Author Topic: Кое му е всъщност лошото??  (Read 20117 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #30 on: June 11, 2011, 20:36:31 PM »
Quote
Израел е преобраз на това как Бог искаше да живеят Неговите хора — да живеят отделени от езичниците, но без да е проблем да правят бизнес с тях или едни на други да си вършат услуги. Има достатъчно примери за това и думата е точно "пример", за да прочетем, да осмислим и да живеем според този пример.

Да така е, но замисли се, ако Бог искаше да изведе всичките си люде из градовете в днешни дни, не би ли могъл да го направи ?
Може, но поради причина неизвестна на нас не го прави. А в Словото имаме не една заповед. Аз го разбирам така, едно е за едни и друго е за други. Защото сме създадени различни и с различни цели.

Quote
Иначе Watchman живее извън града, ако това те интересува.
Предполагах, че е така. Но в случая той даде пример с шатра, което сметнах за неуместно.

Quote
Не е задължително да гледаш животни. Това е бил начинът да си набавят вълна за дрехите, защото живеейки по номадски начин, за тях агнетата са били източник на мляко, месо и вълна. Те не са ходили до близкия градски мол, за да си купят платове или готови дрехи.

Всъщност до преди няколко години ползвах терлъци плетени от баба ми от нейните овце, сега като я няма ползвам подобни но от магазина. Няма голяма разлика.
Иначе ми е ясно че това е била една от причините да ги гледат.

Quote
Но е ясно като бял ден, че дъщерите му извършиха нечестие, защото откриха голотата на баща си и народите, които се родиха от тях станаха противници на тези, които бяха родени по Божието обещание.

Вече няколко пъти се опитах да обясня, че говоря за Лот а не за дъщерите му.

Quote
33 И тъй, оная нощ упоиха баща си с вино; и по-старата влезе та преспа с баща си; а той не усети, нито кога легна тя, нито кога влезе.

Не се казва че е разбрал в последствие. Какво и как е било не се уточнява.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #31 on: June 11, 2011, 22:03:08 PM »
Като цяло виждам, че всичките ти разсъждения са базирани на това, че в градовете винаги ще имаш с какво да снабдиш нуждите си.

Истината е, че пророчествата в Божието Слово говорят друго, но който е прилежен да ги прочете, ще разбере защо Бог ги е казал отпреди това.

Николай, препоръчвам ти да видиш какво е станало в Ерусалим 70-та година и тези, които не са взели поука от пророчествата, дадени от Бога. А те са дадени, за да знаем какво ще стане.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #32 on: June 12, 2011, 09:17:53 AM »
Всъщност не, по скоро не ме разбираш. Това което казвам е, че Бог води хората си и вярвам, че той ще ме изведе от тук или ще направи каквото е нужно когато трябва.

Относно Ерусалим през 70 година, ако може да ме насочиш къде да прочета или да ми дадеш линк бих прочел.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 205
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #33 on: June 13, 2011, 20:45:50 PM »
Здравей, Николай.

Мисля, че ти пропусна ключовия момент в дискусията:

А сега погледни живота си и ми кажи не живееш ли ПОСРЕД нечестивите (както Лот) и дали не си ВПРЕГНАТ с тях И ЗАВИСИМ от тях?

Какво ще стане когато Божият гняв се излее върху нечестивите в градовете, а ти си посред тях и си зависим от тях и тяхната система? Няма ли и ти да пострадаш? А този съд може да се бави, но със сигурност ще дойде.

Ако в Словото си Бог казва: "Излезте изсред тях и отделете се", ти от какъв по-специален призив имаш нужда? Забележи, че отделянето касае всички Божии хора, а не само някои, които да са призвани да останат сред нечестивите до последно. Току-виж и те самите се оказали нечестиви в деня на съда и без избавление... а това е страшно нещо.

Писано е, че животът в Содом си е продължавал да тече постарому (ядяли, пиели, купували, продавали), докато Лот не е излязъл от града. В града, освен Лот, е имало и много содомци, които ако бяха очаквали изпепеляващия Божи съд, сигурно биха взели мерки, но уви. Мое предположение е, че в Содом е имало хора, които не са вярвали, че градът заслужава подобна участ--били са прави в своите се очи--и са останали (може да са били и набожни дори). Всъщност двама от тях са Лотовите зетьове, които, въпреки Божията милост да бъдат предупредени от ангелите в последния момент и да имат възможността да напуснат града овреме заедно с Лот, не вземат на сериозно думите на тъста си и решават да останат. Не са имали уши да чуят, за да се спасят.

Доколкото знам за обсадата на Ерусалим през 70-та година, обитателите на града до последно са очаквали, че Бог е на тяхна страна и ще ги избави, но такова избавление не е дошло. А християните, вслушали се в пророческото слово, са били излезли от града навреме и не са пострадали.

Освен Лотовия пример, имаме и примера в Откровение при съда на блудницата Вавилон:

Откр. 18:4  И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;


Интересно, че преди да споделят язвите й, ако биха останали, божиите люде биха участвали и в греховете й. Т.е. самото им оставане ги вкарва в грях и ги обрича на справедлив съд. За това е необходимо отделяне.

Иначе не трябва да забравяме, че израилтяните послушаха Мойсей и напуснаха Египет, но бяха коравовратни люде, и почти всички не влязоха в обещаната земя. Всъщност почти всички от това поколение измряха в пустинята. Тъй че не е достатъчно само да излезем, за да се спасим, а и да извървим пътя докрай. Защото наистина те излязоха от Египет и не пострадаха от язвите, които Бог изпрати върху египетската земя и народ, и се спасиха, и въпреки това Бог казва:

Пс. 95:10  Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища;
Пс. 95:11  Затова се заклех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка. 
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #34 on: June 14, 2011, 00:25:03 AM »
Всъщност не съм го пропуснал. Да и това ще стане, но трябва да мине определеното време. Колко е не знам, но аз се надявам на Бог да ми каже и помогне да изляза от тук когато той реши.
Иначе, мислил съм доста по въпроса да направя като Watchman, но не знам къде да отида, а сам само Божие чудо може да ме спаси. Не знам колко от вас гледаха какво става в Хаити ? Ако стане това тук (примерно) и за някой се разбере че има храна в дома си - ще може ли да се спаси от тълпата сам ? Не мисля.
Трябва общество където много от братята да се съберем за да можем да си помагаме и да се пазим. Да излезем от града където има грях и да отидем на село където също са невярващи и има грях - каква е разликата ?  Църквата която са дали за пример апостолите е била църква от всички които са следвали Христос и са били едно тяло.
Вие казвате - писано е излезте. Но къде да отидем ? И Моисей изведе Израел от Египет, но ги поведе.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #35 on: June 14, 2011, 10:45:08 AM »
Nikolay,

Радвам се, че мислиш по въпроса.

По въпроса за "излизането": Когато ти съзнателно реши да излезеш от живота на грях, къде отиде? Същото е и с излизането от живота на зависимост. Трябва да се седне и да се мисли.

В повечето случаи само се чака нещо да стане.

Например утре някой ти подарява парче земя. Знаеш ли как да я обработваш и да запазваш семето от продукцията за всяка година? Знаеш ли как да се бориш срещу вредители без да използваш химии за пръскане? Знаеш ли как се садят различни култури? Знаеш ли как да консервираш/запазиш плодовете и зеленчуците, които направиш за през зимата, но без да използваш съвременни химии (включително и бяла захар)?

Това е съвсем малък списък относно земеделието, който е един вид първи стъпки. Ако някой (който чете) си мисли как да започне, да започне от това да намери информация и да се научи.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #36 on: June 14, 2011, 22:02:11 PM »
Да за събирането на информация не съм се замислял наистина. Иначе си спомням като бях малък това онова но наистина е малко. Благодаря за този съвет :)
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

stoian11

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 3
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #37 on: July 02, 2011, 16:31:25 PM »
След всяка служба е добре да се прави братска трапеза това сплотява хората след службата в неделя след службата е хубаво да се прочете някакво душеполезно четиво и след това да се пристъпи към трапеза колкото скромна да е тя хората се чувстват поканени и значими  и им е приятно .Това съм го забелязал от личен опит вече 9 години го съблюдавам и е от голямо значение духовно.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #38 on: July 03, 2011, 00:43:31 AM »
Здравей Стояне,

ще прощаваш, но основно хората, които пишем в този форум не намираме в Писанията никакво основание за правене на "служби в неделя" или пък за това да се манипулират хората чрез създаване на обстановка в която да се "чувстват поканени и значими и да им е приятно."

Ако ти наистина ги вярваш подобни неща, то знай,че още си много далече от Божието Царство, и вместо това обитаваш в царство на човешки учения и религиозна самоизмама. Но ако си ревностен да приемеш това предизвикателство и да изпиташ себе си според Писанията, то ще намериш душеполезно време в този форум.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #39 on: July 03, 2011, 00:49:41 AM »
Искам да добавя, че и в този форум гледаме да наблягаме първо на това, което е Богоугодно, а "душеполезното" ще си дойде на мястото заедно с това. Обръщайки обратно нещата водят до отдалечаване от Бога.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

stoian11

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 3
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #40 on: July 09, 2011, 04:25:55 AM »
Това което споделям е учението на православната църква .

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #41 on: July 09, 2011, 10:04:43 AM »
Това, което ние споделяме е учението на Божието Слово и в този форум общуваме на тази основа.

Както виждам не си отделил време да прочетеш Правилата на форума:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=28.0

...както и практическите изисквания преди да започне някой да пише:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=27.0

Тези неща могат да се видят още на първата страница на форума:
http://www.fellowshipbg.org/

Според тях всеки от пишещите трябва:
1) Да види в какъв форум е попаднал и какво се дискутира тук
2) Да се представи накратко в темата Представяне

Като цяло това не е форум, където се дискутира всичко, което в наши дни му е сложен етикет "християнско". Във форума се дискутират неща, които са в пряка връзка с това, което Библията учи. Учения, които са в разрез с Библията или не са подкрепени от Библията се изобличават, а не се използват за подкрепа на дадено мнение.

