Author Topic: Сексът в брака  (Read 26127 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Сексът в брака
« on: January 13, 2010, 17:56:01 PM »
Какво мислите за секса в брака? Позволение, плътско удоволствие, слабост, благословение? Ще споделя и моето мнение по-нататък... Интересно ми е какво мислите по този въпрос?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Сексът в брака
« Reply #1 on: January 13, 2010, 20:21:52 PM »
AxuToB,

Преди всичко на нас ни е интересно
— Кой си ти и защо не си чел правилата на форума, според които трябва да се представиш?

— Защо те интересува тази тема и защо не си коментирал, за да се завърже дискусия. Това е форум, а не анкета.

Нека ти покажа как изглежда от гледна точка на четящите всичко това: Идва непознат човек във форума. Не се представя и започва да пише в темата за брака като ни в клин ни в ръкав задава въпрос свързан със секса в брака (явно това го интересува живо в момента).

После пише в темата за Господната вечеря, където също малко се отклонява от темата и въпреки, че е помолен да се представи, пак не забелязва тази молба, но продължава смело да пише и да отваря нови теми.

Постави се на мястото на четящите във форума и ще разбереш, че това не е прилично за кой да е гостенин, който идва на чуждо място и започва да говори. Бива помолен да се представи, но той продължава да говори, сякаш нищо не е станало.

Но кой си ти, женен ли си, че задаваш този въпрос, ако не, тогава защо го задаваш и т.н. Въпросите са много.И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Re: Сексът в брака
« Reply #2 on: January 13, 2010, 22:03:32 PM »
Оф топик! Приятелю, ще се представя бъди спокоен, запознат съм с правилата. Но те моля да не ми интерпретираш коментарите по начин, на който тебе ти харесва. В темата за Господната трапеза въобще не съм бил отклончив ама въобще, ако обичаш чети внимателно. За това коментирах поста на автора, който писа за деноминациите, а и до колкото си спомням ти зададох въпрос там, на който ти така и все още не си ми отговорил!

Също и усетих нотка на раздразнение и същевременно присмех от твоя страна:"Нека ти покажа как изглежда от гледна точка на четящите всичко това: Идва непознат човек във форума. Не се представя и започва да пише в темата за брака като ни в клин ни в ръкав задава въпрос свързан със секса в брака (явно това го интересува живо в момента)

А темата мисля, че ще разгневи много от вас и за това въобще и не си правите труда да се изкажете.

И щом държиш на моето мнение, ето го: Смятам, че секса в брака е единствено и само с цел оставяне на потомство. Ако някои ме пита:"ами това означава ли, че ако искам 2 деца, това означава 2 пъти сексуално снушение?", бих отговорил:"Да"

П.П. Не беше етично да ми казваш, че това е Форум, а не анкета. Това показва личното ти дразнение спрямо потребител Ахитов. Извода си го вадя от куп другите теми, в които е започнато с въпрос. Примерно темата за Милениума - там автора задава въпрос без да изкаже мнение...

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Сексът в брака
« Reply #3 on: January 13, 2010, 22:28:23 PM »
Виждам, че от 2-те забележки веднага отиваш в извода "лично раздразнение". Това ли е винаги изводът, на християнин, когато някой се обърне лично към него?

Като част от екипа, който поддържа форума съм длъжен да се отнеса към всеки, който пише, като към личност, а не "по принцип". Правилата са тези, които са писани "по принцип" и е нормално като човек, който казва, че ги е чел, да ги спазва:
Quote
Приятелю, ще се представя бъди спокоен, запознат съм с правилата

А според правилата, които са на първата страница:
Quote
Представяне
правилата изискват преди да пишете във форума да спрете тук и да се представите с няколко думи

или
Quote
Правила на Fellowship BG - запознайте се бавно и спокойно преди да пишете!

или
Quote
Какво се очаква от вас:

Възпитано поведение, смисленост, добронамереност.

Можете да си представите картината при която влизате в чужд дом за първи път. Вие сте гост. Държите се възпитано. Изчиствате обувките си на изтривалката преди да влезете. Не внасяте мръсотия отвън. Отнасяте се с уважение към домакина. Бдителни сте и внимателни, защото се намирате на ново място и изпитвате как да се държите достойно... Надяваме се че схващате идеята.

След като сам каза, че си запознат с правилата на форума, които съвсем учтиво помолихме да погледнеш, ти продължи да пишеш и сега си сърдит, защото сме ти се скарали, защото си бил запознат, но си решил да пишеш.

Каква е причината да си запознат с правилата и след няколко пъти молба да направиш това, което всеки един от нас е направил без роптание, заключи, че сме се отнасяли "с раздразнение".

Виждам, че поставяш условия да ти бъде отговорено на въпроси, но въпреки това отказваш да спазиш скромните правила на форума, съдейки по поведението ти.

Има много неща да се каже по това, което си коментирал, но първо е нормално да разберем какъв човек имаме насреща. Говоря от името на всички четящи. Ние тук сме само за да бдим за реда и съдържанието на това, което се пише. Не е справедливо спрямо другите, да са се представили и после да пишат, а ти да решиш да пишеш няколко пъти, въпреки, че биваш помолен да се представиш (което ти игнорира 2 пъти, но каза, че си знаел, че трябва, което не говори добре).

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: Сексът в брака
« Reply #4 on: January 13, 2010, 23:39:30 PM »
Публикувана от: AxuToB
Quote
И щом държиш на моето мнение, ето го: Смятам, че секса в брака е единствено и само с цел оставяне на потомство, нищо повече. Ако някои ме пита:"ами това означава ли, че ако искам 2 деца, това означава 2 пъти сексуално снушение?", бих отговорил:"Да"

Как можеш да разбереш колко деца ще имаш?

Как и откъде разбра ,че твоето твърдение е Боговдъхновено и е нужно да се съобразяваме с него?

Аз прочитам съвсем друго в Словото.

1 Коринтяни 7:3
Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа.

1 Коринтяни 7:5
Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате.

Къде четеш моля ?

Извинявам се за невежеството ,но не те разбирам.
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Re: Сексът в брака
« Reply #5 on: January 14, 2010, 10:40:43 AM »
За мен лично, без да се убиждаш Ваньо, но отговора ти е повърхностен. Всички до болка ги знаете тези стихове за да оправдавате плътската си страс, която не можете да обуздавате.

Как всички цетирате винаги само тази част и изтърваме последните няколко думички?

1 Коринтяни 7:5
Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате.
 
1 Коринтяни 7:6. Но това казвам като позволение, а не като заповед.

Вижте само колко е абсурдно всичко, как не може плътското с духовното да се омешат. Ако се предавате на молитва се въздържат иначе понеже не можете да се въздърате... Ау братя, как ние които искаме да сме Христови ученици ще оставяме тази плът да владее над нас...

Поради невъзможността да се въздържаш, поради слабостта ви, поради това, че сте плътски, поради сладострастията, които имате в телесните си части! Когато ми цитирате тези стихове виждам това в този, който ми ги цитира, за да си оправдае слабостта, ако въобще се е замислял върху тези стихове. 


Когато Бог каза плодете се и се размножавайте, какво всъщност имаше в предвид? Плодете се - принасяйте плод, ако може някой да ми обясни призервативите защо ги ползвате? Или като се празните, къде се празните? Само да не ахне някои сега, понеже това сме всички ние, ако сме достатъчно чесни да си го признаем!

