Author Topic: Има ли чип за проследяване в новите лични документи?  (Read 35628 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 296
Watchman, ето тук можеш да прочетеш целия закон и да видиш противоречието: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136822116
А това, че този човек е лъгал, хм, трябва да погледна, не ми се вярва християнин да лъже.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
А ти защо мислиш, че човека е християнин? Защото той се е представил за такъв? Трябва ли да сме толкова наивни?

Виждаш ли цялото ти вярване по този въпрос е основано на нещо казано от някой си човек за когото ти не знаеш нищо.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 296
Моето вярване е основано на Бог и Неговото слово :)
Вие откъде сте сигурни, че това не е кампания срещу този брат и вярвате на лъжесвидетели? Лъжлив слух недей разнасяте!
Нека изпитваме всичко, а Бог е верен да разкрива истината на искрените сърца.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
То ние ще изпитваме, но и ти малко повече изпитвай преди да кажеш "така и така ще стане".

Павел не беше приет сред апостолите много години поред ако и да виждаха, че той говори правото и изглежда да върши правото.

Дори за фарисеите Христос свидетелства, че говорят правото, обаче не вършат каквото трябва.

От свидетелството на Писанията виждаме, че говоренето на правото не е достатъчно, за да се оцени дали човек е читав или не. Това да говори правото и да върши каквото трябва също не е достатъчно. Павел трябваше да бъде препоръчан от човек, който лично го познава и чак тогава Павел беше допуснат.

В наши дни
1) Дори не говорят правото;
2) Ако и да говорят правото е рядко;
3) Дори и да говорят правото, не се знае много за хората;

Ако хората изпитваха всичките "авторитети" по начина, по който имаме примера в Библията нямаше да се подлъгват само по верни приказки, нито по верни приказки и изглеждащ благочестив живот.

Днес много рядко имаме дори №1. Обаче като се види №2 и изведнъж човекът е праведен... Чий пример се следва? Библейският или прибързаните заключения?


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 296
Не знам дали сте чели този план, но вървят по него, от приет 2014 г. и предвиждат електронна идентификация навсякъде от 2017, пръстови отпечатъци: http://grigorsimov.blog.bg/politika/2015/11/12/idva-istinsko-vreme-razdelno-shokirasht-dokument-logoslovo-ru.1406411

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Писано е, че антихрист няма да признава никакъв бог, но ще седне като такъв в Божия храм, "който сте вие".

1 Коринтяни 3:17. Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.
1 Коринтяни 6:19. Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си


Това е възможно когато хората имат в сърцата си друг авторитет освен Бога. Дали е наука, дали е, държава, дали е нещо друго, авторитетът, който е в сърцата на хората се показва от делата им и поведението им.

Антихристът се цели в тези, които са разумни. Никой от разумните няма да се хване на въдицата с единната религия. Антихристът ще дойде като анти-христ, което означава "вместо-христ" или "подобен-христ". Анти- означава хем "противоположен", хем и "подобен" на гръцки. Като дойде той, ще бъде съпроводен с много чудеса и знамения и щом ще се представи за Христос, той ще имитира, че върши това, което е право. Много хора биха се заблудили в това, защото хем ще говори добре, хем ще има някакви дела, обаче това не е достатъчно, защото "по плодовете ще ги познаете". Плодовете са нещо, което се развива с времето и се показва в точен момент.

Когато дойде един такъв, който се представя за човек, който върши всичко както трябва и такъв седне в Божия храм, т.е. стане авторитет за човеците много по-голям от Бога, тогава каквито и чипове да се избягват и на каквито "вселенски обединени черкви" да не се ходи, няма никакво значение, защото човек е станал идолопоклонник. Първото, което ще търси за избавление е авторътетът, на когото се кланя.

Дори в момента се вижда, че много вярващи, които имат други авторитети, но не и Писанията и се измислят какви ли не извинения заради това.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1019
Работата в посока ограничение и преминаване към електронни разплащания тече с пълна сила:

https://trud.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-1000-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0/

Когато всичко стане изцяло с електронно разплащане, спокойно може да се направи това:

Откровение 13:17
за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.


И хората ще имат избор, или да приемат и да умрат за духовния свят или да умрат за този свят и да влязат в духовния - като избора ще е изцяло на човека, без никаква принуда !
И това е точно обратното на това което дава Бог, да живеем за духовния свят и да умрем за този свят - дявола, копира точно Бог.

Ще могат да оцелеят само тези които са независими в производството на храна и задоволяване на нуждите си.
И за да има контрол над всичко, навсякъде - чипове ще има, иначе няма да могат да контролират къде и при кого отива храната от магазина. ББД ще има за всички, които имат ... електронно разплащане. Храна ще може да си купи всеки, който има ... електронно разплащане.

Белега ще е духовен и физически.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Палко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 138
http://it.dir.bg/news.php?id=26118024

Нищо не твърдя и не поддържам, но ми се стори важно, когато го прочетох. Но винаги трябва да се има едно на ум, защото цялата истерия покрай чиповете може да е просто за отвличане на вниманието от "истинското белязване".

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
"Отстраняването на чипа изисква лекарска намеса"

Белега на звяра е такова нещо, което не може да се отстрани, със или без лекарска намеса. Също така подобни чипове може да се екранират с най-обикновено домакинско фолио. Само много повърхностни хора могат да приемат, че такова нещо може да е белега на звяра. Това не означава, че човек трябва да вкарва подобни неща в тялото си.

Като цяло сега е времето християните да започнат все повече да премахват от живота си технологичните джаджи и да изградят живота си върху прости принципи на снабдяване и оцеляване, които са били основа за живота на нашите деди.

Има напълно основателни очаквания, че в края на дните преди Пришествието Бог може да ликвидира електричеството и всичко свързано с него ще стане неизползваемо. Точно тогава ще бъде предложен белега на звяра и ще стане ясно истинското му естество. Това е една от възможностите, които трябва да се вземат предвид.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Палко

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 138
Quote
Има напълно основателни очаквания, че в края на дните преди Пришествието Бог може да ликвидира електричеството и всичко свързано с него ще стане неизползваемо.

На какво се основават тези очаквания?

Приемането на някакъв чип или каквото и да е било там нещо е свързано с решение в сърцето. Това че после можеш да си го отстраниш не означава, че все едно не си го направил. Когато Петър се отрече три пъти от Исус, това че нямаше физически белег на неговото отричане не направи страданието му по-леко. Само прошката която Исус му даде промени нещата за него. Искам да кажа, че този "докторски" аргумент не е решаваш в случея. Може и да е така както казваш, но е напълно възможно да има и реален физически белег върху човека.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
Тъй като язвите се изливат върху тези, които носят белега (Откр. 16:2), то след премахване на белега човек няма да спада към тази група, която подлежи на язвите, защото няма да има белега. Писанието обаче не дава такава възможност - някой да може да си махне белега, следователно всякаква физическа опция за белега отпада.

По-рано съм казвал и другия аргумент, че ако белега беше нещо физическо, то властите просто биха могли да арестуват някой християнин и да му сложат насила белега и той ще е подвластен на язвите, което също противоречи на това, което Писанието казва, че има да стане.

Тези два аргумента елиминират напълно възможността за физическо естество на белега. Това не означава, че белега не може да има физически елемент, но в никакъв случай неговото естество няма да бъде от физически характер.

Проблема е когато хората се фокусират на физическите неща и мислят, че с това ще избегнат белега. Това е огромна препънка, защото води до пълно неразбиране и слепота на духовната същност на белега. Аз съм го казвал и преди - за мен няма никакво съмнение, че белега на звяра е прегарянето на съвестта, защото именно съвестта е това, което различава човек от звяр. И без съвест е невъзможно човек да има спасителна вяра (1Тим 1:19).

Има само едно единствено нещо, което гарантира избягването на белега и това е човек да носи Божия печат, а той безспорно е от духовно естество.

Quote
На какво се основават тези очаквания?

Ако прочетеш в книгата Откровение, както и в пророчествата за битката при Армагедон, то войната се води с коне, мечове, копия и прочие първобитни оръжия.

Ето едно такова пророчество за влизането на народите в Милениума:

Исая 2:4  Бог ще седи между народите, И ще решава между племената; И те ще изковат мечовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да вдигне нож, Нито ще се учат вече на война


Не се казва, че ще обърнат танковете на трактори, а че ще изковат мечовете на рала за оране, и копията на сърпове. Това показва една доста нискотехнологична обстановка при пришествието на Христос.

Ето още едно пророчество за влизането на Израел в Милениума след Армагедонската битка:

Езек. 39:9  И ония, които живеят в Израилевите градове, като излизат, ще кладат огън с оръжията, които ще им служат за гориво - щитовете и щитчетата, лъковете и стрелите, сулиците и копията; ще кладат огън с тях седем години;

Този текст е изключително недвусмислен. Ако Армагедонската битка се водеше със съвременни оръжия, то този стих би бил напълно неприложим, защото танкове, самолети, картечници, балистични ракети, гранатомети и автомати, не могат да служат за кладене на огън.

Текста обаче казва, че след битката ще останат такова огромно количество стрели, копия, лъкове и щитове, че в продължение на цели 7 години еврейския народ ще може да ги използва за дърва за огрев и готвене. Такова нещо няма как да се случи освен ако битката не се води по стария, нискотехнологичен начин, а не със съвременните средства за воюване.

И точно тези и подобни на тях пасажи ме карат да мисля, че преди Пришествието Бог ще унищожи всички високи технологии и ще върне човечеството на технологичното ниво от Библейските времена. Това само по себе си също елиминира всякакви чипове като белег на звяра.

С други думи Пришествието не е чак толкова близко, защото трябва да има достатъчно време първо да се случи унищожаването на технологичната цивилизация, и след това да има не малко време човечеството да се съвземе от шока, да започне да усвоява пак старите методи на земеделие и война и чак тогава да се стигне до Армагедонската битка, след която е Пришествието на Христос.

При всички случаи, ако някой иска да има стабилна професия и поминък, сега е времето да научи ковашкия занаят, защото той ще бъде изключително търсен и преди Пришествието и след началото на Милениума.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1019
Quote
"Отстраняването на чипа изисква лекарска намеса"

Белега на звяра е такова нещо, което не може да се отстрани, със или без лекарска намеса. Също така подобни чипове може да се екранират с най-обикновено домакинско фолио. Само много повърхностни хора могат да приемат, че такова нещо може да е белега на звяра. Това не означава, че човек трябва да вкарва подобни неща в тялото си.

По същата логика човек може и да се покае, да обърне сърцето си към Бог и да "изчисти" съвестта си, това ще премахне ли от него така наречения духовен белег на звяра ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
Nikolay,

Твоето изказване изявява много дълбоко непознаване на библейските реалности. То изявява също и това, че не вникваш в това, което се пише и в използваните термини.

Първо, аз говоря за прегаряне на съвестта, а не за нейното омърсяване. Да омърсената съвест може да се изчисти, но прегорената съвест няма никакъв шанс за поправяне.

Второ покаянието е пряко свързано със функционирането на съвестта. Бог чрез Духа Си изобличава човека за грях, но човека трябва да признае своята греховност. За да го има това признаване е нужно нещо вътре в човека да съсвидетелства със свидетелството на Духа за грях. Точно затова съвестта се нарича съ-вест, т.е съпътстваща вест. Писанието учи, че всяко нещо се потвърждава от двама или трима свидетели. За да има покаяние е нужно свидетелстването на двама свидетели вътре в човека. Единия е Божия Дух, другия е съвестта. Ето защо без съвест човек не може да се покае. От всичко друго човек може да се възстанови, но от прегаряне на съвестта не може да се възстанови при никакви обстоятелства.

Противника знае това много добре и затова се прицелва именно в съвестта, защото без съвест няма покаяние, няма връзка с Бога. Не съществува абсолютно никакво друго нещо, което може да отдели човека от Бога завинаги и без поправление. Точно поради тази причина съществува само едно единствено нещо, което може да изиграе ролята на белега на звяра и това е прегорената съвест.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1019
Нарочно зададох така въпроса:
Quote
По същата логика...

По-рано писах, че според мен белега ще е и духовен и плътски и двете вървят ръка за ръка. Ако съвестта на човека е прегоряла, то той ще си сложи и чипа без да му мигне окото, защото не вярва, че има Бог. Ако на някой му е сложен белега насила, то неговата съвест не е прегоряла и той ще си го махне, ако трябва ще си отреже ръката.
Описах го доста добре преди няколко поста, да белега ще се слага насила, но натиска ще е психологически (чрез обществото), не физическо насилие, защото противника знае, че това не работи.

Но, ето ти и едни други примери:

Познавам човек, който преди няколко години ми разказа как е повярвал, бил е металист, не е искал да чуе за Исус, налитал е на бой когато някой само засегне темата за религия, съответно е правел каквото си иска - това  описва прегорялата съвест.
Бог чрез видение му явява и той се обръща с цялото си сърце към него.

Защото е писано:

 Матей 19 глава
25 А учениците, като чуха това, зачудиха се твърде много и думаха: Като е тъй, кой може да се спаси? 
26 А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно.
_____________

 Йоан 3 глава
4 Никодим Му казва: Как може стар човек да се роди? може ли втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди? 
5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство.


Писано е, че не може никой да се спаси без вода, а разбойника на кръста се спаси без вода.

43 А [Исус] му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая.

Бог спасява тези които са му угодни без значение какви са, защото той познава сърцата на хората и знае кои слуги ще му служат и кои няма да му служат. Но същевременно дава шанс на всички да спасят ако повярват, затова и всички ще бъдат изпитани доколко силна е вярата им, и доколко е покорно сърцето им.
___________________

Когато настъпи времето, всички ще разберем какъв ще е белега, засега всеки вярва на своите предположения.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
Nikolay, ти живееш в някакъв твой измислен свят. Аз говоря с факти. Писанието говори достатъчно категорично за съвестта, и това не е нечие предположение а солидно Библейско учение, а ти с лека ръка си измисляш някакви неща за да оправдаеш заблужденията си. С тази повърхностност няма да стигнеш далеч.

Quote
Познавам човек, който преди няколко години ми разказа как е повярвал, бил е металист, не е искал да чуе за Исус, налитал е на бой когато някой само засегне темата за религия, съответно е правел каквото си иска - това  описва прегорялата съвест.

Кой ти каза, че това описвало прегоряла съвест? Писанието нарича хората с прегоряла съвест по следния начин:

Юда 1:12  Тия са подводни скали, когато пируват с вас в дружелюбните ви гощавки, и без страх напасват себе си; безводни облаци, носени от ветровете; есенни дървета, безплодни, дваж умрели, изкоренени;
Юда 1:13  свирепи морски вълни; които изпущат като пяна своите безсрамни дела; скитащи звезди, за които се пази мрачна тъмнина до века.


Никакъв шанс няма за такива хора. За тях се пази не шанс за покаяние, а мрачна тъмнина до века. Затова са наречени и дваж умрели, веднъж мъртви в греха, веднъж мъртви в съвестта.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.