Author Topic: Новият законопроект на "Атака" и страхът на пасторите  (Read 8989 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Публикувам нещо интересно, което за мен е показателно относно някои сили и интереси в деноминациите.

Quote


http://www.apostolos.bg/
Призив към българските вярващи от Апостолска Реформирана Църква!

Скъпи братя и сестри, българи!

 Някои от фашизираните ни опоненти явно искат да видят един ренесанс на държавната власт в делата на вероизпведанията, както беше за 45 години по времето на комунизма и дори за 10 години след 1989 година. Те искат установяването на рестриктивен режим на религиозно изповедание и връщане на монопола на държавата над делата на верските общности. Каква мерзост! Какви мерзавци!

Хората, които подклаждат подобни кампании трябва да бъдат подвеждани под отговорност - морална и съдебна! Особено тези лицемери, които са избрани "в името на народа", а от позицията си на депутати водят кръстносни походи срещу граждани, които принадлежат към дадени вероизповедни групи.  (авт. ком. : Аха - откога Божият народ, ако са такива, де, се определя като "граждани на ...." която и да е република, държава, тнт, а не като "светии на Бог"?)           
***************************
Декларация от загрижени за религиозната свобода вероизповедания и граждански организации12.10.09 |
                             ДО :

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ Президент на Република България

ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Председател на 41-то Народно събрание на Република България

БОЙКО БОРИСОВ Министър председател на Република България

ЙОРДАН БАКАЛОВ Председател на Комисията по човешки права и вероизповедания към 41-то Народно събрание

БОЖИДАР ДИМИТРОВ Ресорен министър на вероизповеданията

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ на парламентарно представените в 41-то Народно събрание политически партии

Г. ГАНЕВ
Омбудсман на Република България

                          Копие до:

ЕМИЛ ВЕЛИНОВ
Директор дирекция Вероизповедания към Министерски съвет

Българските медии

                                         Д Е К Л А Р А Ц И Я

ОТ ЗАГРИЖЕНИ ЗА РЕЛИГИОЗНАТА СВОБОДА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ И ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Относно: изнесена информация в медиите за подготвян законопроект за нов закон за вероизповеданията от Цвета Георгиева, народен представител oт партия «Атака» в 41-то Народно събрание на Република България

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Тази декларация е израз на нашата дълбока загриженост относно направените от народната представителка Цвета Георгиева от партия «Атака» изявления в ефира на предаването «Булевард България» на 29.09.2009г. по телевизия Re:tv относно подготвян законопроект за вероизповеданията.

Моля, включете се с вашите разбирания и коментари.

Тук публикувам и позицията на един брат :

Quote
Аз виждам голям страх зад тези редове – страх и гняв. И то – неправеден гняв, гняв, несвързан с Бог и със писанията Му...човешки, горделив, плътски, гняв.


Породените си мисли ще ги изложа накратко като ще се опитам да се придържам към писанията и да дам това, което според мен е истинската алтернатива. А истинската алтернатива на стичащите се промени и явления в историята е стара – това е алтернативата на писанията , библията.

Никой от Божиите мъже, никога не си е позволявал да хули някога поставените във управлението на дадена власт, хора. Дори и унизявани, бити, убивани даже от властта, тези, които са изповядвали вяра в Помазаният от Назарет цар, не са си позволявали да хулят, обиждат и цинизират царе, управници,  а са имали съвсем друго отношение, поведение и говор.

  Дори и  в последните си мигове от земният си живот Божиите мъже и жени са говорели праведно, безукорно, молещи се за душите на погубващите ги. Представям си щом при такава лека кампания против легитимността им, те са толкова гневни и страхливи, то какво ли ще стане, ако им изискат живота поради вярата им в Исус от Назарет?

  Защо сме забравили, че писанията недвумислено ни увещават, че сме призовани и на стардание заради Името, Което е над всяко друго Име, власт и господство? Защо трябва да се стремят да бягат от страдание и гонение тези, които изповядват Исус за Идващият на облаците цар, държащ в ръката си ключовете за смъртта и ада? Отговорът ми е болезнен и скандален. Болезнен, поради истинността си, скандален поради сблъсъка с дадената платформата, а именно – аз мисля, че се е стигнало дотук, защото тези религиозни структури са се отделили от Бога и Сина Му, отпаднали са от простотата и истинността на вярата и стигнали до там- да проповядват едно друго евангелие и Друг Христос, те преподават редица човешки учения за господство на вярващите, за избягване на страдание, ходене в „духовна власт” спрямо хората на този свят (но не за да съсипват делата на сатана, а за да се големеят и да наскърбяват хората, защото уж били „избраните” – какво извращение на писанията!!!).


  Болезнеността и скандалността на тези редове са свързани с личният ми опит и живот в тези среди. Това са извратени, зли среди, вече. И ако преди е било чудесно и сладко да си част от едни нелигитимни и гонени от държавата и структурите `и, структури, то сега е ЧЕСТ и въпрос на ПОЧЕСТ да си „член” на една от тези организациинаправили компромис с истината и Бог, станали корумпирани и покварени.


