Дискусии върху Библейски и духовни въпроси > Изобличаване на лъжеучения и тези които ги носят

Поклонението към слънцето - религията на робите

(1/6) > >>

Watchman:
Когато наближи "Коледа" или "Рождество" се увеличават желаещите да разобличат този празник като езически. За всеки християнин, който има поне малко дух на разбиране е ясно, че този празник е езически и безбожен. Но това, което искам да адресирам в тази тема е неадекватността на разобличителите на празника. Това, което ми прави впечатление е че всички те говорят как "рождество" всъщност не е рождения ден на Христос, а е рождения ден на слънцето и е част от древната религия на поклонение към слънцето. След,което изобличителите се впускат да обясняват, колко абсурдно и ужасно е да празнува някой празник от религията а поклонение към слънцето. Всичко това е вярно, но има един важен момент, който бива напълно пропуснат. И точно този момент искам да дискутирам в темата.

Ако някой разгледа езическите религии ще забележи, че поклонението към слънцето е най-фундаменталната древна езическа религия. Същата тази религия е оцеляла и до ден днешен под формата на католическото "християнство" и неговите протестантски и православни разклонения. Мен винаги ми е било странно защо група хора толкова много ще държи на някакво поклонение към слънцето или към някакви други идоли и божества, когато дори малка доза здрав разум ще покаже, че да се кланяш на планети, камъни и дървета е крайно плитко и глупаво. И точно тук е мястото да се зададе въпроса - КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕЗИЧЕСКИТЕ РЕЛИГИИ. Каква е тяхната същност, какво стои зад тях? Наистина ли древните са били толкова глупави, че да мислят каменен идол за бог? Човешката глупост наистина не трябва да се подценява, така, че безспорно е имало и има много глупави хора, които действително да вярват в богове от камък и богове планети. Но не затова идва реч. Не може толкова народи постигнали значим обществен, икономически, държавен и технологичен напредък да са толкова глупави, че да вярват в бога слънце или бога камък.

Точно тук е мястото да споделя първото нещо, което съм разбрал за езическите религии, а именно, че те са само символ, преобраз, алегория на реалното вярване, а не самото вярване. Това е много важно да се разбере, ако искаме да видим как оперира този свят. С други думи езическата религия е само театър, постановка измислена и поставена за масите, а не е реална религия в която вярват свещениците и елита на обществото. От друга страна самата религия не е просто произволно измислена митология, а е символична алегория за реалните ценности и вярвания на свещенството и елита. Нещо повече тя е измислена по такъв начин, че да пресява простолюдието, като дава възможност на най-разумните да достигнат до елита, който по-този начин захранва своята численост. Ето защо езическите религии са едновременно параван и стълба.

Религията на слънцето в своята същност не е поклонение към бога слънце, нито е поклонение към Луцифер, нито към който и да е било съществуващ или несъществуващ бог. Всеки бог в езическите религии е само символ на реалността на която се отдава почит. И тази реалност в никакъв случай не е някое божество, към което се дължи поклонение, а по-скоро е метод и техника за постигане на божественост. Това обаче е знание запазено за "просветения" елит, а на масите тези символи се представят като реални божества, за да може поклонението към тях да бъде като белег, че тези покланящи се маси са роби на елита, който владее над тях чрез същите тези символи на които те се покланят.

Днешното християнство във всичките си главни разклонения не е нищо повече от модифицирана езическа религия за масите. Неговите празници и символи, особено главните "Рождество" и "Великден" са същия онзи белег, който ги бележи като роби на елита.

Има ТРИ ФУНДАМЕНТАЛНИ неща, които ако човек не разбира той ще бъде уязвим на манипулациите на елита.

1. Кой е Бог? Е първото и най-главно нещо. Това е истината, която прави човека свободен. Всяко нещо, което ограбва от тази истина, допринася за поробването на човеците и народите.

2. Кой е противникът? Днешното християнство е пълно с митология относно противника, който Писанието нарича дявол и сатана. Която митология има за цел да дезориентира хората относно посоката от която идват злините и атаките. Онова, което се поучава от амвоните относно демоните и сатана е достойно за сравнение само със смехотворното поклонение на идоли от камък и дърво. Без разбиране за същността на сатана и неговото учение (която същност много ясно е изложена в Писанието) ние няма да имаме яснота как оперират езическите религии и управляващия ги елит. Тук основното, което трябва да разбираме е че учението на сатана е учение за постигане на божественост посредством знание. Това учение е изразено изключително кратко и ясно в думите на змията към Ева. Точно тези думи са фундамента чрез който да разберем как оперират езическите общества, какъв им е подхода към нещата. Всички езически религии са религии на откриване на скритото знание, и запазването на това знание от масите. Как обаче се открива знанието? Чрез интелекта. Именно чрез интелекта човек достига до знание относно неща спрямо които преди това е бил в тъмнина. Затова и той се оприличава на светило, което осветява тъмнината, а слънцето е символ и образ на това светило, което осветява на всяко място. Ето защо поклонението на слънцето не е нищо друго от поклонение към интелекта, към способността да се придобиват знания, а на знанията се разчита да направят човека божествен и безсмъртен. От началото на човешката история група верни ученици на сатана, са предадени да търсят и откриват знания, чрез които да постигнат безсмъртие и божественост. Тази група ученици крие и предава тия знания чрез тайни общества в които винаги са членували елитите на безбожните царства. Всеки един отдава живота си изцяло и напълно на целите, защото обещанието е когато най-после в бъдещите поколения елита достигне пълното знание за всичко и е способен чрез тези знания да възкресява мъртвите, то те ще възкресят за вечен живот всички верни членове на тайните братства през цялата история. Между временно елита се нуждае от ресурси за своите изследвания и тези ресурси той получава чрез експлоатиране на масите, които биват държани под контрол чрез религиите, в които интелекта, знанието, силата и плодотворността са превърнати в божества за поклонение и в празници за почитане.

3. Какво е поклонение? Дори човек да има разбиране относно първите две неща, ако той бъде измамен относно това какво е поклонение, то той няма да знае как да се покланя на Бога, нито ще разбира когато в действителност се покланя на идолите и символите на елита. Днес християните са измамени да мислят, че да пеят "бавни песни" на Бога, или да си вдигат ръцете нагоре или да правят поклони с тялото си означава поклонение. Докато в действителност поклонение означава - да приклониш сърцето си към онези неща, които са важни за Бога, да се приклониш към Неговите стандарти на живот, да се осланяш на Неговите пътища и начини. Същото важи и за всяко едно езическо поклонение. Днешния свят с неговите "научно обосновани" схеми и институции е плод на знанието и експериментите на елита. Цялата банкова система, пенсионна система, финансова система за базирани на определени знания и теории на човешкия интелект. И когато някой живее ЧРЕЗ тези неща, и разчита на тях и осланя живота си и поведението си на тях, той всъщност се покланя на слънцето и на знанието и в същината си е идолопоклонник. Истинското поклонение към Бога е пълно осланяне на Неговите пътища и Неговите начини, които са скандално различни от тези на този свят (кой със всичкия си ум би решил, че разпъването на еврейски дърводелец върху дървена греда ще реши проблемите на света?).

Последните времена са времена на колосален конфликт между две дървета и техните ученици. Между Дървото на Живота и Дървото на Знанието. Между два образа - този на Агнето и този на Звяра. Всичко останало са символи и илюзии за масите. Празници като "Рождеството" на слънцето са белег и печат за принадлежност към робското стадо управлявано от интелектуалния елит, чийто учител и вдъхновител е Луцифер, старовременната змия, наречена дявол и сатана.

Emma:
Днес - 24 май , всички българи си честитят празника и с радостен възглас прокламират   "Напред, науката е слънце!"

Според вас, има ли нещо нередно в това?
Докъде трябва да признаваме важността на създаването на азбуката и факта, че тя е предпоставка за знанието.
Историята,  отразява ли коректно истината, според Писанията?

Георги-земеделец:
Да празнуваме орязването на българския език е като да хващаме коршуми със зъби.

mak:

--- Quote from: Emma on May 24, 2018, 10:23:59 AM ---Днес - 24 май , всички българи си честитят празника и с радостен възглас прокламират   "Напред, науката е слънце!"

Според вас, има ли нещо нередно в това?

--- End quote ---

В тази тема, са засегнати някои от въпросите.

Watchman:

--- Quote from: Emma on May 24, 2018, 10:23:59 AM ---Днес - 24 май , всички българи си честитят празника и с радостен възглас прокламират   "Напред, науката е слънце!"

Според вас, има ли нещо нередно в това?
Докъде трябва да признаваме важността на създаването на азбуката и факта, че тя е предпоставка за знанието.
Историята,  отразява ли коректно истината, според Писанията?
--- End quote ---

На първо място Писанията учат, че целия свят лежи в лукавия. Също така Исус каза, че онова, което се издига високо между човеците е мерзост пред Бога.

Всичко това ни учи, че ние не трябва да се доверяваме на нищо от онова, което човеците и светската система хвалят и въздигат.

По отношение на така нареченото създаване на българската (славянската азбука), аз лично дълбоко се съмнявам в достоверността на фактите, които ни се представят като чиста монета.

На първо място подобна информация идва от силно политизирани и заинтересовани в лансиране на своята версия източници. А именно православните. Това, което са били православните в ония години е това, което са соросоидите днес. Проводници на имперска религигия и идеология, целяща да отслаби, унищожи и претопи народите.

Едно от първите неща, които са необходими да се направи спрямо един древен народ, който има мощна култура, която го прави жизнен враг дори на могъщи империи е да се унищожи неговия език, защото чрез езика се предава мирогледа, културата и родовата памет. Културата това не са игра на народни танци и носене на народни носии. Тия неща са периферна част от една култура, те не са нейната същност, нейното сърце. Сърцето това е мирогледа, ценностната система и натрупаната през вековете народна мъдрост. Тук говорим за мъдрост, която работи, която побеждава вражески армии и която изгражда устойчива държавност и жизнена социална тъкан, а не за суеверия, митове и легенди.

Днес забелязвам един безмозъчен стремеж към връщане на корените без реално съзнание за пресяване на скъпоценното от нищожното. На практика скъпоценното липсва почти на 100% и така наречената народна култура е една куха форма без съдържание, облечена в народни носии и люшкаща се в ритъма на народни песни към пропастта и унищожението.

В този контекст ние трябва да разбираме и така нареченото "създаване на българската/славянската азбука" извършено от хора лоялни на Византийската империя, действащи с нейното поръчение и финансиране.

Първо трябва да е има предвид, че са извършени колосални усилия от същите хора стоящи зад въпросното "създаване" за унищожаване на всички исторически паметници и доказателства за нашата оригинална азбука.

Както Георги загатна по-горе, днешната азбука е силно орязана и буквално скопена версия на нашата оригинална азбука, която е съществувала поне от времето на Христос насам.

Ето защо тези, които празнуват днес, всъщност празнуват нашето интелектуално и духовно скопяване като народ. Ако проектираме същия принцип върху усилията на днешната соросоидна армия, които работят за интересите на Британската империя, то празника 24 май ще е протопипа на това (да не дава Бог) да стане така, че след 50 години да празнуваме създаването на 1300-ния джендър.

Благодаряние на така наречената просветна дейност на Кирил и Методий, ние сме паднали под 200 години византийско робство и след това 500 години турско. Като турците, чиито османски стратези не са били въобще глупави не случайно не са унищожили православието, а са го оставили да функционира, защото много добре са разпознали в него робския код, който е направил народа ни "не народ, а мърша", както добре е дефинирал нелицеприятната реалност Славейков.

Когато един народ е поробен, поробителя винаги превръща фундаментите на неговото поробване в празник, в повод за гордост и крайъгълен камък на националната идентичност. Това е достатъчно очевидна стратегия за бетониране на робския статус.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version