Author Topic: Защо да не ядем всичко от магазина, когато е писано че...  (Read 10359 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3351
Quote
Сега, не знам дали е тук мястото да питам, но вие как разпознавате когато една храна е годна и кога е негодна ?

Това е много труден въпрос, защото единствения начин да си 100% сигурен че една храна е напълно годна и истинска е да си я произведеш сам спазвайки всички естествени принципи за отглеждане на храна замислени от Бога. Това е посоката в която ние се движим.

Когато се купува има някои водещи принципи, които аз спазвам. Те далеч не гарантират изцяло добър резултат, но са най-доброто което в момента мога да приложа:

- Почти напълно избягвам фабрично произведени храни, предпочитам да купувам храни под формата на суровина, а не на преработен продукт. Преработката винаги включва допълнително съсипване на храната.

- Приоритетно купувам плодове и зеленчуци от местни производители, обикновено в пазарен ден на пазара. С малко повече наблютателност местния производител се различава от търговците (които също обичат да се представят за такива).

- Не купувам никакви колбаси, месо и млечни продукти от магазина. Там опасността от ГМО клони към 100%. Млечни купувам само ако са БИО, а месни не купувам абсолютно в никакъв случай.

- Всичко, което идва от Холандия е 100% бан от трапезата ми. Холандия е майка на гнусотите и хранителните извращения. Да не говорим, че холандските неща дори да са био имат отвратителен вкус. Всичко, което е от ЕС като плодове и зеленчуци не купувам, защото има заповед за облъчване с радиация на всички храни. Вземам гръцки неща понякога (мандарини, портокали, маслини), защото доколкото знам, Гърция не се подчинява на изискването за облъчване с радиация на произвежданите от тях храни. Избягвам всичко турско доколкото е възможно, но не на 100%.

- Не купувам никакъв хляб, мелим, месим и печем хляба си сами от години с лимец или био жито, в краен случай ползваме и не био ръж и пшеница от български производители.

- Мляко купувам от местен производител чиито крави са на свободно отглеждане и пасат по цял ден трева. Дават им и някакъв фураж, но не готов, а те си го месят от местни производители на зърно. В това има някакъв риск, но нямаме по-добро решение за момента. За да занижа риска не купувам чак толкова често. Движим се по план да организираме собствен източник на мляко.

- Яйца произвеждаме сами, кокоши и пъдпъдъчи. Храним ги с храна, каквато ядем и ние. Т.е хранителния им режим е под същия строг надзор на който подлагаме и нашата собствена храна.

- Вода пием от местни извори или от нашия собствен кладенец. Превъзходен вкус и качество на водата.

- Месо ядем само ако успеем да вземем прясно заклано от местен източник, така щото да можем да го обезкървим своевременно.

- Мед купуваме от хора, които уважават природния начин на отглеждане.

- Сирене и кашкавал си правим от млякото, което купуваме локално, или взимаме био от магазина, но рядко защото цените са високи.

- Абсолютно никакви храни не купуваме ако са с произход Китай. Тяхното ниско качество е не само пословично, но и натравянето на природата и на земята в Китай са достигнали драстични размери.

Спазването на горните принципи правят абсолютно невъзможно яденето по ресторанти или заведения за бързо хранене, каквито от години не ползваме. Ако се налага да пътувам си взимам храна от вкъщи за да не се налага да се излагам на рискове по пътя.

Може и да съм пропуснал някои детайли, но това е в основни линии. Тази година се надявам с Божията благодат да увеличим драстично процента на собствено произведена храна, като за целта Бог ни е дал мъдрост за някои стратегически мерки, които трябва да приложим.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3351
Quote
Това което бих искал да допълня по темата за храната, е че ключовото нещо е съвестта, а не толкова дали тялото ще бъде генно модифицирано и натровено. Нищо не им пречи да отвлекат някого, в някоя лаборатория и да го подложат на ужасни ДНК извращения, още повече, с тия нано роботи, колко му е да ги разпръснат във въздуха и да ни инфектират, ако щеш дори и с нефилимско ДНК. Важното нещо е не толкова тялото, а съвестта да остане чиста и немодифицирана, над нея противника няма власт. В случая, човек опазва съвестта си чиста, когато не слага своеволно отрови и боклуци в тялото си, било от лакомия или бедност, а се подчинява на заповедта да се пази храма чист.

Ти правилно се насочваш към съвестта, обаче генетичните изменения водят и до изменения в съвестта. Затова в Писанието физическата чистота винаги е била неразривно свързана и с духовната чистота.

Според мен генетична модификация е невъзможна без съдействието на човешкия дух. Т.е ако е против убежденията на човека никакво насилие няма да успее да модифицира човека, защото духа ще мобилизира цялата имунна и генна защита на тялото да унищожат чуждите организми. Точно по същия начин по който ако една нация единодушно вярва в определена ценностна система и мироглед, никакво количество идеологическа диверсия не може да я сломи и прекрои. Може да зарази отделни хора, но съпротивителните сили на нацията или ще ги елиминират или изолират. Ето защо е нужно човешкото съгласие или поне безхаберие (нехайство) за да се организира мутация на генно или духовно равнище.

В тази тема ние обръщаме внимание именно на нехайството и безхаберието, подклаждани от мързела и пристрастяването към коварните "улеснения" на системата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 938
Да в случая и аз това знам, че тялото може да се изчиства от ракови клетки има си механизъм, но трябва чистота на кръвта, която идва от не замърсяването или поне прочистването на кръвта. Кръвта се прочиства с вода, кислород и ... сол. Естествено, не става да яде човек постоянно боклуци и да се чисти, просто няма да е ефективно.

Не случайно Словото казва:
Quote
Левит 17:11
Защото живота на тялото е в кръвта...

Като цяло то вкарването в лаборатория и разни други идеи които спомена Gerard за това и не работят, защото е безсмислено. Бог е направил тялото така, че да може да се изчисти от повечето токсини и вредни въздействия и това го постигат атеистите, какво остава за праведните които имат подкрепата на Бог ?

Иначе най-лесния начин да се види замърсяването в тялото е чрез урината в зависимост от цвета и мириса, пример:
http://3.bp.blogspot.com/-tPS_Y2TsQKU/UUE0sLocuBI/AAAAAAAABP4/e6QTMj5bYgA/s320/urine_color.jpg
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]