 Така се стига до простичкият ми въпрос :
 
ЗАЩО ВИЕТЕ, ПРИЯТЕЛИ? КАКВО ЩЕ ВИ ОГРАНИЧАТ ХОРАТА ОТ ТОЗИ СВЯТ, КОЕТО Е ПРИТЕСНИТЕЛНО? КОЕ БОЖИЕ МОЖЕ ДА СЕ ОГРАНИЧИ, ВЗЕМЕ, ПОХИТИ, ИЛИ РАЗБИЕ ОТ СТРУКТУРИТЕ И ХОРАТА И СИЛИТЕ НА ТОЗИ СВЯТ? Нима Бог се е притеснил за вас и за „царството Му всред вас”?! О,Я СТИГА, ЗА БОГА! ТОВА Е ЦИНИЗЪМ, ГОСПОДА ( съжалявам, поради лични съображения и искреност не мога да ви нарека нито „приятели”, нито „братя”)!

******************************************
 Така, сега- конкретно. Бъдещият законопроект касае едно задължително минимално 5000 (пет-хилядно) членство , дистанцираност на религиозните сгради от училища и други общ-и заведения и подобни неща, които са определени общо като „касещи религиозната свобода”.

Но какво е „религозна свобода”? Що за глупост? Представям си Исус да пледира за подобна нелепица, или пък някой от пратениците Му (апостолите Му), или пък описаните като примери хора от евреи 11гл., за които се казва, че светът не беше достоен .... Какво отделяне и отпадане от вярата в Исус!!!!! Божиите събрания не могат да бъдат нито спряни, нито пък контролирани – помислете за гоненията и липсата на „религиозна свобода” в ранните години! Размислете как Божиите събрания се разрастваха всред гонения, заплахи, линч на водачите им и тнт - !!!!!

Защо да се притесняваме? Нима Бог и царството Му трябва да се регистрират пред държавата, или пък държавата да им определя какво да правят?!  Божията благодат и сила са способни да ни пазят, утвърждават и водят от слава в слава и послед най- големите напасти , изродски системи и демонични управлявания – това е доказано! Защо трябва да се плаче пред управляващите за нарушаване на „Божията свобода” – това не е ли обидно за Самият – Него?! И е така – обидно е !  Марк 8:19
Когато разчупих петте хляба на петте хиляди души, колко кошове пълни с къшеи дигнахте? Казват Му: Дванадесет.
Лука 9:14
(Защото имаше около пет хиляди мъже). И каза на учениците Си: Накарайте ги да насядат на групи по петдесет души.
Йоан 6:10
Исус рече: накарайте човеците да насядат. А на това място имаше много трева; и тъй, насядаха около пет хиляди мъже на брой.
Деяния 4:4
А мнозина от тия, които чуха словото повярваха; и числото на повярвалите мъже стигна до пет хиляди.
  Специално слагам тези стихове тук – нека видим, че за Бог БРОЙКАТА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ- т.е. – Той не се притеснява като апостолите – „Как да намерим храна за толкова народ?!”, а просто го прави. Той е Бог. За Него няма нищо невъзможно. И ако е нахранил пет хиляди с пет хляба и няколко риби, и ако повярвалите за толкова кратко време от говоренето на Петър (само мъжете!) са били пет хиляди, то какъв е проблема за един съвременен, модерен , „обединяващ апостол”, да придаде пет хиляди?

Нека той, или подвластните му си отговорят на тези хипотетични отговори :

-1- Новото съвремие?

-2- Бог се е променил?

-3- Силата му е отстлабнала?

-4- Или ТОВА НЕ Е АПОСТОЛ НА БОГ, може би?

По- скоро – последното.   Няма смисъл да издребнявам в лични опитности, или дискутиране спрямо писанията („обединяващ” – да бе да ....). Бих казал МНОГО лаконично – вижте плодовете му (конкр. имам впредвид Г.Бакалов). Вижте плодовете на „съвременното протестантство”! Вижте реалността в очите, за Бога! Те са в най- добрият случай „Ихавод” (като за АРЦ случаят не е такъв – те са се отделили от Бог и истината му).


  Тогава – защо е този вой? 

Аз мисля, че четейки м-у редовете можем да видим истинският вопъл :

” НЕ ИСКАМЕ ДА НИ ГОНЯЯЯЯЯТ! НЕ ИСКАМЕ СТРАДАНИЕЕЕЕЕЕ! ИСКАМЕ БЛАГОПОЛУЧИЕЕЕЕЕЕ! ОСТАВЕТЕ НИ ЦЪРКВИТЕ И ХОРАТА – ДА ГИ ЗАБЛУЖДАВАМЕ ЕЕЕЕЕЕ И ДА ИМ ВЗИМАМЕ ПАРИТЕ КАТО ГИ ЛЪЖЕМЕЕЕЕЕЕЕ!” – ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА И ИСТИНКИЯТ ВОЙ.


И този, който е мъдър, ще го чуе и разбере.  Наскоро си писах с човек от Прелом. Написах му имената на пастири, които са се дистанцирали от Георги Б., за вярващи, които са били от неговото лично обкръжение и сега го изобличават за финансови и морални злоупотреби. Дадох му пример от писанията, в които е видно как вярващите трябва да изпитват и поррочествата (1,000,000 новородени до 2010, а?!) и служителите на Бог, посочих му и личното си свидетелство против Г.Б. и К. Курдоманов – как навредиха на семейството ми и какви лъжци са, дадох му пример с личните и фамилни имена на пострадали от финансовите игри на Георги хора. Написах му за последните лидери, напуснали Прелом (Емил Старейшински и Цветомир Генчев – против Георги и обкръжението му са те сега). 


Какво ми отговори той? Цитирам по памет: „Заставам 100% зад лидерството на Прелом. Прелом е моят духовен дом, със сложени от Бог лидери и хора, които да се грижат за мен. Всеки, който говори против моите лидери говори против мен и семейството ми (т.е.- него, жена му, детето му). ... ” и тнт декларации в свободен „пионеро-комсомолски стил”, показващи ЯВНО упадъка и деградацията на тези хора спрямо Божието царство и писанията.
*******************************

Та – пак на темата, смятам, че писъкът от религиозните водачи е защото

-1- намирисва на гонение и

-2- ще им вземат много добре осигурените дойни кравички (съжалявам за лаконичният сатиризъм).


Аз казвам така : Никой човек не може да събори Божието! Божията църква може да расте и да живее в славата на Бог посред гонения, убийства, нерегистрация, убийства на водачите им, унизявания, тнт, тнт, - стига с манипулациите и нека бъдат съборени тези фалшиви „Божии структури”!

 Кой – АРЦ ли е Божия църква? Тони Еленков ли е одобрен служител? Георги Бакалов? Калоян Курдоманов? Вижте какво проповядват, за Бога! Вижте животите им! Погледнете колко пророчества не се изпълниха! Колко започнати кампании от Бог се провалиха! И ако Бог в милостта си иска да освободи Своят народ от тези човешки окови и да изкара тайните намерения и мотиви на Г.Б., Калоян К. и сие (сие- защото и другите са се подписали наред с Георги, ако и да го мразят) , да свали люспите от очите  на тези, които биха прогледнали и като мен да се привържат към Сина и Бащата, а не към идолите непогрешими, то „Атака” е просто една маша, едно оръдие, което разръчква нещата.

 Голяма работа, че законопроектът включвал това, или онова! Те не са ли хора тези, които са го педприели?  Исус не каза ли да любим враговете си ? Къде в обръщението на Г.Б., или общите подписани декларации има изразено позитивно отношение към тези хора? ДА, ПОЗИТИВНО! ДА, ПОЗИТИВНО! Защо ако Г.Б. се бие в гърдите, че е „обединяващ апостол”, то защо не реагира като такъв? Защо няма добри плодове, а краде пари, лъже, злепоставя хора, съди се с вярващи и върти пари на нечествици (т.н. „мутри”)?! Защо ?
 

  Ако аз не съм прав – то Димитър Русев ли не е също, дето е от началото на служнието на Георги, или пък Божидар Христов, който се съди с лидерите, или пък ....Габи Кабеде и съпругата му....да цитирам ли имената на ощетените и ограбени хора от Георги ?
 

Що за пошлост и дебелоочие?!  Нека Божиите хора знаят, че трябва да сверим в писанията нещата. Ако дадени сили искат да покладат нещо към официалните структури, то защо пасторите и лидерите, вместо да пишат лозунги и прокламации, не отидат и не споделят вярата си с тези хора?
 

ЗАЩО НЕ СЕ СМИРЯТ И НЕ СЛЕЗНАТ ОТ АМВОННАТА СИ "НЕДЕЛНА СЛАВА", И НЕ СТАНАТ СЛУЖИТЕЛИ 

Защо хората под тяхна власт пък ги търпят?  И така – голям недостатък и похулване от страна на претендиращите за лидерство и апостолство и тнт злеупотребени титли е ревът им – ГОСПОДА, НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ГОНЯТ ЗАРАДИ ИСУСА, А ? НЕ ИСКАТЕ ДА СТРАДАТЕ, А  НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗПУСНЕТЕ ПАРИТЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ СИ, А ? НЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ УДАРЯТ ПО БУЗАТА ? САКЪН, ДЯВОЛА ДА НЕ ЧУЕ, А ?

*************************************

 ГОСПОДИ,

ДАЙ НИ ДА ЖИВЕЕМ ЗА ИМЕТО ТИ, ЗАЩОТО Е СВЯТО. В ТЕЗИ ВРЕМЕНА НЕКА ВОЛЯТА ТИ БЪДЕ, ТАТКО! НИЕ БЛАГОСЛАВЯМЕ ХОРАТА ОТ АТАКА И ВЪОБЩЕ- ХОРАТА В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОЛИМ СЕ ЗА ТЯХ. ПРАТИ ИМ СВОИ ХОРА, КОИТО ВМЕСТО ДА  СЕ КАРАТ С ТЯХ ЗА НАРУШЕНИ ПРАВА И СВОБОДИ ДА ИМ КАЖАТ СЛАВОТО НА СПАСЕНИЕТО, ВЯРАТА В ИСУСА, ПРАВЕДНИКА, ДЕКЛАРИРАЩИ, ЧЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ НА ТОЗИ СВЯТ, НИТО НА КНЯЗА МУ.

МОЛИМ СЕ ДА ИЗВАДИШ НАЯВЕ СКРИТОТО И ПОТАЙНОТО, КОЕТО Е ВСРЕД СРЕДИТЕ НА „ОФИЦИАЛНОРЕГИСТРИРАНИТЕ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ” И ДА ОСВОБОДИШ РОБИТЕ НА СИСТЕМИТЕ ИМ.
 
МОЛИМ СЕ СЪЩО ТАКА ЗА АДВЕНТИСТИТЕ, ЙЕХОВИСТИ, МОРМОНИ, САТАНИСТИ, МОЛИМ СЕ ЗА ВСЕКИ КУЛТ, ИЗВРАЩЕНИЕ ЧОВЕШКО, КОЕТО Е ИЗПОЛЗВАНО ОТ САТАНА И ДЕМОНИТЕ МУ ЗА ДА ВРЪЗВА ХОРА – НЕКА БЪДАТ РАЗЧУПЕНИ ОКОВИТЕ! НЕКА СЕ ПРОСЛАВИ ТВОЯТ ЦАР, О, БОЖЕ НА ПРАВДАТА! ВЪЗСИЯЙ, НЕБЕСЕН БОГ! НЕКА БЪДЕ ВОЛЯТА ТИ! БЛАГОСЛОВЕН ТОЗИ, КОЙТО ИДВА В ИМЕТО НА ГОСПОДАРЯТ! БЛАГОСЛОВЕНО ИМЕТО НА ИДВАЩИЯТ НА ОБЛАЦИТЕ! БЛАГОСЛОВЕНО ИМЕТО НА ЯЗДЕЩИЯТ, С ПРОПРЪСКАНА С КРЪВ ДРЕХА! БЛАГОСЛОВЕН! БЛАГОСЛОВЕН! БЛАГОСЛОВЕН! БЛАГОСЛОВЕН! Амин.

автор: son
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
vminev,

Ние с деноминации и пастори не се занимаваме, тъй като това не е това, което срещаме в Библията (всъщност единственото ни занимание с такива неща беше да повдигнем въпроса къде в Библията има такива неща като засвидетелствани лично от Бога като засадени от Него).

Относно всякакви проблеми на религиозни еднолични фирми и търговци с държавата - нека да бъдат обсъждани между тях си и между тези, които смятат, че тези неща имат нещо общо с Божията Църква.

Това не е нито проблем, нито задача на Божията Църква... Още по-малко на този форум.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Аз бих се включил с коментар по темата от гледна точка на това, че въпросите които касае оказват силно влияние върху мисленето и емоциите на днешните християни. Това причинява доста прибързани коментари в които се допускат сериозни отклонения. И аз ще се опитам да изясня тези отклонения и на двете страни цитирани по-горе.

Първо след като изгледах интервюто със въпросната Цвета Георгиева се вижда ясно, че тя въобще не знае за какво говори. Единственото нещо, което тя е наясно е че иска законово да подпомогне разпространението на гръцкото християнство (наричано източно православно) и да попречи на всяко друго. От там нататък на нея не й е ясно как това може да се постигне, но главната стратегия е да се пречи на останалите.

Ако погледнем въпроса от гледна точка на това, дали подобен закон и подход са справедливи, то е нормално да видим гневни реакции, които се възмущават от подобна несправедливост. Защото наистина подобен подход е несправедлив и коварен. В този смисъл е добре да се чуят гласове и позиции на противопоставяне на несправедливостта.

От друга страна обаче Исус е обещал, че Неговите последователи ЩЕ БЪДАТ гонени, ако наистина ходят по Неговите стъпки. Ето защо гонението и страданието за вярата са ценности, а не препятствия за истинските ученици. И както казва Яков - да го считаме за голяма радост, когато попадаме в изпитания на вярата си.

В този смисъл критичния на протестната декларация коментар има своите основания, но сам той залита в неистинност и несправедливост. И това е нещо, което си струва да се забележи:

Quote
Никой от Божиите мъже, никога не си е позволявал да хули някога поставените във управлението на дадена власт, хора. Дори и унизявани, бити, убивани даже от властта, тези, които са изповядвали вяра в Помазаният от Назарет цар, не са си позволявали да хулят, обиждат и цинизират царе, управници,  а са имали съвсем друго отношение, поведение и говор.

Коментиращия тук пропуска нещо много съществено и то е че въпросните кръгове от "Атака" които искат да лансират този законопроект, не са управници и власт имащи хора. Те са опозиционна а не управляваща партия. Това че имат представители в парламента не ги прави, царе и управници на България. В този смисъл острия език в декларацията отправен към тях НЕ Е хулене на управниците, най-малкото защото те просто НЕ СА управници.

Отделно от това се вижда, че автора все още е твърде мисловно и емоционално ангажиран с бившите си среди. Истинските Божии хора отдавна са разбрали за каква пародия на апостолство и християнство става въпрос в АРЦ, ЕПЦ, ОЕЦ, ОБЦ и тем подобни структури. По важното е какво Бог очаква от това поколение. Ако сме сложили ръката си на ралото и гледаме назад, няма да се удостоим с Божието Царство.

PS.

Quote
НЕКА ЕС ПРОСЛАВИ ТВОЯТ ЦАР, О, БОЖЕ НА ПРАВДАТА!

Нека ЕС ( Европейския Съюз) да прослави Твоя Цар??? Предполагам е просто правописна грешка.


Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
О, да правописна грешка е със сигурност. В бързината се бърка често.   :)  ЕС едва ли има идеята, предназначението и мисията да прослави Бога. Просто сменени места на буквите на местоимението "се" във възвратният глагол "...се прослави" (се- ес).И аз мисля, че е правилно да се заеме позиция по тази новоизникнала тема всред християнските среди. Отделно от това мисля, че вълците в овчи кожи трябва периодично и систематично да биват изобличавани. Не в личностна война, но заради правдата.

Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
От друга страна обаче Исус е обещал, че Неговите последователи ЩЕ БЪДАТ гонени, ако наистина ходят по Неговите стъпки. Ето защо гонението и страданието за вярата са ценности, а не препятствия за истинските ученици. И както казва Яков - да го считаме за голяма радост, когато попадаме в изпитания на вярата си.

В този смисъл критичния на протестната декларация коментар има своите основания, но сам той залита в неистинност и несправедливост. И това е нещо, което си струва да се забележи:

Quote
Никой от Божиите мъже, никога не си е позволявал да хули някога поставените във управлението на дадена власт, хора. Дори и унизявани, бити, убивани даже от властта, тези, които са изповядвали вяра в Помазаният от Назарет цар, не са си позволявали да хулят, обиждат и цинизират царе, управници,  а са имали съвсем друго отношение, поведение и говор.
Виждам,че темата е от 2009 година, а преди година или две пак се повтори историята с протести на християнски организации, вечер се събираха. Направо си беше абсурдно. Когато целият народ е ощетяван постоянно - си траят,а нещо което опря до тях и рипнаха. Даже не се и интересувах да видя и прочета какво провокира несъгласието им.
Пак ще спомена когато видях снимки на ухилени пастори с политици на входа на сградата им, докато народа бива ощетяван по какви ли не начини методично.
Знам,че за да имат сграда и разрешение за проповядване и дейност, им трябва разрешение от местаната власт най-малко, определено място, сграда, наем. Като че ли Исус и апостолите са правили подобно нещо.

На 100 метра от Катедралния храм в града пък има сборище на мормоните. В едно бивше кино, сега е луксозно ремонтирано. Зарибяваката там е безплатен курс по английски. Не съм чул някой да протестира срещу тяхното присъствие. Поне срещу йеховистите имаше такова преди 10-12 години. Вдигаше се шум. Срещу мормоните нищо.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Quote
На 100 метра от Катедралния храм в града пък има сборище на мормоните. В едно бивше кино, сега е луксозно ремонтирано. Зарибяваката там е безплатен курс по английски. Не съм чул някой да протестира срещу тяхното присъствие. Поне срещу йеховистите имаше такова преди 10-12 години. Вдигаше се шум. Срещу мормоните нищо.

Ние какво искаме инквизиция ли? Не можем да искаме свобода за себе си и да искаме да я отнемем от другите. Ако ще се протестира срещу мормоните, защо да не се протестира срещу атеистите? Или срещу православните, които са много по-опасни от мормоните, защото са избили милиони души в гонения на инакомислещите, подобно на католиците.

Освен това единственото валидно място пред, което един християнин може да протестира за нещо, това е пред Божия престол. Но за да се яви пред него човек трябва да е с чиста съвест и чисти дрехи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Не говоря за някакво насилие разбира се. Всеки ли носещ опасни учения да бъде допускан безпрепятствено? Би могло да има начин да бъдат осуетявани намеренията им.
Пък и по начало ние нали отрекохме тук всякакви събирания масови. Ние ги нямаме, защо те да ги имат? Значи в нищо не ги ощетяваме тогава.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Quote
Всеки ли носещ опасни учения да бъде допускан безпрепятствено?

Въпроса е КЪДЕ да бъде допускан? В дома си и в събранията си християните не трябва да ги допускат тия неща. Но можеш ли да вземеш власт над дома и събранията на чужди хора?

За да не се допускат неща на национално ниво, трябва да има национален консенсус за това. Хората трябва да са в съгласие. И това съгласие също не може да пресича определени граници, защото в противен случай се получава тоталитаризъм.

В момента най-опасните учения и практики идват по линия на Европейския съюз. Никога в историята на България не са навлизали по-опасни учения и практики. Дори исляма е цвете в сравнение с тях. И какво ще направиш? Ще отидеш пред парламента да поискаш да забранят ЕС и НАТО? Тези две организации са поне 1000 пъти по опасни от мормоните и йеховистите. А защо да не се забранят масоните и йезуитите? Не са ли те най-подмолните и деструктивни организации? В миналото някои от по-просветените народи са забранявали напълно тези организации. Ако искаме да воюваме духовно трябва да си проясним фокуса и да си калибрираме мерника. Както апостол Павел казва - аз не удрям така, като че бия въздуха.

Quote
Би могло да има начин да бъдат осуетявани намеренията им.

Начин има и той определено не се състои в протести и в каквато и да е политическа дейност. Ние сме писали не малко във форума по тези въпроси.

Преди няколко столетия една от най-кръвожадните английски Кралици казва следните думи: "Аз се страхувам повече от молитвите на Джон Нокс отколкото от цялата френска армия."

Ние трябва да научим кои са оръжията на правдата за които апостол Павел говори. Също така трябва да можем да знаем в каква посока да използваме тези оръжия, за да не бием въздуха както масово правят християните днес. Да се притесняваш за мормоните и йеховистите във време като това е все едно да си загрижен, че имаш хлебарки в къщата, а да не виждаш, че къщата гори и е готова да се срути на главата ти.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
ЕС и НАТО съгласен, съм че са по-опасни. Определено злотвореца е оставен на спокойствие. Определено от нечие бездействие къщата е пламнала. Така се проспива и затова и джендърите дойдоха до прага на къщите. Мормоните добавят към пламъка на къщата.

Много истини и много от нещата, които човек си мисли да направи велики и големи са мираж, след като хората не сме способни да се погрижим за неща под носа ни, а ние хвърчим да променяме неща из Вселената, които Бог не е променил даже за момента.

Не се предавайте на големи неща е писано. Не считайте себе си за мъдри, предавайте се на скромни неща - рече Писанието.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Можеш ли да дадеш пример от Писанието, как апостолите са гонили, преследвали и опитвали да забранят дейността на национално ниво на хора, които вярват по-различно от тях?

Понеже ми се струва, че ти клониш към използване на политически средства за подтискане на хора, които вярват по-различно от теб. В случая си поставил на мушката йеховистите и мормоните. Да, те са еретици, но те по-големи еретици ли са от православните, католиците, мюсюлманите, атеистите, дъновистите, ню ейджърите, адвентистите, джендърите, ционистите, еволюционистите, масоните, йезуитите и прочие?

През последните години България затъна изключително много във всяко отношение. Точно йеховистите и мормоните ли го причиниха това, или някой друг? И не трябва ли да се фокусираме на основния враг, който е на път да ни погълне и с
ъсипе окончателно, вместо да се занимаваме с хора, които нямат почти никакво влияние върху основните проблеми на този народ?

Quote
Не се предавайте на големи неща е писано. Не считайте себе си за мъдри, предавайте се на скромни неща - рече Писанието.

Нещата на които трябва да се предаваме не се измерват с това дали са големи или малки, а дали са Божията воля или не са Божията воля. А и в Божията воля има добро, благоугодно и съвършено.

Това, което ти вероятно визираш са думите в Еремия към Варух:

Ер. 45:5  А ти търсиш ли за себе си големи неща? Не търси;

Тук акцента е относно това, което човек търси за себе си. А когато търсим Божията воля, тя не касае нас, а Неговата воля, Неговата слава и Неговото царство.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Можеш ли да дадеш пример от Писанието, как апостолите са гонили, преследвали и опитвали да забранят дейността на национално ниво на хора, които вярват по-различно от тях?

През последните години България затъна изключително много във всяко отношение. Точно йеховистите и мормоните ли го причиниха това, или някой друг? И не трябва ли да се фокусираме на основния враг, който е на път да ни погълне и с
ъсипе окончателно, вместо да се занимаваме с хора, които нямат почти никакво влияние върху основните проблеми на този народ?
Основен проблем е неверието.

Нато е военна организация. Военно оръдие основно на щатите и британците. Другите са почти параван.
ЕС е политическа организация. Все още без обща армия.

Другите са духовни организации. Дали там вредата не е по-голяма? Там всеки отишъл е с директна заплаха да изгуби душата си. Или или. Всяка душа е прескъпа за Бога.

Последното за което мислех,че ще се говори в този форум е политика, но явно не може без нея.
А след като апостолите са предупредили за гибелни ереси, не виждам защо трябва да се игнорира. Даже и да не говорим.
Не живея всеки ден с мисъл за мормони и йеховисти - спокойно.
Лек ден!
-------


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Ще бъда благодарен ако ми отговориш на въпроса, ти как точно си представяш за "възпреш" някой инакомислещ? По-горе спомена за това, че нямаш предвид насилие. А какво тогава имаш предвид? Използване на държавната власт? А тя какво друго е ако не насилие? Коя е тази държава, която не прилага насилие за да наложи законите си? Какво е наказателния кодекс, ако не списък с насилствени мерки?

Просто ми е интересно, какво точно си представяш че трябва да стане?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
За духовни въпроси би трябвало да има човек на длъжност някъде в йерархията/ и в София и по региони, по области поне да има/, или да речем двама или трима. То вероятно и има. Не знам вече какъв е закона за вероизповеданията, през 90-те се интересувах донякъде, вече не. И им се отказва вежливо регистрация или регионално някакво разрешение ако им е било необходимо. Както виждаме обаче има толкова закони, които не се спазват а какво остава за духовни въпроси...Системата е толкова алчна,че се радва за всеки приет общински наем и за всеки погълнат лев. Няма да се учудя ако за морския град, където държат място под наем/няма да се учудя и ако са го купили/ местната власт да им е съдействала даже.

Когато човек отива в НАТО или ЕС не отива с мисъл,че влиза при Всевишния.
Когато обаче потърси "църквата на Исус Христос и светиите от последните дни", вероятно отива с мисъл, че ще намери най-сетне истините за Бога и Христа. Но много скоро по-голяма е вероятността да започне да слуша и чете за Джозеф Смит и книгата на мормон и да бъде залъган с обещания за земни блага, курс по английски безплатно е само началото.
И мормони и йеховисти обикалят и звънят по къщите на хората, по етажите в блоковете /още един аргумент в подкрепа на думите ми за възспиране/и раздават сектантски книги. Така преди време се срещнах с йеховисти и говорихме. Бяха чехи двама, говореха развален български. Аз имах убеждение,че след толкова досаждане трябва да говоря с тях. Не можаха да ме убедят да посетя събранието им, а дали разговорът е бил повратен поне за единия от тях...само Бог знае. Говорихме час и повече не ме занимаваха. Имаха неправилно разбиране за Божието Слово, на всяка крачка тяхно си твърдение и вярване. Опровергавано постоянно от Библията. Вече имах няколко години четене зад гърба си по него време. Носех Библията често със себе си. В разговора на посочените от мен текстове като отговори на техни твърдения, те не се влияеха. Просто не ги разбираха. Вярваха на друго. На техните учители, само това повтаряха, нашите учители, нашите учители.

Иначе аз съм последния човек, който ще защитава и омаловажава и нато и ес. Първото място, където видях лицемерието на една власт беше казармата. Разликата между фанфарите от пропагандата и действителността. Колко пъти след време осъзнавам как ме е пазил Бог, още преди да съм вярвал в Него. Не е пазил само мен разбира се.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Quote
За духовни въпроси би трябвало да има човек на длъжност някъде в йерархията/ и в София и по региони, по области поне да има/, или да речем двама или трима. То вероятно и има. Не знам вече какъв е закона за вероизповеданията, през 90-те се интересувах донякъде, вече не. И им се отказва вежливо регистрация или регионално някакво разрешение ако им е било необходимо. Както виждаме обаче има толкова закони, които не се спазват а какво остава за духовни въпроси...Системата е толкова алчна,че се радва за всеки приет общински наем и за всеки погълнат лев. Няма да се учудя ако за морския град, където държат място под наем/няма да се учудя и ако са го купили/ местната власт да им е съдействала даже.

Значи до колкото разбирам, ти смяташ, че държавата трябва да регулира отношенията на човека с Бога? Тя трябва да назначава хора (някъде в йерархията), които да определят в какво имаме и в какво нямаме право да вярваме. И ако не вярваме "правилно" според държавата, трябва върху нас да се упражнява насилие, забрана, възпиране и лишаване от основни права? Доколкото разбирам това е което си представяш. Според твоите представи държавата трябва да е посредник между Бога и човеците. Понеже духовните въпроси са именно въпросите свързани с Бога. Т.е според тебе трябва да има държавна религия, точно както е направил Константин, връщане към папизма и инквизицията.

А какво се случва с истинските християни когато държавната религия е еретична? Не знам дали въобще си седнал да обмислиш добре това, което искаш какви са последствията от него.

И още нещо кажи ми с какво православните са по-добри от мормоните? Колко човека са избили мормоните или йеховистите в България? А знаеш ли колко са избили православните? Колко са прогонили, колко са угнетявали? Ами мюсюлманите? Ами атеистите/комунистите? Разбираш ли че намесата на държавата в "духовните въпроси" е отваряне на кутията на Пандора.

Ето защо държавата няма и не трябва да има НИКАКВО място в отношенията между хората и Бога. Нейното място е само и единствено в регулиране на отношенията МЕЖДУ ЧОВЕЦИТЕ.