А най ми е жал когато хората се правят на богове, ползват предпазни средства или се предпазват по някакъв начин и в един момент решават, че искат деца и спират да се пазят обаче понякога остават изненадани, че тогава искат ама не могат да имат деца и почват да се моля. Ама Боже това, ама Боже онова. Айде като можеш да решиш да нямаш дете и си задоволяваш само животинския нагон, айде в един такъв момент кажи, не ме интересува, че лекарите казват, че не мога да имам деца, аз решавам и сега ще имам. Ще имаш друг път!

Пиятели, не казвам, че е грях секса в брака, но аз искам ние като Христова армия да изберем по-превъзходния път, да не робуваме на плътски страсти от всякакъв вид, а във всичко да сме силни!

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Сексът в брака
« Reply #6 on: January 14, 2010, 11:25:23 AM »
Как всички цетирате винаги само тази част и изтърваме последните няколко думички?

1 Коринтяни 7:5
Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате.

Здравей,
Честно казано позицията ти по темата ме изненада, предвид възрастта ти. Имаш проблем с разбирането на духовното и плътското, както е видно и от другите ти мнения. Караш по инерция, но имаш и ревност, за това си заел такава позиция.

Сега си представи следното:
Ти имаш силата да правиш секс веднъж на 3 години, примерно. Колкото съпругата ти да забременее. Но съпругата ти дали ще има тази сила? И ако тя няма силата да не прави секс със съпруга си с месеци и години, което е нормално, именно поради невъзможността и да се въздържа ще започне да се изкушава. Първо с мастурбация, после може да поиска развод и да си намери друг. Сега виждаш ли как от едно привидно духовно, но в същността си плътско решение от твоя страна, имащо вид на благочестие, ще стане голяма беля?

Изследвай кое е плътско и кое е духовно. Това на което си научен го мини през проверката на Словото. Например, че работата е светска, а ходенето не черква е духовно.
Бог се интересува от всичко, от всяка една секунда от живота ни. От яденето и ходенето до тоалетна, до молитвата. Всичко е важно. Или Бог който е създал тялото не знае, че това тяло трябва да яде, следователно да изхвърля отпадъците. Че този Бог, който е създал сексът да носи удоволствие, ще го забрани и ще каже, най-много веднъж в годината.


Ако ти можеш без секс, може Бог да те води да останеш неженен и да работиш за Него, но не се опитвай да извращаваш Словото, като налагаш хомоти на хората.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Re: Сексът в брака
« Reply #7 on: January 14, 2010, 12:20:45 PM »
Знаех си, че ще сте разгневите, но няма проблем, ще разискваме!

Джони, ти май не четеш какво пиша. Ами че ти когато си взимал жена как си я избирал? По плът, по дух или някаква мешеница. Ако не сте на един дух със жена ти, тежко ти и горко, не сте ли ЕДИНОМИСЛЕНИ във всичко. Ако сте единомислени за това, за което говоря и тя е на същотото мнение, много лесно няма да правите секс, а ще се ипълвате с Духа. Ще пренасочите желанията си в друга насока - БОГ! Много ми е интересно, наскоро чух едно твърдение подобно на твоето, Джони. Едни мои познати, семейство, жената ми каза:"аз ако не правя секс някак си почвам да го чувстам по-различно и тя самата казва, че той е уморен често заради работата си и не му се прави". ДОКАТО ОСНОВАТА НА ЕДИН БРАК НЕ СТАНЕ ХРИСТОС И ТОЙ ДА Е ДВИЖЕЩАТАТА СИЛА, ще ми цитирате все посланието до Коринтяните.

Сега били ми отговорил на въпроса какво имаше в предвид Бог като каза:"плодете се и се размножавайте", искам и да ми покажеш стих, в който се говори за това, че секса е даден от Бог да носи удоволствие!

Изход 19:15 Той каза на народа: Бъдете готови за третия ден; не се приближавайте до жена.

За да общуваш с Бог, много често в Словото се изисква въздържание от секс. Защо правенето на секс почти в цялото слово се сравнява с нечистота?

Не съм чул до сега някъде, някой да е умрял защото не е правил секс. Секса не е от жизненоважно значение.

Приятелю, аз не поставям хомот, аз искам да поговорим просто за тази гледна точка, а може да се окаже, че твоите твърдения са хомот.

Пак казвам, не казвам, че секса в брака е грях, но и не смятам, че това, което е като разбиране за секса в брака е правилно. Че те дори животните вземете. Да сте видяли животните да правят секс за удоволствие? Правят го само като им дойде разгонването и то с цел размножаване, кой го е заложил в тях това? Разбира се, че Бог! Само, че те нямат воля да го променят това нещо, нито разум да се извратят и да почнат да правят каквото си искат!

Тази тема е за хора, който искат да имат цялата власт над плъта, защото определено секса е препани камък за всички.

Още нещо, ще помоля всички, които се включвате да се обосновавате върху словото, не волни разсъждения от рода "ами ако аз не правя секс с жена ми, а тя иска...".


Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Сексът в брака
« Reply #8 on: January 14, 2010, 13:07:58 PM »
АхиТоВ,

Първо — имаш интересни заключения като "ще се разгневите". Как го разбра като пунктуацията навсякъде в отговорите не съдържа удивителни, нито има някакви гневни думи. Но както и да е.

Преди да продължи темата искам да те питам няколко неща:
— Женен ли си?

— Къде в темата, някой е казал, че става въпрос за "удоволствие" — нещо, което ти засегна за първи път, но го каза така, сякаш много време е говорено?

— Къде в Словото се говори за това, че трябва да си "на един дух с жена си"? (аз чета за това, че мъж и жена са една плът, а тялото Христово и Христос могат да са един дух).


Това, което е проблемно в темата поставена като анкета е, че ти искаш да кажеш нещо на хората тук, но не го казваш и затова задаваш въпрос, за да може някой да каже. И ако каже нещо, което ти си мислиш, че е свързано с това, което сам искаш да споделиш, просто го изстрелваш като факт (като това за "удоволствието"), но изглежда изключително непоследователно.

Затова ако имаш да кажеш нещо — сподели фактите, подкрепени със Словото, тъй като, както виждаш няма дискусия, няма линия на говорене. Има просто няколко нахвърляни факти и няколко нахвърляни пасажа.

Прочети внимателно и кажи — коя изобщо е линията на темата?


Надявам се, ще осмислиш защо поставянето на тема във формата на анкета, не е добро, именно поради това, което се вижда.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Re: Сексът в брака
« Reply #9 on: January 14, 2010, 13:51:52 PM »
Бог се интересува от всичко, от всяка една секунда от живота ни. От яденето и ходенето до тоалетна, до молитвата. Всичко е важно. Или Бог който е създал тялото не знае, че това тяло трябва да яде, следователно да изхвърля отпадъците. Че този Бог, който е създал сексът да носи удоволствие, ще го забрани и ще каже, най-много веднъж в годината.Tihomir, това е моята тема, ако нарушавам правилата ми кажи по кои точки. Написах си мнението, мога ли да знам на всеки какво му се върти в главата за да изпиша всичките сихове, които ще потвърдят или отрекат становището ми. Пуснал съм си основното мнение, не като върпос: за или против. А ме интересуваше мнението на хората. До момента ти само ми флудиш темата с излишните си съвети. Нека хората да си изкажат мнението, нека да разсъдим и ще се получи диалог, но докато ме кориш, че това не било правилно, онова не било пуснато както трябва...

Tihomir, обясни ми какво означава тройното въже, за което се говори в Словото?
Също и понеже спомена за "едната плът", би ли ми отговорил кога стават една плът мъжа и жената? На кои от всичките пъти докато правиш секс със жена си ставате една плът? На първия, на стотния, а може би всеки път когато правите секс ставате една плът? Или пък ставате една плът когато зачне и плодът на вашия сексуален акт е родено дете?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Сексът в брака
« Reply #10 on: January 14, 2010, 14:05:32 PM »
АхиТоВ,

Задай си въпроса (лично) — защо искаш да видиш мнението на хората? Какво ще ти помогне тази информация?

