• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне Judex

Започната от Judex, Септември 09, 2009, 16:33:01 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Judex

Здравейте всички!
Християнин по убеждение съм от 1991 (преди това само по устав, както беше модерно-невярващ, но кръстен православен с готовност за комсомола).
По убеждения протестант, но приемам всеки един християнин за брат без значение дали (по мое мнение) се заблуждава в някои от възгледите си или не. Обиколил съм доста църкви (разбирайте събрания), свирил съм в хваления, участвал съм в евангелизации, но и това всичкото може да бъде суета. Важно е изграждането на личността чрез вяра, с четене на Словото, споделяне, обсъждане, анализ и не на последно място - опит (делата са следствие, функция на личността, неин белег по-който се познава самата личност). Затова, когато попаднах на този форум се зарадвах, поради възможността да прочета нещо повече и да обсъждаме заедно интересуващи ме въпроси.
Все пак е добре, когато му дойде времето, да се озовем пред Бога в бели одежди, а не по прашки и папионка.

Надявам се да сме си взаимополезни.

П.П: Предварително моля да ми простите понякога странното чувство за хумор, което епизодично проявявам. Бог да е с вас!

byFaith

Здравей, Judex, и добре дошъл във форума. Благодаря, че си се представил.

Можеш да очакваш много от възгледите ти да бъдат конфронтирани тук.

Относно "понякога странното ти чувство за хумор", да ти напомня, че прошка може да има само при покаяние--сиреч, когато човек се отказва да прави нещо нередно занапред. Ако ти искаш прошка за нещо, което нямаш намерение да променяш в себе си, то няма как да ти бъде простено. Ти искаш извинение, не прошка.

По много теми вече е писано във форума, тъй че за начало имаш много за четене и анализиране.

Дано времето ти тук бъде ползотворно.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Judex