Author Topic: Детски рожденни дни  (Read 17093 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Re: Детски рожденни дни
« Reply #15 on: November 01, 2010, 20:36:04 PM »
Quote
Другото може да е ненужен хомот върху врата на вярващите и причина да влезнат в честване на праздници, които никой в новият завет, или новият договор, между човеците и Бога, не е чествал (еврейските такива)....

Евреите наистина си имат празници, но те си остават точно такива - еврейски. Господните празници обаче са ГОСПОДНИ, а не еврейски. И който е чел Писанията знае, че всички апостоли и самия Исус взимаха тези празници на сериозно. А който не е чел Писанията да седне и да прочете.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Детски рожденни дни
« Reply #16 on: November 01, 2010, 21:36:28 PM »
Quote
Просто един ден като всички останали, с повече настроение и почерпка.

Точно това е проблема създаване на дни със "специално настроение." Небесните началства и власти на тъмнината точно така контролират света, чрез създаване на емоционални връзки, чрез насърчаване на фалшифи ценности, които подхранват фалшиви настроения.

В тия последни времена ние трябва да научим и себе си и децата си как да бъдем ДУХОВНИ човеци, а не душевни и плътски, които имат нужда от подхранване на специални настроения. На някои хора може подобни неща да им се виждат маловажни, но точно такива "маловажни" кръстовища в които взимаме решение или в полза на плътта или в полза на духа, ще определят това дали ще се формираме като духовни човеци или като плътски.


Именно затова е толкова важно да се прекъснат всякакви емоционални и ценностни връзки със светската система и начин на мислене, а не да се принизява въпроса до това дали някой изял един бомбон или не, и какво щял да каже на еди кой си докато бил вземал бомбона. Това е напълно отвъд същината на онова за което говорим в момента.

Когато писах това, идеята ми е да не става детето център на внимание в някакъв нарочен за това ден и още повече на биологичния му рожден ден. Затова писах да няма  подаръци(дори и някакви специални благопожелания), а просто всички деца да имат заедно един хубав ден с игри и почерпка. В съзнанието на детето остава спомена от общуването(ние сме хора и емоциите са в нас в различните ни преживявания) и така или иначе децата имат такива дни през годината. Родителите също няма защо да нарочват такъв ден мълчаливо на рожд му ден. Просто ден, като всички други, а иначе игри и почерпка за децата може да се направи и когато има повече ваканция. :)

Емоциите не се свързват само със светския начин на общуване и светския начин на живот. Те присъстват и в живота на вярващите хора; въпроса е да не се оставяме да бъдем водени и контролирани от емоциите си. Това е едно от местата на ежедневна битка в Духа и трябва да внимаваме така на себе си и да упражняваме контрол над всичко, което ни отдалечава от благочестието, така че да не ни владее НИЩО и НИКОЙ от този свят.

Watchman, много добре те разбирам какво казваш. По важното е да не отдаваме значение НЕПРЕМЕННО да се уважим, (да угодим на себе си) на такива празници по подобие на света. Ние като хора, които сме се отвърнали от света и сме приели други неща за стойностни, пак не държим така ревностно на духовния си рожден ден,(който считаме за повратен момент в земния си живот) по подобие на хората от света, които празнуват биологичния си рожден ден, защото нямаме такъв пример даден никъде от никого в Словото.

Често си спомням за една мила сестра, (още преди 30 години) която като запитвах защо не празнува рождения си ден та дори и с вярващи хора,а аз бях тогава съвсем нова и млада във вярата, тя ми отговаряше: "не искам маме, да приличам на света, на моя Спасител искам да съм угодна". Тя беше напълно предадена на Господа и наистина като ап.Павел считаше всичко, което идва и прави света за измет.
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Прашинка

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 71
Re: Детски рожденни дни
« Reply #17 on: November 04, 2010, 10:29:59 AM »
Много, много благодаря за отговорите, мисля че събрах правилните изводи. Но проблема ми е сега как да се измъкна, без да огорча хора/не децата, а роднини и приятели/, а не как да направя рождения ден.Трудното дойде още повече като разбрах, че хората са се подготвили с подаръчета. Всяка година обяснявам на децата че подаръците не са важни, даже нарочно не им копувам за деня нищо, но хората не мислят така и ...даже да не сме го правили, пак някой ще подари и ще честити.
   За празнуването -взех решение: Ако ни се канят гости, не е нужно да чакаме рождения ден, а на самия ден може нищо да няма. Потготвих децата и им изнесох лекция , че досега мама ги е учила на лошо, като е правила компромис, те мигаха , мигаха...Не знам дали ме разбраха , ама с течение на времето ще разберат. Хубавото е , че мъжа ми и той мисли така, даже той беше по против , ама аз по се контролирах от близките и ето на , сега децата вече са научени на нещо от което трябва да ги отучвам. Добре е че са ми добрички и не спорят. Щом е за вярата винаги се съгласяват.
   

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Детски рожденни дни
« Reply #18 on: November 04, 2010, 11:22:31 AM »
Виж, има неща, в които Сам Бог трябва да те води и Сам Той ще ти даде и мъдрост и думи и всичко. Другото може да се превърне и в загуба на време. След като вече събра достатъчно инфо е време да се молиш. Така че - направи го.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Прашинка

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 71
Re: Детски рожденни дни
« Reply #19 on: November 04, 2010, 20:31:21 PM »
Че аз нямам други въпроси.Просто споделям изводите до които съм стигнала сега докъто разговаряме. Не е ли нормално хората като са се ангажирали да ми отговорят и са отделили време и внимание да видят какво мисля ? Да видят че откликвам с радост на отзивите и размишлявам върху казаното. Не мисля , че си губя времето, нали това е форум за християнско общение в трудни времена?

adi.iov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 18
Re: Детски рожденни дни
« Reply #20 on: March 17, 2022, 07:56:06 AM »
Когато четох темата ми изникна в ума този стих от книгата Йов пускам го на английски поне по-ясно е казано.
Job 1:4
4 His sons used to hold feasts(M) in their homes on their birthdays, and they would invite their three sisters to eat and drink with them.

.
4 И синовете му ходЕха и правеха пиршества в дома на всеки един от тях на рождения му ден; и пращаха и канеха трите си сестри, за да ядат и да пият с тях.
Almighty God, all was created by Your hand!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Re: Детски рожденни дни
« Reply #21 on: March 17, 2022, 09:52:47 AM »
Брей като ги прочетох тия стихове реших, че все едно никога не съм чел Йов и не съм знаел, че пише такова нещо там. Само че след проверка видях че няма нищо подобно в книгата Йов.

Не знам какви преводи ползваш, ама и ти препоръчвам този превод на Библията който го имаш да не го ползваш повече и да се снабдиш с някой по-надежден, защото превода е пълен фалшификат.

Йов 1:4  И синовете му отиваха и правеха угощения в къщата на всекиго от тях на неговия ден; и пращаха да повикат трите си сестри, за да ядат и пият с тях.

Йов има 7 сина, и всеки прави пиршество на неговия ден, сиреч всеки един от седемте сина е имал назначен един от дните на седмицата. По този начин всеки ден те са се събирали в къщата на един от синовете. Дъщерите затова си нямат свой ден, не защото те нямат рожденна дата, а защото не влизат в 7-те дни на седмицата.

Това е верния текст и превод, проверих го и в Септуагинтата и в буквалните преводи. Няма и най-малък намек за рожденни дни. Обаче гледай как нечестивците добавят измислици в Писанията.

Бягай от такива нечестиви "преводи".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

adi.iov

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 18
Re: Детски рожденни дни
« Reply #22 on: March 17, 2022, 10:53:24 AM »
В моя български превод също пише неговия ден и викам какво значи негов ден и реших да проверя на английски как е писано.  В biblegateway.com го видях иначе сега проверих и в king james там вече си пиче his day, а не  birthday.

Но като цяло дори и да не е рожден ден те един вид след като са празнували някакъв свой си ден а не библейски празник не е ли доста подобно с това човек да си празнува рождения ден. Те пак са празнували себе си. Не че аз лично държа на рождения си ден да го правя просто споделям мнение.
Almighty God, all was created by Your hand!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Re: Детски рожденни дни
« Reply #23 on: March 17, 2022, 22:50:48 PM »
Quote
В biblegateway.com го видях

Видяла си го в NIV (New International Version), не случайно наричат този превод New International PERversion (Ново Интернационално Изрващение).

В текста не е написано, че те са празнували деня, а че всеки брат е имал негов ден от седмицата в който са се събирали в неговия дом. Т.е понеделник на първия брат, вторник на втория и така нататък.

Всеки брат е давал гощавка на останалите в своя ден от седмицата. Това няма нищо общо с празнуване на някакви дни.

Самата дума за празнуване в Библията означава - освещаване, сиреч отделяне на свят ден. Т.е празника е ден за освещение на нещо посветено на някакво божество.

Ето защо когато човек освещава рожденния си ден, в името на кое божество се прави това? Не е ли на неговото его? На неговия аз. Това е идолопоклонство.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Gabriel Yoanov (MIKE)

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 38
 • Матей 6:24-34
  • Матей 6:24-34
Re: Детски рожденни дни
« Reply #24 on: March 18, 2022, 13:08:59 PM »
Здравейте братя и сестри! И приятели!

Относно рожденните дни:
1. Библията няма конкретни забрани или насърчения да се празнува.

2. Принципно много празници могат да се нарекат "небиблейски". Празници, които са заповядани на израел (а и на нас, но това е друга, не чак толкова релевантна тема), са били празнувани от др. култури, което обаче не им отменя значението и актуалността.

3. Рождените дни са основно годишнини. Празнуваме много видове годишнини — сватби, дати на работа, дати, на които са основани разни институции и т.н. Рождения ден е спомен за датата на раждане и е също толкова приемлив, колкото и другите годишнини.

4. Конкретно рожденните дни са нещо много важно и в библията.. Има възрастти,
4.1 Конкретно рожденните дни са нещо важно също и от съвременна гледна точна на науката (не дарновизъм!). За развитието на дедето/човека. Кога запчва да ходи на училище, кога е добре да се започне със спорт или музикален иструмент - това са неща свързани тясно с когнитивното развитие(което идва с времето и опитността),  които са и тясно свързани с възрастта. Тази възраст трябва и също някак си да бъде измервана. Рождения ден е нещо подходящо за това.

Неща, които са наистина важни

Неподходящите купони, които се случват на някои тържества, се осъждат в Библията, независимо дали поводът е рожден ден или някаква друга дейност. Всички празненства за рожден ден трябва да отразяват богоугодните ценности. Въпреки това, тъй като някои хора се държат неприлично по време на празненство, това не прави самото тържество погрешно.

Можем да подаряваме подаръци на нашето семейство(това има общо и с думата "благодат", която е добре децата да я научат от опитност) и приятели на рождените им дни и да празнуваме с парти. Но е важно да се предопреди срещу пиянството, нещо срещано в някои части на нашето общество. Здравият разум също ни казва, че не трябва да насърчаваме прекомерно желание за подаръци и егоизъм у децата. Но празнуването на рожден ден само по себе си не е автоматично погрешно.

Исус също получи почит и подаръци за р.д.

Бог забранява осъждането на празнуването на даден празник! Този, които го прави си навлича неприятностти!

Освен това Бог ясно дава и общи лини, в които вярващите могат да се движат свободно.
1 Коринтяни 10:
27 Ако някой от невярващите ви покани <на угощение>, и вие желаете да отидете, яжте каквото сложат пред вас, без да изпитвате <за него> заради съвестта си.

28 Но, ако някой ви рече: Това е било принесено в жертва, не яжте, заради тогова, който ви е известил, и заради съвестта, -

29 съвест, казвам, не твоята, но на другия; (понеже, защо да се съди моята свобода от друга съвест?

30 Ако аз с благодарение <Богу> участвувам <в яденето>, защо да ме злословят за онова, за което благодаря?)

31 И тъй, ядете ли, пиете ли, нещо ли вършите, всичко вършете за Божията слава.

32 Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква;

33 както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но <ползата> на мнозина, за да се спасят.

Божиите деца са в света, но не и от света! Чрез живота, които живеем, съвсем естествено, като огранизиране на детски рожден ден, може да се види разликата между божиите и тези от света. И това може да стане за свидетелство на хората.
Исус:Не се безпокойте за живота си–какво ще ядете или какво ще пиете,
нито за тялото си–какво ще облечете.
Не е ли животът повече от храната и тялото–от дрехите?
Погледнете небесните птици,че не сеят,нито жънат,нито в житници събират и пак небесният ви Баща ги храни.Вие не сте ли много по-ценни..?

dodai

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Re: Детски рожденни дни
« Reply #25 on: March 18, 2022, 14:01:47 PM »
Mike пак ти казвам далеч си от истината и пак прочети какво то писах за мишките и отровата.
Искам да ми покажеш къде на Исус са му честитили рожденния ден.
Пишеш врели некипели и се опитваш да си сериозен властен учител който да поучава дечица но си объркал форума.Някъде другаде можеш да го правиш това но не и тук.
Не сме в първи клас ЗАПОМНИ.

Нито сме ти братя нито приятели а и като чета какво пишеш нямам и желание да сме някакви близки.
И не може да определяш какви сме ти след като не ни познаваш.

Gabriel Yoanov (MIKE)

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 38
 • Матей 6:24-34
  • Матей 6:24-34
Re: Детски рожденни дни
« Reply #26 on: March 18, 2022, 14:26:11 PM »
Нито сме ти братя нито приятели а и като чета какво пишеш нямам и желание да сме някакви близки.
Жалко за теб.
И не може да определяш какви сме ти след като не ни познаваш.
Аз не определям вие, какви сте ми.
Аз определям как аз ви приемам. Т.е. ако не ме приемаш, като приятел, а като враг или като учител това си твое "право". Но спрямо това "право" ще и реагираш (както и го правиш). Ако ме приемеш неправилно ще реагираш неправилно.


Quote
Искам да ми покажеш къде на Исус са му честитили рожденния ден.
Относно темата аз казах "Исус също получи почит и подаръци за р.д.".
Не знам дали е получил и поздравителна картичка, но останалото може да го видиш в Лука.


Бог с Вас и Вие с Него!
Исус:Не се безпокойте за живота си–какво ще ядете или какво ще пиете,
нито за тялото си–какво ще облечете.
Не е ли животът повече от храната и тялото–от дрехите?
Погледнете небесните птици,че не сеят,нито жънат,нито в житници събират и пак небесният ви Баща ги храни.Вие не сте ли много по-ценни..?

dodai

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Re: Детски рожденни дни
« Reply #27 on: March 18, 2022, 15:43:57 PM »
И как така ни чувстваш братя и приятели като не ни познаваш.Много ми е интересно.Те политиците правят така.Не знам дали ще разбереш.

Исус когато се роди получи дарове от мъдреците но после на всеки друг рожден ден кога му даваха подаръци?
Знам че няма да отговориш смислено а ще завоалираш отговора си точно като честен политик защото това прави досега.

Един съвет от мен.Смири се пред Бог и се покай.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3886
Re: Детски рожденни дни
« Reply #28 on: March 18, 2022, 19:54:17 PM »
MIKE за пореден път е напълнил форума в плява, като този път е добавил и директни лъжеучения. Все повече прозира в него евангелието на хуманизма, както и чиста доза светщина. Ще се наложи да му отговоря едно по едно на нещата.

Quote
Относно рожденните дни:
1. Библията няма конкретни забрани или насърчения да се празнува.

Има забрана за идолопоклонство. Всяка форма на празнуване е израз на поклонение. Празнуването на собствения си рожден ден е празнуването на своето "себе". Този който се покланя на Бога празнува САМО Божиите празници.

Quote
2. Празници, които са заповядани на израел (а и на нас, но това е друга, не чак толкова релевантна тема), са били празнувани от др. култури, което обаче не им отменя значението и актуалността.

Това е 100% лъжливо твърдение. Празниците на Израел, които Бог е заповядал са 7. НИТО ЕДИН от Господните празници не се празнуват от езическите народи.

Quote
3. Рождените дни са основно годишнини. Празнуваме много видове годишнини — сватби, дати на работа, дати, на които са основани разни институции и т.н. Рождения ден е спомен за датата на раждане и е също толкова приемлив, колкото и другите годишнини.

Няма нито един пример в Писанието пророците, или апостолите да са празнували някакви годишнини. Човек може да си спомни - днес се навършват еди колко си години от еди си какво и толкова. По същия начин и ние помним, че на даден ден навършваме определени години и толкова. Няма никакви празнувания и възвеличавания на себе си.

Quote
4. Конкретно рожденните дни са нещо много важно и в библията..

Няма нито едно споменаване в Писанията за това че рожденните дни са били важни за някого си. Дори само преди 100 години по българските земи хората дори не са записвали рожденните си дни. Помнят че детето се е родило есента, или зимата еди коя си година, но много от хората от ония поколения дори не си знаят точната дата на раждане. Никой не е обръщал внимание на подобно нещо.