Quote
В разговора на посочените от мен текстове като отговори на техни твърдения, те не се влияеха. Просто не ги разбираха. Вярваха на друго. На техните учители, само това повтаряха, нашите учители, нашите учители.

Покажи ми една разлика тука с православните или с католиците?

Ако мормоните, йеховистите, евангелистите, православните, мюсюлманите или който и да е друг заплашват живота на някого, едва тогава държавата може и трябва да се намеси. Но в какво учение някой вярва държавата няма дял и няма пръст, защото такова нещо не е възможно да съществува без да доведе до гонение на истинските християни.

Quote
Когато човек отива в НАТО или ЕС не отива с мисъл,че влиза при Всевишния.

Не знам с каква мисъл отива човек при тях, но знам, че когато те идват при нас го правят с мисълта че ТЕ СА ВСЕВИШНИЯ. Виждам също, че не разбираш същността на ЕС и техните цели. Една от основните им цели е унищожаване на семейството и одържавяване на децата. Случайно да си се запознал с новите поправки в закона за отнемане на деца? Как могат по всяко време да влязат в дома ти и да ти отнемат децата само защото нямаш кока кола в хладилника или са видяли в ъгъла неизпрани чорапи. Атаката срещу семейството е атака срещу властта на Бога на земята, защото Божията власт слиза на земята през семейството а не през държавата. В момента ЕС води открита война срещу Бога, директно лице в лице със своята война срещу семейството.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Значи до колкото разбирам, ти смяташ, че държавата трябва да регулира отношенията на човека с Бога? Тя трябва да назначава хора (някъде в йерархията), които да определят в какво имаме и в какво нямаме право да вярваме. И ако не вярваме "правилно" според държавата, трябва върху нас да се упражнява насилие, забрана, възпиране и лишаване от основни права? Доколкото разбирам това е което си представяш. Според твоите представи държавата трябва да е посредник между Бога и човеците. Понеже духовните въпроси са именно въпросите свързани с Бога. Т.е според тебе трябва да има държавна религия, точно както е направил Константин, връщане към папизма и инквизицията
И още нещо кажи ми с какво православните са по-добри от мормоните? Колко човека са избили мормоните или йеховистите в България? А знаеш ли колко са избили православните? Колко са прогонили, колко са угнетявали? Ами мюсюлманите? Ами атеистите/комунистите? Разбираш ли че намесата на държавата в "духовните въпроси" е отваряне на кутията на Пандора.
Не смятам нищо. Размишлявам. Не зависи от мен властта в държавата. Че тя така или иначе се меси. Прочетох подробно твои размишления за властта на Путин и как с едно или друго действие все пак съжителстват в мир с мюсюлмани. Както и ние съжителстваме например.
И все нещо трябва да върши такава власт с десетки институции, агенции, нпо, поне нещо да свърши. Иначе аз не чакам нищо освен от Бога. И винаги така съм бил.

За разлики между всички групи от хора, които си изредил не съм аз съдник. Има Съдник. И най-вече съди по делата. Нима не си виждал разлика между православни или католици. Католици съм срещал, които разказват вицове за Бог, при православни не съм срещал нещо подобно. Има доста разлики в делата между повярвалите и между всички други. И това е Божия заслуга, не толкова човешка.

Да попитам:Смяташ ли,че Благодатния огън на Възкресение е измама? При положение,че тези, които признават Христос в Израел са малцинство и си имаха и проблеми с властите.

Не знам с каква мисъл отива човек при тях, но знам, че когато те идват при нас го правят с мисълта че ТЕ СА ВСЕВИШНИЯ. Виждам също, че не разбираш същността на ЕС и техните цели. Една от основните им цели е унищожаване на семейството и одържавяване на децата. Случайно да си се запознал с новите поправки в закона за отнемане на деца? Как могат по всяко време да влязат в дома ти и да ти отнемат децата само защото нямаш кока кола в хладилника или са видяли в ъгъла неизпрани чорапи. Атаката срещу семейството е атака срещу властта на Бога на земята, защото Божията власт слиза на земята през семейството а не през държавата. В момента ЕС води открита война срещу Бога, директно лице в лице със своята война срещу семейството.
Това е така. Знам го и го виждам отдавна и то ярко го виждам. Тук е изцяло лукавството на сатаната, който какво направи - смачка живота на родителите им и после иска да им взема децата за експерименти на западни хомосексуалисти с политическо и икономическото покровителство.
Господ да прекърши ръцете на всеки, посегнал на децата ни. Моля те Господи!
За тая кауза съм готов на борба докрай, търсейки Божието водителство.

Лука 17

1 И рече на учениците Си: Не е възможно да не дойдат съблазните; но горко на онзи, чрез който дохождат!    
2 По-добре би било за него да се окачи един голям воденичен камък на врата му и да бъде хвърлен в морето, а не да съблазни един от тия малките.