Author Topic: Изцелението  (Read 11165 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Изцелението
« Reply #15 on: January 30, 2010, 19:52:54 PM »
Явно Жоро не е чел и трябваше да си остане вкъщи, да се моли и страда, пулпита да се развие, да се разрастне и да се стигне до сериозни усложнения. Просто си е неверник...

Чудя се колко ли тояги на чужд гръб са сладки? И колко допълнително може да се отеготят вярващите допълнително?

Логиката дотук е небиблейска. Исус изцеляваше всяка болест и всяка немощ. Всяка. Има ли от вас някой, който да помогне на страдащи хора, както Исус правеше? И ако няма (не че защитавам изцяло фармацията и модерното лекарство), то ще трябва да дадете списък доколко ще трябва да се лекуват вярващите и как. Да станете знахари, специалисти- билкари  тнт...а това е невъзможно.
(Как си, приятелю Тишо?)
Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Liya

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 65
Re: Изцелението
« Reply #16 on: June 21, 2015, 12:53:54 PM »
Темата е стара, но някак не мога да я подмина.
Виждайки в какво се превръща в последно време медицината и така наречените лекари аз също все повече ставам неин противник. Когато влизам в аптека, няколко пъти виждах възрастни хора да пазаруват 10-20 вида лекарства(!!!) и изпадах в потрес от невежеството и глупостта им. Пиейки ги със сигурност ще стават още по-болни. Но - едно голямо НО, не мога да я отхвърля изцяло. И аз се старая да се лекувам по природосъобразен начин, но когато нещата ескалират и знанията ми за природосъобразното лекуване не са достатъчни стигам до медикаменти. Как например се лекува пулпит, херния, остър апендицит? Тези, които напълно отхвърляте лекарствата и операциите, знаете ли лек за тези болести? А ако не знаете лек и не можете да помогнете, с какво право казвате на някой да не се оперира защото е сатанинско? Говоря за сериозни болести, които могат да ти струват живота за много кратък период, а не за прост гърлобол. От апендицит се умира,
от нелекуван зъб също. Да не дава Бог да опирате до операции, но ако живота на децата ви или вашия собствен зависи от това и не можете с нищо да си помогнете как бихте постъпили? Ще оставите ли смъртта да дойде?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Изцелението
« Reply #17 on: June 21, 2015, 13:53:55 PM »
Yuliya,

Нека не забравяме, че съвременните болести са следствие от съвременния начин на живот. Човек не трябва да чака да му се стовари болест на главата за да се сети за природните средства за лечение. Вместо това трябва да водим такъв начин на живот, който да елиминира шанса за поява на болести.

Не е моя работа да съдя хората, които се обръщат към днешната медицинска система понеже не виждат друг избор. Но тук се опитваме да покажем един по-превъзходен път. Така както Бог е дал на човека два крака - на които да стъпва и чрез които да ходи, така Бог е дал на нашия вътрешен човек два духовни крака и това са мъдростта и вярата. Ние трябва да живеем мъдро и благоразумно и това ще ни бъде защита, но нашата мъдрост никога няма да бъде достатъчна и никога не трябва да разчитаме на нея и да я правим наше упование. Затова имаме и другия крак - този на вярата, на упованието и доверието в Божиите милости.

Вижте в Псалмите как се молеше Давид, когато срещаше врагове, които бяха твърде силни за него. Той беше силен военен мъж и много врагове сразяваше със собствените си ръце, но не изпадаше в ужас и страх когато се сблъскваше с много по-силни от него. Бог беше винаги негова Канара и прибежище. Понякога ще има болести с които сами ще се справим с лекота, понякога те ще са твърде силни за нас, но никога няма да бъдат твърде силни за Бога.

Преди време една машина жестоко разпори единия ми пръст отгоре до долу и го транжира на две. Нямаше как да се зашия сам, въпреки че ако можех щях да го направя. Отидох в Пирогов и ме зашиха, допуснах само физическата интервенция (зашиването), но отказах всякакви упойки и антибиотици, които знам че са отрова за тялото ми. Плашеха ме, че ще ми гангреняса пръста без антибиотици и аз добре разбирах, че такава опасност има съвсем реална и че мога от това да си замина и да оставя жена ми вдовица, а децата ми сираци. Но Бог е дал естествени антибиотици, които нямат странични ефекти като чесъна и прополиса. И с пълна сериозност приемах всеки ден солидни количества чесън, също и прополис. При все това не разчитах само на това, но се надявах на Божиите милости. И пръста ми зарастна без усложнения и гангренясване.

Живеейки на село при нас има много зелени площи и съответно много кърлежи. Често трябва да махам кърлежи от нас и децата. Преди няколко седмици забелязах, че на едно от ухапванията от кърлеж на сина ми започват да се проявяват всички симптоми за развитие на лаймска болест. Това е изключително опасна болест и може да е смъртоносна или да причини трайни увреждания.  Интересното е че само няколко дни преди това научих за свойствата на живовляка да извлича отрови от организма. Правихме компреси с живовляк и също наблегнахме на чесъна и прополиса. При все това симтомите се разстастваха и не се даваха. Стоял съм пред лицето на Бога за живота на сина ми и продължих с естественото лечение. Мъдростта и вярата работят заедно и всякакво развитие на сиптомите спря и обривите се изчистиха.

Не бих осъдил ако някой не му достига вяра в такава ситуация и прибегне към неща, които аз не одобрявам, защото ако човека умре, как ще доживее да му се развие мъдростта и вярата, които сега не му достигат?

Най-важното нещо изсред всички тези обаче е човек наистина да е предаден на Божиите цели на земята в това поколение, защото тогава Бог се идентифицира с него и благополучието на такъв човек е благополучие за Божието Царство. Няма ресурс или Божия благодат, които да не бъдат налични на такъв човек. Когато обаче човек се върти около себе си и собствения си живот и спасение, на такъв достъпа до Божиите ресурси е силно ограничен или директно отрязан. Това е най-големия проблем на християните.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Liya

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 65
Re: Изцелението
« Reply #18 on: June 21, 2015, 15:30:43 PM »
Watchman, благодаря за разумния и мъдър отговор.

Alesyz

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 151
Re: Изцелението
« Reply #19 on: June 22, 2015, 13:33:12 PM »
Аз мога да дам следното свидетелство. Не знам дали е такова, но ето го. Преди месец или два, ме заболя корема ниско долу, в дясно. Помислих, че е апендицит. Може и да грешах, да не е апендицит, но така сметнах. Не отидох на лекар. Преди това си бях купил една книга, "Домашен лекар" (по съвет на Watchman, за което благодаря)и я разлистих да намеря нещо за моя проблем. За моя изненада открих две места, където автора коментираше това състояние и даваше насоки за лечение. Първата стъпка беше да се изчисти сляпото черво, което става с приемане на слабително средство, в моя случай с рициново масло в комбинация с прясно мляко. Трябва да призная, едно от най-гадните неща, които съм слагал в устата си. После разтривки със топла вода и сапун, което  правих около 10 дни сутрин и вечер. Помислих, че сапунът от магазина може би не е същия, какъвто има предвид автора, но нямах друг. Има и други алтернативи, като налагане с топли трици или възварен овес, но също не разполагах с тези средства. Постепенно болката намаля и си отиде. Казах пред Бога че не искам да ме режат и да вадят от мен неща, които Той в мъдростта си е сложил като необходими, докато знам какво казва еволюцията за тази част от тялото ни. И така, вече месец и нещо след това, аз съм си добре. Пак казвам, не съм сигурен, че съм бил болен от апендицит, просто въз основа на симптомите реших, че е това и действах. Също така отчитам, че за днешния градски човек, е трудно да се възползва от Божията аптека, която ни се дава безплатно. Ние с моята съпруга се стремим да си осигурим някакви билки и растения, които имат определени лечебни свойства, но както каза и Watchman, профилактиката е най-доброто лечение. Ако ядем боклуци и живеем сред боклуци, логическото следствие е и някаква форма на боклук в живота ни, било то някоя гадна болест или дори смърт. За съжаление към момента, аз лично не мога да се похваля с друго, освен, че се стремя да огранича храните за които знам, че са доказано вредни или не съдържат нищо полезно. Знам, че имунната система на човек е в пряка зависимост от храната , която се яде. И ако се яде здрава храна и имунната система ще бъде способна да е здрава преграда срещу болести.