После това себепоклонение почва да се налага от светската култура, която има за цел да отдалечи човека от Бога и да въздигне и празнува човешкото. А както сам Исус каза - "онова, което се издига високо сред човеците е МЕРЗОСТ пред Бога" Лука 16:15

Е точно рожденните дни са едно от нещата, които човеците издигат, ето защо те спадат именно към онова, което Исус нарича мерзост.

Quote
Бог забранява осъждането на празнуването на даден празник! Този, които го прави си навлича неприятностти!

Нима? Я покажи къде Бог забранява осъждането на празнуването на езически празници? ПРАЗНИКА Е ПОКЛОНЕНИЕ. Затова такива като тебе не могат да си откъснат жалките светски и езически празничета от сърцето, защото НЕ ИСКАТЕ ДА СКЪСАТЕ СЪС СВОИТЕ ИДОЛИ!

Спомням си когато Бог ми забрани да празнувам "Рождество" - което си е чисто езически празник преоблечен като "християнски". И аз казах добре няма да празнувам. Но когато дойде деня - плътта ми започна да драпа, да се гърчи да си изисква ПО ОСОБЕНОТО УСЕЩАНЕ. Плътта си изискваше празника, искаше да се направи нещо ПО ТАКА. Тогава разбрах колко силно плътта е привързана към тези празници. Ето защо един от начините по които света контролира хората е чрез празниците. И че е невъзможно да скъсаш наистина със света без да скъсаш с неговите празници. Отнемеш ли празниците на един човек, той изпада в пълна безтегловност - и тогава единственото нещо което може да го съживи е ДА ТЪРСИ БОГА С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ и към Него да се привързва. Или псето да се върне на бълвоча си. Друг вариант няма.

Празниците СА поклонение, и нищо по-малко от поклонение. Затова плътта е толкова силно привързана към тях. А Писанието изрично заповядва - "не любете света, нито това, което е в света" Няма как да скъсаш с любовта към света, ако не скъсаш с празниците на света.

Господните празници от друга страна приучават човека към поклонение и привързаност към Бога.

Quote
Исус също получи почит и подаръци за р.д.

Не знам колко от вас са виждали как се коли прасе. Но прасето не е като агнето. То когато почнеш да го колиш рита, блъска, хапе, способно е с прерязано гърло да препуска като подивяло, пръскайки кръв навсякъде и прегазвайки всичко и всички по пътя си. После когато изтощено до смърт и загубило кръв падне на земята, то продължава да рита и да се гърчи, понякога с часове.

Точно по този начин се държи плътта, когато усети кръста, който идва да я разпъне. Тя е готова да измисля всякакви дивотии, като горната само и само да оцелее. Така се гърчеше и моята плът, когато разбрах че Бог съвсем недвусмислено ми показва, че е време да сложа край на всякакви човешки празници. Така се гърчи в момента и плътта на MIKE, който е готов да измисля абсолютни небивалици, да извращава ясния смисъл на Писанието само и само да си запази плътското празнуване на празниците си.

Първо Исус не е получавал никаква почит за, или подаръци за Р.Д. Исус получи почит и подаръци, затова че Е ЦАР.

Второ, явно за раждането на Исус MIKE знае само от детски книжки и филмчета, в които се показва, че мъдреците от Изток посещават бебето в конюшнята в момента в който се е родило. Само че това го има само по филмчетата за деца, НЕ И В ПИСАНИЕТО.

Писанието казва, че когато мъдреците пристигат в Йерусалим, Исус е ВЕЧЕ роден:

Матей 2:2  И казаха: Къде е Юдейският цар, който се е родил? Защото видяхме звездата Му на изток, и дойдохме да Му се поклоним.

Исус вече е бил роден не е ясно от колко време, но след това на мъдреците им трябва още време докато успеят да го намерят и стигнат до него. Така когато те отиват, Исус вече не е в плевнята, както показват в детските филмчета, а в някаква къща:

Матей 2:11  И като влязоха в къщата, видяха детето с майка Му Мария, паднаха и Му се поклониха; и отваряйки съкровищата си принесоха Му дарове, - злато, ливан и смирна.

Всичко това недвусмислено доказва, че мъдреците не посещават Исус в деня на раждането му, а неизвестен на брой дни по-късно, което означава че те не са му дали подаръци за "р.д."

Явно познанията на MIKE относно вярата са не само от произволни проповеди, ами и от детски филмчета, и книжки с картинки, а познание върху Писанията - НЯМА. Обаче е седнал да поучава, без да се усеща какви дивотии говори.

Затова и без да се усети продължава със следващата дивотия, а именно цитира пасаж в който се говори за ГОЩАВКА и приравнява това с ПРАЗНУВАНЕ.

Quote
1 Коринтяни 10:
27 Ако някой от невярващите ви покани <на угощение>, и вие желаете да отидете, яжте каквото сложат пред вас, без да изпитвате <за него> заради съвестта си.

Този пасаж говори за съвсем други неща, и няма абсолютно  никаква връзка с настоящата тема за празнуването. Но точно така действа плътта, тя е готова да се хване за всяка сламка, за всеки стих и да започне да го изнасилва за да извади от него онова, което й е необходимо за нейното оцеляване.

Quote
Божиите деца са в света, но не и от света! Чрез живота, които живеем, съвсем естествено, като огранизиране на детски рожден ден, може да се види разликата между божиите и тези от света. И това може да стане за свидетелство на хората.

Точно така нека да организираме идолпоклонничеси празнувания на себе си, за да можем да покажем какви сме добри християни.

По същата логика можем да организираме християнско посещение на врачка, християнско гледане на порно филм, християнска оргия, християнско надпиване и прочие и прочие, за да покажем според философията на MIKE колко сме превъзходни в тия неща от светските хора и да стане това "свидетелство" за тях. Единственото свидетелство ще бъде че ние принадлежим на същия вървеж на света на който принадлежат и те.

1Кор. 10:7  Нито бивайте идолопоклонници, както някои от тях според писаното: "Людете седнаха да ядат и да пият, и станаха да играят".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Gabriel Yoanov (MIKE)

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 38
 • Матей 6:24-34
  • Матей 6:24-34
Re: Детски рожденни дни
« Reply #29 on: March 21, 2022, 19:31:47 PM »
Здравейте. Братя и сестри и приятели!
Разбирам вече по-ясно становището, че това е  някак си "себе центриран празник" и идолопоклонство и прочие... (което не е хич библеско, макар и да вкарвате няколко стихчета).
Това може да се вярно ако се празнува така, че да Бог да не бъде издигнат. Но ако се празнува, така че Бог да бъде издигнат, без горе описаните (от мен) неправилни неща (като пиянство), то библията нито Бог казват нещо против.

Напротив! Бог се радва, че неговите деца му отдават почит с всичко!

Така, че проблема не е дали да се празнува, а как се празнува.


Ако не сте били на такъв празник в които Бог е издигнат, то разбирам вашите опасания.

MIKE за пореден път е напълнил форума в плява, като този път е добавил и директни лъжеучения. Все повече прозира в него евангелието на хуманизма, както и чиста доза светщина. Ще се наложи да му отговоря едно по едно на нещата.

Добре, че ти си тука, брат. Да ме корегираш и да корегираш всички други.

   
Quote
2. Празници, които са заповядани на израел (а и на нас, но това е друга, не чак толкова релевантна тема), са били празнувани от др. култури, което обаче не им отменя значението и актуалността.

Това е 100% лъжливо твърдение. Празниците на Израел, които Бог е заповядал са 7. НИТО ЕДИН от Господните празници не се празнуват от езическите народи.

Относно празниците:
1) не са 7, а са 9. 7 са записани в Левит 23. Тези 7 + щабат + пурим.
7 са "важните празници".

2) Примерно "празници за жетвата", са обичай на много народи. Ако се поразровиш може да видиш и прилика в другите празници.
Жертво-приношения с празници също има и в други народи (преди времето на Израел), но това не дисквалифицира "денят на умилостивението".
Ето вече имаш два примера... Но ако продължаваш да игнорираш 90% от написаното от мен, то няма как да стигнеш до друг извод освен, че вярвам в "евангелието на хуманизма".Бог с Вас и Вие с Него!
Исус:Не се безпокойте за живота си–какво ще ядете или какво ще пиете,
нито за тялото си–какво ще облечете.
Не е ли животът повече от храната и тялото–от дрехите?
Погледнете небесните птици,че не сеят,нито жънат,нито в житници събират и пак небесният ви Баща ги храни.Вие не сте ли много по-ценни..?