Author Topic: Убиването с камъни в наши дни  (Read 61584 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #30 on: July 26, 2009, 15:07:54 PM »
Уочмане, мисля че голямото недоразумение дойде от това, че ти пишеш на прекалено високо ниво - неразбираемо за нас обикновените хорица, които като те прочетоха и стигнаха да извода, че ти подкрепяш и дори би участвал в убиване с камъни. Но от отговора ти стана ясно, че ти не би убил никой с камъни, така че лично аз се успокоих и смятам да приключа с тази тема.
Това, което стана ясно е, че в пасажа, който беше цитиран като начало на темата Исус не застана срещу убиването с камъни.

Другото, което се цитира е, че предаването на сатана (като наказание), което не е много ясно какво означава, е един вид изпълняване на съд от Божиите хора тук на земята. Също се вижда, че за Бог смъртното наказание си е още в сила и не е отменено. Разликата е в това кой изпълнява присъдата.

В един случай Петър изпълни смъртното наказание - Ананий и Сапфира. В друг случай Павел прокле магьосникът Елима и той ослепя за известно време. В друг случай виждаме хората да са болнави и умрели поради това, че не разпознават Господнето тяло. В друг случай виждаме блудствата на Езавел, поради които Господ казва, че ще тръшне на легло нея и тези, които прелюбодействат с нея (ако не се покаят) и ще убие децата й с мор.

От тези примери се вижда ясно, че въпреки жертвата на Христос, когато човеците не се покаят, те заслужават смърт. Тук хуманистичните възгледи, че след Христос вече всичко е много по-мекушаво и "бог" е станал по-добър от преди това са богохулства.

Целта на смъртното наказание е била винаги изчистване на заразата от Църквата, а не толкова да се убие някой, който е извършил грях. Виждам, че vminev е направил доста неточно сравнение с Авраам и Исаак, където не се описва наказание, а изпит.

Това, на което vminev му вика юдаизъм е това, на което Словото му казва "обучен в Писанията". Тъй като днешното общество дели "юдаизъм" от "християнство", това не следва, че и вярващите трябва да са невежи относно този факт. Разликата между "юдаизма" и "християнството" не е, че едните вярват в Христос, а другите - не, тъй като в Писанията много ясно пише за Христос и самият Закон е детеводител до Христос. Дори много от "християните" не вярват в Христос от Писанията, но в някакъв друг "по-добър" от този от "стария завет".

Христовата жертва има значение единствено ако нечестивия се покае от греховете си. Иначе ще умре както все едно Христос никога не е бил жертва на кръста. Разликата в Божието отношение към греха или човеците не се е променила. Мнозина днес говорят за Бога като към един, който се е "озаптил" след 4 хилядна "тирания" и вече е станал по-добър, защото е имало жертва и сега вече е по-мекушав към греха. Това отношение е богохулно.

Бог категорично е казал на много места, че Той не благоволи в смъртта на нечестивия, но когато нечестивият не се покае за греха си, той заслужава смърт, независимо дали тази смърт ще е падане в битка, Бог да го порази с язва или нещо друго.

Давид прелюбодейства и това беше смъртен грях. Давид се покая, но понесе последствията си. Той заслужаваше смърт и ако не беше се покаял щеше да умре като нечестив и нито едно от праведните му дела нямаше да има стойност пред Бога. Това е в т.нар. "стар завет" и аз не виждам принципна разлика в значението и последствията от грях, покаяние, наказание.

Когато един човек добре знае какво е грях и кое не и съгреши, той съгрешава лично на Бога. Когато Йосиф беше изкушен от жената на Петефрий, той каза "как да съгреша пред Бога". По същия начин Ананий и Сапфира решиха да продадат имот (без да бъдат задължавани) и да отидат и да излъжат апостолите. Това е отново съгрешаване "пред Бога" - няма разлика. На тях им беше дадена възможност да се покаят, но те решиха да бъдат непокорни. Затова заключения, че в този точно случай с това наказание те "решиха да изкусят духа на бог" (vminev) не са коректни, тъй като всеки съзнателен грях е изкушаване на Бога. Давид направи същото, но се покая.