В случая нас не ни е грижа, че учението на православната църква било такова, тъй като в Съдния ден всеки ще бъде съден според Божиите думи в Библията, а не според преданията на православните или техните учения или каквито и да било учения, които не са пряко записани в Библията.

Това е, което нас ни касае — Божието слово.

Ако решиш да продължиш да участваш в този форум, разгледай правилата и изискванията по-горе и реши сам за себе си. Ако си решил да говориш за ученията на православната църква тук, по-добре си намери друг форум. Има достатъчно форуми на различна тематика в интернет и всеки може да си намери своя си. Както не е редно да пишеш за това как се сменя ремък на автомобил във форум за земеделие, така и в този форум ние имаме за основа това, което е в Божието слово, а не всичките учения по света, които са наречени християнски.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

stoian11

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 3
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #42 on: July 09, 2011, 10:58:38 AM »
Нямам нищо против вас но и не мога да ви разбера правилата според вас какво е най-добре да направим за всички нас да не се стига до проблеми и караници като не ме искате в форума си просто ме блокирайте и това е .

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #43 on: July 09, 2011, 11:13:04 AM »
Като отидеш във форум за земеделие просто отиваш във форум за земеделие и там темите се въртят около земеделието.

Идваш във форум, който е базиран на Библейските писания и е нормално да очакваш да се дискутират Библейските писания.

Има православни форуми, където хората следват ученията на православната църква и дискутират тях.

В момента, ние няма за какво да те блокираме от този форум. Нямаме повод за това.

Ти можеш сам да решиш дали да решиш да пишеш само въз основа на това, което Библейските писания говорят и да се абстрахираш от останалите учения, които знаеш. Ако останалите учения са толкова силни у теб, че не можеш да живееш и мислиш само според Библейските писания, тогава можеш да се въздържиш от писане във форума, но си добре дошъл да четеш това, което се пише.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

The Disciple

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 191
 • !Мълчанието е съучастие в престъплението!
Re: Кое му е всъщност лошото??
« Reply #44 on: October 28, 2011, 22:46:06 PM »
Nikolay,

Радвам се, че мислиш по въпроса.

По въпроса за "излизането": Когато ти съзнателно реши да излезеш от живота на грях, къде отиде? Същото е и с излизането от живота на зависимост. Трябва да се седне и да се мисли.

В повечето случаи само се чака нещо да стане.

Например утре някой ти подарява парче земя. Знаеш ли как да я обработваш и да запазваш семето от продукцията за всяка година? Знаеш ли как да се бориш срещу вредители без да използваш химии за пръскане? Знаеш ли как се садят различни култури? Знаеш ли как да консервираш/запазиш плодовете и зеленчуците, които направиш за през зимата, но без да използваш съвременни химии (включително и бяла захар)?

Това е съвсем малък списък относно земеделието, който е един вид първи стъпки. Ако някой (който чете) си мисли как да започне, да започне от това да намери информация и да се научи.

   и какво точно трябва да се мисли?
Сещам се за поговорката за едната патка, но какт о и да е...

   Сега въз основа на този ти пост 'Тихомир' , а и въз основа на други ваши писания аз си правя правилния извод че вие много повече наблягате на ПРИРОДО-СЪОБРАЗНИЯТ начин на живот (ядене и пиене на разни еко-чисти и био-продукти), а не на  БОГО-УГОДНИЯ начин на живот, а има голяма разлика!
    Апостола (павел), ни съветва в посланията си  ,че  Божието царство не е въпрос на това какво ядеш или какво пиеш, а на ПРАВДА, МИР и РАДОСТ  в СВЯТИЯ ДУХ!
     Самият Христос ни казва че няма нищо нечисто което влиза през устата на човека, но от сърцето на човека излизат нечисти неща.(с това направи всички храни - чисти!)
       Евангелието на Марк дори ни казва в 16-тата глава , че повярвалите в неговото име (на Иисус) дори и нещо отровно да изядат то няма да ги повреди!

    Така че няма никакво значение дали ям бяла,черна или кафява захар или мед защото всичко се освещава чрез Божието слово и молитва!
 
   А това какво ядем няма и изобщо не може да ни препоръча пред Бога,(ако беше така сигурно Петар Димков и тем подобни щяха да са първи в Божието царство), важното е носим ли си кръстта всеки ден и следваме ли го, където и да отиде,
   всичко останало са си човешки поучения и мъдрувания които могат и да ти докарат някакъв келепир за този живот, но нямат НИКАКВА стоиност за бъдещия!

    А Бог ни казва да се хванем за вечния живот....

   Също съм абсолютно съгласен с Николаѝ че и по селата е пълно с нечестиви хора, особенно  в последните години мутрите и пияндетата от града с високо проходимите си джипове нямат проблем да стигнат и до наи-отдалеченото, планинско село и да си спретнат пиянска оргия до вашата къща да речем. Къде ще бягате тогава?

"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус - Лука  12 глава

    "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВОР