми е вярна, или не и защо и къде, с алтернативност, а не да пишеш за "крайност". Помазаника Беше краен, Неговите пратеници бяха крайни, учението е крайно, ние говорим за една вяра и един път, които заповядват покорство докрай. Нали така?

Относно 2. - да разбирам ли че според теб манипулирам текста и се опитвам да наложа на хората какво да мислят? Моля за адекватна аргументация - кой точно текст как го манипулирам и как и защо се опитвам да наложа на хората какво точно да са мислели... то Уочмана ми махна "бягащите" текстове - не ми се върза хипнозата...

Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg