Author Topic: Как да се отнасяме с агентите ?  (Read 21678 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #30 on: October 31, 2012, 00:21:43 AM »
Господ не изобличаваше всички църкви. Примерно църквата на тези, които се наричаха Юдеи, обаче не бяха, не беше изобличена. Не всичко, което се нарича "църква" е Божие и не всичко, което говори за "Господ", дори положително, е от Бога. Примерно жената, която вървеше след Павел и спътниците му и говореше: "Тия хора са служители на Всевишния Бог, които ви проповядват път за спасение...". Какво "лошо" каза, че Павел изгони бяс от нея? Сигурен съм, че днес такива жени биха били многоуважавани от много хора.

Ти, Петьо, би ли изгонил този бяс от нея? Би ли разпознал сатана в тези думи? Би ли разпознал сатана в думите: "Господи, никак няма да стане това с тебе". Не е нужно да отговаряш тук. Но ако не можеш да разпознаеш сатана в тези думи, много лесно ще бъдеш подлъган, вярвайки, че "църква" и "църква" е едно и също нещо или ако пише някъде "седем", то обединява и уеднаквява всякакви случки, които имат цифрата 7.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #31 on: October 31, 2012, 13:44:25 PM »
 Опитах се да ви покажа , че в крайно отношение се отива само в много крайни случаи. Забелязвам при вас това , че имате крайно отношение и тогава когато това по-скоро би навредило . Човеците са твърде скъпоценни пред Господ. Така , че позицията рас-прас и чао не е правилна.
 Господ какво правеше с евреите ? Кога ги наказваше ? Какво правеше преди да ги накаже ?
 И какво означава думата - милост искам , а не жертва ! И още - милостта ще ТЪРЖЕСТВУВА над съда.
 Това съм забелязал като отношение във форума и за това пиша тези редове. Това е само констатация.
 Идеята ми е , че Господ е много милостив и жалостив. Така , че ако искаме да сме угодни на Него , то и ние трябва така. Естествено без да правим компромис с греха.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #32 on: October 31, 2012, 19:43:41 PM »
Petio,

Заради това говорим, че в днешните църкви се служи на друг "господ" и в момента ти клониш точно към един друг образ на "господ", а не този от Писанията, защото не ние, а Христос разказа притчата:

27. А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
28. защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
29. Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях.
30. А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31. И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.


Разгледай в текущата тема колко пъти говориш, че "според нас" било това или "ние сме казали" онова. Не виждаш ли, че се говори от Писанията или не искаш да го видиш?

Също, не ние, а Божият дух изгони демона, който говореше за Павел и спътниците му:
Деяния 16:17. Тя вървеше подир Павла и нас та викаше, казвайки: Тия човеци са слуги на Всевишния Бог, които ви проповядват път за спасение.
...
А понеже твърде дотегна на Павла, той се обърна и рече на духа: Заповядвам ти в името на Исуса Христа да излезеш от нея. И излезе в същия час.


Бог прави всичко заради себе си и заради това, което сам е извършил, а не заради някой човек. Именно това беше разпознаването на сатана, когато проговори чрез Петър, казвайки:
Матей 16:22. Тогава Петър Го взе и почна да Го мъмри, като казваше: Бог да Ти се смили, Господи; това никак няма да стане с Тебе.

Точно защото сатана подшушва на хората, че човеците са по-важни и човешкото добро е по-важно и трябва всичко да се върти около човека. Това е сатанизъм. Добре виж историята и добре разсъди над това.

Фактът, че въртиш всичко около "доброто на човека" клони към сатанизъм. В Писанията всичко се върти около славата на Бога, докато сатана не мисли за Божието, а за човешкото. Бог е справедлив. Пише, че Бог ще съди всички нечестиви и димът от нечестието им, особено на тези от Вавилон, ще се издига пред Бога за вечни векове. За да не кажеш, че това е пак "според нас", ще ти го цитирам:
1. След това чух като че ли силен глас от голямо множество на небето, който казваше: Алилуя! Спасение, слава и сила принадлежат на нашия Бог;
2. защото са истинни и праведни Неговите съдби; понеже Той осъди великата блудница, която е разтляла земята с блудството си, и даде върху нея възмездие за кръвта на Своите слуги.
3. И втори път рекоха: Алилуя! И димът й се издига до вечни векове.


И тук изобщо не пише, че Бог ще се разкае за това нещо. Бог е справедлив. Човеците, които е направил по свой образ и подобие сами са избрали пътищата си. Щом Писанията не са достатъчни за тях, сами си отрязват пътя. Тези, които никога не са чули за Божия син ще бъдат съдени по съвест, както е писано.

Ето ти огромната разлика: сатанизмът е учение, според което всичко, което става, независимо с религиозни или нерелигиозни методи, е с цел на човека да му е добре и човекът да върши това, което иска. Това е дефиницията, която виждаме в Писанията. Според Божието учение, всичко се върти около славата на Бога и пазенето на Неговите заповеди.

Днешната официална християнска религия поставя на ПЪРВО МЯСТО нуждата на човека, а Бог е този, който е "длъжен" да прави всякакви работи, само и само човекът да е благословен, изцелен, богат, духовен, проспериращ духовно, проспериращ материално и какво ли още не. Това е голямата измама, след която мнозина вървят днес и НЕЗАВИСИМО, че Писанията говорят, че Бог мрази нечестивия, те казват, че Бог обичал всички. Независимо, че пише, че Бог никак няма да обезвини виновния, те казват, че Бог прощавал на всички. Независимо, че пише, че ако Писанията са достатъчни човек да се избави от идещия гняв, те пак искат да им бъде изпратен някой възкресен от мъртвите...
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #33 on: October 31, 2012, 19:53:17 PM »
 Написах , че компромис с грехът - категорично не ! А това , че Господ мрази нечестивите хора - да , така е. Но когато Христос дойде да даде живота си за да ни спаси , ние праведници ли бяхме ? Когато пише , че Господ талкова възлюби света , че изпрати своя единороден син , света праведен ли беше ?  НЕ . Господ дойде и за фарисеите и книжниците. Някои от тях повярваха. Други не. Така , че има ли възможност да работим за спасението на нещо погинало , трябва да опитаме. Най-лесно е да обърнем гръб на някого и да го осъдим.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #34 on: October 31, 2012, 20:25:54 PM »
Всичко, което говориш е на база на своите си разбирания за Божието дело, а не спрямо Божиите. Никъде, ама никъде не пише, че трябва да работим за спасението на нещо погинало. Никъде, ама никъде няма заповед за това да трябва да опитваме да спасяваме човеците. Никъде. Писано е, че Бог сам ще избере пратеници и ще изпрати определени от Него самия човеци, а не самозванци, които решават, че без тяхната доброволна намеса, светът ще погине.

Бог никога не се е нуждаел от помощта на човеци за делото си, защото помощта от човеци е суетна. Фактът, че Бог дава привилегията на някои, които е счел за верни, да участват в Неговото дело, си е изцяло по Негова милост. На толкова много места пише за самозвани пратеници и пророци, които са решили по свое осмотрение да ходят и да говорят на хората за Бога и винаги това е било гнусота пред Бога. Днес се повтаря същото нещо и чудно как малцина го виждат.

Това, което говориш, защото то не е според Писанията, а го представяш като такова и се опитваш да избегнеш това, което се казва и отговаряш
- или частично
- или казваш, че това било нечие мнение, а всъщност е цитат от Писанията
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #35 on: October 31, 2012, 21:57:29 PM »
 Нещо не разбрах. Нали Бог дойде да спаси погиналото , а Той е нашият пример за подражание .
 И за какви пратеници точно говориш ? От личен опит ли говориш ? И ако Бог те е пратил някъде за нещо - разкажи ми . Това е свидетелство.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #36 on: November 02, 2012, 11:03:32 AM »
Здравей, Петьо. Искам малко да уточня.
Опитах се да ви покажа , че в крайно отношение се отива само в много крайни случаи.
Кои са тези "крайни случаи"?! Ананий и Сапфира такива ли бяха? Диотреф такъв "краен случай" ли беше? Къде е пояснено, че те са именно такива "крайни случаи" и тогава Бог уби, тогава пратеника Йоан закрейми. Именей и Александър такива крайни случаи ли бяха? Кой ги определи като такива? Къде? Как го разбрахме?! Когато Павел казва за критяните че са "лениви и зли търбуси" ... той постъпи така, защото критяните са "краен случай"? Къде той отметна това в писмото си към Тимотей?

Въобще на база на кое от святите писания ние можем са твърдим кой кога става т.н. "краен случай"? Кога да разберем кой от всичките редовно съгрешаващи по църквите става такъв, или сме приели напразно благодатта, изтекла от вените на разпнатият Спасител?

Или Го разпваме ненужно всекидневно, та да сме уверени че живеем в Божието благоволение и милост?
Quote
... Забелязвам при вас това , че имате крайно отношение и тогава когато това по-скоро би навредило . Човеците са твърде скъпоценни пред Господ. Така , че позицията рас-прас и чао не е правилна.

Пратеника на Бога, Павел, казва така :


1 Коринтяни 16:22
Който не люби Господа, да бъде проклет. Господ наш иде.
Галатяни 1:8
Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
Галатяни 1:9
Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
- вероятно това са думи към "твърде скъпоценни човеци", също. Как да разбираме тогава Павел? Ами Юда в писмото му тук :

11 Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство. 

12 Тия са подводни скали, когато пируват с вас в дружелюбните ви гощавки, и без страх напасват себе си; безводни облаци, носени от ветровете; есенни дървета, безплодни, дваж умрели, изкоренени; 

13 свирепи морски вълни; които изпущат като пяна своите безсрамни дела; скитащи звезди, за които се пази мрачна тъмнина до века.
  - също ли прекрачва твоята граница относно "скъпите човеци"? Мисля че да. Ако разгледаме подробно ще се убедим, че редица пратеници от новозаватните времена са били отвъд добрият тон и са смятали редица добри хора за нещо различно от "скъпоценни човеци"
и са действали "рас-прас". Ако искаш мога да се аргументирам много подробно и да ти обоснова позицията си още от древните писания, познати като "стар завет", та до новият договор на Господаря.

Quote
... Господ какво правеше с евреите ? Кога ги наказваше ? Какво правеше преди да ги накаже ?
Мисля че пишеш МНОГО ИНЕРЦИОННО. Ами как ги наказваше? Датан, Корей и съдружниците им? Синовете на Аарон? Когато поискаха месо и обвиниха Господаря в неправда - още месото бе в устите им и язвата плъзна. Финеес, когато уби в палатката свой брат с една езичничка и това му се вмени за правда от род в род? Как да разтълкуваме това ? "Рас-прас", че са осъдени неправедно "скъпоценни души", или че Бог е Праведен.

Мога да покажа доволно доводи при желание от твоя страна и да се обоснова. Стига да поискаш. А може и сам да се замислиш и да четеш писанията.

 
Quote
...
 И какво означава думата - милост искам , а не жертва ! И още - милостта ще ТЪРЖЕСТВУВА над съда.
Ами в никакъв случай не и това, което ти имаш вредвид с "краен случай", "рас-прас" и "скъпоценни човеци". Днес ние не знаем какво е страх от Господаря. Не приемаме, че :

Второзаконие 4:24
защото Господ твоят Бог е огън пояждащ, Бог ревнив.


От писмото към еврейските вярващи, авторът казва така :

14 Търсете мир с всички и онова освещение, без което никой няма да види Господа. 

