Author Topic: Представяне на Нелито333  (Read 8341 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nelito333

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
  • Bible and Eternal Life
Re: Представяне на Нелито333
« Reply #15 on: April 25, 2012, 18:45:03 PM »
Аз дойдох при вас и направих с чиста и искрена добронамереност следното:

Римляни 12:10 В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит.

Относно последвалите към мен отговори и създалата се нелепа ситуация са дадени някой напътствия от Словото:

Яков 3:13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта.    
14 Но ако в сърцето си имате горчива завист и крамолничество, не се хвалете и не лъжете против истината.    
15 Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;    
16 защото, гдето има завист и крамолничество, там има бъркотия и всякакво лошо нещо.    
17 Но мъдростта, която е отгоре, е преди всичко чиста, после миролюбива, кротка, умолима, пълна с милост и добри плодове, примирителна, нелицемерна.    
18 А плодът на правдата се сее с мир от миротворците.

А и са дадени някой добри наставления:

Притчи 16:18 Гордостта предшествува погибелта, И високоумието - падането.    
19 По-добре да е някой със смирен дух между кротките, Нежели да дели користи с горделивите.    
20 Който внимава на словото ще намери добро. И който уповава на Господа е блажен.    
21 Който е с мъдро сърце ще се нарече благоразумен, И сладостта на устните умножава знание.

И понеже е казано:

2Тимотей 2:14 Това им напомнювай и заръчвай им пред Господа да не влизат в препирни за дребнавости, което никак не ползува, а е за развращаване на слушателите.

И понеже не мисля, че ще бъда правилно разбрана, а не искам да ставам съблазън за вас, предпочитам да си отида от тук с мир. Оставям нашите различия за разобличение и отсъждане в ръцете на Бог в името на Исус и с Дух Амин!Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3326
Re: Представяне на Нелито333
« Reply #16 on: April 25, 2012, 19:43:38 PM »
Добри пасажи си цитирала, само не се вижда никакво желание ти самата да ги изпълниш, като приемеш изобличението достойно, вместо да се фръцваш и да си тръгваш "с мир".

Мира е възможен само там където има активни взаимоотношения, а не напускане. Напускането е отказ от живот в мир. Подобно отношение на практика казва нещо съвсем друго:

"Аз ще си живея както си искам, и ще си вярвам както си знам, и никой нищо не искам да ми казва и да ме изобличава. Затова ще си тръгна за да може да си вървя в моя път както аз си знам."

Това по никой начин не е МЪДРОСТ, която е КРОТКА И УМОЛИМА и която не търси своето си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 932
Re: Представяне на Нелито333
« Reply #17 on: April 25, 2012, 20:10:52 PM »
Нелито333, замисляла ли си се, че проблема може и да е при теб ?
Въпроса не е в това кой какво ти казва, а ти какво разбираш. Мен лично хората много често не ме разбират когато обяснявам нещо и трябва да обяснявам по подробно за да ме разберат. Това което мога да ти кажа по темата е това:

Quote
Притчи 15:32
Който отхвърля поуката презира своята си душа, А който слуша изобличението придобива разум.
Притчи 19:20
Слушай съвет и приемай поука, За да станеш мъдър в сетнините си.

Хората ти казват, неща които се намират наистина трудно като информация, а ти не ги приемаш поради някаква причина. Това за сърцето, аз не го знаех и търсих в интернет и намерих много обяснения, но конкретно това не. Вероятно не съм търсил достатъчно. Но, това което видях беше, че този символ означава всичко друго, но не и любов такава каквато се разбира в днешни дни.
Игра със символиката, не е препоръчителна особено за човек който се нарича християнин. Приеми поучението и почни да търсиш повече, това е моя съвет.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Kristiana

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 213
Re: Представяне на Нелито333
« Reply #18 on: April 27, 2012, 00:57:04 AM »
Нелито333,здравей!

Недей да се обиждаш,засягаш или да се чувстваш нападната.И аз по едно време мислех така,че хората тук нещо са заядливи,но не е така.Ако останеш,ще видиш.Каквото и да са казали и както и да си се почувствала,моля те помисли и над това,че ние почити винаги се засягаме заради това,че някой не само,че не е споделил нашето виждане,ами и го е критикувал.Ами,какво от това!Бъди спокойна,всички сме хора и бъркаме.Не е и правилно да се чувстваш сякаш нещо по-долно от другите,които са изказали друго мнение.Помисли,дали не можеш да извлечеш нещо градивно от всичко,все пак на Бог Му трябват хора с характер,а не такива,които се засягат и ближат раните си.
Ти безпорно си много,много ценна за Бог.Ако трябва да се критикуват неща,нека се критикуват,ако трябва да се изкореняват,нека се изкореняват.Понякога е много трудно да видим истината.
И аз незнаех за сърцето,че представлява гнусен символ,никога не съм предполагала,никога,но пък,ако трябва да се учим,ще се учим,кое как е.
Аз веднъж казах вече,и пак ще кажа,моля администраторите,когато пишат на някой с цел да покажат грешка или да критикуват определено поведение или мислене,да бъдат малко,малко по-меки,ако искат,защото повечето новодошли хора изобщо не са чували за някои неща,камо ли да имат приемственост към тях.Под меки имам предвид,да не звучат нападателно,сякаш човека е някакъв враг.Това не е критика към администраторите,нито защита към Нелито333.Аз не познавам никой от вас.
Нелито333,бих искала отново да ти кажа,просто недей да се засягаш,недей,няма смисъл.Уверявам те,че нито един тук не желае да те засяга с нещо,приеми критиките и конфронтациите като нещо градивно.

Ако търсиш истината,няма място за сърдене,за засягане,за обиждане и за   нараняване.Истината е такава,каквато е и трябва да звучи винаги,независимо,дали е казана много меко или е казана много остро.

От една страна те разбирам,че си засегната малко или много,а по-добре хич...Но от друга страна разбирам и администраторите...те не са ни бавачки да ни гушкат и да ни гукат,щото ние не сме бебета,пък и да сме,нали трябва да растем,и ако искаме да сме пораснали един ден с истината,трябва да я слушаме сега.

Бъди благословена,обичана и ценена!Дано си ме разбрала правилно.
Поздрави!

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Представяне на Нелито333
« Reply #19 on: April 27, 2012, 09:45:49 AM »
Администраторите и те са хора. И те са с различни характери, и те могат да сгрешат. Християните не би трябвало да се спъват в такива неща. Ако и да ви "звучи", някое изказване по-рязко, заядливо и т.н. и се почувствате жегнати, оставете да мине известно време. Размислете. Не бързайте с писането и изводите. Проверявайте всичко, не приемайте нищо на доверие. Ако ще спорите, аргументирайте се. Но място за обиди и цупене при християнина няма.

За съжаление, както се вижда от тази тема, черковното християнство, създава среда на инфантилност, където хората изкуствено се задържат на бебешки стадий. В тази средата хората не могат да израснат. Ето авторката на темата е жена на възраст в която би трябвало да има изграден характер и да може да учи по-младите жени, а самата тя се цупи и засяга, като ученичка. Казвайки това аз не целя да я обидя, а със съжаление констатирам фактите. Тъжно е, че християните по черквите живеят в някаква нереалност и са станали за посмешище сред света. Това ли е Тялото Христово, което ще изяви Божията премъдрост пред Вселената? :(
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Прашинка

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 71
Re: Представяне на Нелито333
« Reply #20 on: May 02, 2012, 23:41:08 PM »
Хм, аз се чудя що никога не ми е харесвало това сърце, пък то каква била работата. За нещата които ме отблъскват без да знам защо рано или късно намирам отговора , ама винаги е имало причина. Ама лошото е че минаваш за капризен и фанатичен всред заобикалящите те. Ето например подаряват блузка на детето ти със сърчица и на теб нещо не ти пасва, после те питат що не я носите , ти казваш абе нещо лигаво и езическо има. После отсреща те обсибват с коментари , такива че да се почувстваш като злобно намусено , консервативно старче. следващия път решаваш да си по-либеларен и естествено правиш компромис , а отвътре все нещо говори: не е добре, не е  от Бог.Ама хайде и ние да сме с хората , ще купим я картичка , я нещо друго и там примерно сърчице. Толкоз символи загърбихме, айде сега , все пак любов означава, нали,-ей така си притъпяваш сетивата.
      Значи , това е голямо насърчение за мен . Насърчена съм в това , че не трябва да се съобразявам със света, колкото и дружелюбни елементи да предлагат.
      Нели, не се сърди, всички сме правили компромиси  с тези уж дреболии, всички знаем, че не си имала в предвид нещо лошо, но ако пък не се бяха обадили как щяхме да знаем  за тая работа , ето виж на мен как ми светна  и сега с чиста съвест ще отбягвам този символ. А не като преди да се чудя не съм ли дребнава.