А на въпроса на vminev защо днес разни лъжеучители биват търпяни, отговорът е:
Защото Бог праща заблуда и тази заблуда има за цел да повлече всички, които не обичат Истината и като Божии врагове всички тези да бъдат изтребени от Бога. И това не го "тълкувам", както vminev няколко пъти се изказа, а цитирам това, което пише в едно от посланията към Солунците.

И като завършек искам да покажа отново какво е хуманизмът/ню-ейдж/сатанизъм, въпреки, че Watchman го спомена накратко - това е тънката разлика на комбинацията №1 и №2, където казах по-горе:
Quote from: Tihomir
1. първо да се види дали това е угодно и добро за човека
2. второ (за да пасне и на "религиозните") - дали това може поне някъде да се намери в Библията, за да се оправдае №1.
И то разликата със Словото е, че в Словото 2 има приоритет, а при хуманизма 1 има приоритет. В хуманизма всичко се гради на 1 и за да бъде подкрепено от религиозната общност се търсят няколко извинения с 2. Докато при Божиите мъже независимо от 1 първо се гледа 2 и се изпълнява.

Не случайно законът и пророците се градят на това (първо) да възлюбиш Бога с всичката си сърце, душа, сила, ум и (второ) ближния както себе си, а не обратното.

И да напомня един пример, в който заради хуманизма си един човек беше убит от Бога, защото не се подчини на Божията заповед, според която трябваше да удари Божий пророк (което въобще не е хуманистична постъпка)... Оставям на четящите да си го намерят.И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3337
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #31 on: July 26, 2009, 18:59:35 PM »
Quote
Уочмане, мисля че голямото недоразумение дойде от това, че ти пишеш на прекалено високо ниво - неразбираемо за нас обикновените хорица, които като те прочетоха и стигнаха да извода, че ти подкрепяш и дори би участвал в убиване с камъни.

Недоразумение няма, има недоглеждане и предразсъдъци. Хората не изчитат цялостно и внимателно това, което съм написал и на базата на лични предразсъдъци тръгват да си правят изводи, да градят въздушни кули и да се бият с тях. С оглед на ширещото се вавилонско опиянение мнозина подвизаващи се като хртистияни живеят в собствени светове на нереалност и илюзии и да се сблъска човек с подобно поведение зред християните за съжаление вече не е изключение а правило. Все пак ония които наистина са се обърнали към Бога на Авраам, Исаак и Яков ще изтрезнеят и ще разберат. А останалите които служат на други богове с християнски имена, никога няма да разберат така или иначе.

Няма по-голямо идолопоклонство от преклонението пред човека и човешкото и издигането му над Божието. А когато това издигане над Божието - стане в името на Бога и на неговия Син, то тогава вече имаме не просто мерзост, а мерзостта на запустението. Кваса на тази мерзост на запуснението се вижда най-ясно в отношението към Божиите думи и заповеди в Писанията и особено тези в Закона. Те казват, че уж вярват в Исус, но всъщност имат предвид някакъв друг Исус, който толкова бил добър и любящ, че чак отивал против Божието Слово и заповеди заради добротата си. Обаче истинния Исус, не фалшификата, единствения, който наистина спасява е казал за Себе Си:

Пс. 40:7  Тогава рекох: Ето, дойдох; (В свитъка на книгата е предписано за мене);
Пс. 40:8  Драго ми е, Боже мой, да изпълнявам Твоята воля; Да! законът Ти е дълбоко в сърцето ми.


И ако дойде някой да ми каже, че неговия исус бил толкова добър, любящ, че да презира или пренебрегва Закона, то аз знам, че такъв говори за някакъв друг Исус, не за истинския Син на Бога Авраамов, Исааков и Яковов.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #32 on: July 26, 2009, 22:09:22 PM »
Не съм съгласен с манипулацията ви, братя Уочман и Тихомир.
Представяте християните, които ви опонират като хуманисти и сатанисти.
Измисляте им образ, като че уж вярвали в друг Исус, Който пренебрегвал Божия Закон. Своята жестокост представяте за любов.

Дано само така да изглежда, поради несъвършеното задочно общуване.

Апостолът е казал - ако зная всяка тайна и всяко знание и имам всичката вяра - а любов нямам - нищо не съм.

Знам обясненията ви за агапе и филео. Но мисля, че няма агапе без филео.
Бог да бъде с вас!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #33 on: July 26, 2009, 23:35:17 PM »
Не съм съгласен с манипулацията ви, братя Уочман и Тихомир.
Преди да говориш за "манипулация" се запознай с това какво означава тази дума.

Quote
Представяте християните, които ви опонират като хуманисти и сатанисти.
В случая vminev сам се нарече хуманист. Изследвай да видиш, че new age се нарича хуманизъм. Можеш също да се поинтересуваш за това дали е сатанизъм.

Създателят на сатанистката църква в щатите дори казва, че мнозина от християните са сатанисти, защото служат на това, което те самите смятат за добре, а не това, което Бог от Библията смята за добре. И също казва, че такива християни си мислят, че за да са сатанисти трябва да вършат ритуали със свещи, пентаграми и жертвоприношения, но всъщност е достатъчно само да служат на себе си или на човешките си възгледи. Това го казва и Христос, както и този сатанист. Въпреки това, мнозина смятат хуманизма за "божие" учение...


Quote
Измисляте им образ, като че уж вярвали в друг Исус, Който пренебрегвал Божия Закон. Своята жестокост представяте за любов.
Ами, вземи и прочети Библията и ще видиш за този Исус.

Quote
Дано само така да изглежда, поради несъвършеното задочно общуване.

Апостолът е казал - ако зная всяка тайна и всяко знание и имам всичката вяра - а любов нямам - нищо не съм.
Не малко сме писали точно на теб относно неразбирането ти за "съденето" и за "любовта", но явно не си се поучил.


Quote
Знам обясненията ви за агапе и филео. Но мисля, че няма агапе без филео.
Бог да бъде с вас!
Според теб - да, но според Словото - не. Душата на Бог мрази нечестивия. И едновременно с това Бог възлюби света... Това с "филео" не можеш да го обясниш. Не случайно Исус нарече Юда "другар", а не "приятел" (с любов "филео"), както нарече останалите от апостолите.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #34 on: July 27, 2009, 00:21:14 AM »
Така.

След като виждам как са се развили нещата, искам накратко да обощя.

-1-връщали сте хора след банване- браво, извинете, че ви обвиних несправедливо.

-2-имал съм греда в окото, защото не съм приемал поправление- Уочман, точно защото зная и виждам НЕ ПРИЕМАМ ПОПРАВЛЕНИЕ ОТ КОЙ И ДА Е - аз имам пророчески човек до мен, когото обичам и дълбоко ценя и който е доказал верността си към Бог през годините, както и чистотата на своята дарба и служение- от него и от верни мои ВЪЗЛЮБЕНИ хора- приемам.

-3- нарекохте ме "хуманист" и ме определихте като "сатанист", последовател на чужди богове и на самият клеветник на братята- силни думи. Надявам се знаете какви простотии плещите интернетно. Нарекох се "хуманист" спрямо Божията заръка тук, например :
Quote
43 Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си".

44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;

45 за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.

46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? /разбирайте сами/

47 И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?

48 И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.

благата вест от пратеника на Бога Матейос, 5гл. - ако някой избързва с КАТЕГОРИЗАЦИИ, КОНСТАТАЦИИ И ОПРЕДЕЛЕНИЯ - то това далеч не съм аз.


Защото ако ми го кажете лично няма да ви е леко.  :-) Братя.

-4- проповядвате, че Йешуа, Сина на Святият, би убил и тълкувате словото Божие, писанията, сякаш са ГОТВАРСКА КНИГА, без да имате впредвид, че за това нещо можета да горите в огнената геена- ВАШ ПРОБЛЕМ!

АЗ КАЗАХ достатъчно- АКО ЙЕШУА, КОГОТО ПОЗНАВАМ И С ЧИЙТО ДУХ СЪМ ИЗПЪЛНЕН, БИ УБИВАЛ ЧОВЕЦИ С РЪЦЕТЕ СИ, ТО НАПРАЗНО СЪМ ПОВЯРВАЛ... това не е моят Господар...говорим за различни богове.

Моят Господар вечеряше с блудниците и грешниците, като ги призоваваше към покаяние. Моят Господар дойде и изцеляваше в съботен ден, нарушавайки демонстративно съботата - защо ли? Моят Господар изцели проклетите от закона, лично прости на грешницата, която му изля мирото и с косите си бършеше нозете Му...аз познавам моят Господар и никой не може да ми пробута юдаистично копие на Първороденият от мъртвите.

Някой от трито ми каза, че понеже не съм разбирал нито какво е юдаизъм, нито какво е хуманизъм ...а кой ви каза това, мили мои родни картинки? Защо пак сте се оплели в трънките ?  :-) 

Аз смятам, че в духа мога да разпозная кой как и защо лъже. Съветвам се с верни и доказали се хора. Когато прочетох, че според вас Йешуа би изпълнил закона и би убил човек, ние дълбоко се възмутихме от вашата проповядвана отвратителна ерес.

Нека Божиите хора внимават и бъдат бдителни всъщност Кой Исус Се презентира ?! Този ли , Когото сме възлюбили и очакваме, или този, за който разбираме от размислите и съчиненията на триото Уочман- Тихомир-сие.

Ето, тук, за това не съм съгласен с вас, братя. Това намирам за нередно и много опасно.

Владимир.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #35 on: July 27, 2009, 00:27:45 AM »
-3- нарекохте ме "хуманист" и ме определихте като "сатанист", последовател на чужди богове и на самият клеветник на братята- силни думи. Надявам се знаете какви простотии плещите интернетно. Нарекох се "хуманист" спрямо Божията заръка тук, например :
vminev,

Ти сам го потвърди. Изследвай учението на хуманизма и ще видиш до какви страшни неща ще достигнеш...

Всяка дума, която се изговаря като нетривиална терминология трябва да е ясно защо се използва.

Quote
Моят Господар вечеряше с блудниците и грешниците, като ги призоваваше към покаяние.
И никъде не одобри това, което правиха, но им заповядваше да се покаят. Не ги призоваваше като днешните модерни altar calls - "хайде сега кой ще излезе напред...".

Quote
Моят Господар дойде и изцеляваше в съботен ден, нарушавайки демонстративно съботата - защо ли?
Иначе Исус Месията нито веднъж не наруши съботата, тъй като в Закона пише (в Левит), че съботата е за човека, а не обратното.

Бих те посъветвал да внимаваш, когато правиш такива гръмки изказвания относно Божия Син, който е дал закона и който се яви плът от Юдовото племе, между другото.

Ти явно не познаваш Писанията, за да говориш такива неща... От това идват заблудите.

Quote
Моят Господар изцели проклетите от закона, лично прости на грешницата, която му изля мирото и с косите си бършеше нозете Му...аз познавам моят Господар и никой не може да ми пробута юдаистично копие на Първороденият от мъртвите.
Изцеляването нямаше нищо общо с това дали някой е проклет от закона или не. Ако се сещаш Еровоам, нечестивият цар, който много пъти беше посочван за лош пример беше също изцелен от това, че му беше изсъхнала ръката. Това го направи същия Бог, който мразеше лично Еровоам.

Бог никъде не прощаваше без молба за прошка и покаяние - това е нещо, което днес малцина забелязват и смятат, че Той прощава ей така без нищо наляво и надясно...

И между другото Библията, която четеш е пълна с послания от Божия Дух, който е използвал хора, които са обучени в Писанията или т.нар. днес "юдаизъм".


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #36 on: July 27, 2009, 00:36:01 AM »
По начина на писане и описание на Самият Бог от Уочман и сие не приемам, че това е Истинският Помазаник, защото Той не само дойде да изпълни закона, но и имаше редица думи, с които "революционно" обясни заповеди. Неслучайно едно от нещата, което дразнеше себеправедните фарисеи и книжници беше този факт :

Матея: 5:46 Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците?

9:11 И фарисеите, като видяха това, рекоха на учениците Му: Защо яде вашият учител с бирниците и грешниците?/за ваше съжаление Исус не уби никого от тях, там сигурно е имало някоя грешница?/

11:19 Дойде Човешкият Син, Който яде и пие; и казват: Ето човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците! Но пак, мъдростта се оправдава от делата си.

21:31 Кой от двамата изпълни бащината си воля? Казват: Първият. Исус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство./защо ли тук Исус не изпълни закона и не уби някоя прелюбодейка/блудница, а ядеше с тях и те се каеха?/

21:32 Защото Иоан дойде при вас в пътя на правдата, и не го повярвахте; бирниците обаче и блудниците го повярваха; а вие, като видяхте това, даже не се разкаяхте отпосле да го вярвате.


Марка: 2:16 Тогава книжниците, които бяха от фарисеите, като видяха, че Той яде с грешниците и бирниците, казаха на учениците Му: Защо яде и пие с бирниците и грешниците?


Лука:
5:30 А фарисеите и техните книжници роптаеха против учениците Му, казвайки: Защо ядете и пиете с бирниците и грешниците?/сигурно и вие не знаете?/

7:34 Дойде Човешкият Син, който яде и пие, и казвате: Ето, човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците.

Исус не изпълни нито веднъж Божият съд над човек. Нито веднъж, до Своето разпване - лично прощаваше греховете, нито веднъж не изпълни законова разпоредба над живота на никой.   :-)

Основна разлика.  :-)

Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #37 on: July 27, 2009, 00:37:44 AM »
vminev,

Говориш така сякаш не си чел темата.

Между другото, добавих няколко неща в предния си постинг - прочети ги, тъй като те отговарят на всичко това, което пишеш сега.

Quote from: vminev
Защото ако ми го кажете лично няма да ви е леко.  :-) Братя.
Това саморазправа ли е?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #38 on: July 27, 2009, 00:38:01 AM »
Ето още едно гръмко изказване:
Йоан 1 : 17
защото законът беше даден чрез Мойсей, а благодатта и истината дойдоха чрез Исус Христос.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #39 on: July 27, 2009, 00:39:13 AM »
Ето още едно гръмко изказване:
Йоан 1 : 17
защото законът беше даден чрез Мойсей, а благодатта и истината дойдоха чрез Исус Христос.

А ти наясно ли си какво означава това и кой е този, който даде Мойсеевия закон, който опази/изпълни?

И какво означава това изказване в контекста на тази тема?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #40 on: July 27, 2009, 00:47:54 AM »
Наясно съм, че дойде друга епоха и друг завет.
Че Христос привлича грешниците при Себе Си и им опрощава греховете, ако се покаят.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #41 on: July 27, 2009, 00:51:38 AM »
Quote from: Tihomir link=topic=477.msg6187#msg6187 ..............

[quote=vminev
Защото ако ми го кажете лично няма да ви е леко.  :-) Братя.
Това саморазправа ли е?
[/quote]
Е, предполагам, че не те е страх да понесеш гонение в каквато и да е форма заради това, че изобличаваш сатанисти и други греховни люде он-лайн.

Еееее, всеки е мъж интернетному... :-) - не се притеснявай, вече не тупам като преди....засега. Като Павел.

Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3337
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #42 on: July 27, 2009, 01:44:20 AM »
Quote
АЗ КАЗАХ достатъчно- АКО ЙЕШУА, КОГОТО ПОЗНАВАМ И С ЧИЙТО ДУХ СЪМ ИЗПЪЛНЕН, БИ УБИВАЛ ЧОВЕЦИ С РЪЦЕТЕ СИ, ТО НАПРАЗНО СЪМ ПОВЯРВАЛ... това не е моят Господар...говорим за различни богове.

Верно говорим за други богове и твоя "йешуа" не  този от Писанията по твоите собствени думи:

Откр. 14:19  И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв.
Откр. 14:20  И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии.

Откр. 19:15  Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.


Истинския Йешуа ще избие хиляди нечестиви човеци при завръщането Си, а светиите които яздят с него на бели коне ще му помагат. Ако твоя йешуа не би убил никого - вярвай си в лъже богове. Не случайно заплашваш със саморазправа, защото на думи едно, но на дело си готов съвсем друго да вършиш, че даже и заплашваш не еднократно. Срам и позор е това минев, най-малкото по това се вижда с какъв дух си изпълнен.

Откр. 2:18  До ангела на тиатирската църква пиши: Това казва Божият Син, Който има очи като огнен пламък, и Чийто нозе приличат на лъскава мед:
Откр. 2:19  Зная твоите дела и любовта, в рата, служението и търпението ти, и че последните ти дела са по-много от първите.
Откр. 2:20  Но имам против тебе това, че търпиш жената Езавел, която нарича себе си пророчица и която учи и прилъгва Моите слуги да блудствуват и да ядат идоложертвено.
Откр. 2:21  И дадох й време да се покае, но не иска да се покае от блудството си.
Откр. 2:22  Ето, Аз скоро ще я тръшна на болно легло: и ще туря в голяма скръб ония, които прелюбодействуват с нея, ако се не покаят от нейните с тях дела.
Откр. 2:23  И чадата й ще убия с мор. И всичките църкви ще познаят, че Аз съм Който изпитвам вътрешности и сърдца; и ще въздам на всеки от вас според делата му.


Твоя господар не убива никого нали минев? Моя Господар убива, и виж как Му е името в подчертания текст от стих 18. Говорим за различни богове нали така? От собствените си уста се осъди минев и открито изповяда в каква заблуда вярваш и на какъв лъжлив господар служиш. НАИСТИНА НАПРАЗНО СИ ПОВЯРВАЛ МИНЕВ, защото вярваш в лъжлив месия, затова и за толкова години не си успял с побойническия дух да се справиш, но още заплашваш и напомняш за физическа саморазправа. Ако беше прекарал с истинския Йешуа това време досега, от подобни заплахи нямаше и помен да има.

А и между другото КОЙ УБИ - Анания и Сапфира?

И значи ти си приемал поправление чрез някакъв твой много специален човек и от друг не си приемал, ама очакваш други да приемат нещо от тебе. Ами като съдиш с човешка мярка, поне съди със същата мярка с която съдиш спрямо себе си. Ти кога стана някой супер специален пророчески човек от който да приемаме поправление.

Ние приемаме поправление от едни супер специални апостоли и пророци които са написали Писанията и от тях се учим и на техните думи се облягаме за авторитет. Но тези протоци и апостоли явно за тебе не са достатъчно специални и ти си си намерил някой си по-специален. Това си е твоя работа, еретици е имало и ще има, Писанията остават като верно свидетелство за единия Жив и Истинен Бог.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 483
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #43 on: July 27, 2009, 09:25:51 AM »
Уочман :
Quote
Истинския Йешуа ще избие хиляди нечестиви човеци при завръщането Си, а светиите които яздят с него на бели коне ще му помагат. Ако твоя йешуа не би убил никого - вярвай си в лъже богове.
Недей ми писа каламбури и не се занасяй с мене, ако обичаш!
Говорим за различни периоди – преди прославата на Божият Син и след това. Преди прославата Му ако те видеха евреи убийството ти можеше и да бъде гарантирано и – благословено от Бога- а твоите езически богове, в които си вярвал преди да се обърнеш от тях към Единственият – биха били размазани от евреите - но ТОВА Е ПРОМЕНЕНО, НЕ СМЯТАШ ЛИ? 

Самите те очакваха Спасителят да извърши политическо освобождение, а не духовно/говоря за тогавашните дни/.

Уочман, не се занасяй – даденият ти пример е неадекватен. Времената са различни и вашето приравняване на старият с нов завет, както и това - Исус, дошъл като Божий Син в плът, подобна на човешката /Човешки Син/и - идването на Сина, което идване никой не знае кога ще е, като Божий Син и Съдия, е неправилно.

ТОЕСТ - ИСУС НЯМА ДА ДОЙДЕ КАТО ЧОВЕШКИ СИН, НИТО В ТЯЛО, КАТО НАШИТЕ, НО КАТО БОГ НА БОГОВЕТЕ И СЪДИЯ ВЕЧЕН. 

Господарят сега е пред Отец, извършил изкуплението, вестта за Единственият Жив Бог достигна и до нас, езичниците и някои от нас я приеха. Нима това е без значение за теб?

Различни времена. Нима искаш да ми кажеш, че Идващият Исус е в образ същият, какъвто Беше тук, на земята?! Защо ме занасяш, брат?!

Йоанес, който беше на гърдите на Равви Исус припадна в нозете на Първородният, Когато Го видя в славата на Бащата. Той сега е в славата на Бащата- това е огромна разлика. Сега Е с прославено тяло, с положени пред нозете врагове и Единствен Е Достоен да разтвори книгата на избавлението – казах ти, Уочман, манипулациите ти с мен не вървят.....

ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТОЗИ ИСУС, КОЙТО БЕШЕ ТУК ПРЕДИ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО И ТОЗИ, КОЙТО Е СЕГА НА ТРОНА.

ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА И МЕЖДУ ТЕЛАТА  - СМЪРТНИТЕ/ ТЛЕННИТЕ И БЕЗСМЪРТНИТЕ/ НЕТЛЕННИТЕ .

Но явно за вас всичко е .... какво - едно и също?

Бог Исус идва и безспорно ще въздаде всекиму според заслугите му, но НИЕ СПОРИМ ДАЛИ ИСУС ПРЕДИ ВИКА „ИЛЛИ, ИЛЛИ, ЛАМА САБАХТАНИ?!!!” Е УБИВАЛ И БИ ЛИ УБИЛ НЯКОГО.

Quote
Изход: 20:13 Не убивай.
23:7 Отдалечавай се от всяка несправедлива работа, и не убивай невинния и праведния; защото Аз няма да оправдая нечестивия.


Второзаконие: 5:17 Не убивай.
Quote
21 Чули сте, че е било казано на старовременните: "Не убивай; и който убие излага се на съд".

22 А пък Аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си [без причина], излага се на съд; и който рече на брата си Рака1, излага се на Синедриона; а който му рече: Бунтовни безумецо, излага се на огнения пъкъл.

23 И тъй, като принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе,

24 остави дара си там пред олтара, и иди, първо се помири с брата си, тогава дойди и принеси дара си.

Матей 5

Разбира се, ще ми обърнете внимание на допълнението "без причина", за което аз пък ви обръщам внимание, че никой от новозаветните автори не порповядва това, което вие своеволно проповядвате. Например Павел пише така:

Quote
Римляни: 13:9 Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай"; "Не убивай"; "Не кради"; "Не пожелавай"; и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си".

а Яков напомня :
Quote
Яков: 2:11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.

Чакам да ми дадете пример в новият завет на Божият Син, в който пример Господа, или някой от апостолите Е ИМАЛ НАМЕРЕНИЕТО ПРАВЕДНО ДА УБИЕ НЯКОЙ ГРЕШНИК.