15 И внимавайте, да не би някой да не достигне до Божията благодат; да не би да поникне някой горчив корен, та да ви смущава, и мнозинството да се зарази от него; 

16 да не би някой да е блудник или нечестив, както Исав, който за едно ястие продаде първородството си; 

17 понеже знаете, че даже когато искаше по-после да наследи благословението, той бе отхвърлен, при все че го потърси със сълзи, защото не намери място за промяна на ума у баща си. 

18 Защото вие не сте пристъпили до планина осезаема и пламнала в огън, нито до тъмнина и буря, 

19 нито до тръбен звук и глас на думи; такъв, щото ония, които го чуха, се примолиха да им се не говори вече дума; 

20 (защото не можаха да изтърпят онова, що им се заповядваше: "Даже животно, ако се допре до планината, ще се убие с камъни"; 

21 и толкоз страшна беше гледката, щото Моисей рече: "Много съм уплашен и разтреперан"); 

22 но пристъпихме до хълма Сион, до града на живия Бог, небесния Ерусалим, и при десетки хиляди тържествуващи ангели, 

23 при събора на първородните, които са записани на небесата, при Бога, Съдията на всички, при духовете на усъвършенствуваните праведници, 

24 при Исуса, Посредника на новия завет, и при поръсената кръв, която говори по-добри неща от Авеловата. 

25 Внимавайте, да не презрете този, Който говори; защото, ако ония не избегнаха наказанието, като презряха този, който ги предупреждаваше на земята, то колко повече не щем избегна ние, ако се отървем от Този, Който предупреждава от небесата! 
26 Чийто глас разтърси тогава земята; а сега Той се обеща, казвайки: "Още веднъж Аз ще разтърся не само земята, но и небето". 

27 А това "още еднаж" означава премахването на ония неща, които се клатят, като направени неща, за да останат тия, които не се клатят. 

28 Затова, понеже приемаме царство, което не се клати, нека бъдем благодарни, и така да служим благоугодно Богу с благоговение и страхопочитание; 

29 защото нашият Бог е огън, който пояжда.
- 12 гл.


Quote
Това съм забелязал като отношение във форума и за това пиша тези редове. Това е само констатация.
 Идеята ми е , че Господ е много милостив и жалостив. Така , че ако искаме да сме угодни на Него , то и ние трябва така. Естествено без да правим компромис с греха.
ИМАЙ СТРАХ ОТ ВСЕВИШНИЯТ, КАТО ПИШЕШ ТЕЗИ РЕДОВЕ! Не говоря в защита на хора, а на царството, Чийто Цар е Святият.

Почит Нему.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #37 on: November 02, 2012, 15:46:01 PM »
 Според конкретната ситуация и проблем е и съответното действие. Отношението трябва да е крайно в случая с агентите - към самите агенти . Обаче отношението към хората които агентите са изманипулирали - не трябва да е крайно , а да се опитам да им свидетелствувам с цел тяхното отрезвяване към истината. Това е. Примерите които си дал са за хора , които с ясно съзнание са вършили зло пред Господ  след като веднъж са познали истината. Такъв е случаят и с агентите-доносници.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #38 on: November 02, 2012, 16:27:29 PM »
Откровение 22:15
А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.
Петьо, въпроса е кой - какво е възлюбил. Исус Е Пътят, Истината и Животът. Оставеното от Него днес е покварено и извратено в същността и се представя под мазната форма на "християнство" и "църква". В нейният контекст, а не в контекста на царството, ти задаваш въпроса за някакви агенти. Агентите и техните последователи, както и всеки, който обича лъжата и лъже, ще бъде съден. Исус ясно казва :

Матей 15:14
Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата.
Quote
Отношението трябва да е крайно в случая с агентите - към самите агенти .
- аз мисля че дадох доводи в подкрепа на тезата от писанията, че Бог мрази ВСЯКА НЕПРАВДА и ВСЯКА ЛЪЖА - ,няма "крайно отношение" - има "справедлива заплата" и за това свидетелстват писанията :

19 Защото не влиза в сърцето му, а в корема, и излиза в захода. (Като каза това той направи всички ястия чисти). 

20 Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека. 

21 Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, 

22 прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. 

23 Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека.
- Марк 7. Няма разделяне на "крайни" и "некрайни" случаи - писанията ясно посочват че или има праведни постъпки, или постъпки в грях. Как така ти говориш обратното?!

Quote
Примерите които си дал са за хора , които с ясно съзнание са вършили зло пред Господ  след като веднъж са познали истината.
- нима ако кажеш истината на хората, които защитаваш, те ще те послушат? Нима нямат пророците и Моисея? Нима не могат да четат?

Говорим за хора, които ОБИЧАТ лъжата. Това е отрезвяващо и ужасяващо. Господарят наш иде. Амен.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3390
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #39 on: November 05, 2012, 01:04:14 AM »
Quote from: Petio
... Забелязвам при вас това , че имате крайно отношение и тогава когато това по-скоро би навредило . Човеците са твърде скъпоценни пред Господ. Така , че позицията рас-прас и чао не е правилна.

Нашата позиция не е спрямо "хората" а спрямо фундамента на християнството, което те изповядват. Ако този фундамент е лъжлив от самото начало, то не може да се очаква лошо дърво да даде добър плод.

Тук е нужно много сериозно разбиране на историята и конкретно историята на християнството, особено на онова, което носи етикета "християнство" - как се е появило, как се е отклонило,защо се е отклонило и какви са резултатите от това отклонение днес.

Според мен въпросните "осветлени агенти" са само за замазване на очите. Те не са баш агентите, които са отговорни за инфантилизацията на българското евангелско християнство. Нужно е човек да изучи състоянието на "старите вярващи" които са били по църквите по време на комунизма, за да разбере, че има нещо много дълбоко сбъркано при тях. И че подобно фундаментално изкривяване на генетично ниво (в духовен смисъл) не може да стане току така. Тези хора са били хранени с това, което аз наричам генно-модифицирано евангелие. И подобно евангелие може да бъде измислено и внедрено само от много напреднали в лукавщина хора. Въпросните осветлени агенти от ДС не им личи да са хора от подобна класа. Следователно аз смятам, че истински смъртоносните агенти остават скрити до ден днешен.

Подобна конспирация срещу Благовестието не е възможно да намери почва и да процъфтява толкова години в истинско Христово тяло. То има защитни механизми, които превъзхождат всички хитрости на врага. Не случайно Исус каза, че портите адови няма да надделеят над Неговата общност.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #40 on: November 06, 2012, 11:14:22 AM »

-1- Според мен въпросните "осветлени агенти" са само за замазване на очите. Те не са баш агентите, които са отговорни за инфантилизацията на българското евангелско християнство. Нужно е човек да изучи състоянието на "старите вярващи" които са били по църквите по време на комунизма, за да разбере, че има нещо много дълбоко сбъркано при тях. И че подобно фундаментално изкривяване на генетично ниво (в духовен смисъл) не може да стане току така.
....

-2- Подобна конспирация срещу Благовестието не е възможно да намери почва и да процъфтява толкова години в истинско Христово тяло.

(!!!)То има защитни механизми, които превъзхождат всички хитрости на врага. Не случайно Исус каза, че портите адови няма да надделеят над Неговата общност.

-1- Какво да кажа ... кампанията за очистване на Църквата е подета от НЛФ (Национален Лидерски Форум), оглавяван от "апостол" Г. Бакалов, К.Курдоманов, А. Пилев и други, вярващи че евангелието на Господаря е предназначено за господаруване над невярващите хора на света, а не за покорство пред Бога и следване на пътищата Му и царството Му. Това е твърде показателно - вж. тук :   http://www.prelom.bg/_blog/Актуално/post/Да_останеш_верен_на_Бога_и_себе_си/  . Говорят за очистване на "Църквата", като сами не са очистили сърцата си от грехове, нито пък могат да се смирят и покаят за същите, поради коравовратието, което е изпратил Бог поради гордостта и упоритостта им. Примка като на сатана...

-2- "Защитните механизми" на истинското Тяло са прости - това са НА ПЪРВО МЯСТО истинските пастири (овчари), които бдят за душите на вярващите. Те са поемали отговорност в общ съвет да пазят Тялото от такива хора :

Юда : 4 Защото са се вмъкнали някои човеци, които отдавна са били посочени, че подлежат на това осъждане, нечестивци, които обръщат благодатта на нашия Бог в похотливост и се отричат от единствения Владетел и Господ наш Исус Христос.

1 Йоаново 2 :  4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него. 
5 Но ако някой пази словото Му, неговата любов към Бога е наистина съвършена. По това знаем, че сме в Него. 
6 Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос. 
7 Възлюбени, не е нова заповедта, която ви пиша, но е стара заповед която сте имали отначало; старата заповед е словото, което сте чули.


Учението на Исус, описано още като "пътят" в святите писания, е в основата на вековен конфликт, касаещ душите на последователите. От едната страна винаги са били лъжливите учители и претендентите, а от другата страна - истинските пастири, копнеещи да видят Помазаника прославен сред общността на вярващите и са се конфронтирали с всяко едно отклонение  - 1 О, несмислени галатяни, кой ви омая, вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат?

Какво да кажем днес, когато отклоненията и явните лъжеученията са се превърнали в лице и основа на т.н. "християнство"? И изсред тези среди се повдигат разни химери и чудовища, искащи да оглавят тези отдолу по различни начини и с различни претенции, злоупотребявайки с писанията.

Оглавяващите химерите казват че са били различни работи - било то "пророци", било че са "апостоли"- уж "обединяващи", уж - "апостоли"...., било то че са били уж изпратени да реформират Тялото (разбираемо - регистрираните вероизповедания с човешки "глави"), било друго. Но всичко това става в тъмната бъркотия на уж- християнството, чиито ЯВНИ ПЛОДОВЕ всички виждаме. А те, плодовете сами говорят дали са от Святия Дух, или не. Едни - другиго водачите на химерите ту се съединяват, ту са във война, ту се сдобряват, ту се ожесточават един срещу друг.

ВЛАСТ. ПАРИ. ВЛИЯНИЕ.

Това е тъжната истина. Нищо общо с царството, Сам Бог и писанията. 
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 962
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #41 on: November 08, 2012, 01:29:50 AM »
Обаче отношението към хората които агентите са изманипулирали - не трябва да е крайно , а да се опитам да им свидетелствувам с цел тяхното отрезвяване към истината.

Според теб, какво трябва да се направи с тези хора ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

The Disciple

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 191
 • !Мълчанието е съучастие в престъплението!
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #42 on: November 21, 2012, 19:12:06 PM »
Сега сме в последно време според както виждам. Излязоха досиетата на много ръководители в протестантските църкви. Виждаме, че тези ръководни органи по времето на комунизмът , са предавали своите братя и сестри. Днес те са в ръководството на няколко деноминации. Хора издигнати от тях са на високи позиции в същите деноминации , а и във висшите богословски у-ща. А и в интернет пространството също.
 Гледах тяхно общо изказване в "Българска християнска медия" , където пасторите с агентурно минало открито заявиха, че благодарение на тяхното предателство се е запазила църквата. Някои от рях направиха "покайни извинения" !!?? Като цяло всички тези хора в момента определят до голяма степен църковния живот в тези евангелски деноминации.
 Какво е мнението ви? Как трябва да се отнасяме с тях и с хората които ги защитават ?
     

   @'Petio'  - Петюо, хубаво е че мислиш над тия неща. И аз мисля.
За съжаление нещата не са толкова прости. Първо повече от 40% от досиетата са били унищожени още през 90-та година. Може и наи-важните!
   Второ за да вярваш на това което излиза сега значи да вярваш на самата ДС.
  Досиетата са прочистени и наи-вътрешни те агенти са скрити.

     И всъщност защо чак сега(през посл. 2 години) започна да се говори за това нещо?
  Тоя проблем трябваше да се разреши още през1989-1994 год. когато следите бяха още пресни. Къде дремаха тогава тия велики радетели на катарзиса???

       
Quote
-1- Какво да кажа ... кампанията за очистване на Църквата е подета от НЛФ (Национален Лидерски Форум), оглавяван от "апостол" Г. Бакалов, К.Курдоманов, А. Пилев и други, вярващи че евангелието на Господаря е предназначено за господаруване над невярващите хора на света, а не за покорство пред Бога и следване на пътищата Му и царството Му. Това е твърде показателно - вж. тук :   http://www.prelom.bg/_blog/Актуално/post/Да_останеш_верен_на_Бога_и_себе_си/  . Говорят за очистване на "Църквата", като сами не са очистили сърцата си от грехове, нито пък могат да се смирят и покаят за същите, поради коравовратието, което е изпратил Бог поради гордостта и упоритостта им. Примка като на сатана...

      Добре казано! Точно Ангел Пилев ще очиства църквата! Пази Боже,сляпо да прогледа.  Тая отвратителна мутра която деиства чрез приоми на заплахи и насилие. Както се казва "Крадеца вика 'дръжте крадеца!'"
 Баш Ченгетата да се борят за църковна чистота!

   Истинските предатели и агенти може и да не са в аналите на ДС и досиетата, но се познават по плодовете си!
 Не напразно Иисус каза че по плодовете ще ги познаеме. Не по делата , а по плода!
 Защото дявола може да имитира дела, но не може да имитира плодове!


     Любов,радост, мир, дълготърпение....не могат да се имитират, фалша ведна га се усеща.

"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус - Лука  12 глава

    "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВОР

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 962
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #43 on: November 21, 2012, 20:10:25 PM »
@Petio
попитах те по нагоре но не отговори...
Ето ти едно решение, на проблема:

Quote
15 И ако ти съгреши брат ти, иди, покажи вината му между тебе и него самия. Ако те послуша, спечелил си брата си.   
16 Но ако не те послуша, вземи със себе си още един или двама и от устата на двама или трима свидетели да се потвърди всяка дума.   
17 И ако не послуша тях, кажи това на църквата; че ако не послуша и църквата, нека ти бъде като езичник и бирник.

Като цяло друго трудно, ще направиш, ако те не искат да те чуят или те слушат но не вярват, и мъртвец да се вдигне няма да му повярват както се казва на друго място.

Не забравяй и това:

Quote
24 Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина по естество дива, и, против естеството, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са естествени клони, ще се присадят на своята маслина!   
25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

Който е записан в книгата на живота, ще те чуе, който не е, ще се закорави. Ако мислиш, че със напъване ще стане да спасиш някой мога да ти цитирам това:

Quote
Исус в отговор му каза: Блажен си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти открили това, но Отец Ми, Който е на небесата.
Колко време Исус беше с Петър, но му каза, че не поради това което е видял вярва, че той е Христос, а защото Бог му го е открил.
Ако Бог те е избрал за да се спаси някой чрез твоето свидетелство - ще имаш успех и хората ще се заинтересуват от това което казваш, ако не никой няма да те последва.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

The Disciple

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 191
 • !Мълчанието е съучастие в престъплението!
Re: Как да се отнасяме с агентите ?
« Reply #44 on: November 21, 2012, 23:17:37 PM »

 Това е причината Николай , да не се опитвам да контактувам с агентите - няма смисъл, те няма да се покаят. Не могат.


           Не съм съгласен с подобни императивни калвинистични изказвания. Само Бог знае кои може да се покае. Всеки грях и хула могат да бъдат простени освен един.
"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус - Лука  12 глава

    "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВОР