Author Topic: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас  (Read 16457 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rain

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 5
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #15 on: July 13, 2009, 01:51:07 AM »
..когато съм чела описанията з небето и онези за ада на разни хора,дет господ ги посещава.повярваите ми,нито в ада ми се е виждало тъи страшно ,нито в небето толкова хубаво ,4е да искам час по скоро да замина::))) затова ,може би словото само открехва и никога не описва в детаили къде какво ще бъде...
  казвам смело,че тези писаници са от сатана

JoroH

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 8
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #16 on: August 17, 2009, 11:41:02 AM »
Някой чел ли е тази книга?
Не съм я чел, но самата идея някой да разказва подробности как било в небето или в ада ми се струва не-читава.
Преди доста години излезе една книжка "Аз видях рая" на Робъртс Лиардън, в която раят причличаше на американската мечта - проспериращи офиси и прочее, а Исус беше представен като някакъв шегаджия. После авторът се оказа хомосексуалист.
След това заизлизаха и други "откровения" по въпроса, които по еднакъв начин впечатляваха харизматиците, но на малко хора им правеше впечатление, че във всяка книжка се представя коренно различно описание за отвъдните неща, пък някак не върви да има безброй райове и адове.
Наскоро харизматичните ми приятели ме бомбардираха по Skype с клип, в който някакъв разказваше как в ада имало някакви не-знам-си-колко-метрови демони, пък имало и едни ситни, но опасни. Пускаха ми и друг клип, в който се предлагаше аудиозапис от земните дълбини, където се чуваха страдалчески стенания. Четейки Словото Божие, обаче, срещам само следното:

II Коринтяни 12:2 Познавам един човек в Христос, който преди четиринадесет години – в тялото ли, не зная, вън от тялото ли, не зная, Бог знае – беше грабнат и занесен до третото небе. 3 И зная за този човек – в тялото ли, или извън тялото, не зная, Бог знае –  4 че беше грабнат и занесен в рая, и чу неизразими думи, които на човека не е позволено да изговори. 

Значи, по времето на Павел е имало такъв случай (голяма част от богословите твърдят, че става дума за самия Павел). Но този човек не е следвало да дава подробна информация.

Прави ми впечатление, че напоследък нео-харизматиците ги тресе някаква некрофилия - много са на почит хора, ходили до оня свят. Да бъдем по-предпазливи и да не се хващаме на всяка сладникава духовна близалка.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #17 on: August 17, 2009, 11:51:02 AM »
...и още повече, че в огненото езеро (за което още не е дошло време) няма да има дявол, който ще измъчва в огън, а самият той, заедно с всички, които не се намерят записани в Книгата на живота (т.е. всички, които са обикнали нечестието), ще бъдат в този огън.

Откровение 20:10. И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.
...
Откровение 20:14. И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро  е втората смърт.
Откровение 20:15. И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.


Иначе за това, че има мъки и в момента (като от огън), самият Христос говори в притчата за богаташа и Лазар.

Останалите неща, които са извън текста на Словото, както ти сам спомена, са плод на нечие въображение.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?