 Ананий и Сапфира, пиша за пореден път, СЪЗНАТЕЛНО РЕШИХА ДА ИЗЛЪЖАТ БОГА.

Аз не виждам пример. Ти се опитваш да ме манипулираш и извращаваш словото спрямо някакъв ИЗРОДЕН ОБРАЗ, за мен, на Сина и Отец.


Уочман:
Quote
Не случайно заплашваш със саморазправа, защото на думи едно, но на дело си готов съвсем друго да вършиш, че даже и заплашваш не еднократно. Срам и позор е това минев, най-малкото по това се вижда с какъв дух си изпълнен.
-   добре де, защо говориш глупости сега?! Кого съм заплашил? А и да съм заплашил, а и да ви нашляпам, та дано бихте се опомнили – ами страдайте като праведници - ,що се жалвате и обвинявате ?!  :-)

И ТАКА, ПОНЕЖЕ УОЧМАН ПРОПОВЯДВА, ЧЕ ИСУС, КОГАТО ДОЙДЕ В ПЛЪТ, ПОДОБНА НА ЧОВЕШКАТА, БИ УБИЛ И Е ИМАЛ ТАКОВА ОДОБРЕНИЕ В СЪРЦЕТО СИ, СПРЯМО СЪГРЕШИЛИТЕ ПО МОИСЕЕВИЯТ ЗАКОН /т.е.- грешници/, НО ВИДИТЕ ЛИ, ПОНЕЖЕ НЯМАЛО ДОСТАТЪЧНА ПРАВЕДНОСТ В СЪДИИТЕ НА ИЗРАИЛ, КОИТО ПОИСКАЛИ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, ТОЙ НЕ УТРЕПАЛ ЖЕНАТА/специфично разглежданият пример/, КАКТО И НЯКОЙ ДРУГ /а според мен кандидати за смъртно наказание винаги биха се намерили по Моисеевият закон, тъй като „всички съгрешиха ...”/БИХ ИСКАЛ ЗА МОЕ ДУШЕВНО УСПОКОЕНИЕ /:-)/ ДА МИ КАЖЕТЕ КЪДЕ В ЕВАНГЕЛИЯТА ИСУС Е НАПРАВИЛ НАМЕК, ЧЕ БИ ОТНЕЛ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.

ПИША ЗА МОЯТ ГОСПОДАР, КОЙТО ОЩЕ НЕ БЕШЕ РАЗПНАТ И НЕ БЕШЕ ВЪЗКРЕСЕН. НЕ МЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ С КАЛАМБУРИ ОТ СЛЕД ХРИСТОВО ВРЕМЕ – т.е.- когато Той Е при Отца Си като Бог и като Съдия и Божие слово и предихристово време - т.е. преди да дойде Божият Син в плът. И, моля, не ме репликирайте, че Божият Син винаги е Бил- Той безспорно е Бил, но ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДАДЕ ЖИВОТА СИ ЗА НАС. И преди и след даването на живота Си Той има право от Отец да отнема животи, но когато Беше тук, на земята ТОЙ НЕ ОТНЕ НИКОМУ ЖИВОТА. НЕ ТВЪРДЕТЕ ЕРЕСИ!

Между другото, Уочман, нали знаеш, че Исус има редица имена и не е само „Исус ”?! Името Му е и „Божието слово”, „Алфа и Омега”, „Верният и Истинен”, „Първият и Последният”,....и така насетне.

Поздрави, не се страхувайте от моето заплашване /:-)/ , гледайте да си оправите правдивостта на проповядваното от вас изкупление, та да не ви отхвърли Сина, когато дойде.

Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Убиването с камъни в наши дни
« Reply #44 on: July 27, 2009, 09:31:41 AM »
vminev,

Май твоят "исус" е различен от Този, който даде Мойсеевия закон и който каза, че нито една йота няма да премине, докато не се сбъдне всичко и който дойде не да разруши, а да изпълни закона...

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?