Author Topic: Градът и неговата идеология  (Read 15366 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #45 on: January 30, 2013, 18:25:01 PM »
Кайн поради това че живееше в града ли уби брат си ?
Градът си е град, хората правят това което се случва и което не е правилно дали поради една причина или поради друга, дали подтиквани от противника, или от собственото си състояние.
Както си подкарал за всички които се подвизават под термина "Църква" ако са наистина толкова грешни, то не останаха праведници, къде са хората които ще влязат в Милениума ? Да не искаш да кажеш че всички те живеят и ще живеят извън градовете ? Къде го прочете това в Словото ?
Аз чета това:
Quote
22 Ще бъдете мразени от всички, поради Моето име; а който устои до край, той ще бъде спасен.


Quote
Ето я и "Църквата", предлагаща какви ли не "служения" и възможности за забавления - тук можете да се "почувствате себе си", на нова година да сложите костюм и да се направите на пират, проститутка (за жените), на герой от филм, или на нещо друго. Целта на всичко, което изброявам, е една - човекът да е щастлив!!!.
Quote
В случая не зная кое от двете искаш :

-1- да си в позиция на осъзнат лъжесвисдетел, или

-2- в позция на човек, който е прибързал с устата си и не е прочел внимателно докрая изказването на събеседника си.

За предпочитане е второто, мисля.

Кое от двете искам ? Аз ли поставям под един знаменател всички хора в града ? Аз ли съдя другите за това което правят ?
Според това което казваш излиза че всички хора в градовете са осъдени - а така ли е ?
И за какво лъжесвидетелствам ?Условностите които цитираш от словото не вървят с 3 !!! след тях.Quote
Колкото до въпросът ти към мен къде живея - отговорът ми е следният. Дори и да живея в града, самото ми повествование ме изобличава и би трябвало да ме накара да напусна града като територия за живеене. Предполагам че съм ясен. Важна е ПРАВДАТА НА БОГ И НА НЕГОВОТО ЦАРСТВО да бъде прогласена, а отпосле е покорството към оповестената истина, или съпротива на лъжата.
Quote
37 Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.


Quote
Връзката, която тук се опитваш да прокараш, а именно - между думите на Ийоб че самият той е превел глава пред съдбата му от Бог и приема и злата си участ от него и това, че градът в тези години НЕ Е МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ и че съд от Бога ще падне върху нечестието в града и върху вскички, които пият от чашата на гнусотата му, е НЕВЪЗМОЖНА.

1. Да Йов прие спокойно и с вяра изпитанието на което беше подложен. Но, в Словото не виждам да има записано че просто е "превел глава пред съдбата си", замисли се какво казваш ! И Давид ли така преведе глава когато Бог взе сина му за да го накаже ? Или и той трябваше да се обяви против Бога поради сина си ? Мисли разумно !

2 . А за злото от което да се укрива човек е казано така:
Quote
Притчи 27:12
Благоразумният предвижда злото и се укрива, А неразумните вървят напред - и страдат.


Quote
Никога не съм установил това ПРАВИЛО, а посочих този КОНКРЕТЕН пример, Николай, в който КОНКРЕТЕН ПРИМЕР е видно, че и ужасни неща, които са от Бог, могат да спасят вярващите. Да посочвам ли случаите, в които Божии хора падаха от ужас пред лицето на Всевишният, просваха се като мъртви и трепереха ... и това бе за тяхно спасение?! Защо сам не се замислиш...?

Този конкретен пример от къде е, реална ситуация или просто си го съчини ? И след като знаеш примери в Словото защо не даде тях ?


Понеже явно не си разбрал ще го раздробя на по дребни изречения.
Quote
Резултатът беше, че Бог трябваше да УБИЕ невинно животно и да покрие с топлата му кървяща плът голите тела на двамата човеци.

Quote
Битие 3 глава
21 И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече.


Quote
Резултатът беше че грях и смърт влезнаха с ГРОХОТ в човешката история, тела и съзнание.
С грохот ?


Quote
Напълно задоволен, сатан сега се удоволства че чрез градът и чрез т.н. "Църква" той заблуждава, вярващи и невярващи.
Това някакво официално инфо ли е и от къде го черпиш - ясно е че не е от Словото...

Това познато ли ти е?
Quote
18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга,   
19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга.   
20 Оня, Който свидетелствува за това, казва: Наистина ида скоро. Амин! Дойди, Господи Исусе!

_
Quote
Вярващи, началото на двете идеологии....
Към кого се обръщаш, не към вярващите по "църквите" ли ? И ако е към тях то значи искаш да им помогнеш (цериш) или просто ей така си говориш понеже си нямаш друга работа ?  Ако си призован за апостол - ок, те даже ще те чуят.

Петър беше до Исус сума време и пак самия Исус му каза, че е познал че е Божия син не поради друго, а поради това че Бог му го е открил. Защо Юда не повярва така нали и той беше с Исус ?Quote
Откровение 2:13. Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана.

Ето кое е важното. А това къде си и защо си там, ами ако Бог те е пратил както прати пророка в Ниневия ? Ами ако не можеш да се махнеш от там поради някакви обстоятелства ?
Ако човек е някъде където не трябва по собствена воля и не иска да се махне това е друго.


И да те попитам пак, защо за "църквата" е половината тема а я няма в заглавието - да не я считаш за част от "градът" и едно от "удоволствията му" ?

И за да не се губи смисъла на темата, да те попитам конкретно. Защо отваряш тази тема - каква е целта и ?

Ако искаш да се помогне на хората на които е дадено, да излязат от порочния кръг на греха, по-добре е да се направи събрание и да обмисли какво да се казва, за да чуят хората и да се обърнат. Какво конкретно да направят, да прочетат, да помислят и да обърнат сърцата си.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #46 on: February 02, 2013, 12:20:28 PM »
Кайн поради това че живееше в

града ли уби брат си ?
Градът си е град, хората правят това което се случва и което не е правилно дали

поради една причина или поради друга, дали подтиквани от противника, или от собственото си състояние.

Както си подкарал за всички които се подвизават под термина "Църква" ако са наистина толкова грешни, то не останаха праведници, къде са хората които ще влязат в Милениума ? Да не искаш да кажеш че всички те живеят и ще живеят извън градовете ? Къде го прочете това в Словото ?
Аз чета това:
Quote
22 Ще бъдете мразени от всички, поради Моето име; а който устои до край, той ще бъде

спасен
.Здравей, Николай. Прави ми впечатление, че си засегнат и може би ядосан от нещо, като това ти влияе на преценката и участието в темата ми - вече отиваш в несмислено писане.

1. Никъде не съм основал позицията си на това, което се случи между Каин и брат му. Казах ти да ИЗСЛЕДВАШ исторически и спрямо писанията появата на града, но ти продължаваш ядосано да пишеш спряно несъществуващи уж мои позиции и основания. Поспри се. Ако беше започнал изследването, щеше да ме попиташ, а не да обвиняваш и то- неоснователно.

2. Цитатът от добрата вест на думите на Господаря няма нищо общо с това, за което пишем. Така написано от теб, излиза, че човек може да живее в публичен дом и да е ученик на Исус ...
Quote
...В случая не зная кое от двете искаш :

-1- да си в позиция на осъзнат лъжесвисдетел, или

-2- в позция на човек, който е прибързал с устата си и не е прочел внимателно докрая изказването на събеседника си.

За предпочитане е второто, мисля.

Кое от двете искам ?

1.Аз ли поставям под един знаменател всички хора в града ?

2. Аз ли съдя другите за това което правят ?
Според това което казваш излиза че всички хора в градовете са осъдени - а така ли е ?


И за какво лъжесвидетелствам ?

2. - Лъжесвидетелстваш като пишеш това :
Какво против това имаш не знам, не съм срещал някъде из словото забрана за човека да е щастлив...

1. - За какъв "знаменател" на хора говориш, че съм ги квалифицирал? Пак неоснователни нападки. Виж темата, конкретизирай и пиши спрямо постнат мой цитат, защото това което правиш е недобро - пишеш спрямо свое възприемане на мои постове. Попитай, конкретизирай, цитирай.Quote
Колкото до въпросът ти към мен къде живея - отговорът ми е следният. Дори и да живея в града, самото ми повествование ме изобличава и би трябвало да ме накара да напусна града като територия за живеене. Предполагам че съм ясен. Важна е ПРАВДАТА НА БОГ И НА НЕГОВОТО ЦАРСТВО да бъде прогласена, а отпосле е покорството към
оповестената истина, или съпротива на лъжата.


Quote
37 Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.

Поредното повдигнато обвинение без конкретизация. И тъй като НЕ живея в град ти си лъжесвидетел, като ме обвиняваш неоснователно че пиша двулично, поставяйки думите на Господаря относно двуличните, които говорят едно, а правят друго.

Питай, Николай, питай. Конкретизирай, не прибързвай с нападенията. Бъди мъдър. Търси истината ОТВЪД своите разбирания, хипотези и рамки.1. Да Йов прие спокойно и с вяра изпитанието на което беше подложен. Но, в Словото не виждам да има записано че просто е "превел глава пред съдбата си", замисли се какво казваш !

И Давид ли така преведе глава когато Бог взе сина му за да го накаже ? Или и той трябваше да се обяви против Бога поради сина си ? Мисли разумно !

Николай, ако бях поставил абзацът "превел глава пред съдбата си" в кавички ти щеше да имаш повод да ме обвиняваш, че не съм цитирал некоректно писанията. Но свеждането на глава от Йов пред това, което Господа му отреди се вижда ЯСНО и КАТЕГОРИЧНО от цялата книга и ако твърдиш обратното може сам да четеш (но спокойно и не с предумисъл) позицията на Йов - дали е приел, или не съдбата от Бога.

Относно Давид аз чета това :


 
Quote
18. И на седмия ден детето умря. И слугите на Давида се бояха да му явят, че детето бе умряло, защото думаха: Ето, докато детето бе още живо говорехме му, и той не слушаше думите ни; колко, прочее, ще се измъчва, ако му кажем, че детето е умряло!
 
 19. Но Давид, като видя че слугите му шепнеха помежду си, разбра, че бе умряло детето; затова Давид каза на слугите си: Умря ли детето? А те рекоха: Умря.

  20. Тогава Давид стана от земята, уми се и се помаза, и като промени дрехите си, влезе в Господния дом та се поклони. После дойде у дома си; и, понеже поиска, сложиха пред него хляб, и той яде.

  21. А слугите му му казаха: Що е това, което ти стори? Ти пости и плака за детето, докато беше живо; а като умря детето, ти стана и яде хляб!

  22. А той рече: Докато детето беше още живо, постих и плаках, защото си рекох: Кой знае? може Бог да ми покаже милост, и детето да остане живо.

  23. Но сега то умря. Защо да постя? Мога ли да го върна надире? Аз ще ида при него, а то няма да се върне при мене.


Както е видно Давид не се е разбунтувал (както те разбирам) против отреденото му от Бога. Или?
2 . А за злото от което да се укрива човек е казано така:
Quote
Притчи 27:12
Благоразумният предвижда злото и се укрива, А неразумните вървят напред - и страдат.

Страданието може да бъде ДАДЕНО ОТ БОГА.Редно е да се подчертае, че редица праведници са СТРАДАЛИ И ДОРИ УБИВАНИ. Така написано от теб като че ли си против страданието по принцип.
Quote
Никога не съм установил това ПРАВИЛО, а посочих този КОНКРЕТЕН пример, Николай, в който КОНКРЕТЕН ПРИМЕР е видно, че и ужасни неща, които са от Бог, могат да спасят вярващите. Да посочвам ли случаите, в които Божии хора падаха от ужас пред лицето на Всевишният, просваха се като мъртви и трепереха ... и това бе за тяхно спасение?! Защо сам не се замислиш...?
Този конкретен пример от къде е, реална ситуация или просто си го съчини ? И след като знаеш примери в Словото защо не даде тях ?

Относно страхът от Господа :

Quote

Псалми 19:9. Страхът от Господа е чист, пребъдва до века; Съдбите Господни са истинни и, без изключение, справедливи.

Притчи 10:27. Страхът от Господа придава дни, А годините на нечестивите се съкратяват.

Притчи 14:27. Страхът от Господа е извор на живот, За да се отдалечава човек от примките на смъртта,

Притчи 15:33. Страхът от Господа е възпитание в мъдрост, И смирението предшествува славата. Притчи 19:23. Страхът от Господа спомага към живот; Който го има ще си ляга наситен и не ще срещне зло.
Относно преживяното от няколко праведника :

Quote

Съдии 6:22. И като видя Гедеон, че това бе ангел Господен, Гедеон каза: Горко ми, Господи Иеова! защото видях ангела Господен лице с лице.

Исая 6:5. Тогава рекох: Горко ми, защото загинах; понеже съм човек с нечисти устни, и живея между люде с нечисти устни, понеже очите ми видяха Царя, Господа на Силите.

Откровение :   17. И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв;...

  Матей :  5. А когато той още говореше, ето, светъл облак ги засени; и ето из облака глас, който каза: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение, Него слушайте.
  6. И учениците, като чуха това, паднаха на лицата си, и много се уплашиха.

Понеже явно не си разбрал ще го раздробя на по дребни изречения.
Quote
Резултатът беше, че Бог трябваше да УБИЕ невинно животно и да покрие с топлата му кървяща плът голите тела на двамата човеци.

Quote
Битие 3 глава
21 И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече.
 

Против какво негодуваш тук? Нима смяташ, че кожените дрехи са били от ИЗСУШЕНА и ОБРАБОТЕНА КОЖА? Чети Левити и Второзаконие - сам ще разбереш защо Левитите, влизащи в светая светих са били пръскани с кръв. Идеята за кръв като част от завета и като измиване на грехове, както и за смъртта на невинно животно, са дълбоко залегнали в Старият Договор.

Така че най-вероятно Адам и Ева не са носели кожени дрехи тип "Prada", а върху им е била наметната топла кървава плът на убито невинно животно.

Quote
Резултатът беше че грях и смърт влезнаха с ГРОХОТ в човешката история, тела и съзнание.
С грохот ?
Пак : не съм написал че "...грях и смърт влезнаха с ГРОХОТ в човешката история,..." е цитат от писанията. А относно "ГРОХОТА", Николай, можеш да се заслушаш тук :
 
Quote
5. И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,
  6. разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.

Може да се заслушаш и в пророческите книги, както и в написаното относно войните по света, световните войни, икономическият и банков гнет. И ако и там не чуеш грохота, то можеш да се заслушаш в идващият ден на гнева Господен - той поне със сигурност идва с ГРОХОТ.

Напълно задоволен, сатан сега се удоволства че чрез градът и чрез т.н. "Църква" той заблуждава, вярващи и невярващи.
Това някакво официално инфо ли е и от къде го черпиш - ясно е че не е от Словото...

Това познато ли ти е?
Quote
18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в
тая книга,   
19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от
дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга.   
20 Оня, Който свидетелствува за това, казва: Наистина ида скоро. Амин! Дойди, Господи Исусе!
  [/quote]

Ами добре, нека зададем въпроса така :

1. дали чрез философията и културата на съвременният мегаполис вярващите стоят в Божията истина, или са подложени на изкушения и падения? Дали чрез философията и културата на съвременният мегаполис човекът (вярващ, или не) се приближава към Бог, или е заблуждаван в страстите си?


2. говори ли се истинното учение днес по църквите, или не? Особено тези, които са разположени в мегаполисите - стоят ли в учението, или са се предали на блудство и нечестие?

Ето, сега аз питам теб конкретно.

3. Колкото до стиха от книгата на Йоан "Откровение", мога да кажа че внимавам нито към ТАЗИ КНИГА да не прибавям нещо, нито към писанията, по принцип - надявам се и ти също.
Quote
Вярващи, началото на двете идеологии....
Към кого се обръщаш, не към вярващите по "църквите" ли ? И ако е към тях то значи искаш да им помогнеш (цериш) или просто ей така си говориш понеже си нямаш друга
работа ? 

1. обръщам се към всеки, който смята себе си за вярващ, но най-вече - към тези, които са възлюбили истината на Помазаният Божи Син. Към едните е едно, към другите - друго. Всеки си преценява. Пак негодуваш от нещо и явно нещо те дразни на лична основа.