Аз никога в Словото не съм виждал някой да пита нещо сериозно, само "за да види мнението на хората". Къде отива взаимното назидаване (изграждане) ако ще си гледаме мненията?

Анкетата е точно това — да събираш мненията на хората. Затова бях прав като нарекох този начин на започване на тема като "анкета". Анкетата може да служи за това да видиш коя екстериорна боя да си купиш, на база на това какво казват хората. Но за въпрос като този анкетният подход е крайно повърхностен и несериозен.

Също гледай да отговориш и ти на въпросите, които ти бъдат зададени.

Относно ставането на една плът — с блудница кога става един човек една плът — първият път или само ако се роди дете?

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3352
Re: Сексът в брака
« Reply #11 on: January 14, 2010, 14:10:40 PM »
Quote
Какво мислите за секса в брака? Позволение, плътско удоволствие, слабост, благословение? Ще споделя и моето мнение по-нататък... Интересно ми е какво мислите по този въпрос?

Преди всичко - какво значение би могло да има какво НИЕ мислим за "секса"? Това, което има значение е какво БОГ МИСЛИ и какво Писанията учат по въпроса за съпружеската интимност.

И като говорим за Писанията, то първо трябва да се отбележи, че аз думата "секс" в Писанията не съм я срещал. Това е някакъв езически термин за това, което правят езичниците.

Писанията говорят за "познаване" - като например "Адам позна жена си" и за "съпружеско сношение" говорят още и за "лежане" с някого.

И въобще ако започнем от първата дума в Писанията говореща за съпружеското сношение, то тя ще ни каже много повече за съпружеската интимност отколкото езически термини като "секс".

Думата, която е използвана за това, че Адам "позна" жена си е същата, която се използва за познаването и на Бога. Не се казва и Адам "оплоди" жена си, щеше да е така написано ако беше вярно това, което твърдиш, че интимността била само за продължаване на рода. Думата "позна" говори за това, че съпружеската интимност служи не само за раждане на деца, но и за изграждане и задълбочаване на съпружеските отношения и връзка. Човека е единственото полово същество, което може да осъществи сношение ЛИЦЕ В ЛИЦЕ, а не като животните по всякакви други начини, но не и лице в лице. При тях може да се каже, че е само за размножаване, но при човека сношението има и друг много по-дълбок смисъл.

Ако за теб съпружеското сношение е "правене на секс" то всичко, което знаеш по въпроса е онова на което са те научили езичниците, а не Божието Слово. Тайната на съпружеския завет при който двамата стават една плът очевидно не ти е ясна и аз лично се гнуся от вулгарността с която се отнасяш към тайната, която Бог казва че е подобна на тази между Христос и Невястата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Re: Сексът в брака
« Reply #12 on: January 14, 2010, 14:45:48 PM »
Преди всичко - какво значение би могло да има какво НИЕ мислим за "секса"? Това, което има значение е какво БОГ МИСЛИ и какво Писанията учат по въпроса за съпружеската интимност.

До момента никой не ми е отговорил на въпросите, които Словото казва. Като например какво ознчава плодете се и се размножавайте. Или факта, че Павал казва нещо като позволение поради НЕВЪЗМОЖНОСТ да се въздържат.

Писанията говорят за "познаване" - като например "Адам позна жена си" и за "съпружеско сношение" говорят още и за "лежане" с някого.
И въобще ако започнем от първата дума в Писанията говореща за съпружеското сношение, то тя ще ни каже много повече за съпружеската интимност отколкото езически термини като "секс".

Обясни ми как разграничаваш съпружеско снушение и лежане. Какво означава едното и какво другото. От там си извади извода за интимността. Ако "лежане" = изнасилване, тогава съпружеското снушение на какво е рано?

Провокира ме добре, размислих се доста и тезата ти в първия момент ми се стори доста правдоподобна, но за съжаление не я приемам, поне за сега


Думата, която е използвана за това, че Адам "позна" жена си е същата, която се използва за познаването и на Бога. Не се казва и Адам "оплоди" жена си, щеше да е така написано ако беше вярно това, което твърдиш, че интимността била само за продължаване на рода. Думата "позна" говори за това, че съпружеската интимност служи не само за раждане на деца, но и за изграждане и задълбочаване на съпружеските отношения и връзка. Човека е единственото полово същество, което може да осъществи сношение ЛИЦЕ В ЛИЦЕ, а не като животните по всякакви други начини, но не и лице в лице. При тях може да се каже, че е само за размножаване, но при човека сношението има и друг много по-дълбок смисъл.

Никъде не съм казал, че интимността е за продължаване на рода, това си е клевета, дори лъжа. Казах, че СЕКСА е единствено и само за оставяне на поколение, не интимността. Разграничавам интимността от секса. Има книги в Библията, които са написани в поетична форма и се говори за доста интимност в тях. Аз обаче никъде не съм видял да се говори за съпружеско снушение като нещо друго освен полов акт. Пак ще цитирам Божиите думи:"Плодете се и се размужавайте!"

АхиТоВ,

Относно ставането на една плът — с блудница кога става един човек една плът — първият път или само ако се роди дете?Когато отговориш на тези въпроси, там в тях и отговора на твоя

Tihomir, обясни ми какво означава тройното въже, за което се говори в Словото?
Също и понеже спомена за "едната плът", би ли ми отговорил кога стават една плът мъжа и жената? На кои от всичките пъти докато правиш секс със жена си ставате една плът? На първия, на стотния, а може би всеки път когато правите секс ставате една плът? Или пък ставате една плът когато зачне и плодът на вашия сексуален акт е родено дете?

Поздрави!
Жоро

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3352
Re: Сексът в брака
« Reply #13 on: January 14, 2010, 14:50:56 PM »
Quote
Никъде не съм казал, че интимността е за продължаване на рода, това си е клевета, дори лъжа. Казах, че СЕКСА е единствено и само за оставяне на поколение, не интимността. Разграничавам интимността от секса. Има книги в Библията, които са написани в поетична форма и се говори за доста интимност в тях. Аз обаче никъде не съм видял да се говори за съпружеско снушение като нещо друго освен полов акт. Пак ще цитирам Божиите думи:"Плодете се и се размужавайте!"

Явно не си схванал, че аз използвам термина "съпружеска интимност" в смисъла на съпружеско сношение, което ти наричаш "секс" така че съм казал точно това, което ти твърдиш и няма никаква клевета или лъжа.

И защо си мислиш, че с "плодете се и размножавайте се" се изчерпва всичко в съпружеското сношение? Това си е изцяло твоя презумпция.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

AxuToB

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 40
  • Бръснарят
Re: Сексът в брака
« Reply #14 on: January 14, 2010, 15:09:56 PM »
Добре, така да е, но както и секс не псисъства в словото, така и съпружеска интимност


Още нещо,
Замислете се за факта, че Адам не гледаше на Ева с плътските си очи. Бяха голи и това не им правеше впечатление, не ги смущаваше. Обяснете ми как тогава сега се пожелавате? Поради греха! Като ядоха от дървото за познаване на доброто и злото им се отвориха очите и в тях едно от нещата, които се промени беше, че влезна пожеланието на очите. Аз съм сигурен, че Адам познаваше Ева(личността), а не Ева(гърди, задни части и какво ли още не) преди да ядат от дървото. Интимността, която имаха те беше чиста и правилната, понеже така ги беше създал Бог в началото, а интимността, която я има днес е опорочена и почти винаги крайния резултат от интимността свършва в леглото със секс.