Author Topic: Демонология  (Read 75573 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Демонология
« Reply #105 on: February 05, 2008, 20:58:51 PM »
Имам съмнението че зад имената "евангелиста" и "неци_62" стои един и същи човек. Освен поради неграмотното им писане, прекалено невероятно ми се вижда и двамата да допускат една и съща грешка като например "нристияни". Не мисля че това е случайно.

Неци_62:

"Виждам че повечето който участват в форума не приемат обладаването на нристияни от това което цитирате.."

евангелиста:


Защото дявола има към едни нристияни по вече притенции от други.

Ако съмнението ми е вярно, това никак не говори добре за евангелиста.


Edit----------------

Понеже мониторът ми е малък и ми скрива годината която е след името на евангелиста не бях забелязал че дори тя съвпада с тази на неци. Благодаря на хората които ме светнаха по въпроса. Мисля че това е достатъчно показателно и евангелиста ще се наложи да дава сериозни обяснения.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Демонология
« Reply #106 on: February 06, 2008, 18:39:10 PM »
Няма какво да се съмняваш да така е наистена .Но няма никакъв скрит подтекст.Колкото и бана лно да прозвучи не можех да вляза в сайта бях окашил нещата и децата ми казаха че немога да вляза  с старото име .Но по късно сина ми по сириозно се позанимава и ми каза че мога да  влизам отново.Изатова не пиша от другият ник и не виждах смисъл да обяснявам такива техниче ски подробности.Ако съм искал да заблудя някого щях да пиша постоянно от двете имена.Така че определено  не е било умишлено.Моля за из винение.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 655
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Демонология
« Reply #107 on: February 07, 2008, 01:27:44 AM »
Здравей evangelista, разбира се че имаме разбиране и знаем че не се справяш добре с компютрите и може да се случат някои технически грешки (ако това което казваш е истина). Но нещо друго е интересно, ако вземе факта че е било само техническа грешка:

1. Защо не написа на всички че човека с ник Неци_62 си ти, за да знаем всички и да не бъдем заблудени? Мисля че това щеше да е коректно, да знаем че това си ти, какво мислиш ти?  А така само се заблуждаваме.

2. Също е интересно, защо се обръщаш към неци_62 като към друг човек, ако това си ти. Става въпрос за тук:

Quote
Още нещо невиждам никой да е отговорил на Неци62 когато има нещо по фрапиращо деликатно го подминавате.

Не е ли това странно? Защото ти все пак говоирш в темата за анонимност, че трябва да се знаем кои сме, а също и в темата за доверие че трябва да се доверяваме, а как ще знаем или да се доверим, когато има такива неща. За какво доверие ще става въпрос тогава? Ако така продължат нещата, можеби ще размислим за нещо друго.

Как мислиш ти?

Поздрави за сега.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Намерена

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 25
Re: Демонология
« Reply #108 on: October 30, 2023, 17:55:58 PM »
Прочетох с интерес темата, въпреки, че според мен би трябвало да се интересуваме повече от Божиите работи и как допринасяме за Царството, отколкото да сме съсредоточени върху действията на врага.

Все пак, от опит мога да свидетелствам, че християнин в когото обитава Светия Дух, не може да е демонизиран, но може да стане легален обект на сатана и да бъде връзван, също тормозен (или под постоянна обсада).
Къде от липса на достатъчно зрялост, разбиране на духовните закони и принципи, грехове също или поради заблуди, факт е – възможно е лесно да се попадне в плен и дори да не разбираш, че си в лагера на врага. Лично съм го преживяла.

Имаше човек от най-близкото роднинско обкръжение, който общуваше със зли духове. Започнах да разбирам това едва години след като се оженихме с моя мъж, той беше негов роднина. Този човек нямаше вид на луд или обладан, нито видими прояви на такъв. Просто много добре умееше да се прикрива и бе изключителен лицемер. А това силно затрудни разпознаването.  Единствен признак за нещо нередно в семейството ми бяха необясними атаки още от първите дни на брачния ни живот, макар да не живеехме заедно с въпросния роднина и рядко да се виждахме. При атаките не сме губил свободата на волята, мислите, емоциите или действията. Случваха се и необичайни събития, някои застрашаващи живота, но завършващи винаги благоприятно с Божията намеса и милост.

Доста време се лутах,  объркана от лъжливите учения, нямах достатъчно познания върху Словото, нито мъдрост, с една дума напълно заблудена. Затова не бях особено ефективна във вярата си и това улесняваше врага. Допуснах също голяма грешка. Ще си я призная, минах през харизматичния екзорсизъм, което усложни ситуацията. След Божието изобличение и покаянието ми, постепенно настъпи обрат в положението. С времето атаките намаляха по сила и честота, научих се стоя за дома си, духовната обстановка в къщи се промени. Както и Словото казва:

2Тим.2:19-21
19 Но твърдата основа, положена от Бога, стои, имайки тоя печат: Господ познава Своите Си, и: Всеки, който изповяда Господното име, да отстъпи от неправдата.
20 А в един голям дом съдовете не са само златни и сребърни, но и дървени и пръстни; и едни са за почтена употреба, а други за непочтена.
21 Прочее, ако някой очисти себе си от тия заблуждения, той ще бъде съд за почтена употреба, осветен, полезен на стопанина, приготвен за всяко добро дело.


Освен това, независимо от нападенията, не сме били лишени от Божиите благодат и благословения. Насред най-тежките атаки е идвала и голямата Негова милост и помощ, за да утеши, да подкрепи, да привдигне.
Човекът почина наскоро, преди две години, но до миналата макар и рядко все още имаше слаби атаки.

Както ми каза един познат християнин наскоро - Каквото и да е нанесъл врагът ни, единствения начин да продължим напред е да се научим да мислим както Бог мисли.

The Disciple

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 216
 • !Мълчанието е съучастие в престъплението!
Re: Демонология
« Reply #109 on: November 02, 2023, 11:20:14 AM »
Истински християнин не може да бъде обладан от демони,
Но може да стане инструмент в ръцете на дявола,  ако не внимава и не е достатъчно бдителен!
Начинът по който Дяволът действува е да влага внушения в ума ти.
Другото нещо, което изначално трябва да се има предвид и е императивно важно е , че в момента,  в който ти предадеш живота си на  Христос, ти моментално светваш в червено на радара на Сатана / ставаш активна  мишена за демоничните власти и войнство и върху теб се концентрира цялата офанзива на Сатана. Т.е. той няма да се занимава с тебе, докато ти си в мир с него, и не му пречиш.
За това трябва да сме много внимателни да не осъждане братята си, защото
Ние не знаем те през какво минават.
За това се изисква Духовно проникновение и мъдрост.
Аз съм бил в такива ситуации - тотално обграден и блокиран от демоничните сили, точно като Израел и арабите, и само по Божията свръхестествена намеса и чудо съм се спасявал...

Също така 'действията на врага' - ТРЯБВА и е НУЖНО да се изучават, за да сме наясно със схемите, козите и стратегиите на Сатана.

Това си в война!


"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус -. Ев  Лука  12:1 стих
   "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВО