Author Topic: Мартениците  (Read 2891 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kubrick

  • Посещаващ
  • **
  • Posts: 36
Мартениците
« on: February 20, 2012, 13:38:18 PM »
Наближава 1-ви март и площадите вече за изпълнени със сергии. Продават се червени конци, които хората купуват и след това окичват един на друг. За съжаление почти никой не знае защо го прави. Разпространена е една наивна легенда, как хан Аспарух изпратил гълъб със съобщение че са завоювали България, който бил ранен и кръвта му текла, но доставил съобщението. (palmface) Та... ако някой има по-обстойно обяснение, от къде произлиза този празник. Мисля че ще е полезно да имаме разбиране за всяко нещо което правим/не правим.
"Не е глупак онзи, който дава каквото не може да се задържи, за да спечели каквото не може да се загуби."

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3336
Re: Мартениците
« Reply #1 on: February 20, 2012, 19:25:39 PM »
Ние нямаме нужда да знаем откъде точно произлизат всички езически обичаи и празници та да ги отхвърлим. В Индия например има повече от 3 милиона най-различни божества. Трябва ли да ги изучим всичките и откъде им произлизат имената и ученията за да ги отхвърлим?

Има толкова велики и прекрасни неща, които Бог ни е дал в Писанията с които да се занимаваме, и ако сме заети с Божието, ще сме затворени за езическото. Но ако не познаваме Писанията и живеем по светски, само че с набожен привкус и декорация, то ще бъдем непрестанно отворени и атакувани за идеите, празниците и традициите на света.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.