2. нямаш основание да ме обвиняваш в никакво "целене" на който и да било - това си е твой термин и желание от теб да напаснаш нещо спрямо мен. За да обвиниш някой е редно да си сигурен и ясен. Не си нито сигурен, най-малкото - ясен.
Ако си призован за апостол - ок, те даже ще те чуят.
Петър беше до Исус сума време и пак самия Исус му каза, че е познал че е Божия син не поради друго, а поради това че Бог му го е открил.

Никъде не съм писал, че съм "АПОСТОЛ", или както е редно да се преведе - "ПРАТЕНИК". Това е сериозна отговорност и призив, към които не смятам че съм ни достоен, ни призван.
Защо Юда не повярва така нали и той беше с Исус ?

Макар и реторично, тук задаваш въпрос, който ми дава шанс да те наведа на добър и ползотворен за теб размисъл. Николай, има праведни и неправедни градове. Не бързай с отговора, мисли, чети. Ако говорим за потомците на Авраам - те имаха закона и обещанията - залегнали в основаването и устройството на някои градове - в миналото.

За съвременните мегаполиси ТОВА НЕ ВАЖИ.Отделно от това разбирам логиката ти относно спасението и местоживеенето, но в днешни дни то започва да се свързва в едно. И пророческите книги ясно го разкриват. 

Quote
Откровение 2:13. Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана.

Ето кое е важното. А това къде си и защо си там, ами ако Бог те е пратил както прати пророка в Ниневия ?

Николай, ... Николай...

1. под "престолът на сатана" разбираш "Вавилон" и това тук ли :
Quote
Откровение 14:8. И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване.
Нима искаш да съветваш вярващите да живеят сред мерзостите на Вавилон - посред "... жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица; ..."?

2. пророкът, изпратен до Ниневия НЕ ОСТАНА ДА ЖИВЕЕ ТАМ - и, отделно, Ниневия след посещението на същият пророк беше РАЗЛИЧНА. Имаше утвърдена праведност вече. А нима има покаяние и утвърдена праведност днес в градовете? Има ли жители на някой град, които са се покаяли от греховете си и обърнали? 

Ами

ако не можеш да се махнеш от там поради някакви обстоятелства ?
Ако човек е някъде където не трябва по собствена воля и не иска да се махне това е друго.

Има една книга на Дж.Бънян. В нея главният герой, Християнин, разбирайки че е изгубен, изтичва от града Погибелово, викайки... Николай, ако иде съд от Бога върху даден нечестив град какво би задържало там един човек?

И да те попитам пак, защо за "църквата" е половината тема а я няма в заглавието - да не я считаш за част от "градът" и едно от "удоволствията му" ?

И за да не се губи смисъла на темата, да те попитам конкретно. Защо отваряш тази тема - каква е целта и ?

Ако искаш да се помогне на хората на които е дадено, да излязат от порочния кръг на греха, по-добре е да се направи събрание и да обмисли какво да се казва, за да чуят хората и да се обърнат.

Какво конкретно да направят, да прочетат, да помислят и да обърнат сърцата си.

1. за "църквата" е половината тема, защото аз така искам - аз съм отворил тази тема, аз така съм сметнал - нима това те наскърбява? Може би те касае лично и те дразни?

2. "Какво конкретно да направят, да прочетат, да помислят и да обърнат сърцата си." - вече е написано и тук и в други теми, Ники. Който иска да провери - да се моли и да чете писанията, да сверява и тества.


27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #47 on: February 04, 2013, 01:52:59 AM »
Ами не, не съм ядосан, това пък защо го реши ?

Quote from: Владо
1. Никъде не съм основал позицията си на това, което се случи между Каин и брат му.
Дадох ти пример с Кайн. Относно изследването на това как се е появил града, обясни ми какво точно имаш в предвид. Да потърся в библията как се е появил града или ?

Quote from: Владо
2. Цитатът от добрата вест на думите на Господаря няма нищо общо с това, за което пишем. Така написано от теб, излиза, че човек може да живее в публичен дом и да е ученик на Исус ...
Не знам как свързваш този цитат с публичен дом, аз не мога.

2. - Лъжесвидетелстваш като пишеш това :
Какво против това имаш не знам, не съм срещал някъде из словото забрана за човека да е щастлив...

Quote
Целта на всичко, което изброявам, е една - човекът да е щастлив!!!.

Не, аз не съм против щастието на човека. Не съм против това един човек да бъде удовлетворен, щастлив и пълноценен. Не!!! Но!!! Това, което прави градът е че предоставя гибелни идеи на своите градски членове, които съсипват здравето им, отделят ги от Истинният Бог всячески и, поставяйки ги в центъра (уж!!!) на града, тези идеи и този път ги довежда до пълен крах - психически, здравен и духовен - те биват осъждани накрая за огненото езеро.
Ами че аз това и чета... така го разбирам така ти го казвам, ако мислиш, че лъжесвидетелствам умишлено поради някаква причина, ти казвам, че от така написаното от теб, аз разбирам че човек не може да живее в града и да е щастлив. Казваш едно "но" и вместо да продължиш какво имаш в предвид под това "но" обясняваш как и защо са осъдени. Развий си мисълта, ако съм те прекъснал и имаш да пишеш още по темата, добре извинявам се, пиши.

Щом се налага:
Quote
Quote from: Владо
1. - За какъв "знаменател" на хора говориш, че съм ги квалифицирал? Пак неоснователни нападки. Виж темата, конкретизирай и пиши спрямо постнат мой цитат, защото това което правиш е недобро - пишеш спрямо свое възприемане на мои постове. Попитай, конкретизирай, цитирай.

Quote from: Nikolay
Условностите които цитираш от словото не вървят с 3 !!! след тях.

Quote from: Владо
-1- ти си по принцип употребата на УСЛОВНО НАКЛОНЕНИЕ, или конкретно тук негодуваш против конкретиката му?

––
Quote
За начало запитай себе си къде си ти сега ?
Пак ще попитам, Ти къде живееш ?

Quote from: Владо
Поредното повдигнато обвинение без конкретизация. И тъй като НЕ живея в град ти си лъжесвидетел, като ме обвиняваш неоснователно че пиша двулично, поставяйки думите на Господаря относно двуличните, които говорят едно, а правят друго.

Питай, Николай, питай. Конкретизирай, не прибързвай с нападенията. Бъди мъдър. Търси истината ОТВЪД своите разбирания, хипотези и рамки.
Простоо... то свикнал съм да не ме слушат като говоря, ама да не ме четат ми идва малко нанагорно, ама живот, ще свиквам. Хубаво е, че не си в град, надявам се да се чувстваш по спокоен за себе си като си далеч от "Вавилон".

Quote from: Владо
Николай, ако бях поставил абзацът "превел глава пред съдбата си" в кавички ти щеше да имаш повод да ме обвиняваш,
Мислиш, че си седя и просто те обвинявам за това и онова ?

Да това имам в предвид, Давид не се разбунтува.


Quote from: Владо
Така написано от теб като че ли си против страданието по принцип.
Това пък как го реши...

Quote from: Владо
Относно страхът от Господа :
И като сравниш тези примери с това което написа в началото са едно и също ? И да това ми е идеята, като ще даваш пример, от Словото си е по-добрия избор.

Quote from: Владо
Така че най-вероятно Адам и Ева не са носели кожени дрехи тип "Prada", а върху им е била наметната топла кървава плът на убито невинно животно.
Тук познанията ми се изчерпват, ще замълча и ще запазя разбирането си по това което съм чел в Словото, струва ми се по-добре написано.


Quote from: Владо
Пак : не съм написал че "...грях и смърт влезнаха с ГРОХОТ в човешката история,..." е цитат от писанията. А относно "ГРОХОТА", Николай, можеш да се заслушаш тук :
С други думи си го украсил с думата "грохот" поради някаква причина ?

Quote from: Владо
1. дали чрез философията и културата на съвременният мегаполис вярващите стоят в Божията истина, или са подложени на изкушения и падения? Дали чрез философията и културата на съвременният мегаполис човекът (вярващ, или не) се приближава към Бог, или е заблуждаван в страстите си?
В малка или голяма степен, тези които сме отрасли в градовете, носим част от разбиранията на философията и културата на съвременния мегаполис, дали е добре или зле не знам. Дали вярващите стоят в Божията истина моделирани по този начин, зависи от конкретния човек, като цяло ние с теб трябва се опитваме, дори и да не не успяваме винаги. Макар, тези огромни постове от наша страна да не говорят в тази посока.
А дали човек живеещ в мегаполис се доближава до Бог или се заблуждава, написаното тук говори достатъчно:
Quote
Откровение 2:13. Зная, где живееш, там гдето е престолът на сатана; и държиш здраво името Ми, и не си се отрекъл от вярата в Мене, даже в дните на Моя верен свидетел Антипа, когото убиха между вас, гдето живее сатана.
Ако на това не вярваш, не знам на кое ще повярваш. Както казах по-горе, дали така е правилно или не, зависи много от обстоятелствата.

Quote from: Владо
2. говори ли се истинното учение днес по църквите, или не? Особено тези, които са разположени в мегаполисите - стоят ли в учението, или са се предали на блудство и нечестие?
Не знам, ти нали си ги обиколил всичките и знаеш по-добре, а ако не си защо го твърдиш. Аз мога да ти цитирам само това, ако мислиш, че не е валидно кажи ми за да знам, че бъркам:

Quote
3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".   
4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".   
5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.

Quote from: Владо
1. обръщам се към всеки, който смята себе си за вярващ...
2. нямаш основание да ме обвиняваш в никакво "целене"
Целене = лекуване
Ти лекуването на Вавилон с лекарства ли си го представяш ?
Говоренето или както ти му казваш "обръщането" към хората по този начин е точно с цел да ги излекуваш от Вавилонското вино. Надявам се сам виждаш как си противоречиш в две последователни изречения ...

Quote from: Владо
Нима искаш да съветваш вярващите да живеят сред мерзостите на Вавилон - посред "... жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица; ..."?
Това ли съветвам хората ? Да стоят във Вавилон ? Това къде го написах ?

Quote from: Владо
А нима има покаяние и утвърдена праведност днес в градовете? Има ли жители на някой град, които са се покаяли от греховете си и обърнали?
Не знам, надявам се, че има. Ако ти конкретно знаеш, че със сигурност няма никъде по света, кажи ми да имам и аз твоята увереност.

Quote from: Владо
Николай, ако иде съд от Бога върху даден нечестив град какво би задържало там един човек?
Това за книгата дори няма да го коментирам.
Иначе, ако човека знае, че иде съд върху този град то би било редно да се махне.

Quote
Quote from: Владо
1. за "църквата" е половината тема, защото аз така искам - аз съм отворил тази тема, аз така съм сметнал - нима това те наскърбява? Може би те касае лично и те дразни?

Виждаме заглавие "Градът и неговата идеология", второто изречение отива към "Църквата" не е ясно защо и по надолу даже не виждам да се уточнява. Ако си прекръстиш заглавието на темата  "Градът, Църквата и тяхната идеология" ще бъде доста по добре (това ако искаш).
Да дразни ме, заглавието казва едно, а текстът друго. Изкарваш църквата като едно от забавленията в града. Само не можах, да разбера всички събрания в световен мащаб ли имаш в предвид, че са Вавилонски.
А това, че темата си е твоя, не означава, че като пишеш нещо което не е правилно никой не трябва да те поправя - нали ? Също така се надявам, че не отиваш в посока "Аз... Аз.... Аз..."
Лошото е, че темата се разводнява и почвам да се чудя, дали има смисъл от тези огромни постове.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #48 on: February 04, 2013, 09:21:21 AM »
Здравей, Николай.
Започваш така :
Ами не, не съм ядосан, това пък защо го реши ?
и свършваш така :
Да дразни ме, ....

 На кое от двете да вярвам? Отделно ще пиша и по другото.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #49 on: February 04, 2013, 12:59:38 PM »
Вие двамата го обърнахте на ЧАТ, защо не си размените скайповете, или си пишете на ЛС да си продължете този разговор между вас си, а да оставите форума за дискутиране на темите?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #50 on: April 05, 2013, 16:21:41 PM »
Разклонението от темата беше обособено в своя собствена тема.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Градът и неговата идеология
« Reply #51 on: April 10, 2013, 11:06:22 AM »
 Нека се върнем към основната идея на дискусията.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg